Хороскоп 2021 за Риби

Ri12Хороскоп 2021 за Риби

Муси Дачева

За родените под знака на Риби, или с асцендент в Риби, 2021 година ще бъде година на духовен растеж. Нептун, планетата управител, ще продължава транзита си през вашия знак. За дълъг период от време Нептун ще бъде в тригон с Прозерпина от Скорпион, намираща се в зоната на себеобразоването и просветителството. В началото на годината обаче Нептун е във квадрати към лунните възли,движещи се през Близнаци-Стрелец, астрологична ситуация, която се случва много рядко и оказа влияние на много хора. За тези със слънце/асцендент в близост до 18Риби, аспектът ще бъде по-силно проявен, и то в началото на годината през месеците януари и февруари. Оста Близнаци-Стрелец е силно свързана с информацията, нейната преработка и трансфер. Затова тези, при които квадратурите на Нептун с лунните възли са разположени кардинални домове, преценката на действителността може да се окаже нереалистична, а действията – погрешни.

Навлизането на Юпитер и Сатурн,в рая на 2020 година, в зоната на скритата работа, подсъзнанието, на вътрешните страхове и задръжки, подкрепят повече работата върху себе си, отколкото тази с други хора. Това от своя страна влиза в противоречие с амбициите провокирани от Марс, когато на 7януари премине в Телец, а също така, когато се движи през другите неподвижни знаци – Лъв и Скорпион. От земния знак Марс застава в квадрат към Юпитер и Сатурн, преминавайки през съвпад с Уран. Тези напрегнати аспекти могат да ви въвлекат в ситуации на динамични противоречия с хора, които мислят различно, или постъпват по начин, който не ви допада. Възможни са неуредици с транспортни средства, офис техника, спорове със съседи, неефективност на преговори и разработки на проекти. С напрегнатите аспекти на тези планети ще се срещате през месеците януари-февруари, юли, ноември-декември. Добрата страна на съвпада Марс-Уран в Телец, в тази зона на слънчевия хороскоп, е в чудесните идеи, земни и практични, които се пораждат през зимата, но можете да осъществите на практика през лятото и есента.

Първата ретроградната фаза на Меркурий е между 30 януари и 21 февруари във Водолей. Движейки се назад, вестоносецът на боговете може да ви създаде главоболия с обработката на информация, общуването с хора отдалеч,комуникация с лекари и лечители. Преценявайте всяка предложена терапия от гледна точка на здравия разум и полезността лично за вас. Ретроградността на Меркурий е чудесен период за творчески устроените, за поети, писатели, художници, музиканти и др.

От 18 февруари Слънцето е във вашия знак, започва астрологичната ви година. На 25-ти и Венера ви идва на гости. На 13 март е новолунието в 23Риби. През март и април, докато сте в слънчевия период на годината, имате подкрепа да се изявявате, да рекламирате себе си, дейността, бизнеса си. Астрологичната картина става още по-благосклонна в средата на месец май, когато Юпитер премине в знака ви. Идването на Юпитер е небесна благословия, на която се радвате на всеки 12 години. През 2021 това ще бъде за няколко месеца, от 14 май до 28 юли, като на 20 юни Юпитер става ретрограден в 2Риби.

От 19 май навлизаме в едномесечния коридор на затъмненията, през което време е и втората ретроградност на Меркурий, между 30 май и 22 юни в Близнаци. Двете затъмнения, лунното на 26 май и слънчевото на 10 юни, са по оста Стрелец-Близнаци, която свързва зоната на семейството и корените с тази на професионалните ангажименти. Затъмненията са време на опознаване на себе си и другите посредством ярки и запомнящи се събития. От 2-ри до 27 юни Венера се движи през Рак, в зоната на романтиката, любовта, децата. В началото на юни тя прави тригон с Юпитер от знака ви, а края на месеца Слънцето застава в хармоничен аспект с него. Благоприятната тенденция продължава и през юли, когато Слънцето е в зоната на творчеството, а още по-добре след новолунието в Рак на 10 юли, когато и Меркурий е в този знак.

Слънцето, а след него и Меркурий са в Лъв през август, което прави периода краят на юли и август, добър за лятната почивка, особено след 8-ми, когато е новолунието в Лъв. В меркуриевия период на личната година, когато Слънцето, Марс и Меркурий са в зоната на партньорството, ви очакват разнообразие от контакти, нови запознанства, участие в активности, където има повече хора. На 7 септември, когато е новолунието в 14Дева, правещо точен тригон с Уран от 14 Телец, активната земна енергия ще ви насочва към начинания и дейности практични и готови да се реализират в близко бъдеще.

От 27 септември до 18 октомври е третата, последна, ретроградност на Меркурий, във въздушния знак Везни. В зоната на споделените емоции и общите финанси движещия се назад Меркурий ще и кара да преживеете отново събития, от които не сте си взели поука. Финансовият аспект ще се прояви по-силно по време на пълнолунието в Овен на 20 октомври, като ви донесе реализация на нещо започнато през месец април.

От 23 октомври Слънцето е в другия воден знак Скорпион. В юпитеровия период на личната година, през ноември и декември са втората група затъмнения. На 19 ноември е лунно затъмнение в 27 Телец. Периодът не е добър за далечни пътувания. Отношенията с институции, чиновници ще бъдат затруднени от прекомерна бюрокрация и неразбиране.

През декември ще бъдете фокусирани предимно в професионалните дела. Слънчевото затъмнение на 4-ти, което е в 12 градуса Стрелец ви поставя пред взимане на важни решения, касаещи професионалния път и реализация.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии