Новолуние и Слънчево затъмнение във Водолей

Седмичен хороскоп

26 януари – 1 февруари  2009 г.

Муси Дачева

Слънчевото затъмнение,което е съчетано с новолунието на 26-ти януари 2009г., е пръстеновидно. Луната ще застане в центъра на слънчевия диск, но от разликата в размера на видимата част на светилата ще остане ярък пръстен от слънчева светлина. От територията на България няма да може да се наблюдава. Лунната сянка преминава през Южното полукълбо в по-голямата част от времето през Атлантическия и Индийския океан. Съвпадът на Слънцето и Луната става в 6-я градус на Водолей, в 9ч.55 мин. бг.вр.

Слънчевите затъмнения са като пусков механизъм за различен вид събития в живота на човека, особено тогава, когато попадат в чувствителна зона от наталната астрологична карта. Понякога имат драстично изражение и поставят  пред изпитания, но тъй като в ситуацията са намесени Лунните възли, целта е разсичане на кармичен възел. Затова слънчевите затъмнения имат по-скоро съзидателен, градивен ефект, който може да се усети след  3 до 6 месеца.

Сегашното затъмнение във Водолей повлиява силно живота на хората родени със в първата декада на неподвижните знаци – Водолей, Скорпион, и Лъв. Слънчевите затъмнения влияят по-силно при мъжете, а лунните при жените. На 26-ти януари, съвпадът на Слънцето и Луната е много близо до Северния Лунен възел, който е на 90 Водолей, което му придава и по-голямо значение.
Луната през тази седмица се движи през знаците Водолей, Риби и Овен в първа фаза.

Въздушни знаци

Близнаци
Родените под знака Близнаци или асцендент в този знак, особено от първата декада, седмицата обещава да бъде достатъчно провокативна и динамична. Това е последната седмица от ретроградността на Меркурий и може би ситуацията да ви се струва твърде плътна и неповратлива, т.е. всичко се трупа, трупа, а яснота няма. Засега дяволът не е толкова черен и опасността да останете без работа не е толкова голяма. Опитайте се обаче да натрупате малко точки във ваша полза. Бъдете по-съсредоточени в това, което правите и по-отговорни към поетите ангажименти особено в четвъртък и петък. Учете, повишавайте квалификацията си през следващите 3 месеца.Бъдете внимателни в четвъртък и петък.

Везни
Родените под знака на Везни или с асцендент във Везни ще усетят по-силно влиянието на слънчевото затъмнение в личния си живот като промяна, наложена отвън. При някои това може да е намеса на родителите в семеен спор, а при други – ситуация в дома да изисква спешни мерки. Периодът обаче е критичен и изисква определеност, нещо за което ще ви е нужно повече време. До края на седмицата, когато Меркурий тръгне в права посока, трябва сте наясно на каква позиция сте. Последствията от сегашните ви решения, ще се видят в следващите месеци, най-вече през лятото.

Водолей
Родените под знака на Водолей или с асцендент в него през тази седмица са в очите, сърцата, и в устата на много хора. Слънчевото затъмнение във вашия знак е фактор от изключително значение в живота ви. То може да бъде отправна точка за поредица от събития в следващите месеци на годината. Важни промени предстоят както в кариерата ви, така и в личния ви живот. Много е важно какви цели си поставяте и в каква посока ще тръгнете. Изчакайте Меркурий да тръгне в права посока и “натискайте педала на газта”. За родените между 25 и 29 януари обаче дните около новолунието са критични, затова бъдете внимателни, ако имате проблеми със здравето, щадете сърцето си и избягвайте рискови ситуации.

Огнени знаци

Овен

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен умората, която чувствахте в почивните дни, ще се стопи още в понеделник следобяд, когато ще ви завърти вихъра на седмичните ангажименти. Слънчевото затъмнение ви подканя да направите скок, а при някои може да се наложи пълен обрат във възгледи, политически концепции, кръг от хора, на които да разчитате. В работната ви среда е наложителна промяна, подменете екипа си или създайте нов. Ако работите над проект, който е зациклил, променете нещо основно в заданието му. Изобщо дайте шанс на новото на ниво идеи, стремежи, желания, да влезе в най-главното направление в живота ви.

Лъв
За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв периодът на силните емоции не е свършил. Слънчевото затъмнение в понеделник само ще увеличи интензитета им. В социалния ви живот настъпва значителна промяна, която ще прекрои много от вашите планове за месеци напред. През тази седмица ретроградният Меркурий ще ви създава пречки и ще ви опъва нервите до крайност като ви кара да поправяте грешките на други хора и да се връщате към стари проблеми, които досега би трябвало да са изчистени. Огледайте се добре, около вас се поражда нещо ново, което ще ви даде шанс за изява и ще ви направи по-самоуверени в следващите месеци.

Стрелец
За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец слънчевото затъмнение създава предпоставки за оценка на настоящото финансово състояние. Възнаграждението, което сте договорили може да се окаже различно в крайна сметка от вашите очаквания, в смисъл дали сте си направили добре сметката, когато сте поемали ангажимент към други хора, може като работодател, а може и като изпълнител. Добър шанс има да намерите нов източник на доходи, почтен разбира се. Можете да докажете своята правота като обстоятелствата през следващите седмици сами ще ви предложат надеждни аргументи. Бъдете внимателни на пътя като шофьор или пешеходец в четвъртък и петък.


Земни знаци

Телец
За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец  в първата декада на знака предстои напрегната седмица най-вече заради слънчевото затъмнение, при което развоят на събитията в професионалната сфера може да ви постави в критична ситуация. Несвършена работа и неизпълнени обещания могат да станат “препъни камък” за вашия напредък.Някои ще получат порицание, а други похвали, от хора, които са по-високо в йерархията и притежават власт. Имате шанс да извлечете полза от настоящата ситуация след няколко месеца,затова не избързвайте, бъдете внимателни в реакциите и много търпеливи.

Дева
За вас, родените под знака на Дева или с асцендент в Дева, тази седмица може да се окаже повратна в емоционалния ви живот. Слънчевото затъмнения във Водолей ще ви провокира да погледнете от съвсем различен ъгъл на връзката, която имате в момента. Това може да бъде провокирано от конкретен човек или от сложила се по необичаен начин ситуация, в която ви “светва червената лампичка”. Бъдете внимателни в четвъртък и петък.
За някои от тази група, които не са обвързани,  Съдбата се намесва може би по-драстично отколкото би им се искало, но е рано сега да се дават оценки. Обстоятелствата сега са на ваша страна и е добре да не стоите безучастни и да чакате друг да ви свърши работата.Спомнете си приказката за сития вълк и действайте.

Козирог
На родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог  ще се наложи да проявят още малко търпение, докато Меркурий тръгне в права посока. Движейки се през вашия знак, планетата изисква внимание към всичко ново и неясно. Слънчевото затъмнение от своя страна е като камък, хвърлен в спокойно езеро, предизвиква раздвижване и иска бърза реакция. Ще наложи “бързайки бавно” да въведете порядък в една определена област от живота си. За част от вас това може да бъде сферата на финансите и по-точно връзката между вашите доходи и парите на други хора, към които вие имате отношение.

Водни знаци

Рак
За родените със Слънце  в Рак и с асцендент в Рак лунно-слънчевият цикъл  оказва силно влияние както върху емоционално психическото състояние, така и в събитиен план като предизвиква различни ситуации. Дните преди слънчевото затъмнение са съпроводени със спад на жизнения тонус и леност, която е характерна за вашия знак. От понеделник  и в следващите дни обаче ви очаква стресово изваждане от летаргията. За родените в първата половина на знака, или с асцендент там, в ролята на провокатори  могат да бъдат данъчни или други контролни органи. За тези от втората половина- работодатели или съдружници. За част от вас космичната прегръдка на Луната и Слънцето може да се окаже обещаваща и да ви донесе изгодни предложения за работа, за съвместен бизнес, а при някои и предложение за .

Скорпион
За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстои натоварена седмица с много домашни ангажименти. При някои от тази група, обстоятелства в семейното обкръжение могат да ги провокират да вземат крайно решение, да се изнесат от сегашния си дом, а при други обратно – да се нанесат в чужд досег дом. Времето не е подходящо за ремонт сега, но пък можете да си планирате нещата отдалеч за пролетта и лятото. Бъдете внимателни към чувствата на хора, с които ви свързват интимни отношения особено в петък и събота.

Риби
Родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби през тази седмица предстои да изживеят ситуации на катарзис в емоционалната сфера. Зона на изчистване могат да бъдат както интимните отношения, така и отношенията с родственици и с приятели. Като провокатор може да бъде телефонен разговор, писмо по пощата или случайна среща. Бъдете внимателни как реагирате, от това зависи много – можете да си постелете добре за времето на следващите месеци или обратно – да “ритнете менчето” още сега. Бъдете внимателни в четвъртък и петък у дома, на работното си място и на пътя.

Темата на участието ми в предаването “Каталог”,
с водеща Лили Бързева,
по Евроком България
на 26 януари е:

“Китайски зодиак и годината на Бика”

Повторение в 18-1830 часа.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 коментара so far »

  1. lyubliana каза,

    Писа на януари 26, 2009 @ 1:32

    прави ми впечатление, че хороскопът зъ лъв е доста по-кратък от останалите. защо е така? няма какво толкова да им се случи или просто не ви вълнува зодията, муси?

  2. Марги каза,

    Писа на януари 26, 2009 @ 9:06

    Добро утро Муси:)
    Затъмнението ще попадне на куспидата на 7мия ми дом.
    Понеже споменавате засегнатите от затъмнението водолеи ,лъвове…може ли да се каже,че като АС ми е в лъв(5гр)по някакъв начин ще бъда засегната и аз с този асцендент?

    Приятен ден и леко преминаване на зтъмнението ви желая:)

  3. Марги каза,

    Писа на януари 26, 2009 @ 12:11

    Муси,много беше хубаво предаването по тв евроком:)
    Много симпатична жена сте,зодия телец ли бяхте?
    Аз много харесвам телците,може би защото имам 3 планети в телец(венера,марс и луна).
    Приятен ден.
    Исках да те питам кога ще тръгне форума в сайта?Чакам го с нетърпение.
    Поздрави!

  4. Михаела каза,

    Писа на януари 26, 2009 @ 16:59

    Ще може ли да дадете малко повече разяснения относно разсичането на кармичния възел?Стана ми ясно кои са хората,които ще бъдат наи-силно повлияни от това,но не ми е ясно какво може да се очаква.Означава ли,че чрез разсичането на този възел се дава шанс да поправиш нещо от предишни животи?Разяснете ни,ако може.Благодаря!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 26, 2009 @ 22:27

    lyubliana,
    въпросът ви е странен. Не мисля, че Годишен хороскоп на Лъв се различава съществено по количество думи от останалите хороскопи. Не ги меря на дължина, а и нямам специално отношение към никоя зодия, дори и към собствената си.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 26, 2009 @ 22:41

    Михаела,
    много неща могат да се случат и за всеки човек е различно. Кармични възли се завързват не само в предишни животи, но и в сегашния.
    В сегашния обаче човек трябва да е по-внимателен, по-опитен, да улавя ситуациите,които му се предлагат и да действа съзнателно.
    Например един кармичен възел може да е тежка обида, която някой ви е нанесъл. Ситуация, в която можете да го развържете, е вие да имате възможност да си отмъстите, да го нараните и т.н.
    Осъзнавайки ситуацията обаче, независимо силното си желание преди и удалата се възможност сега, вие не го правите.
    Преминавате през тази ситуация с мисълта “Прощавам ти”.

  7. Михаела каза,

    Писа на януари 27, 2009 @ 0:06

    Благодаря,Муси!Тъй като попадам в групата на засегнатите (родена съм на 22.04.1979г в ден неделя) и все нищо не е наред нито в личният ми,нито в професионалният ми живот,темата ме интересува силно за да мога да се предпазя от други несгоди в живота си.Ще бъда внимателна и наблюдателна за случващото се около мен.Благодаря за чудесния сайт и вашата отзивчивост!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии