Хороскоп 2021 за Дева

De12Хороскоп 2021 за Дева

Муси Дачева

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, 2021 година ще бъде година на динамични промени. В първите месеци Марс ще насища дните ви с много енергия и емоции. В марсовия период на личната година, на 7 януари, планетата воин преминава в другия земен знак Телец, през който ще се движи до 4 март.

От зоната на новото знание, самообучението и преподаването, пътешествията и опознаването на чужди култури Марс ще ви зарежда с енергията на учен-изследовател да търсите и знаете повече, и повече по интересуваща ви тема. От края на 2020 година двата гиганта на слънчевата система преминаха в знака Водолей. По този начин за относително дълъг период те ще оказват влияние върху някои сфери на живота като здравето, работната среда, ежедневието и ритъма на живот, устойчивите навици и др. С навлизането си в Телец Марс застава в квадрати към Юпитер и Сатурн. Тези напрегнати аспекти могат да ви въвлекат в спорове и конфликти на здравни теми, или да ви накарат да преобърнете ежедневието по начин,който не сте предполагали. А тук намесата на Уран усилва ефекта на преобръщане с краката нагоре на неща, които сте смятали за установени и непроменяеми. Концентрацията на напрегнатите аспекти е предимно през месец януари.

На 20 януари Марс прави съвпад с Уран. В зоната, която се случва може да се прояви предимно добрата страна, а той е в изблика на идеи, гениални, но в същото време земни и практични. Много ценни са за тези, които работят в IT сферата.

През януари Нептун от срещуположния знак Риби застава в точен квадрат с лунните възли. Аспектът започна развитие от предходната година, но резултат от неговото влияние ще се усети по-силно през първия месец на годината и най-вече при тези със слънце/асцендент около 20-я градус на Дева. Възможно е да разберете неща, които са скривани, или да се наложи да изплащате задължения, за които не сте знаели. Някои неясни моменти при партньора ще придобият по-конкретни очертания.

Първата ретроградната фаза на Меркурий е между 30 януари и 21 февруари във Водолей. Движейки се назад, вестоносецът на боговете може да ви създаде много главоболия със собствености, ремонтни работи, с ползването на услуги за здраве, ваше или на близък човек, с домашен любимец. На 27 февруари е пълнолунието в Дева. Включването на няколко планети в земни знаци, прави периода много благодатен и успешен, време за реализация на планове, върху които работите няколко месеца.

От 4 март до 23 април Марс се движи през Близнаци. От зоната на кариерата марсовото влияние насища с огнена мисловна енергия ежедневието. От 16 март Меркурий е в срещуположния знак, до 4 април. Планетният управител в зоната на дългите връзки и партньорството, съживява някои поизоставени контакти. В края на месец март, при пълнолунието във Везни и съвпада на Марс със СЛВ някои начинания вероятно ще бъдат осребрени, ще получите признание за нещо казано или сторено.

От 19 април до 21 юни Слънцето е на пътешествие през най-активната в професионално отношения зона на слънчевия хороскоп. В юпитеровия период на годината е новолунието в Телец на 11 май, както и коридора на затъмненията от средата на май до средата на юни.

Двете затъмнения, лунното на 26 май и слънчевото на 10 юни, са по оста Стрелец-Близнаци, като правят квадратури с рождените слънце/асцендент на някои от групата. Осъзнаването на някои истини може да ви накара да промените отношението си към хора от работната среда най-вече. Могат да се проявят тенденции, на които досега не сте обръщали внимание, да узнаете тайни, които да променят мнението ви за обстоятелства, да си дадете сметка дали имате добро професионално бъдеще, там където сте, или да търсите другаде. По време на втората ретроградност на Меркурий, между 30 май и 22 юни, която е в Близнаци, несъответствията ще станат още по-очевидни.

Между 14 май и 28 юли Юпитер е в срещуположния знак Риби. Зоната на партньорството Юпитер идва с много дарове. Макар за кратко, за два месеца и половина, като за част от времето ретрограден, ще усетите благоприятното му влияние върху социалните контакти.

Месеците юли и август могат да бъде много успешни и резултатни. Един след друг във вашия знак си правят среща Венера, от 22 юли, Марс от 29-ти, Меркурий от 11 август и Слънцето от 22-ри. По този начин през летните месеци настъпва голямо оживление около вашата личност. В резултат на инициативата и активното участие ще се раздвижат някои сфери от живота ви. Добър период за лятна почивка.

В слънчевия период на личната година, новолунието в Дева е на 7 септември и прави точен тригон с Уран от 14 Телец. В слънчевия период на годината и с Марс в знака, имате силата и куража да преобърнете планини. Действайте, рекламирайте се, привличайте съмишленици.

От 27 септември до 18 октомври е третата, последна, ретроградност на Меркурий, във въздушния знак Везни. В зоната на личните доходи и притежания планетата на комуникациите предупреждава да не пристъпвате към необмислени вложения на средства, към несигурни инвестиции рискови сделки.

През ноември и декември са втората група затъмнения. На 19 ноември е лунно затъмнение в земния знак 27 Телец. За тези от последните градуси на Дева е възможно да се отворят някои врати и да се появят неочаквани възможности.

През декември ще бъдете фокусирани предимно в семейните и лични дела. Слънчевото затъмнение на 4-ти, което е в 12 градуса Стрелец ви поставя пред значими събития касаещи родители и родна среда. Възможно е нов член на семейството да прекрачи прага. С ретроградната Венера, след 19 декември, обещанието е за интензивно емоционален край на годината.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии