Седмичен хороскоп 14-20 януари 2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВенера и Марс в тригон

Слънце и Уран в квадрат

Слънце във Водолей

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина в началото на седмицата е дисхармонична. В коридора на затъмненията сме, но в понеделник Луната е в Овен, правейки квадрат с групата планети движеща се през Козирог. Като финал, в края на работния ден Луната настъпва по петата Уран. Така понеделник се очертава като конфликтен ден.

Особено чувствителни към поредицата квадратури, които прави Луната, ще бъдат тези с рождени планети, асцендент и МС в кардинални знаци. Бъдете внимателни при придвижване в поледица, при шофиране, и не тръгвайте в планината без сигурна екипировка. И контрол над всичко онова, което ви дразни. А ще го има в изобилие. Не бързайте да взимате важни решения, отлагайте за сряда, тогава светилата са в тригон и Луната в Телец е по-благосклонна и добронамерена.

В четвъртък, на 17 януари, Слънцето пресича оста на лунните възли, правейки съвпад с ЮЛВ. Това се случва всяка година, два пъти Слънцето пресича оста на лунните възли, един път през северния, втори път през южния. През тази година обаче то ще направи два съвпада с ЮЛВ, в Козирог – на 17 януари и на 30 декември. Лунните възли са кармични маркери, както много пъти съм писала. Те са мост между миналото и бъдещето. Когато Слънцето пресича ЮЛВ, то осветява всичко онова, което е старо и което подлежи на промяна. На нас ни става по-ясно защо искаме да напуснем нещо, или някого, защо искаме да затворим страницата, нещо което в коридора на затъмненията е ярко поляризирано, и просто трябва да си отворим очите и да прогледнем за истината. Козирогът е знак на формата, и структурата. ЮЛВ в Козирог ясно очертава старата форма и структура. Имаме шест месеца да се размърдаме и излезем от старото и преминем към новото. На 10 юли, в коридора на следващата двойка затъмнения 2-16 юли, Слънцето ще пресече СЛВ. Тогава ще сме наясно с новото. Ако съзнателно го искаме, разбира се. Който си отвори очите, ще види.

Марс е в Овен, а Венера в Стрелец. През тази седмица те танцуват огнен танц, ритмичен и вдъхновяващ. В петък правят точен тригон. Някъде страсти ще пламват, другаде стари въглени ще се разгорят за буен пламък. Зима е, огън трябва. А идва и пълнолуние в Лъв. И лунно затъмнение.

Както началото, така и краят на седмицата са неспокойни. Меркурий прави съвпад с Плутон, а Слънцето квадрат с Уран. Ще се казват остри думи. И дела ще има. Възможни са остри сблъсъци на интереси и претенции. Хората с високо кръвно и кардиологични проблеми е добре да избягват конфликтни ситуации.

В неделя Слънцето преминава във въздушния знак Водолей, насочвайки се към второто затъмнение за годината- лунното в Лъв на 21 януари.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Чудесно начало на една страстна седмица. Марс е в знака ви, неговия и вашия. В силата си сте, готови за подвизи. Марс прави тригон с Венера от Стрелец. Това е аспект, който се развива почти през ялата седмица. Той ви помага да преминете плавно през другите важни, тези на Слънцето с ЮЛВ и с Уран. Така разбирането за състоянието на нещата и каква е вашата роля, ще ви помогне да постъпите по подобаващ начин. Премисляйте добре, преди да взимате важни решения. Не се поддавайте на провокации, особено в понеделник и в неделя.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои ангажирана седмица. Натоварването ви не почва от понеделник, а е продължение на неща недовършени от предходната седмица. Ще ви трябва много енергия и изобретателност, за да успеете с всичко, което сте планирали. Ще имате помощник, или повече от един, стига да потропате на подходящата врата. Отивате към важна житейска промяна, но ще трябва да се отърсите от нещо старо, и да си направите добра преценка на каква цена ще получите новото. Предстои съвпад на Венера и Юпитер в зоната на успеха и славата. И Марс от Овен ви подкрепя с всички възможни средства. В неделя Слънцето навлиза в противоположния знак Водолей, огрявайки зоната на партньорството.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Добро начало на важен период от годината. Юпитер е във вашия знак и Венера също, правейки тригон с Марс от Овен. Преизпълнени сте с енергия и добри намерения да помогнете на всеки. Но умората ще си каже думата, и ще ви накара да отказвате там, където не е належаща вашата намеса. Границите слагате вие и колкото повече се придържате към тях, толкова повече време ще остане за вас и за това, което обичате и искате да правите. Опитайте се да отдъхнете до сряда, защото от четвъртък отново сте във водовъртежа на събитията. Слънцето навлиза в динамична за вас зона, с множество контакти и пътувания. Предстои и лунно затъмнение в другия огнен знак Лъв, който ви тегли към далечни пътешествия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои интелектуално активна седмица. Присъствието на няколко планети в другия земен знак Козирог, ви поставя много задачи за решаване. И те съвсем не са прости, защото двете планети на ума, Меркурий и по-високата октава Уран, отиват към квадрат. А Слънцето от своя страна стъпва на невралгичната зодиакална ос, на която се намират лунните възли. Това, което сега се планира и реши, има значение за следващите месеци. Планетният управител ще ви помага от огнения Стрелец. Венера е в хармония с Марс от предходния ви знак, и това е удачно за подсилване на интуицията, на способността ви да виждате развитието на събитията в бъдеще. Вашата прозорливост е най-сигурният пътеводител в този момент.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Слънцето се движи в зоната на творчеството и високите резултати до края на седмицата. Квадратът му с Луната в първите дни обаче ви поставя пред сложна дилема, върху която ще трябва добре да помислите. От страна на планетите имате голяма подкрепа. Планетният управител е в съвпад с мъдрия Сатурн и в секстил с интуитивния Нептун. Отлична комбинация, която ви помага да мислите аналитично, и трезво. За делови срещи и важни разговори използвайте дните вторник и сряда.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Съвпадът с и с Уран прави началото на седмицата ярко и запомнящо се. Активността във вашия знак с присъствие на четири планети и ЮЛВ е едновременно благословия и наказание. Чувствате се в центъра на събитията,често бивате споменавани от познати и непознати. Във вторник и сряда Луната от Телец ще ви помага да успокоявате страстите и да извлечете за се бе си удоволствие, и полза. В неделя Слънцето преминава във Водолей, като измества фокуса върху финансовите дела.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на тайните. Началото не е особено динамично, поради изчерпване на физическа и емоционална енергия, или заради умствена умора от последните дни. Съвпадът Меркурий Сатурн допринася с отвличане по твърде философски теми, нещо свойствено за знака Козирог, в който се намират тези и още няколко планети. Повече говорене и по-малко действия. Да, ама не. Венера и Марс танцуват вихрен огнен танц, а Слънцето пресича важна зона на зодиака, откъдето произтичат много въпроси за решаване, и то без отлагане. Предстои пълнолуние в Лъв, в зоната на ясното говорене, и големите обещания.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Активността в кардиналните знаци продължава и през тази седмица, и дори се изостря. Квадратът на светилата изисква ангажиране и решителност. Повечето от проблемите са свързани с дома и с най-близките хора. Не е нужно да се нагърбвате с всичко, разпределете роли и отговорности. Сътрудничеството с колеги, партньори, приятели или съседи ще доведе до по-добри резултати. Ако обмисляте преместване, погрижете се за това, което смятате да изоставите. В неделя Слънцето навлиза в най-успешната зона на общия , а на следващия ден е новолунието в Лъв.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, отборната игра продължава. Дори с повече страст от предишните седмици. Предстои обединение под знака на значима кауза. Вашето участие е повече от важно, защото сте задвижващ механизъм и знаме в едно. В началото на седмицата обаче ще е се наложи да вземете важно решение, да е освободите от някои ненужни неща, похвати, и трябва да го направите категорично, без варианти за връщане. В неделя Слънцето влиза във вашия знак и личната отговорност става много по-голяма. Дори за решения, които взимат други. На 21-ви е пълнолуние в срещуположния знак Лъв.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Планетният управител ви е подготвил множество изненади с квадратите, които прави както със Слънцето, така и с другите планети от Козирог. Ден за важни решения. Дори и да не са планирани. Активността в срещуположния знак ви прави чувствителни към мнението на другите. И готови за отговор. Има един мъдър аспект, който ще ви е от полза- секстила между Сатурн и Нептун, който е подсилен от участието на Меркурий. Вслушвайте се във вътрешния си глас, и в разума. Не бързайте да говорите или да правите важна крачка под влияние на емоциите. Сряда е благоприятен ден за уреждане на конфликти.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва със сюрпризи. Луната в Овен преминава през Уран и е готова да постави всички въпроси директно „очи в очи“. Не търсете заобикалки, а се пригответе да приемете нещата такива, каквито са. В зоната на комуникациите е препълнено и всяка планета поставя своите изисквания. Има гласове на разума под шапката на Сатурн и Нептун, както и на емоционалните Марс и Венера. До четвъртък те осигуряват умерен диалог, но в края на седмицата става горещо. Слънцето прави квадрат с Уран и натрупаната енергия ще избие в някаква посока. В първия ден на следващата седмица предстои емоционално пълнолуние с лунно затъмнение в Лъв.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата е неспокойно. Управителите на знака са все още в конфликт, квадратът Юпитер-Нептун ще влияе още няколко дни. Възможно е да се чувствате разочаровани, но гледайте напред. Предстои удивителна среща на Юпитер и Венера от зоната на професионалната изява, и то подкрепена от Марс. Отново сте в играта. На вас някой разчита и можете да бъдете полезни на своето място. Ще трябват пренастройки, отказ от някои излишни неща към момента и нови цели. Планирайте за дълъг период напред във времето.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с ЮЛВ на 17.01.2019 / 6:55

Венера в тригон с Марс на 18.01.2019 /18:49

Меркурий в съвпад Плутон на 18.01.2019 /22:03

Слънце в квадрат с Уран на 19.01.2019 / 3:31

На 20.01.2019 / 10:59/ Слънцето преминава във Водолей

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

14.01.2019 /17:56 – 14.01.2019 /20:31

16.01.2019 /20:34 – 17.01.2019 / 3:00

19.01.2019 /3:32 – 19.01.2019 /5:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед