Седмичен хороскоп 10-16 декември 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий в Стрелец от четвъртък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втората седмица на месец декември е бедна на астрологични събития. Няма значими аспекти, като изключим секстила на Венера и Сатурн в неделя. Луната е най-активна, докато се придвижва през знаците между Козирог и Овен, прави поредица от съвпади с намиращите се в тях планети. Това са включвания на обединени енергии, с краткотраен ефект.

Но това е на повърхността, а и предколедното настроение си казва думата. Отвън нещата изглеждат размити и разводнени. В дълбините на социалните отношения обаче се развиват процеси, които набират сили за изразяване в следващи подходящи моменти.

В понеделник все още е силна квадратурата на Слънцето и съвпада Марс-Нептун в подвижните знаци Стрелец-Риби. Луната, движеща се между Плутон и ЮЛВ в Козирог, отново включва квадрата на ретроградния Уран с лунните възли. За някои от кардиналните знаци това са кармични изчиствания, разплащане на задължения, учене на уроци по трудния начин.

В четвъртък Меркурий преминава от Скорпион в Стрелец. За втори път през тази година Меркурий ще премине през юпитеровия знак. От 31 октомври до 1 декември, на практика през целия месец ноември, вестоносецът на боговете се движеше на прав и обратен ход през него. Сега отново в огнения знак, където е в изгнание, планетата на комуникациите трябва да се придържа към някои ограничения. Например по-малко лъжи, повече истини, по-малко хитруване, повече коректност. Можем да пропускаме някои дребни детайли, но да следваме голямата цел, големият идеал. И така до 5 януари, когато ще премине в Козирог.

През втората половина на седмицата навлизаме в зоната на влияние на квадратурата Юпитер-Нептун. Тя се простира нашироко и макар да става точна след месец, на 13 януари, вече ще се чувстват темите които тя засяга. Двете планети са управители на знака Риби. Родените под този знак или с рождени активности в него, трябва да са много наясно с житейските си приоритети, с убежденията, и предубеденостите, с вярата и невярата си.

В петък Луната в Риби преминава през двойката Нептун Марс и отново, чрез включване на квадрата им към Слънцето, ни помага да открием някои истини за себе си, и за света около нас.

В почивните дни картината е противоречива. В събота е квадрата на Луната и Слънцето. Към този аспект проявяват по-голяма чувствителност родените при квадрат или опозиция на светилата, а сега още повече, ако са в подвижни знаци.

В неделя Венера най-сетне се включва с хармоничен аспект. Тя и Сатурн застават на 60 градуса (в секстил). Каквито и противоречия да е имало във връзките през седмицата, в неделя идва време за изясняване и хармонизиране.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Обръщайте внимание на това, което се случва в професионалната сфера. Очертават се добри възможности да подобрите служебната си позиция, или да размислите върху нови възможности. В зоната на другия огнен знак Стрелец от четвъртък се добавя и енергията на Меркурий. Навлизате в много активен период, съответен на поговорката „ден -година храни“, затова мобилизирайте се и действайте целенасочено.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Планетният управител е все още квадратично свързан с Марс и Нептун,което създава немалко предизвикателства за огнената ви природа. От вторник до четвъртък Луната се движи през срещуположния знак Водолей. В този динамичен отрязък от седмицата е преминаването на Меркурий в другия огнен знак Стрелец. За втори път през тази година планетата на комуникациите ще се движи през най-ярката и креативна зона на слънчевия хороскоп. Този път без прекъсване, до 5 януари. Меркурий ще бъде катализатор на всичко свързано с децата, инициативите, творчеството, изявите, бляска и аплодисментите. Предстои му съвпад с Юпитер тази зона, момент на слава и голямо удовлетворение.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои комуникативна седмица. Вашите социални ангажименти се увеличават. В близката среда от роднини, приятели и съседи, имат нужда от вашата активна намеса със знания, физически умения, или авторитет. В четвъртък Меркурий ви идва на гости. Това се случва за втори път тази година. През целия месец ноември планетата комуникатор се движеше напред, и назад, през вашия знак. При това повторно преминаване Меркурий предстои да се срещне с Юпитер на ваша територия. Това ще стане през следващата седмица и за мнозина ще бъде съпътствано с интересни ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. Това предопределя в голяма степен характера на следващите дни, да са ориентирани към решаване на материални въпроси. Понеделник е ден за новини и интересни предложения. В четвъртък Меркурий преминава в Стрелец и изпълва с очаквания зоната на финансовите дела. Юпитер и Слънцето са тук, което обещава придобивки, до края на седмицата улеснения при решаване на имотни дела, сключване на сделки за покупко-продажба на недвижима собственост, земя, наемане и отдаване на имот под наем.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда,четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои романтична седмица. Луната започва своя седмичен преход от другия земен знак Козирог. Луна в зоната на любовта и романтичните преживявания е чудесно начало, но също така индикатор за раздвижване в тази сфера от живота ви. Венера от Скорпион също прави намигване към строгия Сатурн от Козирог, което до края на седмицата може да се изрази в контакти със „стара любов“, или с някой, с когото ви е отредено да преживеете смислена и трайна връзка. В четвъртък Меркурий преминава в зоната на семейството и отношенията с най-близките. Тук предстоят да се случат интересни събития, раздвижване, разместване, идване на нов член на семейството, разширяване на кръга от близки хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда,четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Началото на седмицата е успешно. Луната във вашия знак ви дава самочувствие, че се справяте с всичко, и с всеки. От вторник до четвъртък обаче дръжте под око финансовите си дела. Не оставяйте на друг да върши това, което е ваш ангажимент, за да не останете разочаровани. От четвъртък Меркурий се движи в предходния знак Стрелец,което се случва за втори път през тази година. През целия ноември планетата на комуникациите обхождаше напред-назад тази най-скрита зона на слънчевия хороскоп. Ако някоя тайна е останала неразгадана, то сега идва момента за изясняването и. Няма скрито-покрито нито в този, нито в другите светове. Всичко се записва в информационното поле и в даден момент излиза наяве.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда,четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои ангажирана седмица. Отново сте в центъра на събитията, харесва ви, или не, за планетите това няма значение. Активността е в срещуположния знак Стрелец, където в четвъртък се включва и Меркурий. Планетният управител за втори път през тази година ще премине през срещуположния знак, този път без прекъсване до 5 януари. Това, което сте намислили, или реално започнали през месец ноември, сега отново е подкрепено от планетния управител. Работете в съюз с други хора, или търсете подходящи съдружници за съвместен бизнес. Моментът е добър за създаване на фирма, за започване на работа по общ проект, за активност в партньорските дела.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Някои задължения и обвързаности могат да преминат границата на търпимост, провокирайки стремеж за отхвърляне и свобода. Във финансовата сфера ще имате успех в средата на седмицата, когато Луната се движи през сродния по стихия знак Водолей. В четвъртък Меркурий преминава в Стрелец. От зоната на активната комуникация вестоносецът на Олимп ще ви зарежда с всичката възможна информация, нужна и не толкова. За вас остава да изберете това, което е важно за вас и близките. Очакват ви нови запознанства и една много важна среща, или среща с важен за вас човек, но това през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата може да се окаже притеснително. Имате да се справяте с редица предизвикателства, изисквания, претенции. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, и съответно възможностите ви за справяне нарастват. В четвъртък Меркурий навлиза в Стрелец. От тази зона на слънчевия хороскоп планетата на интелекта и комуникациите ще ви помага да намерите човека, или групата хора, които да са ви полезни за решаване на задача, или проблем. Имате нужда да намерите точния човек, в подходящия момент. За някои е консултант, за други лекар, за трети – ментор. Добра насока е възможно да получите в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. От срещуположния знак тя ви прави заинтригувани от участието на колегите, партньорите, и всички други в общите дела. Изискванията ви към човека, или хората отсреща, стават по-големи,на базата на направени наблюдения и финансови разчети. Нарастващата Луна ви води в посока на защита на собствените интереси, следвайте я. В четвъртък Меркурий излиза от другия воден знак Скорпион, за да се впусне в огнено пътешествие през Стрелец. Имайте готовност да чуете много истини-неизказани от тези, с които споделяте работно пространство. Меркурий в Стрелец е като „шило в торба“, докато не разръчка притихналите въглени в буен огън, няма да спре. Особено раздвижване очаквайте около 20 декември, когато прави съвпад с Юпитер също в Стрелец.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до събота

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. На някои ще се появи неочаквано пътуване. Вниманието основно е върху дома, семейството, ангажиментите към близките хора. Ще имате по-големи харчове от планираното, но в предколедната седмица това е обяснимо. В четвъртък Меркурий преминава в Стрелец. От зоната на личните приходи и ценности, покровителят на търговците ще ви дава ценни съвети, а в съучастие с Юпитер и Слънцето от Стрелец може да допринесе за подобряване на материалното ви състояние в края на годината. В края на седмицата, когато Луната е в Риби, имате отличната възможност да подобрите представата за себе си, да намерите подкрепата, от която се нуждаете и точните съюзници.

Благоприятни дни през седмицата четвъртък, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Особено за тези, които се настроят на меркурианска вълна, и които предварително разрешат проблемите си породени от квадрата на Слънцето с Марс и Нептун от вашия знак. В четвъртък Меркурий навлиза в зоната на кариерата. През месец ноември планетата на комуникациите вече посети тази зона на слънчевия хороскоп, движейки се напред, после назад. Сега транзитът на Меркурий е с послание. Планетата се насочва към съвпад с Юпитер в Стрелец, нещо което не се е случвало отпреди 12 години. Аспектът, който ще се случи през следващата седмица, изисква яснота и истина.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 13.12.2018/ 1:42/Меркурий преминава в Стрелец.

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

10.12.2018 /23:27 – 11.12.2018 / 1:39

13.12.2018 /12:20 – 13.12.2018 /14:40

15.12.2018/ 13:49 – 16.12.2018 / 2:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед