Марсовите хора попадат в опасни ситуации

Седмичен хороскоп

11 – 17 август 2008 г.

Муси Дачева

Предстои една много напрегната в астрологично отношение седмица.

Планетата на енергията, физичаската активност, волята и напоритостта, но и на гнева и разрушението – Марс, преминава от един напрегнат аспект в друг още по-напрегнат. В дните на изминалата седмица се разви опозицията на Марс с , която все още ще се усеща поне до сряда. Още от понеделник обаче започва своето влияние квадратурата на Марс към Плутон, която ще стане точна на 17-ти, в неделя.

Така от понеделник до четвъртък двата аспекта ще изпълват с енергия, но и ще създават немалко напрежение както у марсовите хора – Овен и Скорпион, така и при родените в края на зодиите от подвижния кръст Дева, Стрелец, Риби и Близнаци. Комбинираното влияние задейства първичната природа на човека, което води до прекомерна импулсивност в реакциите, несдържан гняв, вербална и физическа агресия, съзнателно или несъзнателно участие в аварийни ситуации. Възможни са инциденти, травми, рязка промяна в здравословното състояние и то не към добро. Липсата на дипломатичност и толерантност може да доведе до ескалиране на напрежението, до остра конфронтация, скъсване на

договори и разваляне на сделки, терористични актове и природни катаклизми.

Под влияние на участващите Марс- Плутон -Уран настъпват кармични изчиствания за тези, които са ощетили други хора чрез кражба, измама, умишлено увреждане на интереси, здраве или имидж.

Седмицата е много неблагоприятна за зачеване на дете дори при наличие на благоприятни лични астрологични и медицински фактори.

Родените в третата декада на подвижните знаци и в първите градуси на кардиналните, а също и под знака Овен и Скорпион, т.е. между:
13 – 28 септември, 12 – 26 декември, 11март – 20 април, 11 – 27 юни, 22 октомври – 22 ноември,
трябва да си наложат контрол над поведението си и да изчистят мисловните си полета от гняв, завист и отмъстителност, за да не попадат в екстремни условия.

Луната се движи през знаците Стрелец, Козирог, Водолей и Риби, през втора и трета четвърт от своя път, преминавайки през точката на Пълнолуние в събота срещу неделя.

От понеделник Венера отива към съвпад със Сатурн, който аспект в сряда на 13-ти става точен. Обединеното влияние на двете планети в Дева подкрепя всички усилия за въвеждане на порядък в ежедневието и във взаимоотношенията на родените в земната стихия и по-специлно на тези в дните:
28 август – 3 септември, 27 декември -1 януари, 26 април -1 май.
Те могат да постигнат много в бъдеще, ако сега се включат в разрешаване на проблемите на други и поемат повече отговорности за съвместни проекти, дори с цената на повече разходи на време и средства. Тези дни са благоприятни и за решаване на емоционални проблеми като те бъдат подложени на детайлен и спокоен анализ.

На 14-ти, в четвъртък, Слънцето застава в опозиция на Нептун. Аспектът влияе на всички като затруднява реалистичната преценка за дадена ситуация. При част от неподвижните знаци предизвиква неразбирателство с колеги, реакции на засегнато честолюбие, опити за подвеждане от страна на партньори, но също така включване в неетични постановки спрямо други. Не се препоръчва прекаляване с алкохол, плуване в неосигурени райони и след почерпка, както и взимане на важни решения за родените в дните:
13 – 18 август, 13 – 18 ноември, 9 – 14 февруари, 11 – 16 май.

Свеж полъх през цялата седмица внася Венера в Дева, която прави тригон с Юпитер в Козирог. Към двете благодатни планети във вторник се присъединява и Меркурий. Астрологичната конфигурация се развива в първа и втора декада на земните знаци и създава много добри условия за напредък в или учение, в договаряне на работни условия, в постигане на съгласуваност и получаване на резултат от сключени преди известно време сделки, получаване на добри приходи, подаръци, награди. И може би печелене на медали от наши олимпийци, родени под знака на , Телец, Стрелец, Риби, Дева, Близнаци и Козирог.
Най облагодетелствани от този аспект ще са родените в земната стихия на:

29 август – 8 септември, 27 декември – 6 януари и 26 април – 6 май.

В първите часове на 17-ти, неделя, е поредното пълнолуние, но този път то е съчетано с частично Лунно затъмнение. Опозицията между дневното и нощното светило ще бъде в 24-я градус на оста -Водолей и ще даде отражение върху тези, които имат лични планети в този градус на Зодиака. Луната е близо до Северния лунен възел, а Слънцето до Южния.

Това е първата спирка за проверка на резултата след Пълното слънчево затъмнение на 1 август т.г. Кой каквото си е пожелал, а при някои “кой каквото си е надробил”, ще си го получи по един или друг начин. И доброто и злото имат свойството да се възпроизвеждат. Лунното затъмнение след Пълно слънчево затъмнение, дава възможност за развързване на кармични възли и корекция на Съдбата посредством отричане, отказване от старите негативистични модели на мислене, от недобре направените, безсъдържателни и безперспективни неща, от изчерпаните връзки и от осъзнатите зависимости.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 коментара

  1. Tонка каза,

    Писа на август 11, 2008 @ 15:49

    Марс може да не е чак толкова лош, нали!

  2. viktoria каза,

    Писа на август 11, 2008 @ 23:03

    tuk ima gre6ka,az sym na 3okt rodena,no dokolkoto znam ne sym zemna stihiq…
    “От понеделник Венера отива към съвпад със Сатурн, който аспект в сряда на 13-ти става точен. Обединеното влияние на двете планети в Дева подкрепя всички усилия за въвеждане на порядък в ежедневието и във взаимоотношенията на родените в земната стихия и по-специлно на тези в дните:
    28 септември – 3 октомври,”

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на август 12, 2008 @ 0:16

    Към viktoria,
    благодаря ви, че ми обърнахте внимание за тази техническа грешка.
    :)

  4. Чара каза,

    Писа на август 12, 2008 @ 18:26

    Предупреждението ми дойде навреме за което благодаря :)

  5. Natalia каза,

    Писа на август 14, 2008 @ 20:04

    Интересно, не се бях замисляла

  6. Румен каза,

    Писа на август 16, 2008 @ 9:38

    Здравейте искам да попитам ако сте чули за катастрофата на княз Кардам вчера. Той е Стрелец и е роден на 2 декември и значи е в сатурнова криза. Говорите за кармични изчиствания но за друга група от “Родените в третата декада на подвижните знаци” а той е от първата защото слънцето му е в 9 градуса на Стрелец.Въпросът ми е това влияние не е ли за цялата зодия а не само там където става аспекта?

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на август 16, 2008 @ 11:13

    Към Румен,
    Кардам С. е роден на 2 12 1962г. Мога да коментирам само по космограма тъй като не знам часа му на раждане. Трагичното събитие е станало вчера, на 15 август,когато Сатурн е бил в 9:27 в Дева и е направил точен квадрат към неговото рождено Слънце, т.е. това е било в пика на сатурновата му криза.
    Разбира се не всички родени на 2 декември на 15 август т.г. е трябвало да катастрофират.Всичко е твърде индивидуално.
    Вчера Сатурн,а с него Венера и Меркурий, са били между неговите Уран и Плутон. По този начин са задействали два Тау квадрата от наталната му карта, включващи Уран-Плутон, Слънце-Меркурий и Юпитер, който е господар на Слънцето в Стрелец.
    Освен това, тъй като събитието е станало в 15 часа местно време, Луната е минавала точно над позицията на рождения му Сатурн. В сатурновите кризи Луната е също катализатор на събития,когато минава през невралгични точки от наталната карта.
    Да се надяваме,че княз Кардам ще премине през този труден момент от живота си.
    Но, обърнете внимание на друг момент. Кармичните изчиствания понякога преминават чрез преживявания, свързани със здравето на децата ни. Симеон С. е роден на 16 юни и сега е под вляние конфигурацията Марс-Плутон-Уран, засягаща родените в третата декада на подвижните знаци.Ретроградният Плутон е в опозиция на рожденото му Слънце.
    Неведоми са пътищата Господни!

  8. Lidia каза,

    Писа на август 19, 2008 @ 7:25

    да напрегнати дни бяха

  9. Гери каза,

    Писа на август 21, 2008 @ 9:17

    Всичко е точно

  10. Леон каза,

    Писа на август 24, 2008 @ 22:19

    Има върху каво да се замисли човек.

  11. Анелия каза,

    Писа на август 27, 2008 @ 9:19

    Здравейте,
    нямам коментар.Исках да намеря кординати за връзка с Муси Дачева,както и и вид и цени на предлаганите услуги,но при отваряне на ‘контакти’ ми изписва -Error 404 – Not Found.Имам нужда от хороскоп,не живея в страната бихте ли ми казали по какъв начин става заплащането,какъв е срок за изготвяне и какви видове лични хороскопи могат да се направят.
    Благодаря.

  12. Станимира каза,

    Писа на септември 29, 2008 @ 5:27

    С удоволствие чета всичко което пишете защото успявате да балансирате позитивното и негативното. Продължавайте така!

Коментар RSS

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии