Астрокалендар февруари 2008 г.

Муси Дачева

Месец февруари започна с добрата астроновина, че Марс тръгна директен. Планетата, която през

последните два месеца и половина, движейки се в обратна посока (ретроградна) напрягаше както марсовите хора (от зодиите Овен и Скорпион) така и всички онези, които имат рождено Слънце в първата декада на , Козирог, Везни или в третата декада на знаците Близнаци, Стрелец, Дева и Риби. То не останаха много незасегнати като се има предвид, че при Асцендент в някоя от посочените групи, ретроградният Марс предизвиква също толкова раздразнителност и непремереност на реакциите.

Продължава ретроградното движение на Меркурий, с когото трябва да се съобразяват най-вече меркуриевите хора, тези родени в и всички онези, които се занимават с търговия на стоки и с обработка на информация.

През 2008 година предстоят 4 затъмнения- две през февруари и две през август.
Затъмненията са едни от най-атрактивните както астрономични така и астрологични явления. В древността се свързвали с предстоящи фатални събития, но днес на тях се гледа като на част от един естествен цикличен процес, какъвто е движението на Луната около Земята и също така двете заедно вече като системата Земя-Луна, около Слънцето.

От гледна точка на астрологията затъмненията се случват тогава, когато Слънцето се намира близо до някой от Лунните възли. Слънчевите затъмнения са в дни около Новолуние, а лунните в дни близо до Пълнолуние. По този начин съвпадът или опозицията на двете космични тела е близо до оста Северен-Южен лунен възел. Лунните възли имат кармичен характер и затова на затъмненията се придава голямо значение в личностната астрология.

На 7 февруари в 5 ч. 45 мин. Луната и Слънцето се срещат в 17 градус на . Частичното слънчево затъмнение ще се наблюдава два часа по рано само в Южното полукълбо – в Австралия и Нова Зеландия.

В дните около Новолуние жизненият тонус при повечето хора пада до своята най-ниска точка, затова е необходимо огромно усилие на волята, за да се извършват неща, изискващи голяма физическа и психическа енергия. В дните на слънчево затъмнение е подходящо да се положат основите на стойностни и дълготрайни дела, такива в които човек влага огромно желание и най-вече силна вяра.

Първата проверка “на якост” на това, което е “фундирано” е след 14 дни – на Лунното затъмнение. Втората проверка ще бъде около 1 август, когато е пълното слънчево затъмнение. А крайният резултат на създаденото сега, ще се прояви най-добре след 19 години.

На попътен вятър, породен от това позитивно в голямата си част астрологично влияние, могат да разчитат Водолеите, родени между 3-ти и 9-ти февруари и всички, които имат Асцендент във втората половина на Водолей.

На 7 февруари започва Новата година според източния календар.

Добра новина за всички въздушни знаци. Малко след св.Валентин, на 17 февруари Венера, покровителката на влюбените, преминава от резервирания и емоционално хладен Козирог във въодушевения и изобретателен Водолей. Време за нови запознанства, романтични срещи и планове за общо бъдеще.

На 21 февруари в 5ч. 30 мин. е поредното Пълнолуние. Сега то е съчетано с Лунно затъмнение като няколко часа по-рано Луната преминава през Южния лунен възел.

В дните около Пълнолуние жизнената енергия е в своя максимум и се изискват повече съзнателни усилия тя да бъде управлявана и канализирана в правилната посока. В дните на Лунно затъмнение се поправят грешки, изоставят се вредни навици, изхвърлят се ненужни или развалени неща, оставят се да се разпаднат нездрави връзки и се изчистват недоразумения. Не се препоръчва да се започват сериозни и дълготрайни дела, защото са обречени на провал.

Особено внимателни в това какво правят и какво не правят до края на февруари трябва да бъдат родените в първите градуси на знака Дева-августовските Деви, при които сега тече и поредната сатурнова криза. По слабо, но съвсем не за пренебрегване, е влиянието върху родените между 19 и 29 февруари Риби, между 22 и 31 май Близнаци и между 23 и 30 ноември Стрелци.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 коментара so far »

  1. did каза,

    Писа на февруари 21, 2008 @ 12:13

    бихте ли ми казали мнението си относно зачеване по време на лунно затъмнение ?! благодаря предварително ..

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 21, 2008 @ 13:10

    Към did,
    надявам се въпросът ви да не е провокиран от конкретна ситуация. :)
    По принцип лунното затъмнение е неблагоприятно за зачеване, защото изправя едно срещу друго двете светила -Слънцето и Луната, които влияят върху забременяването. Оста, на която са разположени те, е много близо до оста на Лунните възли, които също са свързани с майчинството.
    Например при сегашното лунно затъмнение, което се случи днес в 5часа 30мин 25сек,Слънцето и Луната бяха в 1гр 52мин 36сек, съответно на Риби-Дева, а Северен-Южен възел бяха в 27гр. 44 мин 21сек, съответно Водолей-Лъв. Малфакторът Сатурн е също наблизо в 5гр Дева. А другите два малфактора Марс и Плутон, които са свързани с тайнството на зачеване, износване и раждане са в опозиция, макар и да отправят подкрепящи аспекти, тригон и секстил, към възлите и светилата.
    Но,обикновено зачеването не става по време или скоро след полов акт.
    Жената трябва да е в овулация, която трае до 48 часа. А сперматозоидите запазват своята жизненост в някои случаи да 7-я ден.
    Така че едно дете да бъде заченато точно на лунно затъмнение е нищожна.

  3. did каза,

    Писа на февруари 21, 2008 @ 15:08

    много ви благодаря за отговора .., всъщност действително въпроса ми беше провокиран от конкретна ситуация ., овулацията ми настъпи около 23 часа на 20-ти. освен това се оказа, че с мъжа ми сме правили любов точно по време на лунното затъмнение и честно казано малко се притеснявам във връзка с това …

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 21, 2008 @ 16:29

    Към did,
    всеки човек идва на Земята със своята програма.Нищо в нашия живот не е случайно – нито зачеването ни, нито раждането ни.
    Прекрасно е,когато децата се зачеват “с любов”, а не просто “със секс”.
    Ако в резултат на вашата любов се появи дете, то то ще бъде много специално и ще се впише във вашата и на съпруга ви жизнени програми.
    Не се притеснявайте предварително.

  5. did каза,

    Писа на февруари 21, 2008 @ 18:04

    много ми помагате с отговорите си ., благодаря .., силно ви прегръщам .. :)

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии