Сатурн и Уран един срещу друг

Седмичен
2 – 8 февруари  2009 г.

Муси Дачева

На 5 февруари Сатурн прави точна опозиция с Уран, която е втората от сегашното противопоставяне на двете планети. Влиянието се простира върху трите месеца януари, февруари и март, но най-силно е в първата десетдневка на февруари. Повишава се риска от аварии, инциденти на пътя, катастрофи по земя, въздух и  вода, погранични конфликти. Голяма е вероятността за заметресения, лавини по високите части, свлачищни процеси в по-ниските райони. В сферата на финансите може да се очаква срив на фондовите борси.

На личностно ниво конфигурацията действа обострящо заболяванията на психичноболните, провокира агресия и неадекватни реакции при хора с такава предразположеност. Влияе върху емоциите, сърдечната дейност и кръвното налягане и води до опасност от инциденти на сърцето и мозъка.

Венера преминава от знака Риби в Овен на 3-ти  февруари, вторник, сутринта.
Марс преминава от знака Козирог във Водолей в сряда, 4-ти февруари.
Луната през тази седмица се движи през знаците Телец, Близнаци, Рак и Лъв във втора фаза.

Огнени знаци

Овен
Родените под знака на Овен или с асцендент в Овен през тази седмица ще бъдат подложени позицията на противоречиви влияния. Венера, която във вторник навлиза в Овен, ще ви помага да бъдете по-внимателни с околните, да намирате общ език с хора, които не са ви особено приятни. И в личните ви отношения това може да бъде голям стимул за харесване и сближаване с човек, към когото се стремите. Не така стоят нещата в работните взаимоотношения, където опозицията внася напрежение и справяне с непредвидени обстоятелства. Проблеми с техниката, авария на работното място, подвеждане от колеги,на които разчитате. Ще трябва да се облегнете на интуицията и на бързите си реакции, за да съумеете да се справите със ситуацията. В петък и събота бъдете по-мобилизирани. Ако имате здравословен проблем, обърнете внимание на информация, която можете да намерите в интернет.

Лъв
Родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв през тази седмица могат да разчитат на подкрепата на Венера във взаимоотношенията с колегите, с партньорите, с подчинените и не на последно място със съпруга или съпругата. Планетата на хармонията и красотата, но и на справедливостта, в голяма степен ще ви съдейства да разберете мотивите на хората срещу вас, защо някой е постъпил по определен начин и къде е вашето място в една сложна ситуация. По този начин разбирането на взаимовръзката “причина-следствие” ще ви е много необходима през следващите дни и седмици, когато Марс от Водолей ще ви настройва бунтарски и ще ви кара да действате необмислено. Опозицията Сатурн-Уран при вас може да се прояви като постигане на справедливост или като получаване на възмездие в зависимост от това какви лични избори сте направили и как сте постъпили преди време. През тази седмица може би ще трябва да дадете отговор на едно предложение.

Стрелец
За родените под знака на Стрелец или с в Стрелец предстои да преживеят интересни, емоционално заредени, моменти през тази седмица. Някои от тях са с положителен, други с отрицателен знак. Позитивните емоции ще се дължат повече на Венера, която в началото на седмицата навлиза в сродния по стихия знак Овен. Нейното влияние ще бъде в полза на разрешаване на проблемите по пътя на взаимното разбиране, близост на интересите и стремежа към обща цел. Марс, който също сменя знака си и преминава във Водолей, обаче ще подтиква свободолюбивия Стрелец към отхвърляне на всяка форма на зависимост. Деструктивен момент внася и опозицията на Сатурн с Уран, която е в своята пикова фаза. На тази основа могат да се очакват конфликти между брачни партньори или съдружници, изкарване на повърхността на отдавнашни противоречия и оттам раздели – разтрогване на договори или разводи. За тези, които имат хронични заболявания, проблеми със сърце и високо кръвно налягане, препоръката е да избягват рискови за здравето ситуации. Най-уязвими към негативните астротенденции са родените между 10 и 13 декември, а критичният ден е четвъртък.

Земни знаци

Телец
За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец  тази седмица може да се окаже твърде напрегната. Господарката на вашия знак, Венера навлиза в полето на гневливия и импулсивен Марс- знака Овен. Ще ви е трудно да сдържате насъбралото се недоволство в ситуации, в които нямате възможност да упражните контрол. Опозицията на Сатурн и Уран при вас може да доведе до конфликти и изпадане в дълбоки противоречия, с хора от най-близкия ви кръг – колеги, съмишленици, съотборници. За някои от зодия Телец в личните и професионални отношения може да настъпи рязък обрат, заради информация, свързана с близки хора, която в основата си е манипулативна. Неблагоприятни са дните четвъртък и петък.

Дева
За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева, господарят на знака Меркурий, който вече се движи в права посока, дава свобода на действие в много области. За Девите, които имат трудови или граждански договори, седмицата обещава много работа и малко време за почивка. В сряда, четвъртък и петък обаче бъдете внимателни в контактите си с хора, които са на по-високо стъпало в служебната йерархия от вас. Могат да ви бъдат поставени непосилни задачи и нереални срокове за тяхното изпълнение. При някои от тези, които нямат работа, но са търсили, е възможно да дойде покана за лична среща и интервю. Ако можете да избирате, не приемайте това да стане в четвъртък. За родените между 10 и 14 септември седмицата е критична за здравето, затова избягвайте рискови ситуации и внимавайте с храна и напитки.

Козирог
На родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог планетата на бързата мисъл и добрите идеи Меркурий може да бъде от голяма полза  поне до средата на февруари. Движейки се вече в права посока и през Козирог, ще влияе добре както на умението ви да се концентрирате, да наблюдавате и анализирате, така и да облечете в подходяща словесна форма идеите си. Венера ще ви носи подкрепа от дома, но при условие, че приемете идеята за някои промени в бита – нови мебели, нова кола, ново жилище и подсигурите средствата за това. Промени ще се наложат и на работното ви място. Преоборудването може да е провокирано от аварирала остаряла техника или от необходимост да обезпечите нов проект. В сряда и четвъртък бъдете внимателни при шофиране и работа с инструменти и машини от всякакъв тип, включително и компютри.

Въздушни знаци

Близнаци
За родените под знака Близнаци или асцендент в Близнаци добрата новина е, че господарят на знака ви – Меркурий тръгна в права посока. По този начин той ви дава своята подкрепа да отбележите напредък в някои страни на живота си. Но не тръгвайте “с голямата кошница”, особено през тази седмица. Опозицията на Сатурн и Уран по оста Дева-Риби,която в средата на седмицата става точна, е като “прът в колелата” и може да угаси вашия ентусиазъм още в зародиш. Предстои ви една трудна седмица.  Ако сте родени в интервала 8-13 юни,  дните сряда, четвъртък и петък са критични за здравето ви, пазете се от инциденти, аварии, конфликти с агресивни, неуравновесени  хора.

Везни
За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни настъпват дни за промяна. Господарката на знака ви – Венера, сменя средата си като преминава от знака на кротките и тихи Риби в импулсивния и буен Овен. В интимната сфера ще бъдете изправени пред нова ситуация, ако сте част от любовен триъгълник, в която ще трябва да положите повече усилия, за да се справите със съперник (съперница). В професионалната сфера е възможен натиск от шефове, които са далеч от вас, в чужбина, за приемане на допълнително натоварване. От сряда нататък бъдете внимателни към здравето си, възможни са проблеми със сърцето и бъбреците. В почивните дни избягвайте конфликти с хората, с които споделяте едно жилище.

Водолей
Родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей навлизат в динамичен период от живота си. За тези, които са вече в новата си Лична година, Слънчевият период поставя редица изисквания, като най-важното от тях е да не стоят безучастни в нито една ситуация, в която попадат. Инициативност, активно отношение към всичко налага и Марс, който през тази седмица навлиза във вашия знак. Присъединявайки се към най-пренаселеното поле в зодиака, където сега се намират Слънцето, Юпитер, Нептун, Северен възел и Хирон, Марс ще ви зарежда с амбиция, ще ви прави по-мотивирани за успех  и ще ви подтиква да си поставяте големи цели. През тази седмица обаче двата господаря на знака ви – Сатурн и Уран са в точна опозиция и моментът не е подходящ за  оригиналничене и  демонстрации на сила. Бъдете внимателни с финансови операции, в които има риск да загубите големи суми. Критични дни са вторник, сряда и четвъртък.

Водни знаци

Рак
За родените със Слънце  в Рак и с асцендент в Рак предстоящите дни предлагат силни изживявания.
През тази седмица Марс излиза от знака Козирог и в някаква степен вътрешното напрежение, което усещате в последните две-три седмици, ще спадне. Но пък Венера навлиза в Овен и ще зареди емоционалният ви живот с много енергия. На родените в първата половина на знака предстои да преминат през особена ситуация на работното място и да вземат важни за бъдещето им решения. За родените във втората половина на знака е добре  в дните сряда, четвъртък и петък да бъдат внимателни към здравето, да не се претоварват и да не предприемат дълги пътувания.

Скорпион
За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион началото на седмицата се очертава да бъде много динамична. На работното място отношенията ви могат да станат много по-хармонични, ако положите и минимални усилия от своя страна и направите някои, макар и болезнени за вас, компромиси. Бъдете много внимателни с информация, която касае финансови въпроси. Седмицата не е благоприятна за сделки, от които очаквате бърза и лесна печалба. Бъдете особено внимателни в сряда и четвъртък. Ще ви се наложи да решавате спешно домашни задачи, които не търпят отлагане.

Риби
За родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби в дните на предстоящата  седмица е препоръчително да се оставят “на течението”. Много неща няма да зависят от вас и ще ви е трудно да намерите най-правилната линия на поведение. Опирайте се на  интуицията и на чувството ви за себесъхранение. Избягвайте споровете, отстъпвайте колкото можете от позицията си, защото сега ще ви е трудно да спечелите битка. Ако имате възможност през тази седмица, от понеделник до петък,  да се изолирате някъде далеч от хората, направете го – здравословно е. Избягвайте пътуванията, бъдете внимателни при работа с режещи инструменти и електрически уреди. Най-уязвими са родените между 8 и 11 март. Освен другото, бъдете внимателни и с храната, и напитките.


Представяне на седмичния хороскоп от мен,
както и разговор по теми от астрология, номерология или психология,
можете да гледате на живо всяка седмица в предаването “Каталог”,
с водеща Лили Бързева,
по Евроком България,
между 10 00 и 11 00 часа.

Повторение същата вечер в 00:00 часа

Етикети: , , , , ,

21 коментара so far »

  1. Стела каза,

    Писа на февруари 2, 2009 @ 9:47

    Здравейте г-жо Дачева,аз съм зодия Близнаци /18-06-1984/ и не знам от ретроградността на Меркурий или от опозицията на Сатурн-Уран,но миналата седмица се чувствах ужасно и не знам защо,но си мисля,че не е от Меркурий а по-скоро от опозицията на сатурн -уран.Въпроса ми е възможно ли е 3-тата декада Близнаци да са усетили по-чувствително тази опозиция миналата седмица ?Благодаря и хубав ден

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 2, 2009 @ 13:39

    Стела,
    така е, Меркурий си има своето влияние, но чувството за отпадналост, независимо че Луната е в 1-ва четвърт и би трябвало да повишава тонуса ни, идва от ретроградния Сатурн и опозицията му с Уран. И наблюдавам, че по този начин се чувстват много хора.По принцип орбисата на влияние на Сатурн в сатурновите кризи е +/- 15 градуса. Така че към момента всички в зоната от 5-я градус на подвижните знаци до 5-я градус на кардиналните знаци го усещат. Вашето Слънце е в 27-я градус на Близнаци и вероятно след няколко дни, когато Слънцето навлезе в орбисата на тригона към рожденото ви Слънце, при вас ще има позитивна промяна в настроението. :)

  3. Стела каза,

    Писа на февруари 2, 2009 @ 14:21

    Благодаря Ви за бързия и и зчерпателен отговор.Сега ,като се замисля и Сатурн още повече ми е в 12 дом и това още повече явно си оказва влияние,а и АС ми е Дева.Очаквам с нетърпение тригона и дано живна малко :) Желая ви много усмихнат ден и отново благодаря

  4. теодора каза,

    Писа на февруари 5, 2009 @ 18:24

    Здравейте г-жо Дачева аз съм зодия Козирог родена съм 19.01.1979 и от една седмица съм много притеснена безпричинно.И дали това че Сатурн и Уран са един срещу друг ми влияе Благодаря ви предварително

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 5, 2009 @ 20:45

    теодора,
    да, вие сте сатурнов човек, макар слънцето ви да е в последния градус на Козирог. Освен това опозицията Сатурн-Уран прави квадрат с вашия Нептун в Стрелец. Излизайте с весели приятели и стойте повече на слънце. :)

  6. Коко Шопов каза,

    Писа на февруари 6, 2009 @ 21:56

    Муси, впечатлен съм как в “Каталог” предсказа събитие подобно на ужасната касапница в гоце-делчевско, породено от обострен психически афект точно около опозицията на Сатурн и Уран!

  7. Марги каза,

    Писа на февруари 9, 2009 @ 11:24

    А за новата седмица :) ?

  8. infinity каза,

    Писа на април 19, 2011 @ 17:48

    може ли да питам за изгнанието от юпитер зощото баща ми е стрелец ,как мога да се освободя от него дали това е лощо и за езалтация и падение за зодия близнаци.аз съм роден на 22 май(близко до телец) и асцедента ми е дева и ми пищи чеи елемента земя ми е повече от въздух и изкам да пипитам дали е визможно да намаля земята да е значително п малко по някакув начин.

  9. infinity каза,

    Писа на април 19, 2011 @ 17:58

    и възмойно ли е асцедентът да не играе толкова дажна роля в хораскопа ми

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на април 20, 2011 @ 11:25

    infinity,
    много са ви объркани понятията, и не мога да разбера всъщност какъв е въпроса?

  11. infinity каза,

    Писа на април 20, 2011 @ 13:35

    Във един саит прочетох за тези понятия(# Екзалтация: няма # Изгнание: Юпитер # Падение: няма)за зофия близнаци и да ви птам кокво означават зощото на баща ми планеата му е Юпитер

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на април 21, 2011 @ 10:28

    infinity,
    наталната астрологична карта трябва да се разчита от специалист. Когато се четат тълкувания на отделни елементи от нея,в интернет, се стига до погрешни и често плашещи заключения. Не ви съветвам да го правите.

  13. деси каза,

    Писа на април 26, 2011 @ 15:08

    Здрасти Муси!

    Имам един въпрос по отношение на сатурн, но във връзка със синастрия.
    При мен и един човек сатурна се пада в 7ми дом. Знам, че това не е много благоприятно за взаимоотношенията.
    Но други важни планети също са в 7ми дом- венера, марс, меркурий…Какво мислиш при това положение за сатурн в 7ми дом..знак ли е за раздяла или трудна връзка, брак?

    Извинявай, че поствам въпроса под тази статия, но се сетих за сатурн..
    Благодаря!

  14. Муси Дачева каза,

    Писа на април 28, 2011 @ 18:35

    деси,
    не ми стана ясно в чий 7 дом е Сатурн. Но по принцип в това поле той става много критичен към партньорството.
    Ако Сатурн на мъжа е в 7 дом на жената,както предполагам в случая, то Той би търсил сигурност във връзката- почтеност, вярност, равно поемане на отговорност и задължения в отношенията и материалните дела.

  15. Вероника Иванова каза,

    Писа на май 12, 2011 @ 12:39

    Здравейте
    И аз искам да попитам нещо за Сатурн
    В композит на семейна двойка-Сатурн и Марс са в съвпад в 5ти дом в рак, а те са в квадратура с Плутон 8ми дом-везни . Управител на 5ти дом е близнаци-Меркурии съвпад със Слънце в 7ми дом, и съвпад с Венера в 6 дом. Управител на хороскопа-синастрията е Водолей-тоест Уран и Сатурн, на 12 дом е Козирог. Може ли да се очаква, че двойката няма да има деца

  16. Вероника Иванова каза,

    Писа на май 12, 2011 @ 12:41

    РР- Меркурии е в лъв, венера и слънце също са в лъв

  17. Муси Дачева каза,

    Писа на май 13, 2011 @ 11:44

    Вероника Иванова,
    “Може ли да се очаква, че двойката няма да има деца” не се преценява нито от композита,нито от синастрията, а това, да уточня, са различни техники. Оценка на репродуктивността на двойката се прави най-напред с анализ на двете натални карти,на мъжа и на жената, поотделно. Неблагоприятности дори само в едната карта,независимо на мъжа или на жената, задава проблем на двойката,тогава е без значение дали синастрията и композита са позитивни.

  18. Вероника Иванова каза,

    Писа на май 20, 2011 @ 10:17

    Благодаря Ви, госпожо Дачева, за отговора!
    Въпросите ми са :И при двамата партноьори ли се анализират сълнцето и луната и господарите на 5ти дом в наталната карта при оценка за репродуктивност, или за жената е важна само луната и господаря на 5ти дом респективно за мъжа Слънце и господар на 5ти дом? Ако има както неблагоприятни аспекти , така и позитивни аспекти, които са преобладаващи, какво натежава в този случай?
    Весели Празници

  19. Муси Дачева каза,

    Писа на май 20, 2011 @ 13:09

    Вероника Иванова,
    темата е дълга,пиша книга по нея, и като излезе надявам се да отговори на въпросите ви.

  20. Вероника Иванова каза,

    Писа на май 27, 2011 @ 11:25

    Благодаря Ви много за отговора!
    А има ли някъде информация -книга, статия, за особеностите на 2009 година и за двойките сключили брак през същата тази година? Наблюдавам една тенденция и бих прочела с удоволствие мнението на специалист-адтролог, номеролог….
    Слънчев ден Ви пожелавам

  21. Муси Дачева каза,

    Писа на май 27, 2011 @ 12:25

    Вероника Иванова,
    “книга, статия, за особеностите на 2009 година и за двойките сключили брак през същата тази година?” Защо според вас трябва да бъде правена такава статистика?

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии