Астрокалендар 7- 13 юли 2008 г.

Муси Дачева

През тази седмица Луната ще се придвижва през знаците Дева, Везни, и Стрелец, в първа и втора четвърт от своя път по Зодиака.
Предстоящите седем дни ще минат под знака на опозицията на Слънцето и Юпитер по оста -Козирог, която сутринта на 9 юли, сряда, става точна. Аспектът влияе неблагоприятно в няколко направления: предизвиква самодоволство и раздуто самочувствие, които пречат да се видят подводните камъни на дадена ситуация; засилва желанието за налагане на собствената гледна точка и пренебрегване мнението на другите; неправомерно налагане на закона и злоупотреба със служебното положение; ставане жертва на бюрократични забрани; прекаляване с храна и напитки, и оттам проблеми с храносмилателната система; понасяне на материални загуби; несериозно отношение към сериозни неща; попадане от неприятни до опасни за здравето и живота ситуации и др. подобни.
Най-засегнати ще са кардиналните знаци и то тези, родени в дните около: 9 юли, 8 януари, 7 април, 10 октомври и занимаващи се с обществена или държавна работа. Юпитеровите и слънчевите хора,тези със сила в знаците Стрелец и Лъв, също ще трябва да се съобразят с това астрологично влияние като се отнесат с разбиране към не особено ласкави оценки за себе си или за собствената си работа.
На политиците този аспект ще донесе много напрегнати моменти и необходимост да се действа по-адекватно и отговорно при взимане на решения касаещи всички нас.

В началото на седмицата са все още в силата си приятелските отношения между Венера и ,чието начало бе положено в предните дни. Приповдигнато настроение, оживление в социалните контакти, желание за забавления, за флиртове и нови запознанства очакват голяма част от водните знаци. В бизнесделата на много венерини и уранови хора има съществено раздвижване, нови служебни контакти, желание за промени в работната среда, по-голяма финансова свобода, приятелска подкрепа в точния момент.

На Раците,празнуващи през тази седмица рождения си ден, Венера в Рак и Уран в правят подарък като облегчават неприятното влияние на опозицията Слънце-Юпитер и внасят свежа емоционална нотка в натовареното им ежедневие.

Във вторник и сряда Меркурий застава срещу Плутон по оста – Стрелец и предизвиква безпокойство, разконцентрираност, заядливост у повечето хора, но най-силно ще се прояви при родените в последните градуси на знаците от подвижния кръст – , Стрелец, Дева и Риби, родени около 19-20 юни, 19-20 декември, 21-22 септември и 18-19 март.
Аспектът се развива на фона на квадратурата на Меркурий и Уран, която започна преди една седмица. На 8-ми юли около 11 часа астрологичната ситуация допълнително се напряга от включването към тази конфигурация на Луната в Дева. Меркуриевите хора, тези при които има силно присъствие на Дева и Близнаци – като рождено Слънце, Асцендент,планети, трябва да положат значителни усилия и да се въздържат от вербална и физическа агресия, да бъдат по-тактични и сдържани в поведението си. Не е за подценяване вероятността от автомобилни катастрофи, заради агресивно, нетолерантно отношение на пътя и употреба на алкохол.

За родени със Слънце или Асцендент в края на подвижен знак Близнаци, Стрелец, Дева или Риби през тази седмица съществува риск за здравето от остро протичащи процеси. Във вторник не бива да се правят планирани операции на коремни органи.

В четвъртък вечерта е точният съвпад на Марс и Сатурн. Влиянието на този, неблагоприятен в по-голямата си част, аспект се прояви в предната седмица с експлозиите на военните складове в Челопечене и пожарите в Пловдив. Лекото земетресение близо до София е разредило напрежението в земната кора и за наша радост това намалява вероятността за по-голямо земетресение на наша територия. Голяма е ролята и на трите чудотворни икони,които допринесоха за това да няма жертви, в този критичен за нас момент.

Един много хармоничен аспект между Слънцето и Уран ще се развие до края на седмицата като в събота вечерта и неделя ще действа стимулиращо позитивната енергия на всички, които имат силно водно влияние и особено много на тези, които имат рождено Слънце или Асцендент в 20-21 градус на Рак, Риби и Скорпион.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 коментара so far »

  1. night_walker каза,

    Писа на юли 8, 2008 @ 12:18

    Афтор с марса, тема есть мой моск уже давно! Я ваш единомышленник :))

  2. quiks каза,

    Писа на юли 8, 2008 @ 16:24

    Нещо не разбирам….
    Откакто открих сайта Ви,чета внимателно написаното.Харесва ми начина,по който обяснявате звездната “ситуация” – ясно,достъпно и точно.
    Объркана съм,защото в момента всичко около мен е точно обратното…Отдавна не съм се чувствала толкова подтисната и недоволна от себе си…прехвърлям го,без да искам, и на близките си…недоволствам и от тях…а така го мразя това….:(((
    Сякаш всеки момент всичко ще се обърне с краката нагоре…а аз изобщо не съм в състояние да го контролирам,..или поне да съм подготвена за адекватна реакция…
    Забелязах,че и без рожденната ми дата почти всичко Ви е ясно за мен…,но все пак…20.07.54/ 3.15 АМ/Златица.

  3. quiks каза,

    Писа на юли 8, 2008 @ 16:30

    И още нещо…На мен ми се струва,че Чудотворните икони по-скоро ни “предупредиха” (с това,което се случи в София)защото не бива да ги “вадим” за щяло и нещяло,нали..особено пък,когато мотивът е лична прищявка на една жена с власт!А поводът е изсмукан от пръстите…..

  4. viktoria каза,

    Писа на юли 10, 2008 @ 22:40

    много добре е представена звездната ситуация,а ако иконите не са искали да бъдат вадени така е щяло да бъде(както е случая описан за икона намираща се в българския манастир на полуостров Атон),не всеки има финансова възможност,а и физическа,за да отиде до трите манастира,където се намират за постоянно.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 15, 2008 @ 11:45

    Обединяването на енергиите на трите чудотворни икони от Рилския, Бачковския и Троянския манастир оказа много силно и благодатно влияние независимо по чия инициатива е станало събитието. На 3 юли сутринта гръмнаха военните складове, но също така следобяд имаше земетресение близо до София, а на 13 юли друго слабо земетресение стана в Стражица.
    Днес, на 15 юли сутринта, имаше силно земетресение на територията на Гърция.
    Очакванията, че съвпадът на Марс-Сатурн ще доведе до разтърсване на земната кора са съвсем реални, така както се случи през месец март при опозицията Марс-Плутон. Тогава, на 14 март, също имаше силно земетресение в Гърция.
    Природните бедствия с голяма разрушителна сила се случват там, където има натрупана много негативна енергия. Затова нека бъдем благодарни на трите чудотворни икони, които обединиха в обща искрена молитва за здраве мислите на много хора, нещо което не може да направи нито един политик, нито един шоумен.

  6. Влад каза,

    Писа на август 3, 2008 @ 18:59

    Неоднозначный пост, немало важной информации открыл для себя в Вашем астроблоге. Хочется похвалить его, заслуженно.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии