Седмичен хороскоп 30 септември-6 октомври 2019 година

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

в четвъртък

Плутон директен от четвъртък

от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на месец октомври можем с право да наречем страстна. Поне първата половина, когато е в силата си квадратът между Венера и Плутон. При това в кардинални знаци. Планетата на любовта е в своя знак,има подкрепата на Слънцето и Мерурий, а и на Луната в понеделник преди обяд. Затова на някои пораждащи се конфликти първовначално няма да им бъде даден ход. Да опитаме най-напред с добро. Но Плутон – малката но мощна планета, която някои бяха отрекли за известно време, е като шило в торба. Това, което човърка отвътре, трябва да излезе навън. Това е и една от характерните черти на квадрата Венера-Плутон, показността. Сила и демонстративност, които прикриват истинските причини.

Аспектът ще създава проблеми, там където участниците имат планети и/или оси в кардинални знаци. Ако нещо се замаже и скрие през тази седмица, то през по-следващата, по пълнолуние, когато Слънцето застане в квадратура към Плутон, истината ще блесне.

Макар и затихващ, съдействие на ниските честоти на квадрата Венера-Плутон ще прави другият квадрат, на Юпитер-Нептун, като към последния сега се е прилепила Лилит. Този квадрат започна разгръщане от началото на годината, като премина през три фази на точния аспект, през януари, юни и септември. В годишния хороскоп писах: „През втората половина на 1853 година, когато е била предишната квадратура на Юпитер в Стрелец и Нептун в Риби, точно каквато е сега, избухва Кримската война, най-кръвопролитният конфликт през 19-ти век, като религиозните домогвания са в основата на разгръщането му. Стремежът на западните сили е да се спрат претенциите на Русия да стигне до Йерусалим, а формалният повод идва от Кримския полуостров. Историята преди 160 години има сега свое аналогично продължение, но при нови условия.

В годините на Кримската война Г.С.Раковски създава Тайно общество в Свищов с цел да събира средства за освобождението. Това Тайно общество приема като знаме на бъдещата българска република трибагреника– бяло, зелено и червено. По този начин квадратурата на Юпитер в Стрелец и Нептун в Риби активизира революционерите за тайна, но много продуктивна работа за постигане на Идеала – освобождението на Отечеството. Събуждане и следване на Идеала е заложено в тази квадратура и предстои да се развие през годината и след нея.“ Така квадратът Юпитер в Стрелец-Нептун в Риби за на с есявява аспект на събуждането. И събитията в последните месеци го показват ясно. Българите не са безформена маса, която някой ще моделира по своя си модел. Ние сме търпеливи, корави и оцеляващи.

Квадратът Юпитер-Нептун е указател на разпад на доверието във всички сфери. Нямаме доверие нито на учители, нито на лекари, нито на медии, нито на съдебна система, а най-малко на управляващите. Липсата на доверие към хората около нас, към институциите, ни прави мнителни и недоверчиви към всичко и всички. Добрата страна е, а то всяко зло си върви с доброто и обратно, че търсим и намираме сили в себе си. Търсим опора в себе си, в най-близките си, в познатите и проверени неща. Повишава се чувството за себесъхранение. Научаваме се да ценим истински стойностните неща в живота.

Докато до сряда имаме един фокус, и „дъвчене“ на едни и същи теми, заради емоционалната квадратура Венера-Плутон, подсилена от Луната в Скорпион, от четвъртък до края на седмицата се включват разнородни влияния. На 3-ти октомври,четвъртък, Меркурий напуска Везни и преминава в Скорпион, където през ноември ще направи и последната си за годината ретроградност. Меркурий в Скорпион ни прови по-задълбочени в мисловните търсения, размисли и изказ. При някои се проявява като сарказъм и заядливост, нещо, което ще проличи по-силно в края на седмицата, когато двете планети, управляващи менталната сфера – Меркурий и Уран, застанат една срещу друга в неподвижните знаци Скорпион-Телец. Някои мозъчни тръстове също могат да бъдат повлияни от този аспект в непредсказуема посока.

Също на 3-ти октомври Плутон излиза от ретроградната си фаза. През цялата седмица той е стационарен, поради което квадратурата с Венера се разтяга във времето, давайки възможност на планетата на красотата и хармонията, но и на справедливостта да движи делата. Тук активно участие очакваме от Марс, който на 4 -ти октомври, петък, преминава в знака,управляващ Темида. Директният Плутон, седем месеца напред, особено в периодите на включване с напрегнати аспекти в кардиналния кръст, ще играе важна роля в процесите на разчистване и трансформация, които назряват, и са готови да се проявят.

Марс ще се задържи във Везни до 19 ноември. Хармонични аспекти с други планети почти няма, освен с Юпитер, секстил, в края на този транзит. Но, напрегнати аспекти има в изобилие. А напрегнатият с аспекти Марс, в знака на своето падение, е като бик пред червен плащ, готов да нападне във всеки момент. Затова за кардиналните знаци октомври месец е пълен с предизвикателства. Първото идва още с навлизането на Марс във Везни през тази седмица, когато планетата на амбицията се изправя срещу божествения учител Хирон. Понякога уроците на Хирон са твърде болезнени. След 20 октомври предстоят квадрати с тройката от Козирог, съответно с ЮЛВ на 21-ви октомври, със Сатурн на 27-ми и с Плутон на 5 ноември, за тях по-нататък ще говорим.

Слънцето от Везни също отива към квадрати с тройката от Козирог. В неделя то прави аспекти с лунните възли. Усеща се като приливна вълна от категоричност. Да се определиш, да имаш мнение, да го изразиш, да се усещаш прав и на точното място. Получава се чудесно, когато този вътрешен подтик се синхронизира с реалността. Във въздушната стихия през тази седмица няма движение, концентрация, зацикляне и „спичане“.

През тази седмица няма значими хармонични аспекти, затова се радваме и на по-слабите такива. В първите дни е секстила между Венера и Юпитер, което носи обещание за намиране на допирни точки за интересите. През втората половина на седмицата ще ни подкрепя в дорите намерения и трезвата мисъл секстила на Нептун и Сатурн, както и Луната, която отива към съвпад с него, в Козирог.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. Струпването на планети в зоната на партньорството ви прави изключително ангажирани. Най-вече с грижи и проблеми при други хора, свързани с обекти или съдружия, в които имате участие. Луната в понеделник преди обяд преминава в Скорпион, а Меркурий отива там в четвъртък. Активността в тази зона обаче намалява за кратко и отново се покачва с идването на Марс тук. Транзитът на Марс в зоната на дългите връзки, партньорството, брака е по-особено през тази година. Това е така заради напрегнатите аспекти,които планетата прави с тройката обекти от Козирог. Няма да ви е скучно през октомври и ноември, планетата воин е катализатор на конкуренция и противопоставяне. Ще ви трябва много търпение и разбиране, за да не задълбочавате възникналите конфликти.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. В дните, когато Луната се движи през Скорпион, от понеделник до сряда, ще ви се наложи да правите много неща за домашните си, за най-близките, за дома. В четвъртък Меркурий се настанява в тази зона за повече от два месеца. Тук ще се случи поредната му ретроградна фаза през ноември, през което време ще ви бъде трудно да планирате и още повече да изпълнявате плановете си свързани с домашната среда. Затова пък Плутон, който в четвъртък става директен, ще и помага да разчистите някои затлачени зони в работната среда и взаимоотношения. А също така да си изясните някои обстоятелства около вашето или на близък човек здравето.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица посветена на приятелите и приятелството в различните му проявления. Струпването на планети с напрегнати аспекти там създава противоречиви усещания, при някои за подкрепа, при други за изоставеност. Раздвижването ви кара да търсите второ и трето мнение по важен за вас въпрос. Разочарования не са изключени, защото и Венера, и Слънцето са с напрегнати отношения с други планети. Неформалните връзки търпят преоценка и пренастройване. Меркурий напуска този кръг, установявайки се в най-скритата зона на слънчевия хороскоп, където ще протече и поредната му ретроградност през ноември. Кризата на доверието от вас към друг/и, и обратно, е в ход докато не затихне влиянието на квадрата на Юпитер от вашия знак и Нептун от Риби. Навлизането на Марс във Везни прави отношенията с хора, които сте смятали за близки, много крехки и податливи на странични влияния.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е белязано от Луната, която в понеделник след обяд е в срещуположния знак Скорпион. Така това, което се случва на другите, ще ангажира вниманието ви за по-дълго време. Криза в доверието между вас и приятел, или приятели може да бъде изражението на квадратурата Юпитер- Нептун, подсилена от коварната Лилит. Пресичането на интереси, предимно материални, са в основата на дремещ конфликт, за който вероятно ще си дадете сметка през втората половина на седмицата, когато Меркурий навлезе в зоната срещу знака на вашето Слънце или асцендент. Планетният управител не ви помага, макар да е в собствен знак, дори напротив. Квадратурата на Венера и Плутон в кардиналните знаци дава ясно да се разбере, че нещо отива на приключване. Марс,с навлизането си във Везни засилва процеса на разпад особено там, където са намесени интереси свързани с работни отношения, собстености, задъжения. Добрата новина идва от Плутон, който ставащ директен отприщва затлачените канали и разчиства пътя за нещо по-добро.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Имайте готовност за преместване или внезапно пътуване. Финансовата сфера е най-подвижната и бързо променяща се зона настоящето. Възможно е да излязат някои непредвидени задължения. Или да осъзнаете невъзможността да си позволите нещо желано, поради наложени ограничения. Меркурий се настанява за повече от два месеца в зоната на активната комуникация с околните. Въвлечени сте в по-широк кръг от приятели, колеги, заинтересовани хора, или такива, на които можете да предложите консултация или посредничество. Обръщането на Плутон е добра новина за вашата зодия, защото отприщва процес на разчистване на недоверие, на изясняване на проблемни ситуации в личния живот, или във взаимооношенията с най-близките на сърцето. От петък Марс влиза в зоната на личните доходи. Той е нож с две остриета и може да подведе както в добра посока и увеличаване на приходите, така също да провокира скъсване на работни отношения и затваряне на източник. В края на седмицата е един от критичните моменти,свързани с него.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. В кардиналния кръст се развиват няколко напрегнати аспекта. В първата половина на седмицата Венера и Плутон са в квадрат, който става точен във вторник, 1 октомври. Някои служебни отношения могат да излязат извън границите на нормалното и общоприетото. Личните също попадат под това силно емоционално влияние. Плутон от вашия знак е стационарен, готов за обръщане, затова вероятно ще бъдете в отбрана. Един дразнител, един фактор на влияние отпада до средата на седмицата и намалява ангажиментите ви. До края на седмицата се намесва някой с правомощия и взема нещата в свои ръце. Марс навлиза във Везни в петък и това е от една страна добре, защото подтиква лидерските ви амбиции, но в същото време прави зоната на професионалната изява арена на битки за надмощие. В почивните дни Луната е във вашия знак, а също и силата и правото. Всичко е добре, когато свършва добре.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Везни. За кратко, тази най-лъскава зона тя напуска в понеделник по обяд, а планетният управител прави това в четвъртък. Меркурий ще бъде в Скорпион повече от два месеца. Там, в зоната на грижите и многото работа, планетата комуникатор ще премине и през ретроградната си фаза, през ноември. Предстоят промени в работната среда, в графика и задълженията, непостоянство и несигурност в отношенията с колегите. В марсовия период на личната година, Марс навлиза в зоната на блясъка, любовта, страстите, творчеството и новите идеи. Оттам в даден момент ще направи тригон към рожденото ви слънце или към асцендента, което зарежда с голяма доза жизнена енергия и мотивация. Влиянието на Марс за вас е подкрепящо, но не и когато планетата прави напрегнати аспекти. Първата критична точка е през тази седмица, когато Марс застава срещу Хирон и поставя на изпитания дружеските отношения, тези с хора от близкия кръг, от екипа, колектива, хора с които ви обединяват общи идеи, и интереси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни, макар за кратко. Вашият знак е много ангажиран през тази седмица. Меркурий ви напуска, за да се установи в Скорпион за дълго време. В зоната на личните доходии и притежания планетата на дребните търговци ще бъде и по време на ретроградната си фаза през месец ноември. Повече емоционални безпокойства ви очакват в следващите дни. Венера, макар да се чувства добре на ваша територия е провокирана от Плутон, което възпламенява стари недоволства, заметени под килима противоречия, забравени обиди. Плутон е стационарен, на път да се обърне в директен ход в четвъртък. Но намирайки се в сакралната зона на стабилността и комфорта, квадрата му с планетата на хармонията и баланса е разклащащ и трансформиращ отношенията с близък човек. Масло в огъня налива Марс, който в петък започва транзита си през вашия знак. В слънчевия период на годината марсовото влияние подклажда горделивостта и тщестлавието. Но също така амбицията за успех и постижения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Везни. Макар за кратко там, тя задава динамично начало. Активният въздушен знак ви прави отворени към всичко ново, и прогресивно, развиващо вас и хората, с които сте свързани в духовна верига. Квадратът Венера-Плутон може да направи по-контрастни разликите между вашите стремежи и желания, и наличните възможности. Затова ще ви е нужна по-голяма гъвкавост и маневреност, за да успеете. На помощ идва Меркурий в четвъртък, който преминава в зоната на кариерата и професионалната изява. Тук обаче предстои неговата трета и последна за годината ретроградност, която също може да обърка едни планове, и да забави други. С навлизането на Марс във Везни, в петък, картината става още по-контрастна и изискваща много умереност, зрялост, трезва преценка на случващото се и отчитането на всички фактори. Периодът е добър за формализиране на връзка.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, първата половина на седмицата е благоприятно повлияна от Луната в другия воден знак Скорпион. В четвъртък Меркурий се настанява в тази зона за значителен период от време. В полето на интимните отношения, на творчеството, децата, на блясъка и гордостта Меркурий ще направи тригон към рожденото ви Слънце, или асцендента. За тези, между 11 и 27- я градус, дори три пъти, заради ретроградната му фаза през месец ноември. При съучастието и на Марс в определен период, обещанието е за много интензивни последни три месеца на годината. Но преди това планетата воин ще премине през Везни, наелекризирайки с премного енергия най-близката зона, и отношенията с най-близките роднини. Още в края на тази седмица ще трябва да вземете важно решение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Луната е при вас от понеделник до сряда, а в четвъртък ви идва на гости Меркурий. Този ежегоден транзит сега се удължава, заради ретроградната фаза на планетата между 31 октомври и 20 ноември. Меркурий на ваше разположение прави ежедневието динамично и разнообразно на преживявания. В петък Марс навлиза в предходния знак Везни, откъдето прави напрегнати аспекти към други планети. Това прави тила ви неспокоен. Активността на хора отдалеч,свързани с вас има различни проявления. Защитете гърба си, подсигурете се срещу подвеждане в посока, която не желаете, или е вредна за вашето здраве. Обръщането на планетния управител ви дава повече свобода на взимане на решения, и на действия.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и четвъртък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. От понеделник до сряда Луната е в другия воден знак Скорпион, а връзката между Нептун-Лилит от вашия знак и Юпитер е все още в силата си, което ви създава известни огорчения в контактите с висшестоящи, или такива под чието крило сте. Квадратът на Венера и Плутон също е свързан с изразяване на натрупани недоволство и гняв. С навлизането на Меркурий в Скорпион, в четвъртък-3октомври, настъпва раздвижване в сферата на близките планове. Меркурий ще направи там ретроградност, затова не оставяйте за този период, 31 октомври-20 ноември, уточняване на параметри по договор за стоки или услуги, както и сключването на такъв договор. Когато Марс влезе във Везни, в петък, той допълнително енергетизира тази зона, в която са съвместните финанси и притежания, инвестициите и задълженията. Конфликтността, която носи червената планета, може да ви постави в ситуации на допълнителен контрол и проверки. Планетата оказва влияние и върху вземане на решения за кардинално справяне със здравословен проблем. При напрегнати аспекти не са изключени рискови ситуации и травми.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и сряда.

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат с Плутон на 1.10.2019/ 7:18

На 3.10.2019 / 9:39/Плутон директен от 20°Козирог

На 3.10.2019 / 11:14:Меркурий преминава в Скорпион

На 4.10.2019 / 7:21/Марс преминава във Везни

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни и Козирог, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

30.09.2019 / 5:05 – 30.09.2019/ 12:42

2.10.2019/ 12:46 – 2.10.2019 /14:44

4.10.2019 /10:34 – 4.10.2019 /20:43

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  2. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  3. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия
  4. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  5. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия