Седмичен хороскоп 11-17 март 2019

pr216Слънце и Юпитер в квадрат

Марс и Сатурн в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втората седмица на меркуриевата ретроградност започва относително спокойно. Нарастващата Луна в Телец, в хармоничен аспект със Слънцето е предпоставка за добро настроение и лекота в отношенията. Благоприятно взаимно свързани са седем космични тела в разгърната конфигурация бисекстил, и който съумее да се настрои на вълната на тези хармонични енергии ще движи личните си дела успешно в понеделник и вторник.

В средата на седмицата обаче астрологичният небосвод се заоблачава. Квадратът на Слънцето и Юпитер става точен в четвъртък сутринта в 23Риби-Стрелец, но влиянието му се простира върху цялата седмица в сферите и върху хората, които са му в тоналността. Слънцето застава в квадрат към гиганта на слънчевата система два пъти в рамките на една година, но в различни знаци. Последният квадрат Слънце-Юпитер е бил на 7 август 2018 година в 14Лъв-Скорпион, а следващият ще бъде на 8 септември 2019-та в 15Дева-Стрелец. Дните около точните аспекти обикновено са бурни и остават отпечатък в обществената памет, защото и двете космични тела са свързани с егото.

Прекалената самонадеяност, нарцисизмът в различните проявления, несъобразяването с другите, грандоманията и разхищението са яркото проявление на тези аспекти. Хората на високи позиции във властта са обект на влияние на тази квадратура, защото властта и парите са най-истинската проба за характера на човека. Юпитер изпробва с имане, многотия, възможности. Квадратите му със Слънцето са ежегодните дни на изпит. Самонадеяността често вкарва някои хора в рискови ситуации за тях и за близките им.

Картината допълнително е обременена от ретроградния Меркурий, който предстои да направи съвпад със Слънцето в петък, и квадрат с Юпитер в събота, но и заради включването на Луната от Близнаци в двоен квадрат (тао-). Така дните от сряда до петък включително, изискват повече внимание към същината на това, с което се занимаваме, да търсим и намираме причините, които движат ситуациите, в които сме включени. Повърхностното отношение, носенето по течението, и „защото така правят всички“, не води до никъде. Ретроградният Меркурий в Риби, в съвпад със Слънцето, е в готовност да ни отвори очите най-напред за собствените грешки, за което трябва да си дадем сметка, и после за чуждите, за които трябва да търсим сметка. Появяват се и събирачите на дългове.

Втората половина на седмицата е под влияние на силен хармоничен аспект, тригон, между „лошите момчета“ на планетната общност – Марс и Сатурн. Аспектът е с неравномерен цикъл, и не се случва всяка година. За последно, тригон Марс-Сатурн е имало на 22 август 2017 година в 21Лъв-Стрелец. Тригонът обединява мощта на мотивираща сила на Марс и сдържаната разумност на Сатурн, като второто много силно се проявява сега, когато за пръв път от близо 30 години аспектът се случва в земните знаци. Прилагането на закона, на правилата, които са важни за обществото, е едно силно изразяване на тригонът Марс-Сатурн. И идва точно навреме след разюздания квадрат между Слънцето и Юпитер. Справедливост и законосъобразност – това е мотото на седмицата. Дали ще чуем зова на планетите, зависи от нас.

В края на седмицата ще ни радва водният тригон на Слънцето и Луната. Почивните дни дават чудесна възможност за разтоварване, особено ако имате условия за контакт с природата, да усетите мириса на разорана пръст и уханието на първите цъфтящи дървета.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на изкушенията. Напрегнатият аспект между Слънцето и Юпитер се отразява най-вече върху вашите планове и близки цели. Проверете дали сте на правилния път, дали очакванията ви отговарят на реалността, защото има голяма вероятност за разминаване. Прекомерните амбиции, които не са ви по възможностите, ако не бъдат овладени, могат да ви поставят в конфузни ситуации в следващите дни. Самонадеяността за вашия знак по принцип е препъни камък,но сега придобива още по-голямо значение. Особено през втората половина на седмицата, когато ще се появят и добре платени изкушения. Сатурн слага юзди на вашата импулсивност, като ви кара добре да размислите преди да предприемете нещо. През тази седмица хармоничната му връзка с управителя на знака идва като мощна подкрепа. От нея обаче ще имате полза, ако подхождате с добри, почтени намерения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои професионално ориентирана седмица. Луната в Телец е в съвпад Марс в зоната на кариерата, което това прави първите дни на седмицата активни и предизвикателни. Амбициите ви могат да ви поставят в условия на изолация, или конфронтация с колеги, или партньори. Квадратът на планетният управител с Юпитер бележи тясна пътека на безопасност, в която да се движите. Бъдете внимателни и сдържани откъм саркастични забележки и коментари засягащи други хора. Надменно поведение сега би ви коствало много. При умело включване в ситуациите можете да извлечете големи ползи за себе си, и за екипа, с който работите. Бъдете смели и решителни, но се придържайте към добре направен предварителен план и съответен график.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои неспокойна седмица. Планетният управител е провокиран от квадрата със Слънцето и ретроградния Меркурий, което ви поставя в условия на самоограничения, за да запазите отношенията си с хора, на които държите. Склонността ви да се държите непринудено и да казвате каквото мислите точно сега няма да бъде добре приета. Особено ако включва себеизтъкване, пък дори и да е заслужено. Затова обуздавайте желанието си да споделяте своите постижения, и вдъхновените си планове. Плановете за промени в дома ще търпят ревизия и строги финансови рамки. През втората половина на седмицата имате нужда от ясна стратегия как да постъпите в създадена не без ваше участие ситуация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Това ви дава сила и амбиция за успех, още повече,че Луната прави съвпад с Марс от вашия знак, и включва рано рано хармоничния му аспект със Сатурн. Това ви дава сила да раздавате правосъдие, да решавате спорове, или да бъдете арбитър, но не и просто наблюдател. Вашата включеност в събитията може да ви помага, но и да ви пречи да стигате до истината. А и вашите тайни не са защитени от разкриване. Ретрограден Меркурий в Риби в квадрат с Юпитер има такава склонност да „изкарва кирливите ризи“ на показ. Убедете се в правотата си, слагайте ситно сито на думите си, и строга редакция преди да ги пуснете в обръщение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия земен знак Телец. Вдъхновяващият съвпад, който тя прави с Марс ви мотивира за действие. Ще изпитвате потребност да се включвате във всичко, което ви заобикаля, да давате мнение, да наставлявате. Квадратът на Слънцето и Юпитер, в средата на седмицата, подвежда към прекаляване. Ретроградният планетен управител от своя страна няма намерение да ви предпазва от стари грешки, а напротив, ще ви вкарва в ситуации, в които да научавате поредния житейски урок. Избягвайте наставнически и безапелационен менторски тон в отношенията с хора от домашната среда, и с партньора. В края на седмицата имате подкрепа да задействате проект, касаещ личностно развитие, повишаване на квалификацията, или такъв свързан с командировки и контакти с хора отдалеч.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва със съвпад на Луната и Марс в другия земен знак Телец. Едно напомняне за романтичната страна на живота, и че има случващи се неща извън работата. В зоната на комуникациите ретроградният Меркурий създава раздвижване със съвпада си със Слънцето и активното участие в неговия квадрат с Юпитер. Така при някои самолюбието може да бъде накърнено от върнат за поправка проект, разработка, отчетен доклад, или друго, преминало през ревизия или предстоящо да премине. В общуването с околните силно се намесва теорията на вероятностите, дали, кога, как, с много неизвестни. Ще ви се налага да влагате много от вашето пословично търпение, за да удържате позицията си. Втората половина на седмицата е зона на влияние на чудесен аспект между управителя на знака и Марс. Тригонът Марс-Сатурн ви помага да внесете ред в хаоса, да си подредите мислите и работното място, да отсеете важното от дребното, и да набележите адекватна стратегия за справяне.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Луната е във вашия знак от вторник след обяд. В сряда и четвъртък ви прави съпричастни с всичко, което идва от аспектите на планетния управител. Ретроградният Меркурий прави съвпад със Слънцето и квадрат с Юпитер, и заедно с Луната от вашия знак е активен участник в планетната конфигурация двоен квадрат. Затова в средата на седмицата е препоръчително да бъдете много внимателни в общуване с околните, особено с колеги и работодатели. Възможни са недоразумения, разминаване в информация и очаквания, конфликти на работното място, претенции от шефове и клиенти, завишен контрол и санкции. „Не дърпайте лъва за опашката“, мерете си приказките и стойте далеч от конфликти. Ако пък решите да се включвате, въоръжете се добре. С Истината. Не давайте път на лъжата, тя е плаващ пясък, който ще ви повлече.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на седмицата е емоционално активно. Луната в Телец прави квадрат с планетния управител и съвпад с другата планета,свързана със страстта и емоциите – Марс. Така, някои ще се окажат центъра на интрига, клюка, скандал, разкриване на тайна. Понякога, когато двама се карат -трети печели, и вие може да сте този печеливш. Разногласия в работната среда може да доведе до някои важни промени там. Някои предложения заслужават да им обърнете внимание, стига ада се вместват във вашите планове за близкото бъдеще. Повече от всякога сега ви е нужен баланс, за да си избистрите визията за основните житейски параметри в настоящия момент. Бъдете внимателни, ако сте на път в сряда и четвъртък. Краят на седмицата ви носи повече яснота и спокойствие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Телец. Съвпадът и с Марс задава известно напрежение в домашната среда в началото на седмицата. Венера от вашия знак обаче ще ви помага да балансирате противоречията с близките и да намирате верния тон. Не така стоят нещата в средата на седмицата, когато се увеличи влиянието на квадрата на Слънцето и Юпитер. Нечие самодоволство, демонстрирано в социалните мрежи, може да ви дойде в повече и да предизвика вашата остра реакция. Общуването с приятели може да е свързано с емоции, на които не бихте искали да дадете път за изразяване. В края на седмицата ще имате нужда от повече яснота, и от план за действие.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. Работа, работа и пак работа. Всичко,което касае настоящата ви дейност е предмет на осветяване и обсъждане. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, най-активния по отношение професионалната изява. Но не всичко, което блести е злато. Излишната самонадеяност, че знаете всичко, и че можете всичко, ще ви постави в условия на проверка през тази седмица. Както и близките планове, особено тези свързани с пътувания, образование и комуникация с държавни институции. Бъдете сдържани както с обещанията си, така и с планирането на неща касаещи партньора, и партньорството. В петък и събота Луната е във вашия знак в хармонична връзка със Слънцето и това са добри дни за балансиране на енергиите, за творчество и реализация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Телец. Съвпадът с Марс, който се движи там, може да създаде в началото на седмицата известно напрежение в партньорските взаимоотношения от желанието ви да задвижите някои процеси, които намирате за застинали. Ретроградността на Меркурий е в състояние да ви вкара в стари вражди и непростени отношения. На фона на квадратурата Слънце-Юпитер всяка проява на самодоволство, разхищение и непочтеност, ще бъде отчетена и санкционирана. Ще ви се наложи да се справите с реалността по отношение финанси, бюджет, задължения. Както и да преосмислите някои бъдещи планове, и тяхното материално обезпечаване.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. Вашият знак е в центъра на важни събития. Ретроградният Меркурий има грижата да ви припомня стари грешки, и нови такива, да ви държи в течение за неуредици и безпокойство, в които имате някакво участие. Слънцето в знака в квадрат с Юпитер носи риск от прекаляване, преувеличение на заслуги, или придаване твърде голямо значение на някого, или на нещо. „На страха очите са големи“, затова колкото по-спокойно се отнасяте към случващото се, толкова по-лесно ще преминете през него. През втората половина на седмицата хармоничният земен аспект Сатурн-Марс ще ви помогне да намерите по-бързо равновесие и стабилност, за да обмислите своята стратегия за справяне.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в квадрат с Юпитер на 14.03.2019

Марс в тригон със Сатурн 14.03.2019

Слънце в съвпад с Меркурий на 15.03.2019

Меркурий в квадрат с Юпитер на 16.03.2019

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Лъв, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

12.03.2019 /11:31 – 12.03.2019 /17:48

14.03.2019 /14:30 – 14.03.2019 /23:49

16.03.2019 /20:03 – 17.03.2019 / 2:57

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

1 коментар so far »

 1. Катерина Джантова каза,

  Писа на март 15, 2019 @ 10:50

  От ония група съм ,които , не предприемат НИЩО ЗНАЧИМО ,преди да съм “сравнила часовника си” ,с прогнозите и напътствията,дадени от МУСИ.В последно време ,обаче, прекомерно много са значимите ми неща/,които аз…така степенувам в живота си.Все неща ,за които всеки,който съм приела като значим,ми казва:…”е, какво толкова???” В последните ни часове сме,а и на тая възраст дълбоко се замислям,давам си отчет ,как по най-добрият начин да компенсирам предишните си грешки в живота така ,че да бъдат “приети от ТАМ ,КЪДЕТО ВСЯКА ЕДНА ДУША,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДАВА ОТЧЕТ ,ЗА своето поведение,за ТОВА,КАКВО МИСЛИ,КАКВО ЧУВСТВА ,КАКВО ВЪРШИ…..АЗ ТАКА МИСЛЯ!ВРЕМЕ НА ОТЧЕТ,РАЗКАЯНИЕ,МОЛИТВИ-дойде и трябва максимално да се възползваме от този шанс! ДЛЪЖНА СЪМ ДА НАПРАВЯ СПРАВЕДЛИВА И КРИТИЧНА РАВНОСМЕТКА ,за всичко това ,през изминалият житейски период и да положа макс. усилия ,да поправя,компенсирам..колкото се може по-вече пропуски и грешни стъпки направени преди….Мотивирана съм СИЛНО и от това,че случилото ми се СТРАШНО ИЗПИТАНИЕ , в живота ми ,ме кара да бъда безкрайно ОСТОРОЖНА…Старая се ,да съблюдавам с внимание поведението си, за да ,не навредя с постъпките си ,…на ИЗГУБЕНИТЕ МИ ,любимите ми същества,…ОТВЪД …В последно време се хващам,че емоциите,в резултат на дълго,преглъщана и събираната от мен ,скръб и недоволство , от мен несправедливост,която съм ПОЕМАЛА Е ПРОВОКИРАНА И ИЗБИВА ..СТАНАХ ЕМОЦИОНАЛНО ИЗБУХЛИВА ,НА МИГА ,”ПАЛЯ”…когато..имам много силни аргументи с/у онези,които ,НЕ СЕ УСЕЩАТ,КОЛКО МНОГО СА Я ЗАГАЗИЛИ …глупави,неграмотни,упорито те лъжат в очите… А ,СА “ТУРЕНИ”, НА ТАКИВА ПОЗИЦИИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО НИ ,ЧЕ …загубих търпение…забравих дипломация,вежливост…НО,НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ВИНОВНА ЗА ТОВА !!!НАПРОТИВ!ЧУВСТВАМ СЕ УДОВЛЕТВОРЕНА!”ПОДОЗИРАМ” за това ,ЧЕ Е ВИНОВНА ЕПОХАТА НА ВОДОЛЕЯ!ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ!!!НО СЪМ БЛАГОДАРНА ЗА НЕСЪГЛАСИЕТО СИ…за това,че ,не съм каил да бъда “ОРТАК” на рогатия… Без значение дали се харесва това…. или не ….

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Maria Mavrudieva за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  2. gravatar МАРИЯ за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  3. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  4. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2020
  5. gravatar Виктория пенчева за Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2020