Хороскоп 2021 за Козирог

Ko12Хороскоп 2021 за Козирог

Муси Дачева

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, 2021 година започва неспокойно с Марс в другия кардинален знак Овен. Преминаването му в Телец 7 януари е променя съществено нещата, тъй като планетата воин в земния знак прави аспекти с намиращия се там Уран, и също така с планетите от Водолей. През януари може да ви се стори,че времето лети по-бързо, и не смогвате да завършите всичко, което сте планирали. В слънчевия период на личната година, на 8 януари Венера навлиза във вашия знак. Двете планети на страстта се движат синхронично с тригон помежду си, което прави първата половина на месеца романтична и ориентирана в голяма степен към личния живот.

След като бяха във вашия знак, в края на 2020 година двата гиганта на слънчевата система преминаха в знака Водолей. По този начин за относително дълъг период те ще оказват влияние върху зоната на притежанията- физически и морално етични. Юпитер ще прекоси Водолей за около година, а Сатурн за три. Юпитер през 2021 година ще препуска през пролетта към следващия знак. На 14 май преминава в Риби, на 20 юни навлиза в ретроградната си фаза там и се завръща във Водолей на 28 юли.

Сатурн се движи значително по-бавно, оттам процесите провокирани от него са разтеглени във времето. Под влияние на господаря на кармата се разпадат нещата, които са отживели времето си, не са ви нужни и ви пречат – отношения, ангажименти, притежания. Сатурн разгражда старото, и съгражда по-стабилно и дълготрайно ново. В зоната на личните доходи и притежания дете планети се проявяват различно. Юпитер ще и помага да увеличите средствата, с които разполагате, да имате повече приходи. За вашия пестели знак той е изключително благоприятен и щедър. Сатурн от своя страна ще ви кара да ограничите до максимум разходите, не само излишните, но и тези които не са спешни, или значими. Влиянието на двете планети ще зависи от аспектите, които сключват с другите участници в планетарния театър.

От 7 януари до 4 март Марс се движи в другия земен знак Телец. В слънчевия период на личната година, в зоната на ярката изява,бързите печалби, спекулациите, но и на любовта, творчеството и децата, влиянието на планетата воин е противоречиво. С навлизането си в Телец Марс застава в квадрати към Юпитер и Сатурн. Тези напрегнати аспекти могат да ви въвлекат в сложни ситуации, свързани с парични знаци. Марс прави съвпад с Уран на 20 януари, в зоната на Телеца, този съвпад склонява към рисково, хазартно поведение. Квадратите на Марс с Юпитер и Сатурн през януари съвпадат по време със съвпада му с Уран и предполагат разходи, повече, или внезапно появили се, както и загуби от рискови финансови операции. През останалата част на годината ще има рискови периоди през месеците февруари, юли, ноември-декември. През февруари допълнително усложнение по отношение сделки и собствености идва от ретроградността на Меркурий, която е между 30 януари и 21 февруари. Не се препоръчват никакъв вид операции в този период.

На 27 февруари е пълнолунието в Дева. Едновременният транзит на няколко планети в земни знаци, прави периода много благодатен и успешен, време за реализация на планове, върху които работите няколко месеца.

През април в зоната на любовта и романтиката настъпва голямо раздвижване. На 14-ти в другия земен знак Телец навлиза Венера, а на 19-ти заедно Слънцето и Меркурий. До края на април в Телец се оформя голям стелиум от планети, включая Уран, който е в квадрат със Сатурн от зоната на личните приходи и притежания. В марсовия период на личната година сте, време на смели начинания, на голямо физическо и емоционално натоварване, но и на радост от постигнати високи резултати. Новите начинания планирайте за времето след новолунието на 11 май в Телец, но преди затъмненията и ретроградността на Меркурий.

От средата на май до средата на юни е коридора на затъмненията, застъпвайки се с ретроградната фаза на планетата на комуникациите. През юни е втората ретроградност на Меркурий, между 30 май и 22 юни в Близнаци. Затъмненията са по оста Близнаци-Стрелец и фокусират внимание върху здравето, вашето или на близък човек.

На 24 юни е пълнолунието в 3Козирог. Венера и Слънцето, което прави хармоничен аспект с Юпитер, са в зоната на партньорството, мотивирайки ви за разширяване кръга на хората, с които можете да се сработите, да обедините усилия в името на обща цел. Новолунието в Рак на 10-ти, както и идването на Меркурий в Рак на 11-ти, правят тази част от меркуриевия период на личната година,много динамичен и съдържателен.

Месеците юли, август и септември се очертават да бъдат забавни и ползотворни. Един след друг в хармоничния ви знак Дева навлизат няколко планети. Венера е в Дева от 22 юли, Марс от 29-ти, Меркурий от 11 август и Слънцето от 22-ри. По този начин през летните месеци и ранната есен настъпва голямо оживление в сферата на пътуванията, обогатяване на знанията, ученето, общуването с хора отдалеч, новите цели и плановете за тяхното постигане. Добър период за лятна почивка.

В юпитеровия период на личната година, новолунието в Дева е на 7 септември и прави точен тригон с Уран от 14 Телец. На фона на земния тригон между Марс и Плутон амбициите ви за участие в социалните процеси са значителни и това действа мобилизиращо на хората, с които имате съвместни начинания.

От 27 септември до 18 октомври е третата, последна, ретроградност на Меркурий, отново във въздушен знак, но този път в кардиналните Везни. Тя ще премине в зоната на кариерата и някои страни на нейното влияние ще се отразят на отношенията в професионалната среда. Не е добър период за нчало на нова работа и сключване на трудов договор, планирайте такива неща за след 18-ти октомври, още по-добре за след новолунието в Скорпион на 4 ноември.

През ноември и декември ни очаква втората група затъмнения. Лунното е на 19 ноември в 27 Телец. В зоната на любовта и творчеството лунното затъмнение може да ви накара да направите важни заключения относно връзката си и бъдещето пред нея.

От 5 ноември Венера е в Козирог. Планетата на любовта ще бъде по-дълго време във вашия знак. Месец декември подканя към отдръпване и размисъл, особено по време на слънчевото затъмнение в Стрелец на 4-ти. Плановете за пътуване могат да останат просто планове тъй като в края на годината Венера от вашия знак става ретроградна.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии