2015 – астрологичен преглед

god 2015Муси Дачева

През 2015 навлизаме в интересен астрологичен период. Той не е толкова драматичен както през предходната 2014 година, особено нейната първа половина,когато светът настръхна от някои геополитически промени. Но 2015 -та има какво да ни предложи и да ни държи в напрежение в определени моменти. През идващата година ще настъпи дългоочакваният разпад на квадрата -, стоящ в основата на икономическата и впоследствие политическа криза от 2009 година насам.

Акцентът на годината отново е квадратът Уран-Плутон. За тази тежка и продължителна квадратура съм писала в предишните годишни прегледи, но да припомня:

Квадратът Уран-Плутон има цикличност от 80 години. Предишният цикъл, когато Уран е бил също в Овен, но Плутон е бил в Рак има продължителност от около 5 години, между 1930 и 1935 година, с 5 точни квадратури. Първата е на 21 април 1932 година, последната на 18 януари 1934 година. Настоящият квадрат Уран-Плутон е по-продължителен и се развива между 2009 и 2017 година. Има 7 точни квадратури,първата на 24 юни 2012 година.

Последният точен квадрат Уран-Плутон предстои да се случи на 17 март 2015 година. Това не е завършване на цикъла, а само на неговата най-активна част. Квадратът Уран-Плутон ще се разпада постепенно до октомври 2017-март 2018 година, когато планетите ще направят последните най-близо до квадрата 95 градуса, но и след това, още няколко години. Процесите провокирани от квадратурата Уран-Плутон обаче са, и ще бъдат, в основата на случващото се през следващите десетилетия в света.

В Годишния за 2012 година, началото на точните квадратури, бях писала Квадратът Уран-Плутон в кардиналните Овен-Козирог, провокира агресия и завоевателни стремежи. Уран в Овен е много напорист и импулсивен, действа изключително силно на урановия тип хора, и урановите държави, провокира анархизъм и разрушителни действия без оглед на последствията. Уран влияе върху техниката, компютри, електроника, интернет и върху всичко, което оказва въздействие върху идеите, върху начина на мислене на хората. Плутон е носител на трансформация, която е резултат на натрупана и компресирана енергия, и която експлодира в определен момент, за да освободи напрежението.

Квадратът, който свързва двете планети, е аспект на разрушението. Той е непримирим и кардинален по природа, изисква коренна и решителна промяна, схватка между различни тенденции и неотстъпващи от позицията си страни. В кардиналните знаци Овен и Козирог, този квадрат на Уран и Плутон може да доведе света до изключително кризисен момент.“

За три години светът се промени много, интернет и технологиите влияят върху политиката, а контролът върху тях дава власт върху света. Тенденцията към обединение, която бе в развитие през 2007 -2008 година, отстъпи на тенденцията към разделение. Отново светът се разделя на враждуващи лагери както преди 80 години. И ние отново сме на кръстопът. Надеждата е в хората, които мислят и не се поддават на манипулации.

А те ще са в изобилие в първите месеци на годината, когато и Нептун започват своята квадратура, при силно действащия разрушителен кардинален квадрат Уран-Плутон. Стрелецът е знак на вярата и религията, а Сатурн придвижващ се през него носи потребност от промени във формата и в съдържанието. засилва илюзията, самомнението и идеята за възход на дадена религия. Квадратът Сатурн Нептун е не по-маловажен от този на Уран и Плутон.

Квадратите имат силата да разрушават старите модели. Ако квадратът Уран-Плутон в кардиналните знаци Овен-Козирог, разруши мита за властта и нейните правомощия, то квадратът Сатурн-Нептун в подвижните знаци Стрелец-Риби, ще разруши мита за религията и нейното право на власт върху съзнанието на хората. И нямам предвид само християнството. Стълкновения на верска основа могат да се очакват по време на точните квадратури на Сатурн и Нептун, в края на 2015 и през 2016 година.

Предишната квадратура на Сатурн и Уран в подвижни знаци е била в периода 1979-1980 година, когато Нептун е бил в Стрелец, а Сатурн в Дева. Началото на настоящото проявление на цикъла е през декември 2014 година, ще продължи през първите три месеца на 2015 година, като в средата на февруари ще са най-близо до точния квадрат, но няма да стане точен заради предстоящата ретроградност на Сатурн. Възобновяване влиянието на квадратурата Сатурн-Нептун ще има през зимата на 2015 година. Първият точен квадрат е на 26.11.2015 година, а следващите са на 18 юни и 10 септември 2016 година.

В социален и личен аспект обаче най-голямата динамика ще предизвикат двата гиганта на Слънчевата система – Юпитер и Сатурн, които сменят знаците си, а оттам и зоната на проявление на своите базови характеристики.

На 23 декември Сатурн направи първата крачка в процеса на преминаване в следващия знак – Стрелец. Сатурн ще се движи в Стрелец до 15 юни, когато на заден ход ще се върне в Скорпион. Отново ще се завърне в Стрелец, този път окончателно, поне за следващите около 30 години, на 18 септември 2015 година. За последен път Сатурн е бил в Стрелец 1985-1988 година.

Стрелецът е знакът на вярата и убежденията, на обществените морално етични рамки, на толерантността във възгледите и приемането на различията между хората, на философията, науката, правото, на законотворчеството и идеята за правда и свобода. Когато Сатурн влезе в Стрелец върху всичко това се засилва стремежът да бъдат сложени рамки, да се поставят ограничения, които само най-здравото и силното може да преодолее. Сатурн налага сито, през което могат да минат само тенденциите, които имат бъдеще.

За кратко Сатурн ще се върне в Скорпион, между 15 юни и 18 септември 2015 г.,в своята годишна ретроградна фаза, през което време ще даде шанс за изчистване на кармични възли свързани с парите, банките, данъците, подземията на властта, корупцията, или обратно на тяхното задълбочаване.

Докато Сатурн се движи през Стрелец, 2015-2017 година, повече контрол, както и конструктивни промени в законодателството, можем да очакваме да бъде наложен върху сфери като висшето образование, издателският бизнес, медиите, туризма, предприемачеството, строителството, духовните практики и други.

Юпитер навлиза в 2015 година ретрограден, но ще продължи да се движи през огнения Лъв до 11 август. Планетата на изобилието прави поредица от важни аспекти с останалите планети.

Хронологически първият е тригонът Юпитер-Уран.Този чудесен аспект преминава през три етапа, като началото е точният тригон на 25 септември 2014 година, в 15-я градус на Лъв-Овен. През 2015 година двете планети застават в хармонична връзка няколко месеца,през което време Уран е директен, но Юпитер ретрограден. Времето между двата точни аспекта,на 3 март и на 22 юни 2015 година, между март и юни, е вдъхновяващо интелекта, рационалната творческа мисъл, предприемчивостта и куража да се променят остарелите рамки и надскачат ограниченията. Този аспект ще повлияе благоприятно живота на повечето от огнените и въздушните знаци, готови да откликнат на неговите призиви.

На 11 август 2015 -та Юпитер преминава в Дева, като ще се движи през този знак до 9 септември 2016 година. Преди да стъпи на земната територия на Девата, в края на месец юли, ентусиазмът на Юпитер в Лъв ще бъде стопиран от квадрата му със Сатурн. Точният квадрат между двете социални планети Юпитер-Сатурн е на 3 август 2015 година, в 28 -я градус на Лъв-Скорпион. В този момент и двете планети са директни, но всичко това на фона на ретроградните Венера, Уран, Нептун и Плутон, ще създава проблеми в работата на институциите през юл, август и септември. Доброто в случая е, че пикът е в разгара на лятото и на неработещите институции тази квадратура може да не се прояви в своя пълен потенциал.

С преминаването на Юпитер в Дева експанзивната енергия на тази планета ще бъде донякъде ограничена и насочена към конкретни, дребни на пръв поглед, но важни, подобрения в условията на труд, в отношението към работната среда и атмосферата в работните общности. Юпитер в Дева ще ни подтиква да бъдем по-прецизни в работата си, да имаме търпение да довършваме нещата, но също така и да бъдем по-дребнави в колегиалните взаимоотношения.

Юпитер в Дева ще дава подкрепа на сектори като търговия на дребно, услугите, здравеопазване, образование свързано с придобиване на практически знания и умения, в диетологията и производството на диетични храни, в земеделие, зеленчукопроизводство и градинарство, в отглеждането и грижата да домашните любимци и мн.др.

Докато се движи през Дева, Юпитер заедно със Сатурн в неговия знак -Стрелец, могат да спомогнат за внасянето на съществени промени в трудовото законодателство, както и в правилата на упражняване на труда в някои области като образование, здравеопазване, производството на храни, на медикаменти.

По отношение здравето наболял проблем, който ще стои на дневен ред през 2015 година са лекарствата и особено ваксините, които имат задължителен характер. В това отношение активен фактор ще бъде тао-квадратурата Юпитер/Дева-Сатурн/Стрелец-Нептун/Риби. Много промени в законодателството, касаещо фармацията, производството на лечебни препарати, уреди и на услугите свързани със здравето, а също така с образованието, с управлението на специализираните, но и на висшите училища, промени в съдебната система, в медиите и съответните институции и др., могат да бъдат започнати през октомври-ноември 2015 година и разгърнати през 2016-та, когато напрегнатите аспекти между Юпитер,Нептун и Сатурн ще се изразят в цялата си сила.

През есента на 2015 година Юпитер прави още един важен аспект, хармоничен по характер, но също толкова социално значим. Навлизайки в Дева през август, Юпитер дава своята позитивна подкрепа на земните знаци. Това ще бъде забележимо като влияние през октомври, когато и Марс е в Дева и когато на 12 октомври Юпитер ще направи точен тригон с Плутон в 13-я градус на Дева-Козирог. Носи размах в плановете и реализация на мащабни проекти. Материалното изражение на това влияние е в придобивките и възобновяване на силата и влиянието на родените през първата петдневка на септември, януари и май. Тригонът Юритер-Плутон има продължение с още два точни аспекта през 2016 година.

Марс през 2015 година няма ретроградност. Но затова пък Венера има. Между 25 юли и 6 септември Венера е ретроградна. Планетата на любовта се движи назад в Дева до края на месец юли, а после завършва ретроградната си фаза в Лъв. Периодът е неблагоприятен за партньорството по принцип, но още повече за дългосрочно обвързване,както в професионален, така и в личен план.

Ретроградните фази на Меркурий са три и обхващат периодите от време: 21 януари-11 февруари, 19 май-12 юни и 17 септември-9 октомври 2015 година.

През 2015 година отново имаме две групи затъмнения- пролетни и есенни. През пролетта, на 20 март е Пълно слънчево затъмнение в последния градус на Риби. Последвано е от лунно затъмнение на 4 април 2015 година,в 14-я градус на Везни-Овен. Есенните затъмнения са на 13 септември -слънчево в 21 -я градус на Дева, и лунно – на 28 септември в 5 -я градус на Овен.

В края на 2015 година Лунните възли сменят знаците си като преминават от Везни-Овен, в оста на Дева-Риби на 12 ноември. Северният възел в Дева е още един позитивен тон за земните знаци,които през втората половина на 2015 година ще бъдат зарадвани и обезпечени.

На 19 февруари, в деня на второто новолуние за 2015 -та, настъпва Новата година според източния календар, Годината на дървената Овца. Но за нея ще говорим в друга статия.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , , ,

12 коментара so far »

  1. elena каза,

    Писа на февруари 2, 2015 @ 17:57

    а на родените преди 01.09. – на 30,август ,Юпитер ще донесе ли малко размар и подобряване на финасово положение и живот?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 3, 2015 @ 12:49

    elena,
    за всички Юпитер в Дева ще донесе по нещо.

  3. veronka каза,

    Писа на февруари 6, 2015 @ 16:09

    Здравейте Муси,
    какво вещае смяната на знаците на Лунните възли, особено когато СЛВ преминава в Дева на асцедента?

  4. Ралица каза,

    Писа на юли 2, 2015 @ 7:55

    Здравейте,пишете за тао-квадратурата Юпитер/Дева-Сатурн/Стрелец-Нептун/Риби. и напрегнатите аспекти между Юпитер,Нептун и Сатурн,които ще влияят на здравеопазването и главно задължителните ваксини.Означава ли това ,че задължителността на ваксините би отпаднала или напротив проблема ще се задълбочава?

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 2, 2015 @ 8:33

    Ралица, ако следите темата за ваксините,вероятно сте забелязали, че проблема се задълбочава.Квадратурите не носят успокоение, а напротив – изостряне на проблемите,борба на противоположните позиции за надмощие,достигане до критична точка, когато се налагат крайни решения. При ваксините има намесени сериозни финансови интереси, които са далеч от опазването на здравето, чиято цел е всъщност ваксинацията. Случаите на пострадали деца след ваксини се увеличават и добиват известност, колкото и лекарската гилдия да се стреми да ги потулва. Вероятно ще бъдат налагани санкции на лекари, които отказват да слагат ваксини. Което ще доведе до още по-големи брожения сред родителите,защото все повече от тях виждат примерите на разболяване и осакатяване на деца,заради ваксини. Противопоставяне на лекари и родители, това е заложено в тази тао квадратура.Влиянието и е през втората половина на 2015 година и почти през цялата 2016-та. Едва в началото на 2017 година, когато Юпитер и Сатурн застанат в хармоничния аспект секстил, може да се очакват разумни законодателствени промени,които да дават избор на родителите, които да не поставят пречки в детските заведения за ваксинираните деца.

  6. Ралица каза,

    Писа на юли 3, 2015 @ 15:41

    Благодаря за отговора!ЗА съжаление и при моето дете има проблеми от ваксините и при следващата ще трябва да плащам глоба,защото ще откажа да я сложат,очаквах друг отговор,но явно трябва да преминем през препятствията,които ни се предлагат от съдбата.Жалко за дечицата,много от са осакатени,с алергии,екземи и пр.Поне хората да продължат да отстояват позициите си докато преживеем до 2017,за да се стигне до промяна в законодателството.Ще дерзаем

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 28, 2015 @ 16:00

    Абсурдите на ваксинирането.
    http://www.otizvora.com/2015/07/6930/
    Експерти: Спрете кърменето и ваксините ще станат ефикасни
    26.07.2015 г. Избрано, Фармафия, Храни и ГМО Стопанина | ☼ 1 974

    Опитвам се да пиша за проблемите, свързани със здравето и храненето, без твърде често да намесвам личния си живот, но всички знаем, че личните разбирания могат да проличат. Сега ще ви кажа колко съм разстроена от изявлението на Центъра за контрол на заболяванията (CDC), според което майките трябвало да отложим кърменето, защото така щяла да се повиши ефикасността на ваксините.

    И ето сега — знам, че ваксините са спорна тема и нямам проблем с това. Но това, с което определено имам проблем, е, че една държавна агенция, създадена да спира разпространението на болести (или поне така твърдят официално), учи майките да спрат едно нещо, за което има планини от доказателства, че не само е полезно, но жизненоважно за здравето на бебето.

    Когато мислим, че тази агенция е корумпирана, както се разбра от наскорошните разкрития на вътрешен човек, не винаги осъзнаваме всъщност колко черна е тази корупция и колко надълбоко е пуснала корени. Изумителна е новината, че не един, а десет изследователи от нейния Национален център за имунизация и респираторни заболявания (NCIRD) са публикували материал, в който ни убеждават, че заради имуностимулиращите ефекти на кърмата се потискат ефектите на оралната жива ротавирусна ваксина, от което следвало, че майките трябвало да отложат кърменето.

    Предлагат: Спрете кърменето и ваксините ще станат ефикасни
    Макар този материал да не поощрява пълния отказ на майките от кърменето, той определено ги съветва да го спрат по времето, когато се поставя ваксината. Поне не са почнали да ни обясняват, че кърменето е вредно. В жалък опит да се покажат научно безпристрастни, изследователите споменават мимоходом, че имало и други начини да се повиши ефикасността на ваксината. Те дори признават с половин уста, че:

    • Кърмата противодейства на живата ваксина; казано иначе, кърмата се бори с вируса.

    • Когато тялото на бебето се бори с живия вирус във ваксината, това означава, че се създава естествен имунитет. А това за сетен път показва, че човешката имунна система, стига да е подпомагана от природни средства, каквото е кърменето, е истински експерт в областта на защитата от заболявания.

    Ако от тази агенция не бяха „признателни“ на големите фармацевтични компании, които правят милиарди от недоказани и ненужни ваксини всяка година, едва ли щяха да препоръчват на жените да спрат да дават на бебетата си имуностимулираща кърма. Те би трябвало да поощряват майките да кърмят, а не да отлагат кърменето, за сметка на ваксини, пълни със съмнителни добавки и както разкри бившият президент на Pfizer — неефикасни са и съдържат опасни за здравето съставки.

    Излиза, че според Центъра за контрол на заболяванията ваксините са по-полезни за бебето от кърменето. И също, че изследователите там автоматично приемат ваксините за безопасни. От самите тези учени знаем, че са сравнявали кърмата на майки от Индия, Южна Корея, Виетнам и Съединените щати. Индийските майки са били с кърма, която най-силно е противодействала на ваксината, докато американските майки са имали най-слабата кърма.

    Тези резултати учудват ли ни? Случайно ли е, че в кърмата на тукашните жени се намират глифозатни остатъци и даже ембрионални клетки? Знаехте ли, че Pfizer е дъщерна компания на Monsanto? Започва ли да става ясна връзката?

    Майка съм на шестмесечно бебе и редовно го кърмя. Няма да спра да кърмя детето си, определено не заради някакви си ваксини.

    Автор: Кристина Сарич

    Източник: Natural Society

  8. Ели каза,

    Писа на септември 2, 2015 @ 12:31

    Здравейте!
    Предстои ми секцио и трябва да избера дата за раждане за следващата седмица, т.е. след 07.09.2015г. Интересувам се от мнението Ви. Кой ден е благоприятен?
    Лек ден!

  9. Усмивка каза,

    Писа на януари 23, 2016 @ 22:10

    Здравейте,
    Статията е много интересна. А как ще влияе квадратът Уран- Плутон върху децата,които ще се родят до момента на разпадането му?
    Благодаря

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 25, 2016 @ 20:45

    Зависи къде попадат Уран и Плутон в наталната карта и какви домове управляват.
    При всички случаи задават по-напрегнат и раздразнителен характер.

  11. Усмивка каза,

    Писа на януари 29, 2016 @ 12:42

    След като квадратурата задава напрегнат характер,може ли това да обясни по някакъв начин,че цяло едно поколение родено след 2007 е по- напрегнато и вследствие от това се увеличават случаите на хиперактивност и проблемно възпитание при децата? И в последствие задълбочаване на състоянието като въздрастни. Има ли начин да се избегне такава квадратура в хороскопа, ако се планира бременност? Може би в подходящи месеци ,които ще поставят двете планети хармонично към момента на раждане? Може би да се чака момента след разпадането? Извинявам се ако въпросите са странни,защото не разбирам материята на астрологията.

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 29, 2016 @ 21:20

    Усмивка,
    Уран и Плутон са бавни планети, аспектите им влияят повече като фон на аспектите на личните планети в наталната карта. Всичко е взаимосвързано. Не по-маловажни са квадратурите на другите малфактори Марс и Сатурн. Хиперкинетизмът при децата обикновено е следствие на напрегнати аспекти на Слънцето с Марс например, или на Меркурий с Марс, с Уран, с Плутон, които са много по-често срещани.Тяхната значимост зависи къде са разположени в рождения хороскоп. Дали може да се избегне кваратурата Уран-Плутон при планирана бременност, по принцип няма как. Самото планиране на зачеването е процес с ниска успеваемост,защото там участват мното фактори. Когато се планира раждане по сериозни причини, тогава може да се подбере най-подходящата за детето натална карта. В нея може да се предвиди разположението на напрегнатите аспекти към момента и то не само тези на Уран и Плутон. Тази квадратура върви към разпад и влиянието ѝ намалява.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии