Хороскоп 2021 за Телец

Te12Хороскоп 2021 за Телец

Муси Дачева

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна 2021 година. Годината 2020-та също беше интересна за вашия знак, особено през втората половина, но това което предлага 2021 година е в пъти по-драматично, заради предизвикателното поведение на планетите от другия неподвижен знак Водолей. Изместването на Юпитер и Сатурн във Водолей, в края на 2020 година, съсредоточава вниманието в сферата на професионалната реализация. Двете социални планети придвижващи се през тази зона с различна скорост ще влияят по различен начин върху всичко онова, което свързвате с кариера, престиж, постижения.

Юпитер като планета на разширението, ще предоставя повече възможности за развитие в професията, повече важни за вас контакти, подкрепящи ви хора на висок пост, ще увеличава амбициите и апетита за власт. Сатурновото влияние е различно. Планетата се движи значително по-бавно, оттам процесите са разтеглени във времето. В зоната на сатурновата криза, в която сте, ще ви се налага да учите неговите уроци, къде лесно, къде с повече усилия. Под влияние на господаря на кармата се разпадат нещата, които са отживели времето си, не са ви нужни и ви пречат. Сатурн разгражда старото, и съгражда по-стабилно и сигурно ново. Промените професионалната сфера,станали под негово влияние, са за дълъг период от време. През 2021 година Сатурн ще се придвижи до 13-я градус на знака. За тези от първите градуси квадратурата към рождените слънце/асцендент ще бъде еднократна през зимата и ранната пролет на 2021-ва, за останалите това ще стане три пъти заради ретроградността на планетата от 23 май до 11 октомври.

Уран е другата планета с важно значение през годината. От 15 май 2018 година планетата авантюрист стъпи, за пръв път от 84 години насам, във вашия знак. През 2021 година Уран ще се движи между 6-я и 14-я градус на Телец. Съвпадите на Уран с рождено слънце/асцендент са предизвикателство към спокойната ви, не обичаща резките промени, природа. Ще ви карат да настойчиво да искате свободата си, да отстоявате позицията си, независимо от мнението на другите, да се държите предизвикателно и странно. На планетата авантюрист през 2021 година предстоят съвпади с близките планети и квадратури с далечните – Юпитер и Сатурн от Водолей, които усилват неговото влияние.

Плутон продължава да се движи в Козирог, в зоната на пътешествията, обучението, комуникациите с хора отдалеч. Уран от вашия знак няма да имат значим контакт, но планетата-фокус ще подкрепя в постигането на целите тези от последните градуси на знака. Нептун от Риби, който нализа в третата декада на знака, продължава да се движи в зоната на приятелите и социалните мрежи. От април до декември планетата на тайните, загадките и мечтите, но и на подвеждането и манипулациите, застава в хармоничен аспект към Плутон. Това е благодатен продължителен аспект на подкрепа от двете планети за вашата зодия, за изява на творческия потенциал, за укрепване на отношенията с хора и институции.

На 7 януари Марс преминава във вашия знак и ще се движи през него до 4 март. На 20 януари той прави съвпад с Уран. Марс внася позитивна енергия, добро самочувствие и повишава амбициите. Съвпадът на планетата воин с Уран е на 20 януари в 6-я градус на знака, съпътстван от квадрат с Юпитер и Сатурн. Тази сложна конфигурация ще постави някои в трудна ситуация на избор и противоборство, когато компромисите не улесняват, а обратно – допълнително усложняват. Докато квадратът на Юпитер и Уран е еднократен, през януари, то този със Сатурн се случва три пъти. Влиянието се простира в месеците януари-февруари, юли, ноември-декември.

Първата ретроградната фаза на Меркурий е между 30 януари и 21 февруари във Водолей. Движейки се назад, вестоносецът на боговете ще направи още по-сложни отношенията в професионалната сфера. Не е добър период за поемане на дългосрочни ангажименти. На 27 февруари е пълнолунието в Дева, зоната на любовта и романтиката. Доминирането на земната енергия към този момент, с включването на няколко планети в земни знаци, прави периода много благодатен и успешен, време за радост от резултати, постижения и похвали.

Месец март е благоприятен, Слънцето, Венера и Нептун от зоната на екипната работа, ще ви дават подкрепа. На 13 март е новолунието в Риби при голям стелиум от четири планети, което дава старт на реализация на съвместна идея, на общ проект или ви прави съпричастни със значима кауза.

През април посрещате гости. На 14-ти във вашия знак идва Венера, на 19-ти заедно Слънцето и Меркурий. До края на април във вашия знак се оформя голям стелиум от планети, включая Уран, който е в квадрат със Сатурн от зоната на кариерата. В слънчевия период на годината сте, време на сериозни трудности, но и на неочаквани възможности за напредък в професията, за заемане на по-висока позиция и поемане на повече отговорности. За започване на нова работа планирайте времето след новолунието на 11 май в Телец но преди затъмненията и ретроградността на Меркурий.

От средата на май до средата на юни е коридора на затъмненията. Те са по оста Стрелец-Близнаци, тази на финансите и влиянието им там може да предизвика известно безпокойство. През юни е втората ретроградност на Меркурий, между 30 май и 22 юни в Близнаци. Слънчевото затъмнение на 10 юни,в 19Близнаци, може да ви помогне да разрешите финансов проблем с навременна информация, и бързи действия.

През юли вниманието е предимно в домашната среда, особено след новолунието в Рак на 10 юли. Венера и Марс се движат заедно Лъв, в зоната на семейните отношения, а на 13 юли правят съвпад в Лъв, което изпълва с огнена енергия и страст тази зона на слънчевия хороскоп. На резултати ще се радвате по време на двете последователни пълнолуния във Водолей, на 24 юли и на 22 август.

През август и по-голямата част от септември земната стихия отново е доминираща. Един след друг в Дева си правят среща Венера, от 22 юли, Марс от 29-ти, Меркурий от 11-ти и Слънцето от 22 август. На 7септември е новолунието в Дева. В марсовия период на годината, планетите ви подкрепят за голяма активност, много движение,творческо вдъхновение и романтика. Добър период за лятна почивка.

През октомври е последната меркуриева ретроградност, между 27 септември до 18октомври. Периодът не е благоприятен за агресивни лечебни терапии, както и за всякакъв вид операции.

Месец ноември сте в меркуриевия период на личната година. Слънцето е в срещуположния знак Скорпион, и Марс също. На 4 ноември е новолунието Скорпион, а на 6-ти и Меркурий започва транзита си през зоната на партньорството. Време за значими промени.

От средата на месеца се навлиза в коридора на затъмненията, втората група за годината. Лунното е на 19 ноември в 27 Телец, с предизвикателството да осмислите преживяното досега през годината, да отсеете зърното от плявата. Слънчевото затъмнение на 4-ти е в 12 градуса Стрелец е в зоната на външната финансова подкрепа. Някои очаквания могат да станат реалност.

От 5 ноември Венера е в Козирог. Планетата на любовта ще бъде по-дълго време в зоната на пътешествията. Но подканите и да пътувате могат да останат само добри пожелания, тъй като в края на годината тя става ретроградна.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. дафи каза,

    Писа на януари 7, 2021 @ 16:54

    Благодаря!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии