Седмичен хороскоп 26 ноември-2 декември 2018

rodp18Слънце и Юпитер в съвпад

Меркурий и Венера в Скорпион

Венера и Уран в опозиция

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

За разлика от предходната, през тази седмица преминаваме през широк спектър от аспекти. Хармоничните са разположени предимно в първата половина на седмицата, а дисхармоничните през втората.

Чудесно начало на предстоящата седмица задава съвпадът на Слънцето и Юпитер. Неговото влияние усещаме още в края на изминалата седмица, а сега предстои точен аспект. В понеделник сутринта Слънцето и Юпитер се срещат в 3-я градус на Стрелец. Всяка година Слънцето прави съвпад с Юпитер, в различен знак. Цикълът на съвпада в Стрелец по принцип е през 12 години, но в очакваното време всъщност е бил в последния градус на Скорпион на 22 ноември 2006 година. Натрупва се отклонение през няколко цикъла, затова последната среща в Стрелец е била не преди 12, а преди 23 години, на 18 декември 1995 година в 26-я градус. Следващата среща в огнения знак ще бъде на 30 ноември 2030 година в 8 градуса Стрелец.

Съвпадът на двете благодатни космични тела е важно събитие всяка година. В Стрелец, знакът на Юпитер, той придобива още по-голямо значение както за родените в огнените знаци, или с астроточки в тях, така и за всички хора. Този аспект е сам по себе си миротворчески, изпълва с позитивизъм и надежди, вдъхва вяра в доброто развитие на събитията за отделния човек, за държавите, регионите и света като цяло. Най-силно ще се прояви в годишните хороскопи на рождениците от тази седмица. В солара им за 2018 година съвпадът Юпитер – Слънце прави силен акцент, привлича благоприятни обстоятелства, разширение, уголемяване, приобщаване, издигане, още повече ако се намира в кардинален дом.

Срещата на Слънцето и Юпитер обаче се развива на фона на няколко други аспекти. Ретроградният Меркурий, който се е насочил към към тях, образувайки стелиум, създава впечатление,че ще подкрепя зададеното от двете планети. Но той е не само ретрограден, но и в квадрат към Марс. Криминалният момент е много силно проявен в този квадрат, още повече като е в подвижните знаци. Марс прави квадрат към стелиума, провокирайки всичките лоши черти, заложени в участниците. С Юпитер направи квадрат в предходната седмица, с Меркурий е в понеделник, а най-тежката от трите квадратури, тази със Слънцето е в неделя. Изблици на прекомерна самонадеяност, самохвалство, грандомания, арогантност, нещо което наблюдавахме през изминалата седмица сред представители на подвижните знаци- Близнаци, Риби, Стрелец и Дева, през тази седмица има още по-силен подтик за проявление. Разбира се, всичко това зависи от нивото на развитие на индивида. Умният и мъдър човек има самоконтрол и начин да канализира енергията на квадратите в градивна посока.

С напрегнати аспекти ще трябва да се справят и тези от кардиналните знаци. Венера, която напредва през Везни,за пореден път е в опозиция с ретроградния Уран, и в квадрати с лунните възли. Големият кардинален квадрат, който се оформя в края на знаците Везни, Козирог, Рак и Овен се развива между сряда и събота. Безразсъдност в проявление на емоциите, прекален драматизъм и преекспониране на случващото се. Кардиналността в случая се проявява в категоричност на мнения, оценки, ексцентрично поведение, стигащо до крайност, претенциозност, силен стремеж за привличане на вниманието,безцеремонност, биполярност. Тези аспектите действат като допинг за хората с психични проблеми, подсилвани като влияние и от наближаващия съвпад на Марс с Нептун в Риби. В събота ретроградният Меркурий влиза в Скорпион, а в неделя – Венера.

Има една устойчива хармонична конфигурация, която може да противодейства на негативните проявления на напрегнатите аспекти, трансформирайки, омекотявайки ги, но не и да ги елиминира. Голям тригон се развива през цялата седмица между Меркурий, Хирон и СЛВ. В събота, когато Меркурий се завърне в Скорпион, той става Голям воден тригон. Ако настроим сетивата си да улавят съветите на Хирон, мъдрия учител, от знака на мъдростта Риби, ще се справим успешно с всяко предизвикателство през следващите дни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Рак и съответно с много домашни ангажименти. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в другия огнен знак Стрелец е много ценен аспект, очертаващ скок в амбициите, поставянето на по-високи цели и силна вяра в успеха на начинанията. Ретроградният Меркурий, който се присламчва към тях, напомня за някои започнати и недовършени дела, за важни поправки в бъдещите планове, за да се гарантира успеха им. Можете да разчитате на подкрепата на влиятелен човек, но в същото време се активират и много скрити противници. Уран от вашия знак отново е предизвикан и това може да ви кара силно да искате свободата си, да отхвърляте претенциите на партньора и да направите някои решителни, но много вероятно погрешни стъпки.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои вълнуваща седмица. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в Стрелец е в най-творческата зона на слънчевия ,събитие, което не се е случвало отпреди 23 години. Изключително благодатно влияние за всичко, което е плод на вашата мисъл, желание, стремеж, на активно влагане на енергия за създаване и развитие. Най-силно ще го усетят тези със слънце или асцендент в първата декада на Лъв. Творческият импулс, вследствие на този съвпад, ще се разгърне през следващия 12 годишен цикъл с продължителност до края на ноември 2030 година. Планирайте начинанията си, но им дайте ход след новолунието на 7 декември, когато и Меркурий ще бъде вече директен. В края на тази седмица при някои предстои изясняване на обстоятелства около наследство, неизплатена издръжка, или скрити ходове на съдружници.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. 23 години са изминали от момента,в който Слънцето и Юпитер са имали среща във вашия знак. Сега, в понеделник, съвпадът им бележи началото на нов цикъл Юпитер-Слънце, който ще продължи до 2030 година. Направете равносметка за тези изминали повече от две десетилетия, и как са се отразили на вашето развитие. Защото този съвпад е извор на вдъхновение, катализатор на вашия творчески потенциал, преминаващ през различни по сила и значимост житейски подпериоди. Той носи голяма доза самоувереност, което ще ви подтикне съвсем скоро да се захванете с неща, които изглеждат непосилни към този момент, тъй като изискват много енергия, за да бъдат успешни. Квадратите на Марс към стелиума Слънце-Юпитер-Меркурий ще ви създава грижи в дома и през тази седмица, въоръжете се с търпение и юпитерова мъдрост, за да преминете невредими през тях.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. На някои предстои спешно пътуване в началото на седмицата. Пълнолунието в Близнаци в края на миналата, и съвпадът на Слънцето и Юпитер в Стрелец в началото на тази седмица активират оста на парите в слънчевия хороскоп. Финансовите дела ще бъдат с приоритет. Имате да решавате въпроси, касаещи както личните доходи, така и това, което ви идва по линия на брак, съдружия или наследство. Добър момент за довършване на недовършеното. Намирате се в сезона на тайните, които напират да бъдат разкрити. Ако не се пресичат интересите ви, можете да имате подкрепа от приятел. В събота и неделя Меркурий и Венера се настаняват в срещуположния знак Скорпион. Отношенията с партньора стават по-интензивни и изискват повече време и енергия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои активна седмица. Марс от срещуположния знак е носител на безпокойство, а квадратите му със стелиума Слънце-Юпитер-Меркурий поддържат висок градус на емоциите през цялата седмица. Срещата на Слънцето и Юпитер в зоната на семейните отношения е чудесно обещание за просперитет, обогатяване, разширение, благоденствие за следващите 12 години. През тази седмица обаче тези с асцендент в първата декада, и августовските Деви, имат да се справят с някои неуредици в партньорските взаимоотношения. Неспазени обещания на хора, на които сте разчитали, неправомерни изисквания, превишаване на права от страна на работодатели, разкриване на домашни тайни, притискане от наемодатели и други, свързани с устройването и комфорта на дома. В четвъртък Луната идва във вашия знак и ви дава диригентската палка в ръцете. Петък е конфликтен ден. Споразумявайте се в събота и неделя.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Това ви поставя в позиция да бъдете на разположение на другите. Но до каква степен това зависи от вас. Сатурн в знака ви получава подкрепата на планетата воин, за да отстоявате собствената си позиция със солидни аргументи. Големият кардинален квадрат е провокативен и насочва към отхвърляне на ограничения и зависимост, или на стари ангажименти и задължения. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в предходния знак Стрелец води до осъзнаване на съществуващите ограничения, и до силен импулс те да бъдат отстранени по един или друг начин. Революционният дух, който този съвпад носи, ще ви насочи в нова посока, ще изисква проявата на качества, които са били латентни, непроявени досега. Всичко това ще се развие в започващия в понеделник нов цикъл Слънце-Юпитер в продължение на 12 години напред. Ретроградният Меркурий към този момент предлага стари модели, но от 6 декември той се изправя, а на 7-ми е новолунието в предходния знак, последвано от новолуние във вашия знак през януари, оттам започва броенето.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Ако сте кандидатствали за работа, вероятно ще получите покана за интервю. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в срещуположния знак Стрелец носи големи обещания. Човекът или хората срещу вас може да са изпълнени с най-добри намерения, но дали това,което ви обещават,могат да изпълнят. Дали зависи изцяло от тях е важен въпрос, който поставя ретроградния Меркурий, готов винаги да обърка и най-добрия план, и най-добрите намерения. Знаете,че пътят към онова непривлекателно място е постлан с добри намерения. Използвайте енергията на хармоничните аспекти в понеделник и вторник. Тези от първата декада на знака, майските Близнаци, в четвъртък и петък имат да преодоляват сериозна съпротива, подгответе се добре, „напишете си домашното“. В почивните дни бъдете грижовни и отзивчиви към най-близките.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с предизвикателства към кардиналната ви природа. Венера е във Везни и това ви помага в голяма степен да бъдете дипломатични, и да се стремите към хармонизиране на отношенията. Но няма да бъде лесно, заради опозицията и с Уран от срещуположния знак Овен. Не разчитайте на спокойствие в следващите дни, защото влиянието на аспектът се усилва към края на седмицата. Радостното излъчване на съвпада Слънце-Юпитер ще се разпростре върху отношенията с близки приятели, роднини, съседи, съученици. Периодът е добър за активна комуникация, писане, говорене, публикуване. Сега повече стари неща, но след 7 декември обърнете внимание на новото, това, което е плод на вашия талант и лична работа. Подобрете вашата мобилност, физическа и по отношение технологиите. Обновете си комуникационните средства, и начина на придвижване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои уранова седмица. Управителят на знака отново е активиран от опозицията на вече директната Венера. Големият квадрат, който се оформи от началото на ноември, продължава и през следващата седмица, сега е в силата си. Участието на ретроградния Уран е значимо най-вече върху социалните контакти, където има известна поляризация и преразпределение на основата на харесвам-не харесвам, обичам-не обичам… Съвпадът Слънце- Юпитер влияе благоприятно и хармонизира там, където има нужда. Революционният дух на двойката Слънце-Юпитер е катализатор на вашия реформаторски дух. Под негово влияние ще настъпи промяна в средата на общуване, по групи, екипи и компании, за изчистване но това, с което не сте съгласни, и освобождаване от неприятни връзки. Критериите са във вас, във вашия личен морален кодекс, който ще се наложи да прилагате сега и в следващите години, в рамките на новия слънчево-юпитеров цикъл.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Това ви поставя в лидерска позиция, още повече, че директният вече Нептун от Риби има готовност за сътрудничество. Някой се нуждае от вашата съпричастност и подкрепа, дори това да става от разстояние. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в огнения знак Стрелец огрява зоната на работните взаимоотношения. Тук имате много какво да направите и сега е подходящия момент да раздвижите средата, и да изложите своите виждания за пореден път. Обърнете внимание на здравето си. Периодът е добър да се поглезите, да направите нещо повече за телесния си, и емоционален, комфорт. „Работата никога не свършва“ и това ще ви бъде напомнено в края на седмицата, когато ще ви отрупат с ангажименти и задължения, от които ви се е искало да се измъкнете. Меркурий и Венера навлизат в зоната на любовта и творчеството в събота и неделя, което гарантира много емоции и романтични жестове през първата половина на декември.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Ако през изминалата седмица сте се чувствали ощетени и притиснати от обстоятелствата, то през тази ви очаква награда, или поне компенсация. Съвпадът Слънце-Юпитер е в зоната на собствените ценности, като те могат да бъдат както физически измерими, така и нематериални. Разчитайте повече на късмета си, но не се увличайте по повърхностни, нетрайни и лъскави неща. Търсете сериозното, стабилното, трайното. По отношение личните доходи навлизате в добър период, нов 12 годишен цикъл, с финал 2030 година. В него можете да развиете потенциала си, да подобрите приходите си, да разчитате на стабилност във финансовите дела. Опирайте се на справедливостта и благородството, които този аспект задава, за да има и за вас, и за другите.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешно начало на новата седмица. Луната в другия воден знак Рак се свързва хармонично с планетите, които са ви на гости- Марс и Нептун. Имате подкрепата да провеждате вашата си политика,с вашите си средства. Но не сте така свободни, както ви се иска. Имате цензор, дори повече от един, с които да се съобразявате. Те поставят морални рамки на вашето поведение, изисквания, които са съобразени с обществените норми. Съвпадът Слънце-Юпитер зарежда със смелост, която ви е нужна за успеха на някои дългосрочни професионални планове. Той полага началото на нов 12 годишен цикъл, в който да развиете настоящата си кариера на по-високо ниво, или да се ориентирате към нещо съвсем ново.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Юпитер на 26.11.2018 / 8:33

Венера в квадрат към л.възли на 28.11.2018/ 19:13

Венера в опозиция на Уран на 1.12.2018 / 4:13

На 1.12.2018 /13:11/ Меркурий навлиза в Скорпион

На 2.12.2018 /19:01 Венера навлиза в Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Везни, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

27.11.2018 / 9:22 – 27.11.2018 /10:35

29.11.2018 /11:46 – 29.11.2018 /13:08

1.12.2018 /16:34 – 1.12.2018 /16:49

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед