Седмичен хороскоп 28 април – 4 май 2014 година

Слънчево затъмнение във вторник

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в седмицата в края на пътеката на пролетните затъмнения, между 15 и 29 април. Преминахме през пика на Големия кардинален квадрат, в който основни участници бяха Уран (в Овен) и Плутон (в Козирог), Юпитер (в Рак) и Марс (във Везни).

На 29 април 2014 година в 9:14 ч, е поредното новолуние. Но особеното сега е, че то е съчетано с пръстеновидно Слънчево затъмнение в 8°51’Телец.

Макар и в удобно време за наблюдение, това слънчево затъмнение ще бъде видимо от малка част на земната повърхност на южното полукълбо, и най добре от Антарктида. Част от фазите на затъмнението, ще могат да наблюдават жителите на Австралия и някои острови на Индонезия, и то при максимална фаза с продължителност около 49 секунди. Най-добра видимост към частично скрития диск на Слънцето ще имат жителите на о-в Тасмания.

Точно преди 19 години, на 29 април 1995 година в 17:36 ч., било предишното подобно, също пръстеновидно, затъмнение и също в 9-я градус на Телец. Съвпадът на Слънцето и Луната е бил в 8°56′ Телец, но при една много различна обща астрологична картина.

Слънчевите затъмнения бележат вододелна зона, когато човек често, под влияние на външни фактори, е изправен пред взимане на важно решение, с което затваря една страница от живота си и отправя поглед в нова посока. За разлика от лунните затъмнения, където акцента е върху емоционалните преживявания, то слънчевите затъмнения задействат съзнателните реакции на случващото се около нас, подтиквайки ни към себеопределяне и към целенасочени действия. Слънчевото затъмнение в Телец насочва предимно към постигане на практични цели, изоставяне на безперспективни дейности и насочване към такива, които обещават престиж, придобивки, стабилни и високи доходи.

На фона на все още активния Голям кардинален квадрат, в който участват външни планети, влияещи на масовата психика, в много случаи външни обстоятелства ще определят хода на събитията, ще насочват мислите и поведението на големи групи от хора. Близостта на акцентираното новолуние до ЮЛВ ще възпроизведе ефект повече върху решаването на вече развиващи се ситуации, отколкото за създаването на съвършено нови, нещо което ще бъде актуално през есента, когато слънчевото затъмнение ще бъде близо до СЛВ.

В събота, на 3-ти май, управителката на Телец, в който се случва затъмнението – Венера напуска спокойните води на Риби и навлиза във войнствената територия на огнения, и кардинален Овен. През този знак тя ще се движи до 29 май, което очертава месец май, особено между 11 и 18 май, когато тя ще „включи“ напрегнатите аспекти в кардиналния кръст, като период на трудности в сферата на дипломацията, разминаване в очакванията за компромиси и стигане до разбирателство в международните отношения.

В емоционално психологичен план Венера в Овен, през месец май, ще поставя отново и отново в центъра на общественото внимание морално етичните аспекти на отношенията между хората, постигането на справедливост посредством закона, а когато това не се получава – чрез самоуправство.

Меркурий играе важна роля през тази седмица и особено в дните на новолунието, тъй като се намира в непосредствена близост до точката на съвпада на светилата, на 12 градуса в Телец. Заедно със светилата прави хармонични аспекти с все още намиращите се в опозиция участници в Големия кардинален квадрат- Юпитер (в Рак) и Плутон (в Козирог). Посредническата роля на Меркурий може да спомогне за намаляване на напрежението и намиране на взаимоизгодно решение в много от случаите на противопоставяне на мнения и амбиции.

Новолунието, и още повече в съчетание със слънчево затъмнение, е време за отправяне на желания, които се сбъдват по време на някое от следващите пълнолуния.

Спокойна кратка работна седмица и весели празнични дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, продължава емоционално и физически напрегнатия период между двете затъмнения. В тази много кратка работна седмица имате да отхвърлите редица ангажименти. Слънчевото затъмнение извежда на преден план сега, а също така в голяма степен и през следващите няколко месеца, финансовата тема и по-специално личните ви доходи. Вашата пословична почтеност ще бъде подложена на изпитание, ще се сблъскате с неразбиране и предубеждения, ще трябва да доказвате очевидни за вас неща. Ще трябва да взимате решения, с които да правите избор между личните си интереси и тези на отсрещната страна. В зоната на това подсилено новолуние, можете да намерите разковниче за финансовите си проблеми – добре платена работа или допълнителни работни ангажименти. По нов начин ще трябва да погледнете на стар проблем, свързан с инвестиране на средства в нещо значимо за вас и близките ви. Венера, която ви идва на гости в събота, през следващите седмици ще ви помага да намирате път към сърцата на хората. В края на седмицата, в събота и в неделя, ще ви бъде трудно да постигнете съгласие в семейството, затова избягвайте обсъждане на спорни въпроси.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

 

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои забележителна седмица. Новолунието в зоната на професионалната изява в слънчевия хороскоп е особен момент в кариерното ви развитие. Бъдете с отворени сетива за особени знаци в това отношение. Седмицата е кратка, само три работни дни, но в тях могат да бъдат посети семената на бурен професионален растеж през следващите седмици и месеци. Най-отчетливи резултати можете да очаквате през лятото и есента. Навлизате в период, в който ще ви бъде по-лесно да печелите обществено внимание и признание. Обръщайки се към висшестоящ или към институция, сега можете да разчитате на даване на съгласие, на подкрепа или на разрешаване на важен за вас проблем. Това подсилено новолуние може да ви помогне да осъзнаете дадена ситуация в нейната дълбока същност, да прозрете в истинските мотиви на хората, да видите „голямата картина“ и новите възможности, да намерите своето най-правилно решение как да постъпвате в бъдеще. Може да бъде даден естествен ход напред на нещо, върху което работите от много време- идея, проект, изделие, дреха, книга или песен, всичко в което са вложени вашата творческа мисъл и труд. В събота Венера навлиза в сродния ви по стихия знак Овен. От тази зона, в рамките на близо месец, ще ви подкрепя в стремежите ви за изява, за трупане на впечатления от пътешествия – реални и виртуални, за намиране на най-подходящия начин за почивка и духовно презареждане.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Управителят на знака – Юпитер е все още в активната фаза на напрегнатите аспекти от Големия кардинален квадрат, което ще оказва влияние върху различни страни на живота в следващите дни, но най-вече повлиява емоционалните реакции. Вероятно сте усетили безпричинен импулс за отреагиране по един доста раздразнителен и категоричен начин. Критичността ви към околните вече е стигнала високи стойности и настъпва момент за успокоение. Към това ви води, колкото и парадоксално да е на пръв поглед, слънчевото затъмнение. Защото то се случва в зона, от която стелиумът Слънце-Луна-Меркурий прави хармонични аспекти с двама от участниците в Големия кардинален квадрат – Юпитер и Плутон. Новолунието в Телец, съчетано със слънчево затъмнение в зоната на ЮЛВ бележи период, в който ще ви се иска да подредите нещата си, да си съставите точен график, за да успеете да свършите всичко планирано, и повече от всякога да бъдете полезни на близките си, на хората около вас. Предстоят ви промени в работната среда, с цел подобряване ефективността на работа и бързо справяне с поетите ангажименти. Някои занемарени здравословни проблеми, могат да напомнят за себе си в следващите седмици. В емоционалната сфера настъпва позитивно раздвижване от събота нататък, когато Венера ще се движи уверено през сродния по стихия знак – Овен и ще разпалва чувствената ви природа.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и неделя.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Във вторник предстои пръстеновидно слънчево затъмнение във вашия знак, подобно на това от миналата година, на 10 май, но което бе в 19 градус на Телец. Преди 19 години е имало слънчево затъмнение в 9 градус на знака, както настоящото, а честта да се съберат отново на ваша територия светилата и южен лунен възел ще ви бъде оказана след 18 години – през 2032-ра. Слънчево затъмнение в собствения знак, особено ако е близо до рожденото Слънце, е много важно от събитийна гледна точка. Затова то ще окаже влияние върху всички телци, но още по-силно то ще бъде върху родените в края на месец април. Това подчертано от затъмнението новолуние може да стане силен стартов момент за важни житейски промени, дори все още да изпитвате вътрешна съпротива към новото, което идва. На първо място това е промяна в начина, по който ви възприемат околните. Променете нещо във външния си вид, прическа, дрехи, маниери, за да изглеждате по-привлекателни, по-умни, по-надеждни. На второ място, но не по важност, направете промяна в целите си, задайте си нови, или преформулирайте старите според новите условия. Всяка промяна, към която пристъпите с желание и настойчивост, ще ви донесе много скоро положителни резултати.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Меркурий, вашият управител, ще играе важна роля в това да бъде запълнен графикът ви, да не оставяте незавършена работа и да успеете за всички планирани срещи. Но по-важният акцент идва от новолунието, съчетано със слънчево затъмнение , във вторник. Новолунието в сродния по стихия знак Телец бележи важен етап в живота ви. То може да даде старт на планове свързани с чужбина- пътешествия, командировки, обучение или обмяна на опит. Възможно, през тази или в следващите седмици, да сключите изгоден договор за популяризиране на свой творчески проект- издаване на книга, песен, филм, участие в изложба или модно ревю, да участвате активно в организиране на курс за обучение, семинар, конференция, конгрес. Ефектът на това, подсилено от затъмнението, новолуние в Телец се проявява най-силно в области, които разширяват хоризонта ви, които ви дават нови знания, и спомагат за вашето духовно развитие. По щастливо стечение на обстоятелствата може да получите нова насока на целите, да потърсите и да намерите ново жизнено поприще, в което да се чувствате „на своето място“, призвани за дела, които да ви носят голямо удовлетворение. Пътуванията, срещи с хора, различни от обичайната ви среда, желанието за опознаване на други страни и култури, сега и в следващите седмици, и месеци, ще внасят съществено оживление в живота ви. Меркурий е много активен в следващите дни и може да ви подтиква да говорите повече, отколкото го правите обикновено. Бъдете дискретни по лични теми, а в събота и неделя избягвайте спорове с възрастни хора.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, навлизат в една кратка, но значима работна седмица. Новолунието в сродния ви по стихия земен знак Телец,което сега е особено подчертано от пръстеновидното слънчево затъмнение, с участието на Южния лунен възел и Меркурий, бележи важен момент в живота ви. Намирате се в гранична (вододелна) зона, в която се разграничават ясно минало от бъдеще, в която амбициите нарастват, а целите добиват по определени очертания. Слънчевото затъмнение в Телец може да стане отправна точка за важен за вас проект, който изисква голяма физическа и психическа мобилизация, отдаденост и постоянство. И добрите резултати няма да закъснеят, е не сега и веднага, но до лятото или в по-дългия вариант – до есента, ще имате повод за радост. Децата, техните радости и грижи ще заемат значителна част от времето ви в следващите седмици и месеци. За необвързаните, Новата Луна идва с обещанието за запознанство с интересни хора, за нова връзка, а там, където това е необходимо и за нова любов. В края на седмицата Венера навлиза в зоната на близките семейни взаимоотношения и ще внесе там своята любов и хармония.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои кратка, но съдържателна работна седмица. Неспокойната ви природа ще бъде активирана от богатата на аспекти астрологична картина. Меркурий, управителят на знака, е провокатор и активен участник на всичко случващо се около вас, защото точно на слънчевото затъмнение е близо до центъра на събитията – съвпада на светилата, в хармонични аспекти с разположените в противоположни кардинални знаци Юпитер и Плутон. По този начин в седмицата на слънчевото затъмнение в Телец сте изправени пред противоположни тенденции, „да бъда или да не бъда“, „да действам или да изчакам по-подходящ момент“. Слънчевото затъмнение в предходния знак дава препоръка за дистанциране от активно включване, за повече съзерцателност, наблюдение и анализ на случващото се около вас, за преоценка, преразглеждане и пренастройване на нова вълна. Намирате се в сатурновия период на личната си година, когато не виждате пълната картина. Добър момент за прошка и освобождаване от негативността на миналото. Промяната е във въздуха, затова е необходима фина настройка на сетивата, включване на вибрации от висок порядък, за да си изясните личните перспективи и това, което е важно за вас през следващите месеци.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои кратка, но и напрегната седмица. Кардиналният кръст е все още активен с четирите планети, разположени в него и в напрегнати аспекти, което неминуемо се отразява на различни страни от живота ви. Новолунието в Телец, съчетано със слънчево затъмнение от своя страна допълнително подсилва емоционалния момент, особено що се касае до интимните взаимоотношения, общите сметки и споделените собствености. Добрата страна на слънчевото затъмнение е, че ще ви накара да „прогледнете“ за някои истини в тези сфери, да си дадете ясна сметка за това, кое ви кара да се чувствате сигурни и кое подкопава както самочувствието ви, така и материалната ви стабилност. През тази, или в следващите седмици, дори месеци, малко чудо може да се случи в сферата на финансите, да получите изгоден заем, или дарение от възрастен роднина, да се сдружите с подходящ партньор и да стартирате планът за добра инвестиция, който подготвяте от дълго време. Вашата кардинална природа може да ви подтиква да правите категорични избори, от рода на „всичко или нищо“, но не бързайте. От събота, за срок от около три седмици, управителката Венера навлиза в срещуположния на Слънцето ви знак – Овен. Това само по себе си е нож с две остриета, защото Венера става по-взискателна и категорична в този знак, но все пак Венера е големия хармонизатор, и ще ви помага да намирате верния тон в партньорските взаимоотношения. Доверете и се.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и петък.

Родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, са в седмица изцяло ориентирана към семейството. Слънчевото затъмнение във вторник поставя „на масата“ някои важни въпроси за решаване. Те са свързани най-вече с дома, устройването на ново място, или преустройването на сегашното жилище в по-удобно и комфортно такова за живеене. Вашите проекти за това как точно да стане имат нужда от повече свобода, ще ви бъде трудно да се съобразявате с мнението на други, макар да си давате сметка, че това е необходим компромис. Нужно ви е укрепване на тила, за получаване на лична сила и на доказателства за вярност и подкрепа, които да ви дават усещане за стабилност. Близките ви хора-родители, братя, сестри, деца и други роднини отправят към вас известни очаквания. С някой ще трябва да се разделите в следващите седмици и месеци, да го(я) оставите сам да избира пътя си. Потребността ви да наставлявате и опекунствате ще бъде подложена на изпитание. В дома ви през следващите месеци вероятно ще влезе нов човек, или ще се сдобиете с нов член на семейството. Периодът, чието начало полага сегашното затъмнение, е благоприятен за създаване на семейство и сключване на брак.

Благоприятни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, слънчевото затъмнение във вторник бележи началото на важни житейски и в частност – професионални, промени. Не е нужно всичко да започне през тази седмица, тенденцията е за период от няколко месеца, 4-6 месеца напред, до следващото затъмнение през есента. Но семената се засяват сега. Те са предимно в полето на общите дейности, на груповите начинания, на социалната ви активност, която ви прави част от колектив, група, партия, общност, която има близки интереси и цели. Вашият емоционален, но в същото време кардинален характер ще иска да заеме челни позиции, да бъде водеща фигура, организатор и главно действащо лице. За всичко това има отлични предпоставки от акцентираното новолуние в прагматичния Телец, а във водната стихия са Нептун (в Риби) и Сатурн (в Скорпион), които ви правят мъдри и далновидни. Юпитер намиращ се в знака ви също „дава рамо“ на големите амбиции и мащабните планове. Тримата големи създават от вас привлекателен център, желан приятел и партньор. А Меркурий, който участва активно в астрологичната динамика през тази седмица, ще ви прави отворени към новостите, готови да научите и най-сложните IT техники на общуване. Венера напуска полето на чувствителните Риби и между 3 и 29 май,придвижвайки се през Овен, ще ви подтиква да бъдете по-предприемчиви в социалните контакти, както и да имате куража да правите първата крачка в полето на личните взаимоотношения.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда, петък и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, акцентът на седмицата е партньорството. Това е така, защото новолунието, съчетано със слънчево затъмнение ,във вторник, е в противоположния знак Телец, и активира зоната на дългите връзки в слънчевия хороскоп. Слънчевото затъмнение е особен момент, в който истината за вашия партньор или обстоятелства ,свързани с него, могат да излязат наяве съвсем неочаквано. Има добър и лош момент в случая, в зависимост от това, каква е новината и доколко вие бихте искали да я научите. Моментът е добър да поставите личните си отношения на нова основа, да проведете смислени разговори, да търсите общи решения на проблемите и да начертаете общи планове за бъдещето. Слънчевото затъмнение в същото време дава възможности за благоприятни промени, може да ви отвори врати към нови договори, нови партньорства, към социален кръг от хора, които да ви бъдат полезни по един или друг начин през следващите седмици и месеци. При всички случаи ще се наложи да се съобразявате с мнението, вижданията, преценките и изискванията на другите. За необвързаните, слънчевото затъмнение може да открехне завесата за една нова и обещаваща връзка.

Благоприятни през тази седмица – вторник, петък и неделя.

 


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои комуникативна седмица. Навлизате в период на изкачване на ново стъпало в духовното си развитие, да стигнете до обогатяващо ви знание, откъдето се откриват нови хоризонти за вас. В същото време вашите знания и практически умения могат да бъдат полезни и на другите и високо оценени. В информационния поток, в който сте, можете да бъдете проводник на нещо съвсем ново и актуално, което да предадете на тези,с които имате работни или образователни взаимоотношения, и които са по-незнаещи. Новолунието в Телец, съчетано със слънчево затъмнение е време,когато откъсвайки се, загърбвайки нещо вече твърде познато и остаряло, можете да изберете нова посока, да изберете нови приоритети, да си поставите нови цели. Моментът е добър да се запишете в школа, курс, да участвате активно в срещи, разговори, в дебати на социални и политически теми. Давайте емоционална храна на приятелствата си, или поне едно от тях, за да не изсъхне връзката ви с ценен за вас човек. От събота нататък, в рамките на близо месец, Венера ви обещава добри доходи.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 29.04.2014 г в 9:14 ч, съвпад на Слънцето и Луната, и пръстеновидно Слънчево затъмнение в 8°51’Телец

Меркурий в тригон с Плутон на 29.04.2014 г.

Меркурий опозиция със Сатурн на 3.05.2014 г.

На 3.05.2014 г., в 3:21 ч. Венера преминава в Овен.

Слънце в тригон с Плутон на 4.05.2014 година.

Луната през тази седмица се движи между знаците Овен и Рак, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

27.04.2014 г в 14:02 ч – 28.04.2014 г в 17:23 ч

30.04.2014 г в 18:53 ч – 30.04.2014 г в 23:56 ч

1.05.2014 г в 21:02 ч – 3.05.2014 г в 9:13 ч

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Няма етикети.

2 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на април 28, 2014 @ 9:56

    Слънчево затъмнение в 10ти дом,съвпад венера-управителка на 4ти и 11 дом,тригон юпитер в 6ти.
    С какви събития може да е свързано Муси?

  2. tedi123 каза,

    Писа на април 28, 2014 @ 12:20

    Здравей Муси! Прочетох внимателно анализа ти . Слънцето ми е в Телец , 9 гр.36’54. Как мислиш очаква ли ме положителна промяна в професионално отношение? Благодаря предварително !

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии