Седмичен хороскоп 7-13 октомври 2019 година

grozd19aСлънце и Сатурн в квадрат

Венера в Скорпион от вторник

Венера в опозиция с Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през седмицата преди пълнолунието в Овен. Най-кардиналното пълнолуние на годината, защото освен че Слънцето и Луната са в опозиция по кардиналната ос Везни-Овен, в квадрат към тях е Плутон от 20 Козирог. Формално пълнолунието, точната опозиция, е в понеделник, 14-ти октомври в 00 08 ч. Цялата седмица обаче е оцветена от огнената и страстна енергия на това, с подчертано кардинална природа, пълнолуние.

Началото на седмицата е също толкова бурно, колкото и краят и. В първите часове на понеделник Меркурий от Скорпион застава срещу Уран от Телец. Двете планети управляват мисленето и словесния изказ, а също така способността да се генерират нови, оригинални идеи, нещо което при напрегнатите аспекти е съпроводено с повече трудности. Квадратите и опозициите в неподвижните знаци се изразяват с голяма сила поради тяхната инертност и склонността им да задържат емоциите дълго, до стигане на критична точка. Меркурий в Скорпион е известен със сарказма и с хапливия си език. Провокиран от Уран, пред словесната агресия отпадат и най-малките задръжки. В зоната сме на политически цирк с известни играчи, но и с нови включвания, и с много услужливи медии. Най-активни актьори ще има сред представителите на Телец, Водолей, Скорпион и Лъв, в които знаци са им разположени Слънцето, Асцендента, Луната, Марс и др планети.

Кардиналните знаци вървят успоредно с неподвижните. След като Слънцето направи крадрати с лунните възли в неделя, в понеделник вечерта е квадрата му със Сатурн, а в края на седмицата идва ред на този с Плутон. Квадратите в кардиналните знаци отприщват низките страсти у хората, нещо което видяхме през изтеклата седмица както у нас така и в други страни, когато Венера направи квадратура с Плутон.

Везни е знакът на справедливостта, на обективното възприемане на действителността, или поне опитите за това. Слънцето в него, провокирано от квадрат, още повече с далечни и мощни планети, е принудено да се определи, а избира, да не бъде неутрален арбитър. Затова в различните спорове и конфликти ще има много включващи се и взимащи отношение. Може и до саморазправа да се стигне там, където словесните аргументи не са достатъчни.

Бурното начало в понеделник има леко затишие във вторник, когато Слънцето и Луната застанат в хармоничния тригон. Но във вторник Венера сменя знака. От своите си води тя ще се гмурне в дълбокото, в зоната на Скорпион и ще остане там до 1-ви ноември. Венера в Скорпион, а Марс във Везни,наричаме го взаимна рецепция и сме склонни да виждаме в това известен баланс на енергиите. Венера е малко по-остра и директна, а Марс малко по-дипломатичен и отстъпчив. Правилото е в сила докато не се включат силни аспекти към двойката планети.

Още с влизането си в Скорпион Венера попада в обсега на влияние на опозицията с Уран. До края на седмицата тя ще продължава започнатото от Меркурий в началото на седмицата. Ще поддържа огъня на всеки започнат скандал до неговото разгръщане по пълнолуние в края на седмицата. Нищо не е незначително и краткотрайно. Нарастващата активност на неподвижните знаци, следва тази на кардиналните, и прави всичко сериозно и дълбоко. Това важи както за социалните отношения, така и за личните. Опозицията Венера-Уран е изобретателна в проявленията на негативните емоции като ревност, завист, отмъщение. Марс от своя страна, макар да е в добродетелните Везни, е противопоставен на Хирон. Лечителят-учител в Овен лекува и учи посредством болката. Затова през втората половина на седмицата кардиналните знаци трябва да са много внимателни, за да не нараняват психически и физически както себе си, така и хората около тях. Възможни са всякакви случаи от спектъра на неумишлените травми до обмислени терористични актове.

Добрата страна на Венера в Скорпион плюс Марс във Везни е, че хората стават по-активни в личните взаимоотношения. Добиват кураж да заявяват позиция. Някои ще преодолеят задръжките и ще предложат съвместно съжителство, годеж или брак. Седмицата е благоприятна в това отношение, защото има и добри аспекти, особено хармоничен е този между Слънцето и Юпитер, подкрепящ изпълнението на обещанията и обвързването.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Активността в кардиналните знаци е голяма и се усеща още от понеделник,когато Слънцето прави квадрат към Сатурн. Конфликти ви дебнат отвсякъде и подобно на предходната седмица ще ви се налага да правите усилия да се сдържате, и да не задълбочавате проблемите. Тънък момент във взаимоотношенията е боравенето с информацията. Бъдете внимателни къде и какво говорите, защото прекалените откровения могат да ви изпразнят джоба. В края на седмицата е пълнолунието във вашия знак. То преминава при значително напрегната астрологична картина с включен и Плутон. В почивните дни избягвайте рискови ситуации и не създавайте такива за околните. Пълнолунието носи реализация на лични планове и мнозина от групата ще бъдат доволни от случващото се.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, работната седмица започва с Луна във Водолей. Тя ви кара да се ангажирате с проблемите на другите, да изправяте грешки и недоразумения. Неочаквани новини от или за хора от близката среда изискват бърза промяна в плановете. Слънцето в най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп е в квадрат със Сатурн и това прави началото на седмицата претоварено с ангажименти. Възползвайте се от благоприятни ситуации във вторник, за да направите промени в графика си, и да прехвърлите част от товара си на други. Пълнолунието в другия огнен знак Овен е чудесен момент на успешно представяне, на получаване на заслужено признание и награди. Има и някои пречки,с които да се справяте,но Юпитер е директен в Стрелец, проправяйки за вас пъртина и в най-дълбокия сняг.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на пълнолуние в другия огнен знак Овен. По принцип чудесно време за реализация на плановете и удовлетворение от постигнатото. Седмицата започва с напрегнати аспекти, които изискват определено отношение и съответно поведение. Опозицията Меркурий-Уран, освен че затруднява процеса на рационално мислене, ви създава грижи с информация, която бихте искали да остане скрита. Неформалните отношения с един човек, или колектив от хора, е в критичната си точка, заради квадратите на Слънцето от тази зона към Сатурн в началото на седмицата, и към Плутон в края на същата. Вторник дава някои възможности, но истинското решаване на конфликта е в края на тази и началото на следващата седмица, по време на пълнолунието в Овен.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, работната седмица започва с Луна в другия неподвижен знак – Водолей. Одухотворено начало на една иначе много прагматична седмица. Меркурий от срещуположния знак ви подвежда към активности, в които прекомерната показност повече вреди, отколкото да помага. Ще бъдете принудени да вземете страна в нечий спор, или да се определите категорично по даден въпрос. Във вторник Венера ви идва на помощ. Преминавайки в срещуположната зона, планетата управител на знака, подтиква към отстъпчивост и дипломатичност в социалните контакти. През втората половина на седмицата, особено в почивните дни, Венера включва коварните аспекти на типологията си, като ви провокира към поведение, което дразни и предизвиква околните. Пълнолунието в Овен става изразител на ответната реакция. Повече дискретност няма да ви навреди.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с изненади. Меркурий е в основата с опозицията си към арогантния Уран, и задава забързано до крайност ежедневие. Планетният управител от най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп е провокиран за приказки и действия, които внасят смут и дезорганизация. Изисква се бързо мислене и действия от ваша страна. Паралелно се развива квадрата на Слънцето и Сатурн от другия земен знак Козирог. Той от своя страна ви поставя рамки, и ограничения, с които трябва да се съобразите. В четвъртък намирате точните решения, но в петък и почивните дни, по пълнолуние, емоциите надделяват над разума.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои ангажирана седмица. Сатурн от вашия знак играе важна роля в началото на седмицата,когато Слънцето застава в квадрат към него. В края на седмицата това се случва на Плутон. Така през цялата седмица сте активни участници, играете ролята на стожер, на ограничител на разпиляване на ресурси, или на злоупотреба с такива. В професионалната сфера има раздвижване. Марс е активатор на процеси, които разместват пластове, но и създават противоречия. Венера излиза от тази зона във вторник, за да внесе успокоение в приятелската среда и да ви донесе повече подкрепа. През тази седмица обаче чрез нея са възможни изненади, затова бъдете дискретни по отношение близките си планове. В края на седмицата, в дните на пълнолунието, избягвайте конфликти с близките си и физическо претоварване.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, работната седмица започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Противоречиво начало. Подкрепата ви като въздушен знак идва от планетите във Везни. Слънцето обаче в понеделник е в квадрат със Сатурн, а това води до напрегнати обстоятелства около ваши лични, семейни, или фирмени задължения. Планетният управител внася безпокойство и дезорганизация с опозицията си с Уран, а на сладващия ден Венера продължава темата. Вторник е вашият ден от седмицата за важни срещи и успешни дела, с повече внимание към същността на нещата, и към детайлите, ще имате успех. Пълнолунието в Овен е време за подреждане на редиците. Тези на приятелите и на хората, на които разчитате. Няма да е лесно,заради напрегнатите аспекти, които го съпътстват. Имате и подкрепа от Юпитер, и от други планети, която ще се изразява при искрено отношение и при добри намерения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Като кардинален знак сте активен участник в събитията. Три планети под ваша опека ви придават сила и самоувереност, с които да преминете успешно през уроците, които ви преподава от зоната на партньорството Хирон. Три значими аспекта в понеделник ви подтикват към действие и вземане на решения, а предстои и пънолуние в срещуположния знак. Венера ви напуска във вторник, а с нея и дипломацията. Марс ще ви мотивира и амбицира, а през квадрата на Слънцето и Сатурн ще се проявят противоречия и нередности, които ще ви карат да променяте планове, графици и стратегии. Особено силно ще бъде проявлението в края на седмицата при пълнолунието с включен Плутон. Някои неща наистина ще трябва да обърнете „с хастара навън“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои противоречива седмица. От понеделник до сряда Луната е във вашия знак. Това ви прави активни и включени в случващото се около вас. Опозицията Меркурий-Уран в Скорпион-Телец изисква съсредоточеност и спокойствие в ситуации, в които се взимат важни решения. Чувството ви за отговорност и ред е провокирано от квадрата между Слънцето и Сатурн. От вас се очаква решаване на проблем, който засяга повече хора. С навлизането на Венера в Скорпион, във вторник, в професионалната сфера настъпват промени, които през тази седмица могат да окажат влияние върху взаимоотношенията в най-близката среда. За да получите едно нещо, ще трябва да се откажете от друго. Дилемата ще бъде най-красноречива в края на седмицата, в дните на пълнолунието.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние в другия кардинален знак Овен. Това предполага много движение и много емоции,не само защото сте най-емоционалния знак на зодиака, а поради множеството напрегнати аспекти в следващите дни. Опозицията на Меркурий и Уран в понеделник може да ви създаде затруднения в общуването с близки на сърцето ви хора, и с приятели, заради невярна, или зле употребена информация. Нагърбването с прекалено много работа, както и несправедливото разпределение на задълженията,могат да бъдат в основата на поредица семейни конфликти. Венера влиза във вторник в Скорпион като ще се движи през зоната на любовта и творчеството до края на месеца. Така планетата на любовта ще ви помага да хармонизирате отношенията си или да потърсите нови възможности. Пълнолунието в Овен,което се случва всяка година през есента, е време за професионален триумф. Сега обаче ограниченията, с които трябва да се съобразявате, са значителни. В края на седмицата избягвайте конфликти и рискови ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна, движеща се през зоната на дома. Домашни грижи ви задържат в къщи или потребност да решите семеен проблем. Възможно е неочаквано предложение за работа, или за бърза смяна на ангажиментите. Във вторник Венера ви идва на гости, а с нея и по-благоприятни условия за договаряне и постигане на споразумение. До края на седмицата може да изненадате и себе си, и околните. Обръщайте внимание на здравето си. Търсете най-доброто, и изпитано, средство за укрепване на организма си. По пълнолуние ще ви се наложи да взимате важни решения.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и четвъртък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Началото крие някои рискове за публични изяви, за преподаване, защити на дипломни работи, но също и за учене, и възприемане на абстрактни понятия. Особени ограничения има там където информацията и достъпа до нея е от затворен тип, при съответен режим. Във вторник Венера преминава в Скорпион. Така зоната на дългите пътувания става привлекателна за есенни почивки. Следете обявите от рода на „в последната минута“. За свободните сърца периодът е добър за нови и интересни запознанства.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в опозиция на Уран на 7.10.2019 / 9:17

Солнце в квадрат на Сатурн на 7.10.2019/ 22:07

На 8.10.2019 / 20:05 / Венера навлиза в Скорпион

Венера в опозиция на Уран на 13.10.2019 / 1:07

На 14.10.2019 / 00:08 / Полнолуние в 20°Овен

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

7.10.2019 / 2:25 – 7.10.2019 / 6:42

8.10.2019 /21:26 – 9.10.2019 /19:05

11.10.2019 /12:55 – 12.10.2019 / 7:46

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни