Седмичен хороскоп 2-8 ноември 2020

esn20Меркурий директен от 3 ноември

Втори квадрат на Меркурий и Сатурн

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на месец ноември е бедна откъм астрологични събития. Това съответно придава много по-голяма значимост на обръщането на Меркурий, в третата му, най-запомняща се, ретроградна фаза за годината.

Меркурий тръгна назад на 14 октомври от 11 градуса Скорпион. За почти три седмици ретроградност, и след като прекоси границата със Везни, той достига техния 25 градус на 3 ноември. Меркурий се обръща на 3 ноември, в 19 49 ч наше време. Остатъчният ефект от ретроградността продължава известно време. Но сега планетата на комуникациите се движи бързо, много по-бързо от друг път, когато излиза от ретроградност. До края на седмицата тя достига половината от средната си скорост, а на 13 петък през следващата седмица е вече с пълната си скорост.

Бързото движение на Меркурий подпомага бързото развитие на процесите, които са свързани с неговата ретроградност. Меркурий, директен, във Везни, ще ни дава по-широк поглед и многоспектърно възприемане на случващото се, както и удачните, навременни решения.

Изправяйки се, Меркурий застива в квадрата със Сатурн. В петък, на 6 ноември, е вторият, след този на 1-ви, точен аспект. Тази кардинална квадратура поддържа консервативните нагласи и не позволява промени особено при хора, които имат напрегнат аспект между двете планети в наталните карти.

Безспорно изборите в САЩ са най-важното събитие не само за седмицата, но и за цялата 2020 година. Целият свят е притихнал в очакване на крайният резултат. Обръщането на Меркурий за нашите ширини е вечерта във вторник. Зад океана обаче това се случва по обяд и естествено ще окаже влияние върху финала. Докато планетата е стационарно-ретроградна и в напрегнати аспекти към тройката планети от знака на властта, Юпитер-Плутон-Сатурн, ще има последни опити, откровени фокуси, за насочване на вота. Залогът е голям и борбата е ожесточена. И тя няма да приключи в деня на изборите.

Ноември е месец на разчистване. И то не само до новолунието на 15-ти. На 14 ноември Марс става директен от Овен, а на 29-ти в деня преди лунното затъмнение Нептун тръгва напред. Предстоят квадратите на Венера с Плутон-Юпитер-Сатурн между 15 и 19 ноември.

През следващата седмица, след опозицията Венера-Марс, предстои един много важен аспект- съвпадът на Юпитер и Плутон. Трите планети се движат близо една до друга почти през цялата година. Докато Юпитер и Сатурн правят съвпада си в края на годината, на 21-ви, и то не в Козирог, а във Водолей, то Юпитер и Плутон се засичат на територията на земния знак три пъти. Преминахме през точния им съвпад на 5 април, когато бяха директни, на 30 юни, когато бяха ретроградни. След дни попадаме под влияние на третия точен съвпад при директно движение на планетите-на 12 ноември.

Съвпадът Юпитер-Плутон има положителни и отрицателни страни. Бележи новия съвместен цикъл. Това което е актуално за текущата година, е свързано с епидемията, наречена пандемия. Освен всичко друго, Юпитер като планета на експанзията и разгръщането,в знака на властта Козирог, спомогна много за насаждането на страха от болести. Плутон като планета на трансформацията и дълбоките процеси, които движат голяма маса от хора, засили този страх до крайни размери, фиксира го в съзнанието на хората, заби го като куршум в мека тъкан и го даде като инструмент за владеене в ръцете на хора, които го искаха. В първата десетдневка на април, след първия съвпад на Юпитер и Плутон, рязко скочи отчетената дневна смъртност на сзо от вируса, през юли също имаше пик, а сега около третия и последен,можем да очакваме отново възход. Разбира се опитът през изтеклите месеци си казва думата и нараства броят на хората, които оценяват реалистично опасността и не се поддават на манипулации.

Съвпадът Юпитер-Плутон има и друго проявление- подклаждането на религиозното противопоставяне. Юпитер е планетата на вярата и религията като нейна рамка. Докато се движеше през Стрелец през 2018-2019 година и застана в подвижен квадрат с Нептун от Риби, проявлението бе в претенциите на една към друга, но в някакви търпими граници, с отричане на очевидното. Сега съвпадът на Юпитер-Плутон в кардиналния Козирог заби ножът до кокала със зловещите религиозни саморазправи в страната, която се хвали с религиозна търпимост. Промяната в законовата база, касаеща религиозното изразяване, е належаща сега през ноември и до края на годината, докато Юпитер се движи през Козирог, и това ще ни бъде напомнено в средата на месеца.

Да завърша с нещо хубаво, което виждам в астрологичната картина през тази седмица. На 3 ноември Луната е в Близнаци и преминава през СЛВ в 20Близнаци, а също така през рождените СЛВ и Слънце в тази зона на Тръмп. Въпреки резултатите от предварителните избори, които са в полза на Байдън, Луната, подкрепата на народа, и Меркурий вестоносецът на боговете, който вече директен, е в същата зона 25Везни, показват подкрепа за Тръмп. Светлото има преимущество с оформящия се двоен секстил между планетите на духа Юпитер и Нептун, и Слънцето. В четвъртък Луната от Рак ще направи голям воден тригон със Слънцето и Нептун, начало на годишния хармоничен аспект между тях, който ще стане точен през следващата седмица.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Луната в Близнаци от понеделник ви подканя да се местите, или пътувате за кратко и наблизо. Във вторник, в марсовия ден на седмицата, Меркурий се обръща. В зоната на партньорството тръгването в права посока на небесния вестоносец е добра новина. Директният Меркурий от Везни ще ви помага да виждате по-ясно добрите и лошите страни във взаимоотношенията си с околните. Но квадратът му със Сатурн, а също така и все още ретроградният Марс от вашия знак, ще ви карат да се въздържате от реални действия. Четвъртък е добър ден за огледи и преговори по имотни сделки.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица, в която ще можете да оцените приятел. Имате нужда от подкрепа и от някой, който има опит, преживял е това, с което сега се сблъсквате. Във вторник Меркурий става директен. Зоната на комуникациите, на приемането и боравенето с информацията е тази, в която планетата се движи сега. Директният Меркурий ще ви позволи да напреднете в преговори, да задвижите документи, които са били на изчакване, да постигнете съгласуваност с хора, с които работите в екип. В събота и неделя Луната е във вашия знак. Имате нужда от самостоятелност, и от възможността да взимате еднолични решения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Близнаци. Ангажиментите ви с други хора ще бъдат много важни в първите два дни на седмицата. Меркурий се обръща в зоната на приятелството и подкрепата във вторник вечерта. На някои отлагани съвместни начинания им идва времето да бъдат осъществени. В сряда и четвъртък преговори по сделки с недвижими имоти могат да имат задоволителен резултат. Избирайте посока и тръгвайте нанякъде в почивните дни.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица ангажирана с финансови въпроси. Решаването им изисква повече активност от ваша страна, но и готовност за поемане на риск. Слънцето от Скорпион обещава подкрепа от партньор, съдружник, работодател. Навлизате в добър период за здравето, Меркурий става директен от вторник вечерта. Венера от зоната на здравето е готова с набор от мерки за неговото подобряване, за добър вътрешен баланс от една страна, но и за по-комфортни отношения на работното място.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева,предстои седмица на активна професионална изява. Луната в зоната на кариерата е катализатор на започнали процеси в тази сфера. Планетният управител се обръща и дава шанс за напредък в дейности, които са били отлагани, или забавяни по административни причини. Четвъртък и петък са подходящи дни за решаване на финансови въпроси. Следвайте интуицията си и не прибързвайте там, където тя ви говори да изчакате.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои ангажирана седмица. Работните условия и отношенията в най-близката работна среда ще заемат по-голяма част от времето в началото на седмицата. Наемането на нови хора насрочете за дните от сряда нататък, когато Меркурий ще бъде вече директен. Квадратът му със Сатурн от вашия знак ще засили вашата резервираност, и донякъде ще ограничава избора. В сряда и четвъртък ще ви бъде по-лесно да променяте гледната си точка и да виждате през очите на другите. В събота и неделя ще имате повече яснота по важни за вас въпроси.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. В центъра на вниманието сте. Диригентската палка е в ръцете ви и планетният управител тръгва в „правия път“. От вторник Меркурий става директен. От зоната на личните дела, творчеството, вълненията на сърцето, децата и други, Меркурий ви дава цялата си подкрепа да заявите себе си. Слънцето от зоната на здравето подкрепя грижата за себе си и справянето с неразположения на тялото и духа. В работната среда сте в добра позиция, можете да искате повишение, или преместване на по-подходящо за вас работно място.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, ги очаква позитивно начало на седмицата. Луната е в другия въздушен знак Близнаци и отиваща към съвпад със СЛВ. Имате добри перспективи за успешно представяне, на изпит, в изложба, на сцена или на модния подиум. Меркурий от вашия знак става директен във вторник вечерта. Това ви дава доброто самочувствие и увереността, че сте на прав път. В четвъртък и петък ще трябва да взимате важни решения. В почивните дни грижата от, и за, приятел, ще ви прави ангажирани и включени в ставащото.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои активна в емоционално отношение седмица. Луната от Близнаци и в съвпад със СЛВ раздвижва някои пластове в личния живот. За свободните, добър момент за нова връзка. За обвързаните, нови преживявания и обогатяване на отношенията. Меркурий е директен от вторник вечерта. От сряда нататък, с нарастващ във времето потенциал, имате зелена светлина за проектите си. В четвъртък и петък бъдете будни за това, което се случва в професионалната сфера. В края на седмицата е вероятно да имате повод за празнуване.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица, в която ще ви се иска да стоите настрана от суматохата на ежедневието. Домашните ангажименти ще са ви предостатъчни. Меркурий става директен в зоната на семейните отношения и това поставя изисквания да вършите неща, които сте отлагали. В четвъртък Луната е във вашия знак и спокойствието се отлага. От петък нататък ще ви се налага да се включвате активно, и да взимате важни решения.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на разкриване на тайни. Или поне на неща, които са били скрити от вас, или по някакви причини не сте знаели. За какво ще използвате получената информация зависи изцяло от вас. В слънчевия период на годината изпробвате правото си на лични решения, но и на носенето на отговорност за тях. Изчакайте Меркурий да стане директен и тогава се впускайте в разследване. Четвъртък и петък за благоприятни в това отношение.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, в началото на седмицата семейните ангажименти са на първо място. Моментът е подходящ да мислите за значима промяна в домашната среда. От вторник Меркурий е директен в зоната на финансите, кредитите, инвестициите и дава зелена светлина свързана с планове в тази сфера. Дните от сряда до петък са удачни за обмисляне и набелязване на конкретни стъпки. В юпитеровия период на личната година сте, и Слънцето прави тригон към Нептун от вашия знак, време за сбъдване на желания.

Дати на някои астрологични събития

На 3.11.2020 / 19:49/ Меркурий директен от 25°Везни

Меркурий в квадрат със Сатурн на 6.11.2020/11:11

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Лъв, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

2.11.2020 / 4:29 – 2.11.2020 /11:59

4.11.2020 /15:48 – 4.11.2020 /23:45

7.11.2020 / 3:26 – 7.11.2020 / 9:18

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Р- Роси каза,

    Писа на ноември 2, 2020 @ 23:22

    Транзитен СЛВ в точен квадрат с натална Венера в 9- и. Повече от ясно….Интересно е, че и в наталната карта аспекта е напълно идентичен. Сега не се учудвам защо точно темите по 9 дом са изведени много силно в мислите и действията ми.Моля, простете, ако се изказвам крайно лаически, просто смътно си правя равносметки

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии