Хороскоп 2021 за Скорпион

Sk12Хороскоп 2021 за Скорпион

Муси Дачева

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои интересна 2021 година. Не че през 2020-та сте скучали, но това, което предлага 2021 година е в пъти по-динамично и запомнящо се. Най-предизвикателно е поведението на планетите от другите два неподвижни знака- Водолей и Телец. Изместването на Юпитер и Сатурн във Водолей, променя фокуса на внимание в дома и семейните отношения. Двете социални планети придвижващи се през тази зона с различна скорост, ще влияят по различен начин върху всичко онова, което ви прави сигурни и стабилни в средата на живот.

Юпитер като планета на разширението, ще ви кара да искате повече и като подкрепа, и като удобства в дома, в който живеете. Ще допринася за това да имате повече, да имате по-добър дом, да имате и място за почивка, да имате средства, с които да подсигурявате добри условия на живот на най-близките си. Разбира се това няма да получавате даром, но планетата гигант ще помага в точния момент по подходящ начин. Сатурн е друга порода и неговото влияние ще ви предизвиква да давате повече, отколкото получавате. Да давате повече от времето си, повече труд да влагате, повече търпение към другите да имате, да уважавате и цените това, което сте наследили от родителите си, и да го надграждате. Сатурн е пестелив, та дори стиснат, затова разхищение по домашен комфорт няма да ви се даде. Дори ще трябва да се откажете от нещо,което ви е излишно. Но Сатурн е майстор по изграждане на стабилност и когато след три години погледнете назад, ще прецените като полезно и поучително времето на настоящата сатурнова криза. На свободните сърца и двете планети ще дават сили за задомяване и сдобиване с дете.

Уран е другата планета с важно значение през годината. От 2018 година планетата авантюрист се движи в зоната на партньорството. Преминавайки през хоризонта той е предизвикал вече значими житейски промени, нов поглед към живота, нови цели и планове, които често променяте. Сама по себе си планетата носи промени в отношенията с партньори, по работа,или в дома. Но през 2021 година предстоят квадратури, които са най-провокативните аспекти, с Юпитер и Сатурн от Водолей. Така зоната на семейството и тази на дългите връзки ще изпадат в чести взаимни противоречия.

Плутон, планетният управител, продължава да се движи в Козирог, зоната на комуникациите, информационния обмен и отношенията с родственици. Уран от хармоничния на Козирог Телец няма да го подкрепя засега. Това ще направи Нептун от Риби, който нализа в третата декада на знака. От април до декември планетата на тайните, загадките и мечтите, която се движи в зоната на любовта, творчеството и децата, застава в секстил към Плутон. Това е благодатен продължителен аспект на подкрепа от двете планети за вашата зодия. Ще имате възможността да се справите с проблеми в интимната сфера или да решите въпрос свързани с подобряване на квалификацията. Също така ще бъдете подкрепени да намерите близък по разбирания човек и да изградите трайна връзка.

На 7 януари Марс преминава в зоната на партньорството, а на 20 януари той прави съвпад с Уран Телец. Този съвпад подчертава необходимостта от промяна. Тя може да бъде свързана с намирането на друга, по-подходяща работна среда, нов работодател, или отделяне в собствен бизнес.

Квадратите на Марс от Телец с Юпитер и Сатурн от зоната на партньорството обаче могат да ви вкарат в разногласие с хората, с които сте под един покрив, да изпаднете в противоречие в разбиранията си за смяна на работа, или за започване на свой бизнес. С напрегнатите аспекти на тези планети ще се срещате през месеците януари-февруари, юли, ноември-декември. За дългосрочни договаряния избягвайте времето на ретроградната фаза на Меркурий между 30 януари и 21 февруари.

Месец март е благоприятен, марсовия период на годината. Слънцето, Венера и Нептун от зоната на блясъка и славата, ще ви насочват по светли пътеки. На 13 март е новолунието в Риби при голям стелиум от четири планети. Време да се тръгнете към прилагане на дело, нещата които сте планирали. Месец април е обновяващ и предизвикателен. На 27 април е пълнолунието в Скорпион,когато усилията ви ще дадат видим резултат.

В меркуриевия период на годината е новолунието в Телец. На 11 май Слънцето и Луната се срещат в зоната на партньорството. Седмица по-късно навлизаме в коридора на затъмненията, от средата на май до средата на юни. Те са по оста на финансите и влиянието им там може да предизвика известно безпокойство. През юни е втората ретроградност на Меркурий, между 30 май и 22 юни в Близнаци. В тази зона е и слънчевото затъмнение на 10 юни. Възможни са проблеми произтичащи от грешки в отчетни и финансови документи. Неблагоприятен период за всякакъв вид операции.

През юли сте в юпитеровия период на личната година. Новолунието във водния знак Рак на 10 юли е добър момент за започване на нещо значимо. Венера и Марс танцуват заедно Лъв, в зоната на кариерата и подкрепят амбициите ви да изпъкнете и да се утвърдите като знаещ и умеещ човек. Резултатите идват скоро, по време на двете последователни пълнолуния във Водолей, на 24 юли и на 22 август.

Венера идва във вашия знак на 10 септември за около четири седмици. На 29-ти е тригонът и с Нептун,което обещава месец септември благоприятен за личните дела, за подобряване на отношенията в двойката, за обединяване около ценни за двамата намерения.

През октомври е последната меркуриева ретроградност, между 27 септември до 18октомври. В сатурновия период на личната година, това е време за самоанализ, оглеждане на пропуски, и поправки на грешките допуснати през годината.

Месец ноември Слънцето е във вашия знак, и Марс също. На 4 ноември е новолунието Скорпион, а на 6-ти и Меркурий ви идва на гости. Динамичен старт на новата астрологична година. От средата на месеца се навлиза коридора на затъмненията, втората група за годината. Лунното е на 19 ноември в 27 Телец, в зоната на партньорството, а слънчевото затъмнение на 4-ти е в 12 градуса Стрелец е в зоната на личните доходи.

От 5 ноември Венера е в Козирог. Планетата на любовта ще бъде по-дълго време в зоната на комуникациите, ученето и отношенията с родственици. Положените усилия за подобряване на отношенията с роднини и съседи ще дават резултат, но могат да бъдат и твърде предизвикателни в края на годината, когато планетата стане ретроградна.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии