Седмичен хороскоп 22-28 ноември 2010 г.

Слънцето навлиза в Стрелец

Муси Дачева

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

ОВЕН

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои напрегната работна седмица. В понеделник с лекота ще общувате с околните и ще придвижвате личните си и служебни дела. Вторник обаче е неблагоприятен ден за постигане на разбирателство с когото и да е. Не насрочвайте преговори, интервю за работа или лични срещи за този ден. В сряда срещу вас могат да бъдат отправени провокации по вербален или физически начин, целящи да ви включат в конфликтна ситуация. От четвъртък по обяд та до края на седмицата ,сте в добра позиция. Разчитайте на подкрепата на хора,с които работите от дълго време заедно. Петък е силен и ползотворен за родените в първата декада на знака.

ЛЪВ
За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои динамична работна седмица. Мнозина от вас са в най-активния период от личната си слънчева година- марсовият. В понеделник Слънцето е в Стрелец и добавя своята живителна и позитивна енергия към тази на Марс и Меркурий. Високият жизнен тонус и амбицията да сте начело, навсякъде и във всичко, е нож с две остриета.Очакват ви високи резултати, но изразходвайте енергията си ритмично, за да не се почувствате изцедени в следващите дни, когато Луната премине в последната си четвърт, и тръгне към разпад. Петък е най-силният ви ден през тази седмица.

СТРЕЛЕЦ
За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстоящата седмица носи някои предизвикателства, на които трябва да обърнат специално внимание. Ще имате повече натоварване от обикновено и то не по ваше желание. Много е важно до четвъртък да бъдете премерени в приказките си, а също така и в постъпките си. Неадекватно поведение или не намясто казана дума могат да ви създадат сериозни неприятности. В петък обстановката се разведрява, а събота е силен ден за вас. Слънцето е във вашия знак още от понеделник и ще тушира всички неблагоприятни тенденции до възможния минимум.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

ТЕЛЕЦ
За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстоящата седмица предлага раздвижване във финансовата сфера. Ако успеете да постигнете споразумение в понеделник, добре, но не отлагайте уточняване на параметри за вторник. Но пък вторник вечер е подходяща за служебни срещи в неформална среда с някой, от когото очаквате внимание и подкрепа.В четвъртък и петък ви очакват придобивки и събиране на урожая от труда, който сте положили през лятото и есента. В събота избягвайте физическо претоварване, а за неделя си планирайте среща с приятели, на открито или на закрито, според метеорологичните условия.

ДЕВА
За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстои една нелека седмица. Ще имате поредица от поводи да се чувствате неразбрани и напрегнати. Почти през цялата работна седмица ще ви се налага да сдържате реакциите си,което ако успеете да постигнете, ще ви даде възможност да се измъквате от неприятни ситуации. Причината е в неблагоприятната позиция на управителя на знака ви- Меркурий. До сряда включително бъдете внимателни в отношенията си с колегите, не се изхвърляйте, не давайте обещания, които нямате намерение да изпълните, не разпространявайте клюки. Четвъртък и петък са добри дни за вас, ще имате удовлетворителни резултати-.

КОЗИРОГ
За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог началото на седмицата е обещаващо. Използвайте доброто разположение на планетите в понеделник, но във вторник бъдете нащрек за изненади. Не разчитайте много на хората, с които работите, а проверявайте онези части от цялото, за които носите отговорност. Отстоявайте мнението и правата си дори да нямате ясни знаци за подкрепа от околните. Техниката може да ви подведе в края на работната седмица. Петък и събота са успешни дни за вас.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

БЛИЗНАЦИ
За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои предизвикателна седмица. Управителят на знака- Меркурий през следващите дни е в неблагоприятна позиция и оказва влияние върху повечето страни от живота ви. Във вторник и сряда бъдете внимателни към предложения от финансово естество, не сключвайте договори без да проверите няколко пъти частта със сметките. В четвъртък върху вас може да бъде упражнен натиск с повече хитрост и амбиция, затова бъдете в готовност да реагирате адекватно. В петък повечето от вас ще пътуват и това ще бъде от полза за бъдещата им работа.

ВЕЗНИ
За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни предстои успешна в много отношения седмица.Ще имате много срещи, разговори, уточняване, договаряне и отлични резултати. Имате попътен вятър за идеите си, бъдете предприемчиви и целенасочени. Възползвайте се от шансовете,които ви дава в последната си седмица от придвижването си през Везни, покровителката ви Венера. Внесете яснота и баланс в личните си взаимоотношения, споделете чувствата си, проявете разбиране и ако е нужно дайте прошка. Понеделник, сряда, петък и събота са силните ви дни.

ВОДОЛЕЙ

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей благоприятните тенденции продължават и през тази седмица. Понеделник е успешен, преминавате през трудностите като „бърз влак край малка гара“ и постигате целите си. Във вторник следобяд е добре да сдържате поривите си и да избягвате влизането в спорове, а още по-малко да се обзалагате за нещо си. Най-успешни за вас са четвъртък след обяд и петък преди обяд. За този период насрочвайте важните си срещи, от които очаквате дългосрочни ангажименти. В почивните дни избягвайте физическо претоварване и спазвайте правилата, ако шофирате.

ВОДНИ ЗНАЦИ

РАК
Родените със Слънце в Рак и с асцендент в Рак започват седмицата сравнително спокойно, с отхвърляне на стари ангажименти и рутинни задачи,привични за ежедневието. Във вторник интуицията ще ви отведе при подходящ човек, с когото сте на едно вибрационно ниво и от това ще се почувствате обновени и заредени с позитивна енергия. В сряда, и особено в четвъртък, от вашата лична инициатива зависи много. Не позволявайте да ви въвличат в измислени конфликти и да ви приписват чужди грехове. В петък ви очакват добри приходи,можете да сключите изгоден договор, да продадете свое изделие или просто да се разплатите с длъжници.

СКОРПИОН
Част от родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион през следващите дни ще бъдат изправени пред решаването на важен финансов проблем. Разбиране и подкрепа ще имате от децата си. Вторник е неблагоприятен ден, избягвайте служебните разправии и поемането на непосилни ангажименти.Може да се натъкнете на скривана от вас досега информация. В сряда и четвъртък ще получите одобрение, разрешение или съпричастност с ваша кауза. Добри новини могат да дойдат от хора,живеещи надалеч. В петък неочаквана радост за тези от последните градуси на Скорпион.

РИБИ
За родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби предстои трудна работна седмица. В понеделник можете да влезете в тон със ситуацията и да постигнете някои предимства за себе си. Вторник обаче е зареден с конфликти ден и ще ви трябват много такт и дипломатичност, за да излезете читави от неприятна ситуация. От сряда след обяд за вас тръгват позитивни тенденции,но въпреки това бъдете внимателни с приказките, не излизайте извън рамките на добрия тон. В почивните дни не се затваряйте с работа у дома, а бъдете сред повече хора,особено с такива, които ви зареждат с позитивна енергия.

Най-интересното през тази астрологична седмица

На 22 ноември 2010 година, понеделник, в 12:14 часа, Слънцето навлиза в знака Стрелец

Луната през тази седмица се движи между знаците Близнаци и Дева, през трета и четвърта четвърт

Луната е без курс в следните периоди от време

23.11.2010 г , 23:56 ч. – 24.11.2010 г , 3:14 ч

26.11.2010 г 5:44 ч – 26.11.2010 г 8:01 ч

28.11.2010 г 10:30 ч – 28.11.2010 г 11:34 ч

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

5 коментара so far »

 1. Ралица Николова каза,

  Писа на ноември 23, 2010 @ 20:32

  Здравейте, г-жо Дачева но мисля че слънчето навлиза в зодия Змиеносец. Мисля че Вие астролозите е време да признаете че има 13 луни по 28 дни и тринадесет зодии.Стига сме живяли в една “матрица” която е и григорианския календар. Идва новото време 2012г. и е време да се синхронизираме със законите на галактиката.

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 23, 2010 @ 23:11

  Ралица Николова,
  Много интересен въпрос,
  никой обаче не отрича съзвездието Змиеносец. То се намира на север от Скорпион и съдържа голям куп звезди,над 160.Част от него е върху еклиптиката и Слънцето го прекосява за около 20-на дни, между 27-ми ноември и 17 -декември. Аз очевидно съм свързана с него, защото съм родена на 29-ти ноември :)
  Но това съзвездие не е включено в системата ,наречена Зодиак. Всички, които започват да изучават астрология, първото нещо което научават е, че Зодиакът е условен кръг от 360 градуса, в който влизат 12 зодиакални знака от по 30 градуса. В действителност Еклиптиката, видимият път на движение на Слънцето, не е идеален кръг. Съзвездията по нея заемат различно количество градуси. Но Зодиакът е енергийна система, хармонична и съвършена, дадена като знание на нас земляните хиляди години преди да си създадем Григорианския календар.
  А той междувпрочим е последен вариант на дълго търсене на обединяване в едно на три астрономични величини, наблюдавани от хората, а това от една страна е денонощието обозначено от изгрев до изгрев и следствие на движението на Земята около оста й. Втората астрономична единица е лунният месец (синодичният), който е времето между две еднакви лунни фази и е резултат от движението на Луната около Земята. Времетраенето на лунния месец е било по-лесно за отчитане, затова първите календари,както в стария свят, така на изток, така и на запад, са лунни.
  Третата астрономична единица, която създава най-големи проблеми на календаротворците е продължителността на тропическата година, а това е интервалът от време между две последователни преминавания на Слънцето през точката на пролентното равноденствие,следствие на движението на Земята около Слънцето.
  Препъни камъкът е невъзможността да се съчетаят трите величини в едно . Затова в едни области на Земята и до сега има лунен календар,в който се съчетават лунен месец и денонощие, а в други слънчев календар, в който равнят се денонощие и слънчева година. Първите слънчеви календари били от по 10 месеца, едва през 7 век пр н.ера календарът става 12 месечен, юлиянската реформа е 6 века по-късно, а григорианският вариант е създаден през 16 век.
  А 12-те зодиакални знака са описани още в староеврейската Кабала като съответстващи на 12-те прости символа в староеврейската азбука,корените на която са поне три хилядолетия преди Григорианския календар.

 3. Марго каза,

  Писа на ноември 24, 2010 @ 17:55

  Поздравления Муси, много аргументирано си отговорила. Аз само бих обърнала внимание и на факта,че китайския зодиак е също с 12 знака- животни. Нека се замислим над това, че смисъла е много по-дълбок и значим.А за Змиеносеца и Паяка много се говори,но всъщност на тях трябва да се гледа като на разновидност на зодиите към които са.

 4. Р-Роси каза,

  Писа на ноември 25, 2010 @ 10:37

  Във връзка с написаното, искам да те попитам Муси, как се съотнасят различните зодиаци и може ли да се приеме, че качествата на един знак по китайския зодиак, например надделяват над зодията?

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 25, 2010 @ 12:51

  Р-Роси,
  двата Зодиака, източният и западният, имат един корен и това е Земята като космично тяло и съставна част на Слънчевата система.Те са равностойни,еднакво значими и съвместими, така че могат да работят заедно.
  И в двете системи има заложени два планетарни цикъла,изключително важни за Слънчевата система, Юпитеровият и Сатурновият.
  Юпитеровият е 12 -тичен, а Сатурновият е 30 тичен.Общото им кратно е 60.
  Зодиакалният кръг е 360 градуса, деляеми на 60, на 12, на 30…
  Западният Зодиак има 12 знака, разделени на две- мъжки или женски,а всеки знак има по 30 градуса.
  Източният Зодиак има 12 знака-животни, разделени на две състояния- ин или ян. Всяко ин или ян може да бъде едно от петте елемента, т.е. в 30 разновидности.
  Добре е да се съчетават двете системи, което на изток се прави повече, отколкото на запад :)

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни