Седмичен хороскоп 21-27 януари 2013 г.

Пълнолуние в Лъв в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои ни седмица, изобилстваща от астрологични аспекти, които съответно водят до разнообразие от събития, както в личния ни живот, така и в този на обществото като цяло.

Още в началото на седмицата, в понеделник ще се усети благотворното влияние на тригона на светилата, но също така и на развиващия се бисекстил между Слънце, Юпитер и Уран,в мъжките знаци Водолей-Близнаци-Овен. Бисекстилът е много благоприятна конфигурация, съставена от два секстила, в случая между Слънцето и Уран, от една страна и между Уран и Юпитер от друга, свързани с тригона на Слънцето и Юпитер. Точните аспекти на Слънцето към Уран и Юпитер са в края на седмицата, в утрините на петък и събота. Влиянието им обаче се простира върху цялата седмица и то е подсилено до сряда от включването на Меркурий в съвпада му със Слънцето и също така от преминаването на Луната през позицията на Юпитер.

Силата на бисекстила е в решаването на интелектуални въпроси, в намирането на изход от заплетени ситуации и умението да се излиза от трудни положения по един елегантен, и чист начин. Така до средата на седмицата можем да очакваме повече яснота по въпроси вълнуващи много хора, даване на конкретни отговори на коректно зададени социално значими теми. Или поне опити в тази посока.

На лично ниво, бисекстилът Слънце-Юпитер-Уран повлиява конкретно мислещите хора, особено силно родените в първата декада на мъжките зодиакалните знаци Близнаци, Овен, Водолей, Стрелец, Лъв и Везни.

Към бисекстила Слънце-Юпитер-Уран се добавя друг бисекстил, който няма шанса да стане точен, е между Сатурн, Плутон и Хирон, в женските зодиакални знаци, съответно Скорпион-Козирог-Риби. Неговото влияние е в подкрепа на разума и на мъдрия подход към случващото се около нас, той успокоява страстите на деня и дава възможност на част от хората да погледнат отвъд собствените си интереси и честолюбиви намерения.

Както вече писах в предходния седмичен хороскоп, квадратът между Юпитер и Нептун се развива и навлиза в критичната си зона. Докато Нептун се движи много бавно през 2-я градус на Риби, Юпитер напредва назад към 6-я градус на Близнаци, в очакване през следващата седмица да спре и да се обърне в права посока. Неблагоприятният аспект между двете планети в неспокойните подвижни знаци Риби и Близнаци, повлиява силно неосъзнатите подтици, илюзиите, нереалистичната преценка на себе си и на околните, самозаблудите, но и съзнателното въвеждане в заблуда на другите. Под негово влияние много хора се усещат разочаровани, подведени, неразбрани, заблудени и използвани. Квадратът Юпитер-Нептун подтиква към действие хора с нестабилна психика, с объркана ценностна система и неясно формулирани цели, но стремящи се към изява и привличане на общественото внимание върху себе си. Най-силно е влиянието върху родените в първата декада на подвижните знаци Близнаци-Стрелец-Дева-Риби и при тези, при които застава в аспект с важни точки от наталната карта.

В допълнение, към този смесен фон от хармонични и дисхармонични астрологични влияния, през втората половина на седмицата се развива квадратът на Марс към лунните възли, на територията на неподвижните знаци. Това е допълнителен товар не само към марсовите хора, но и към всички, които имат Слънце, Луна, Марс, Асцендент, Венера, МС в последната декада на знаците Водолей, Скорпион,Телец и Лъв. Аспектът,който става точен в четвъртък вечер, води до дълбока неудовлетвореност, остри и агресивни реакции, предизвикателно и неадекватно поведение, саморазправа с противник или инакомислещ. Има също така предпоставки за повече катастрофи по пътищата,заради недаване на предимство и неадекватни реакции. Лошите метеорологични условия също създават неудобства при придвижване по земя и въздух, възможни са и самолетни катастрофи.

В края на седмицата, в неделя, при опозицията на светилата и формиралият се с тяхно участие, и това на Меркурий, Тао квадрат в неподвижните знаци, излиза на преден план квадратът на Слънцето и Сатурн, който през следващата седмица става точен. Случващ се в деня на референдума, този аспект е указание за разминаване в очакванията, незаинтересованост у хората или откровено противопоставяне на властта с думи и конкретни действия. Очакват се нови, атрактивни сцени в политическия театър, чиято премиера бе през миналата седмица.

Нека доброто настроение бъде ваш спътник в следващите дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои активна седмица. В следващите дни ви очакват много срещи, разговори, ще бъдете търсен човек, предпочитан събеседник и желан съветник по важни въпроси. Ще ви търсят приятели за помощ, познати и колеги за съдействие, за протекция и подкрепа. Вашият интелект ще бъде провокиран от различни страни и с известна доза концентрация ще успеете да отговорите на отправените очаквания и претенции. Към финансите си подхождайте внимателно, особено към спестявания или взети вече кредити, прибързаните действия могат да ви нанесат щети. Във вторник и сряда можете да постигнете своето при преговори и уточняване на задълженията на страните. В неделя бъдете внимателни във взаимоотношенията си с децата. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои противоречива седмица. До сряда към вас са отправени позитивни тенденции за подкрепа. Приятели, съмишленици, меценат или ментор, с готовност ще ви дават от времето и енергията си в името на обща цел. Общите планове и намерения са на първо място, и това как другият вижда нещата е от голямо значение. Вслушвайте се в съветите, настройвайте се на чуждата вълна и така делата ви ще се нареждат добре. През втората половина на седмицата обаче изискванията стават по-големи. Пазете се от недоброжелателни хора, не се включвайте в конфликтни ситуации и още по-малко там, където има насилие, особено в четвъртък и петък. Бъдете разумни и предпазливи до края на седмицата. Пълнолунието разгаря страстите, а сега те са изкуствено и преднамерено подклаждани от странични хора.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои успешна седмица. Предстоящото пълнолуние в Лъв дава много възможности за изява,за постигане на поставените цели и на голяма вътрешна удовлетвореност. Приключенският ви дух търси нови хоризонти и нови върхове за покоряване. Периодът е отличен за пътешествия във физически и в духовен план. Хармоничните аспекти на Слънцето и Меркурий с Юпитер, управителят на знака, отварят врати към нови знания, за разширяване на кръгозора и за подобряване на социалните ви умения. Към вас може да има интересни предложения,които обаче е добре сериозно да обмислите преди да приемете. Благоприятни дни през тази седмица – сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Астрологичната обстановка за вас е подкрепяща, можете да разчитате на съдействие за вашите планове, свързани с повишаване на квалификацията, при взаимен обмен на идеи и общи начинания със знаещи и можещи хора. Първата половина на седмицата е благоприятна във финансово отношение, можете да разчитате на добро заплащане, да постигнете изгодни за вас условия по договор или свободен ангажимент. Спазвайте мярка в претенциите си. Предишни опити „с чужда пита помен да правите“, сега могат да се окажат пречка, и да не ви донесат очакваните дивиденти. Прилагането на натиск и манипулация ще е във вреда на интересите ви през втората половина на седмицата. Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои интересна седмица. Служебните ви дела вървят успешно, имате ангажименти, с които се справяте с лекота. Вашата квалификация и умелост ви дават предимство във всяка работна ситуация. Към вас се отнасят с доверие и това увеличава шансовете за професионален растеж. Можете да правите дългосрочни планове и да разчитате на успех и в бъдеще. Възможно е да ви се възложат по-големи отговорности през втората половина на седмицата. Изисквайте конкретност, точност и яснота на поставените задачи. В емоционалната сфера настъпват благоприятни промени. В почивните дни стойте далеч от места с много хора. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична седмица. Пълнолунието носи обещание за реализация и изпълнение на планираното. Периодът е добър за разширяване на кръга от пълномощия и ангажименти, за увеличаване на персонала и наемане на нови хора. Уместни са промени в работното пространство, планиране на смяна на офис или месторабота. Някои могат да получат известие за увеличаване на наема или предупреждение за прекратяване на договор за наем. Бъдете внимателни при финансови операции, възможни са щети. Не се предоверявайте на приятели в почивните дни.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, започват седмицата повече от добре. До сряда Луната се движи през вашия знак и това ви дава големи предимства, но само ако сте наясно с това какво искате и как да го постигнете. Вашата предприемчивост и целенасоченост са от първостепенно значение, защото периодът предполага разпиляване и хаос в някои страни на живота. Четвъртък е неблагоприятен ден във финансово отношение, избягвайте големи разходи, особено ако ползвате кредитни карти. В същото време някои от групата ще имат добри приходи и щедро разплащане по положен труд. В края на седмицата обаче ще се засилва усещането за неразбиране с околните, за натиск и манипулация отвън. В дните на пълнолуние ще трябва да си дадете сметка за действителното състояние на нещата, за това какво сте постигнали досега и да насочите усилията си към нови цели. Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои изпълнена с преживявания седмица. Вашето умение да ръководите и да се справяте в трудни моменти, да взимате важни решения бързо и адекватно на създалата се ситуация, са от важно значение за успеха на делата ви. Намирате се във върхова форма и можете да се ангажирате с ангажименти, които изискват както физическа издържливост, така и високи интелектуални умения. Към предложения за нова работа или за смяна на местоработата подхождайте внимателно, особено във втората половина на седмицата. Запознайте се подробно с условията и с това, което ви се обещава, преди да сключите трудов договор. В емоционалния живот настъпват някои промени, пълнолунието носи сбъдване на желания. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои резултатна седмица. Ще имате много ангажименти, на вас се възлагат надежди и очаквания да поемете ръководна роля, да внесете ред и да дадете посока. Вашата визия за развитието на идея или процес е от фундаментално значение за дадена група хора. При тези предизвикателства ще трябва да преминете през някои „подводни камъни“. Част от тях са във финансовата сфера, където препоръката е да бъдете внимателни и предпазливи при харчене на средства за разширение или за представителни нужди. Друга част е в това да правите разлика между лична и обща отговорност. Необмислените еднолични решения могат да ви доведат конфликти и финансови неблагополучия. Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние. В понеделник обаче е тригонът на светилата, който за вас е стимулиращ и подкрепящ в много отношения. Разчитайте на силната си интуиция, следете новостите, бъдете добре информирани и успехът ще е на ваша страна. Бъдете внимателни при боравене с чужди средства и при ползване на чужди идеи, може да бъдете подведени и насочени в погрешна посока. Вашата изобретателност и находчивост са в основата на придвижването ви напред особено през втората половина на седмицата,когато Луната е във вашия знак. Може да получите интересни предложения, върху които си заслужава да помислите. Благоприятни дни през тази седмица – петък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. В професионално отношение имате шанс да покажете умения за справяне в нестандартна и сложна ситуация, като по този начин ще заслужите одобрението на хората, за които работите, но също така ще нарасне и собственото ви самочувствие. Във финансово отношение бъдете внимателни, не приемайте на доверие всяко лъскаво предложение. Особено внимание трябва да обърнете на близките си, на тези, с които живеете заедно или с които ви свързват имуществени интереси. Към промени в дома си подхождайте внимателно, бъдете сдържани и прагматични при планиране на ремонт или преустройство, търсете мнение на специалист. Пазете се от битови травми през втората половина на седмицата. Избягвайте конфликти в почивните дни.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, през тази седмица продължава тенденцията от предходната, основана на квадрата на Юпитер и Нептун, управителите на знака. Разликата е в това, че сега можете да намерите подходящият начин да се справите със ситуацията. Разчитайте на стар и изпитан метод, на собствената си интуиция и на доброто стечение на обстоятелствата във ваша полза. Остра реакция може да има от някой около вас, който не желае да изпълнява ангажиментите си. Работата ви по определен проект отива към финал, движите се преди вашите конкуренти и можете да стигнете първи финала. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в секстил с Уран на 22.01.2013 г.

Меркурий в тригон с Юпитер на 23.01.2013 г.

Марс в квадрат към лунните възли на 24.01.2013 г.

Слънце в секстил с Уран на 25.01.2013 г.

Меркурий в квадрат със Сатурн на 25.01.2013 г.

Слънце в точен тригон с Юпитер на 26.01.2013 г.

Пълнолуние, Луна и Слънце в точна опозиция на 27.01.2013 г., в 6:38 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Телец и Лъв, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

20.01.2013 г., в 20:16 ч. – 21.01.2013 г., в 16:04 ч.

23.01.2013г., в 13:42 ч. – 24.01.2013г., в 5:00 ч.

25.01.2013г., в 22:35 ч.- 26.01.2013г., в 16:20 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

От 1 ноември 2012 г до 31 януари 2013 г.

Новогодишна ПРОМОЦИЯ!

Комплект

от

Номерологичен календар

и

2 броя Лични календари за 5 години

можете да си закупите на цена 20 лв.

+ Доставната такса на ЕКОНТ.

 

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

*********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

 

Няма етикети.

2 коментара so far »

  1. Варта Корисян каза,

    Писа на януари 22, 2013 @ 8:45

    Скъпа Муси, вече ежедневно следя личния си хопоскоп във Вашия сайт и въпреки че имам известни познания по Астрология, все повече се възхищавам на общодостъпния начин, по който представяте реализацията на Небесните комбинации. Аз съм автор на една книга, която по мое усмотрениене, не се разпространява по “сергиите” на крайно опороченото ни “книгоразпространение”, а я продавам и подарявам на хората, които идват на срещите ми в различните градове на страната. Много бих искала да подаря и на Вас “Нагора по Спиралата” заради безплатните Ви ежедневни консултации със Звездите. Знаете електронния ми адрес, на който чакам да ми съобщите някакъв телефонен номер, за да може при следващото ми идване в София да Ви потърся и…ако искате – да се запознаем.
    Желая Ви светъл ден!!!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 23, 2013 @ 13:41

    Варта Корисян,
    Благодаря ви за оценките и намерението :)
    В София ходя от време навреме, но основно съм в Пловдив :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии