Седмичен хороскоп 1-7 февруари 2021

2021 2 1Венера във Водолей от понеделник

Венера в съвпад със Сатурн

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Преминахме през един от най-тежките месеци на годината. През януари се случиха много важни събития, касаещи целия свят, и в частност нас. Както писах в Астрологичен преглед 2021:Президентската сага отвъд океана, която се очаква да даде основна насока на движението на света за следващите няколко години ще завърши през януари, според законите на страната, в името на правдата и измамата ще бъде заклеймена. Битката ще бъде спечелена, предстои да бъде спечелена войната.“Да, битката за истината беше спечелена. Пред цял свят се разкри гигантската лъжа наречена „демократични избори“, в чийто омагьосан кръг сме въвлечени от години. И много други лъжи се откроиха ясно пред очите дори на тези, които странят от социалните процеси. Но, предстоят още много битки. Затова не позволявайте да ви приспиват.

През януари преминахме и през Рубикона на квадрата Нептун-ЛВ. „Квадратите с лунните възли ни поставят в условия да взимаме решения за себе си, да сме наясно кое за нас е полезно, и кое вредно. Да даваме съгласие друг да се разпорежда с нас, или да отказваме такова. Ако в първата фаза, до края на ноември 2020, информационната мъгла по отношение главната тема на годината-вирус, ваксини, ограничения, все още бе твърде плътна, през декември се пропука, то през януари 2021, при точния квадрат на 26-ти, и в началото на февруари, картината съвсем ще се проясни. Поне за тези, които искат да видят, и да знаят. За останалите предстои още по-дълбоко потапяне в будната кома.“ Темата ваксини раздели хората на искащи и неискащи. Въпреки масираната реклама, с излизането на все повече информация за страничните ефекти, вторите стават все повече. В това отношение разумността на българина си каза думата и заехме първото място отзад напред.

През февруари напрегнатите аспекти в неподвижния кръст ще задават основен тон. Месецът се очертава да бъде неспокоен заради струпването на планети в зоната на Водолей,които преминават през квадратури с Уран и Марс от Телец. Социални въпроси изискват все повече адекватно решение. Свободата на работа, обучение, движение, комуникация не може да бъде ограничавана повече заради измислена, и изкуствено поддържана, епидемия. Все по-често ще се озоваваме сред новини за протести в различни държави, и не само протести. Силен катализатор в това отношение е текущият мощен квадрат на Сатурн и Уран, първият точен от трите на който е на 17 февруари, но за него – в следващ седмичен хороскоп. Известно е, но да напомня, че Сатурн е проявление на държавния подход във властта, а Уран на корпоративния. Уран е силен, но всички останали са с намерение да му се противопоставят. Оформя се съюз, подкрепящ държавническото намерение за управление на процесите. Видяхме го ясно заявено на сбирката на големите в Давос през изминалата седмица. Видяхме го и чрез съпротивата на малките в борсовата война, също през изминалата седмица. Трите предстоящи квадрата ще ни покажат кой с какви ресурси разполага.

Първата седмица на втория месец на годината започва с Венера и нейното преминаване от Козирог във Водолей. Това се случва всяка година през зимата, но сега важното е, че тя застава между Плутон и Сатурн, включвайки се в голям стелиум от пет планети, на границата на Козирог и Водолей. Особеностите при стелиумите, както знаете, е че планетите в тях са взаимнообвързани с аспектите на всяка една, за времето през което стелиумът е цялостен. Квадратите на всяка от петте планети, ангажира и другите, а това създава верижна реакция във всички видове обществени отношения.

Венера във Водолей е по-силно свързана с изявата си чрез управлението на Везни. Тя е по-свободолюбива и харизматична, създавайки лекота в отношенията и подтиквайки хората да търсят и защитават правата си. Включвайки се в стелиума, Венера ще допринесе много за осъзнаване на истината, още повече, че въздушната стихия е доминираща с пет и дори шест планети в нея. През тази седмица това ще става трудно, защото планетата на хармонията е в твърдата прегръдка на Плутон и Сатурн. А и ретроградността на Меркурий обърква дори най-добронамерените активности. Но затова пък движещият се назад управител на комуникациите и договорите, ще накара някои или групи хора да подновят исканията си за промяна на правила и закони. През следващата седмица, когато двете вътрешни планети наближат Юпитер претенциите могат да обхванат широк кръг от хора.

В понеделник е квадрата на Слънцето и Марс-Лилит. Аспектът провокира остри реакции в определени групи хора. Най-податливи са хората с планети в неподвижните знаци, особено рождени Слънце, Марс и АС в 10-13 градуса на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Стари вражди ще избухнат с нова сила. Възможни са пожари, аварии и катастрофи, също така бури, ураганни ветрове, свлачища, срутища и земетресения.

В края на седмицата Венера се отдръпва от Плутон, на нейно място в стелиума застъпва ретроградният Меркурий. Планетата на любовта прави два важни аспекта в почивните дни, съвпад със Сатурн и квадрат с Уран. И двата са ограничаващи,задържащи и деструктивни, особено вторият. Така добрите намерения от началото на седмицата, вдъхновението и ентусиазмът на някои могат да бъдат попарени, и задържани временно. Вярата в доброто и истината остава поддържана от Слънцето и връзката му с лунните възли. Тригонът със СЛВ/секстил с ЮЛВ става точен в събота, за да ни напомни да вярваме в Истината и да подкрепяме Доброто.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Квадратът на Марс в понеделник е отправна точка за изразяване на недоволство, което сте сдържали дълго, според вас, време. Противопоставяте се по принципни въпроси, които касаят не само вас, но и близък кръг от хора. Ретроградният Меркурий възобновява стари, заредени с противоречия ситуации. Време е за създаване на правила, поне там, където имате влияние. Финансовата сфера е на прицел. Вторник е благоприятен ден да отстоявате своята позиция.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата може да бъде много изнервящо. Квадратът на Марс и Слънцето в неподвижните знаци, противопоставя две важни зони от слънчевия хороскоп, тази на партньорството и тази на професионалната изява. Противоречието може да изостри отношенията ви с хора имащи отношение към тези сфери. Определени обстоятелства в професионалната сфера търпят значима корекция като може да се стигне до кардинална промяна на това, което е основното ви занимание към момента. До сряда, включително, Луната от Везни ще ви напомня, че комуникативните умения са много важни за постигане на съгласие при преговори.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои комуникативна седмица. Активността във въздушните знаци подтиква огнената ви природа към разнообразни активности. Не можете да останете безучастни, когато обстоятелства засягат хора, с които сте свързани с единомислие и близост на мирогледа, макар че това може да ви създаде някои проблеми с определени хора особено в началото на седмицата, при квадрата на Марс и Слънцето. Венера от Водолей за вас работи в подкрепа на активната комуникация и обмен на информация. В края на седмицата Луната е във вашия знак и някои отложени планове за пътувания изглеждат вече много възможни.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои градоносна седмица. Квадратът на Марс от вашия знак със Слънцето, на фона на другите напрегнати аспекти, които включват знака ви, е като клечка кибрит в добре подготвено огнище. Очаквайте буен огън. Можете да се топлите на него, или за изгорите, и нека бъде първото. Венера влиза в зоната на професионалната изява и ще задържи вниманието в тази тема за дълго време. До сряда, с подкрепата и на Луната от Везни, имате шанса да хармонизирате отношенията си с хора от близката среда на работа и живот. През втората половина на седмицата е препоръчително да успокоявате и да проявявате търпение.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица ориентирана основно към финансите. Вашата аналитичност и предвидливост ще бъдат подложени на изпитание в следващите дни. Ретроградният Меркурий „налива масло в огъня“ като внася непрекъснати промени в перфектно направения ви седмичен график. Венера и тя, навлизайки във Водолей, насочва мислите към релакс, почивка, разтоварване, неангажиране със спешни дела. Втората половина на седмицата не е добра за пътуване. В края на седмицата бъдете сред близките си.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои професионално ангажирана седмица. Като цяло доминирането на въздушната стихия влияе добре на финансите ви, особено ако сте ограничили някои излишни за този момент разходи. Венера влиза в зоната на личните доходи и това задава трайно добри очаквания. Възможно е да получите забавени плащания, да ви върнат даден заем, да намерите скатани на тайно място финикийски знаци. Четвъртък е рисков за финансови операции. В края на седмицата бъдете дискретни относно личните си дела.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои романтична седмица. Луната от Везни, до сряда, в тригони с Венера и Слънце, внася нови моменти в личния живот. Стелиумът от планети в сродния по стихия знак Водолей ви подтиква към широкоспектърно мислене и разширяване диапазона на възприятията. Ще бъдете привличани към едни или други енергийни кръгове, но придържайки се към собствените правила и норми, след кратко лутане, ще намерите своето точно място. Моментът на истината, и постигане на справедливост, наближава с идването на съвпада на планетния управител със Слънцето в началото на следващата седмица.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Луната е във вашия знак от понеделник до сряда. Преминаването на Венера във Водолей придава повече романтика и одухотвореност на случващото се около вас. Намирате се в много силен творчески период. Дори ретроградният Меркурий усилва честотите, на които можете да се включите и да създадете нещо прекрасно. Силата на въздушния елемент е много голяма, затова внимавайте да не загубите чувството си за реалност, и от време на време проверявайте дали сте добре заземени.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои противоречива седмица. С идването на Венера във вашия знак в понеделник, ставате домакин на пет планети, едната от които ретроградна. Затова спокойствие не очаквайте в скоро време. Вашата личност става обект на внимание независимо дали го искате, или не. С Венера в знака имате условия да се представяте по най-добрият възможен начин, но определено не без лични усилия. Провокациите идват от близката среда и ограниченията, които тя ви налага. Това е семейно обкръжение, условия на живот, но също така и базово възпитание. В слънчевия период на личната година много козове са във вашите ръце, внимавайте как ще ги изиграете.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, Луната от Везни първите дни на седмицата носи баланс в отношенията и бързо излизане от сложни ситуации. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци, както и ретроградният Меркурий там, ще внасят известна дисхармония и притеснения особено по теми касаещи собственост, купуване-продаване, наемни отношения. В приятелската среда, особено виртуалната, могат да се включат недоброжелателни елементи. Моментът не е подходящ за купуване на нова техника, а подобряването на настоящата изисква повече концентрация и прецизност.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Квадратът на Марс, от зоната на партньорството със Слънцето от зоната на дома и семейството, внася дисхармония в първите дни. Безпокойството за член на семейството може да се окаже по-продължително от очакваното. От сряда до петък Луната е във вашия знак и имате повече възможности да оказвате влияние върху случващото се. Ретроградният Меркурий ще извади на показ някои „заметени под килима“ домашни противоречия. Възможни са и посещения на неочаквани гости, или нежелани такива.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои относително спокойна седмица. Струпането на планети в скритата зона на слънчевия хороскоп прави вътрешния живот изключително интензивен. Това което натрупвате като наблюдения, размисли и оценки се обогатява с всеки изминал ден. Към него се добавят и стари пластове от миналото раздвижени от ретроградния Меркурий в тази зона. В сатурновия период на личната година се случват и напрегнатите аспекти в неподвижните знаци, които посредством други хора ви включват в драматични събития. Въздържайте се от пътувания в сряда и четвъртък. В почивните дни новини отдалеч.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в квадрат с Марс на 1.02.2021

На 1.02.2021 в 16:05 Венера влиза във Водолей

Венера в съвпад със Сатурн на 6.02.2021

Венера в квадрат с Уран на 7.02.2021

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

1.02.2021/13:10 – 1.02.2021/13:25

3.02.2021/8:15 – 3.02.2021/16:14

5.02.2021/11:20 – 5.02.2021/19:16

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии