Седмичен хороскоп 7-13 януари 2019

ЧСЗ 6 1 2019

Слънце и Плутон в съвпад

Юпитер и Нептун в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата пълна работна седмица на 2019 година е изпъстрена с астрологични новини. Първото затъмнение за годината е вече факт, беше в неделя на 6 януари. Луната се движи в първата четвърт на своята орбита. Уран тръгна в права посока също на 6-ти. На небето няма ретроградни планети, което прави астрологичната картина относително по- спокойна.

В понеделник, на 7-ми, Венера сменя знака. От страстния Скорпион планетата на любовта се премества в огнения Стрелец. Венера прекара повече от два месеца в Скорпион през миналата година, част от ретроградната и фаза също бе в този знак. Венера във водна среда е ограничена в изразните средства, задава задръжки и трупане на отрицателни емоции. В Стрелец планетата на хармонията и красотата получава зелена светлина да се изразява открито. С навлизането на Венера в Стрелец елементът огън изравнява сили с елемента земя. В огъня се движат Венера, Юпитер, Марс и Уран, а с тях се засилва стремежът към яснота, за директно казване на истини, за разплитане на тайни, за открити отношения между хората.

Новолунието, слънчевото затъмнение на 6 януари, има продължение в петък, на 11-ти, когато Слънцето прави съвпад с Плутон. Съвпадите им са всяка година, като откакто Плутон е в Козирог, се случват докато Слънцето преминава през земния знак. Тъй като Плутон се движи много бавно, напредва с 2 градуса на година, през последните няколко, съвпадът Слънце-Плутон е в първата половина на януари, когато започва ежегодния цикъл. Но за пръв път от много време той е близо до пълно слънчево затъмнение. Настъпва момент на истина. Слънцето огрява тъмните ъгли и кара хората да се изправят „очи в очи“ за истината. Да се изправят пред проблем, който трябва да решат. Смело и безкомпромисно.

В неделя, на 13-ти, е първият квадрат на Юпитер и Нептун. За него писах повече в годишния . При всеки се проявява по различен начин. Тези, които имат квадрат на Юпитер и Нептун в рождения хороскоп, са наясно за какво иде реч. Трябва повече смелост, за да се поставят нещата, и хората, на мястото им. Квадратът на Юпитер и Нептун работи синхронично със съвпада на Слънцето и Плутон.

Обикновено завършвам с нещо позитивно. Има го, но ще ни трябва много чувство за хумор, за да го определим като такова. В неделя Луната е в Овен, Марс и Уран също са в Овен, а Венера в Стрелец. На квадрат с тях са два съвпада – Меркурий и Сатурн, и Слънце-Плутон. Ако злоупотребяват с вас, не премълчавайте. Не се страхувайте да казвате „не“, когато трябва!

Играйте чисто! Слагайте всички карти на масата!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Управителят на знака е при вас на гости за месец и половина, до 14 февруари. Предстои ви динамичен първи месец на годината като основен фокус е професионалната сфера и всичко свързано с нея. Съвпадите на Слънцето със Сатурн на 2 януари и предстоящия с Плутон на 11-ти са знакови моменти. С Марс във вашия знак имате куража да отправяте искания към шефа си, и да ги отстоявате. Истината грее пред очите ви, не бягайте, а се изправете и се борете за нея. Слънчевото затъмнение е вече факт. Новолунието в Козирог задава старт на нов период от живота ви. Това, което направите сега, ще има резултат в следващите месеци. От понеделник Венера е в другия огнен знак Стрелец. Заедно с Юпитер ви прави вдъхновени, романтични и отдадени на важна за вас кауза. Ако сте твърде самонадеяни обаче в края на седмицата и началото на следващата ви очаква отрезвяване. Внимавайте с алкохола през именните дни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. В понеделник Венера влиза в другия огнен знак Стрелец. За месец напред планетата на красотата и хармонията ще тонизира и обогатява личния живот. И творческия също. Вашата съзидателна енергия сега е в силата си. Съвпадът на Венера и Юпитер са ясен индикатор за това. Новолунието, акцентирано от слънчево затъмнение, в Козирог осветява и най-тъмните кътчета от зоната на здравето, порядъка и комфорта в средата на живот и работа. Някои ще бъдат изправени пред важен здравословен проблем, решаването на който не търпи отлагане. Намирането на подходящото лечение, на точния лекар, настройването за подобряване на здравето е условие както за осъзнаване на проблема, така и за решаването му. Необходимо ви е пренареждане на ежедневния график, неговото оптимизиране, правенето на съществени промени в организацията на работа, пренареждане на приоритети касаещи ежедневните занимания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Венера ви идва на гости през тази седмица за близо месец. Много хубаво не е на хубаво, но не можем да отречем,че с Венера и Юпитер в знака каквото и да се случва ще мине по възможно най-лекия начин. Стига да четем знаците на съдбата, които ни дава квадратът на Юпитер и Нептун, ставащ точен в края на седмицата. Предстоят още два, така че това което сега не се научи, има поправителен през юни и септември. Тригонът на Марс от Овен дава привлекателност, но още повече кураж и убеденост в правотата на избрания път. Слънчево затъмнение в Козирог е ориентир за това как се справяте с паричните дела. От липса на средства малцина ще се оплакват. Но как се борави с финикийските знаци най-добре, ще трябва да се учат мнозина. Новолунието в зоната на финансите показва потребност от ограмотяване, и осветява резервите, скрити в тъмните ъгли.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с луна в другия земен знак Козирог. Новолунието в Козирог, както и струпването на няколко планети в този сектор на слънчевия хороскоп се отразява стимулиращо за много страни от живота ви. Може би по рязък и непредсказуем начин, но не и незабележимо. Планетният управител сменя знака си. Венера в Стрелец ви прави по-самонадеяни и отворени за новото. Някои ще се обърнат с лице към нови медийни проекти, активна издателска работа, предприемачество и пътувания. Други ще имат импулс да се върнат в училище, или да започнат нещо ново, да се включат в образователни програми, да навлязат в дълбочина в нови идейни течения. Да осъзнаят заблудите, на които са робували досега. Съвпадите на Слънцето със Сатурн и Плутон носят прозрение накъде да поемете, какво и как да промените в живота си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва оптимистично с Луна в другия земен знак Козирог. В понеделник Венера преминава в Стрелец и активира зоната на дома, семейството, родителите. Венериното влияние е благотворно и се усилва от наближаващата среща на планетата на любовта с Юпитер. Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение, в Козирог блежи няколко месечен период активна работа по дадена тема. В нея влагате голям творчески потенциал и добри намерения,за да бъде жизнеспособно и плодоносно начинанието. Имате проблеми за решаване, пътят е трънлив, няма как със Сатурн и Плутон в тази зона. Съвпадите на Слънцето през януари ви дава насоки за справяне. Получавате нужната ви подкрепа от където трябва. Останалото е от вас.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Много интензивно начало на годината. Слънчево затъмнение в собствения знак,в първата седмица на годината, е имало за последно през 2011 година – на 4 януари. Но сега допълнително условие е присъствието на Сатурн във вашия знак, и на ЮЛВ. Това повишава неимоверно много чувството за сериозност на момента, за повече отговорност към себе си, близките и това, с което се занимавате. Предстоят ви отговорни задачи, по някои от тях сте започнали работа точно на това предишно слънчево затъмнение, когато СЛВ е бил в знака ви. Новолунието насочва вниманието към себе си, собствените планове, личните качества, визия, имидж. Всичко е подложено на разглеждане и оценка. Ако не го направите вие, други ще го сторят. Марс се движи под покрива на родната стряха. Планетата войн е провокатор на конфликти и безредици. Единствено тригонът с Венера ще внася баланс и добри намерения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои емоционална седмица. Венера се настанява в срещуположния знак в понеделник, и ще остане там до 4 февруари. Така за месец напред имате нейното благоразположение да решавате партньорските въпроси по един открит, но в същото време дипломатичен начин. Стрелец е недипломатичен знак, но Венера го променя. А и от полза за вас е да вниквате в нуждите на другите, и да оставите вашите лични на заден план. По-силно ще усетите тази тенденция по отношение общите финанси, или ако работите с парите и собственостите на другите. Слънчевото затъмнение в зоната на Козирог за вас може да означава рязка промяна в договорените условия за съвместна работа. Не бързайте да сключвате нов договор докато не излезем от коридора на затъмненията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Напрегнато начало, продължение на новолунието в неделя. Планетният управител сменя знака, а това значи и промени в подходите. Венера в Стрелец ви прави по-директни, като съчетава в едно откровеност и добронамереност. Слънчевото затъмнение в изминалата неделя, в зоната на семейството, рода, корените е отправна точка да ги издигнете в листата на приоритетите си, да развивате тези отношения в следващите месеци. Съвпадите на Слънцето с движещите се в тази зона Сатурн и Плутон, показват отделни акценти, на които трябва да обърнете внимание. Там са проблемите, но и постиженията. Новолунието подсказва нови неща, нови хора в дома, в роднинското обкръжение, но също така и необходимостта от преустройства, или нов дом.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на приятелството. Венера се настанява в зоната на приятелските отношения, на екипната работа и подкрепата от знаещи и можещи хора. Имате нужда от това. С благодатния Юпитер тук и предстоящите им съвпади, ще има много с какво да се похвалите. Слънчевото затъмнение в предходния знак Козирог, разбута някои сенчести кътчета в душата, на които ще имате потребност да обърнете внимание. Съзнателното чистене на мисловното поле е най-добрата форма за емоционално и психическо уравновесяване. Не е нужно да „биете камбаната“, смислената работа се върши в тишина и далеч от чужди погледи. Важни са целта и резултата, а той ще се прояви в някое от следващите пълнолуния на годината.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Трудно начало на седмицата, с напрегнати аспекти и слънчево затъмнение, макар преминало, в срещуположния знак. Новата Луна ви дава шанс за промяна в отношенията с партньор, работодател, колега. Венера преминава в Стрелец в понеделник и за три седмици напред ще ви помага да решавате проблеми в работната среда. Индикации за проблеми в партньорската сфера са аспектите в срещуположния знак. Слънцето и Сатурн, Слънцето и Плутон, правят отношенията ви с някого гранични. При наличие на комфорт, те се затвърждават. При разминаване в основни житейски принципи- се разпадат. Половинчати неща на в коридора на затъмненията не вършат работа, не решават проблеми, а продължават агонията. За вашия кардинален знак това е неприемливо. Съвпадите на Слънцето с далечните Сатурн и Плутон, допълват слънчевото затъмнение с още по-ясно осъзнаване на противоречията, но и с ясни, категорични решения как да се справите с тях.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. Венера преминава в Стрелец и активира зоната на личните доходи. Там се движи и Юпитер почти до края на годината. Двете планети се съюзяват в последната десетдневка на този месец. Но напрегнатият аспект между Юпитер и Нептун поддържа огъня на недоволството от полученото. Активността в зоната на общуването, слънчево затъмнение там, и аспектите на Слънцето със Сатурн и Плутон подсказват много проблеми, които занимават ума и плановете за сега и за следващите няколко месеца. Захранвайте ума си нужната информация, другото изхвърляйте. Работа с текстове, писане, четене, говорене е акцент на слънчевото преминаване през Козирог. Претоварването с излишни гига, мегабайтове, обаче води до прегряване, къси съединения и главоболие. В близката среда се съсредоточава много енергия, която очаква канали за изразяване.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на предизвикателствата. Венера преминава в Стрелец в понеделник. В зоната на кариерата тя внася известно раздвижване. Тригонът на Марс към нея и предстоящия съвпад с Юпитер задават активен период, много ангажименти, популярност, признание за качества и постижения. Тук известна сянка хвърля квадратът на Юпитер и Нептун, който предстои да стане точен в края на седмицата. Възможно е разминаване в разбиранията ви за коректност и справедливост с някой, на когото държите. Отношенията с партньора имат нужда от повече такт и разбиране. Слънчевото затъмнение в Козирог изисква добри познания в определена област, а ако ги нямате, търсете консултант.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 7.01.2019 / 13:17/Венера преминава в Стрелец

Слънце в съвпад Плутон на 11.01.2019/13:38

Юпитер в квадрат с Нептун на 13.01.2019 /20:57

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през първа четвърт.

Луната е без курс на:

7.01.2019 / 8:20 – 7.01.2019 / 8:46

9.01.2019 /18:53 – 9.01.2019 /21:44

11.01.2019 16:25 – 12.01.2019 / 10:18

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Водолей
  2. gravatar Таня за Хороскоп 2019 за Водолей
  3. gravatar svetski за Хороскоп 2019 за Водолей
  4. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Везни
  5. gravatar Милена за Хороскоп 2019 за Везни