Седмичен хороскоп 10-16 декември 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий в Стрелец от четвъртък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втората седмица на месец декември е бедна на астрологични събития. Няма значими аспекти, като изключим секстила на Венера и Сатурн в неделя. Луната е най-активна, докато се придвижва през знаците между Козирог и Овен, прави поредица от съвпади с намиращите се в тях планети. Това са включвания на обединени енергии, с краткотраен ефект.

Но това е на повърхността, а и предколедното настроение си казва думата. Отвън нещата изглеждат размити и разводнени. В дълбините на социалните отношения обаче се развиват процеси, които набират сили за изразяване в следващи подходящи моменти.

В понеделник все още е силна квадратурата на Слънцето и съвпада Марс-Нептун в подвижните знаци Стрелец-Риби. Луната, движеща се между Плутон и ЮЛВ в Козирог, отново включва квадрата на ретроградния Уран с лунните възли. За някои от кардиналните знаци това са кармични изчиствания, разплащане на задължения, учене на уроци по трудния начин.

В четвъртък Меркурий преминава от Скорпион в Стрелец. За втори път през тази година Меркурий ще премине през юпитеровия знак. От 31 октомври до 1 декември, на практика през целия месец ноември, вестоносецът на боговете се движеше на прав и обратен ход през него. Сега отново в огнения знак, където е в изгнание, планетата на комуникациите трябва да се придържа към някои ограничения. Например по-малко лъжи, повече истини, по-малко хитруване, повече коректност. Можем да пропускаме някои дребни детайли, но да следваме голямата цел, големият идеал. И така до 5 януари, когато ще премине в Козирог.

През втората половина на седмицата навлизаме в зоната на влияние на квадратурата Юпитер-Нептун. Тя се простира нашироко и макар да става точна след месец, на 13 януари, вече ще се чувстват темите които тя засяга. Двете планети са управители на знака Риби. Родените под този знак или с рождени активности в него, трябва да са много наясно с житейските си приоритети, с убежденията, и предубеденостите, с вярата и невярата си.

В петък Луната в Риби преминава през двойката Нептун Марс и отново, чрез включване на квадрата им към Слънцето, ни помага да открием някои истини за себе си, и за света около нас.

В почивните дни картината е противоречива. В събота е квадрата на Луната и Слънцето. Към този аспект проявяват по-голяма чувствителност родените при квадрат или опозиция на светилата, а сега още повече, ако са в подвижни знаци.

В неделя Венера най-сетне се включва с хармоничен аспект. Тя и Сатурн застават на 60 градуса (в секстил). Каквито и противоречия да е имало във връзките през седмицата, в неделя идва време за изясняване и хармонизиране.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Обръщайте внимание на това, което се случва в професионалната сфера. Очертават се добри възможности да подобрите служебната си позиция, или да размислите върху нови възможности. В зоната на другия огнен знак Стрелец от четвъртък се добавя и енергията на Меркурий. Навлизате в много активен период, съответен на поговорката „ден -година храни“, затова мобилизирайте се и действайте целенасочено.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Планетният управител е все още квадратично свързан с Марс и Нептун,което създава немалко предизвикателства за огнената ви природа. От вторник до четвъртък Луната се движи през срещуположния знак Водолей. В този динамичен отрязък от седмицата е преминаването на Меркурий в другия огнен знак Стрелец. За втори път през тази година планетата на комуникациите ще се движи през най-ярката и креативна зона на слънчевия хороскоп. Този път без прекъсване, до 5 януари. Меркурий ще бъде катализатор на всичко свързано с децата, инициативите, творчеството, изявите, бляска и аплодисментите. Предстои му съвпад с Юпитер тази зона, момент на слава и голямо удовлетворение.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои комуникативна седмица. Вашите социални ангажименти се увеличават. В близката среда от роднини, приятели и съседи, имат нужда от вашата активна намеса със знания, физически умения, или авторитет. В четвъртък Меркурий ви идва на гости. Това се случва за втори път тази година. През целия месец ноември планетата комуникатор се движеше напред, и назад, през вашия знак. При това повторно преминаване Меркурий предстои да се срещне с Юпитер на ваша територия. Това ще стане през следващата седмица и за мнозина ще бъде съпътствано с интересни ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. Това предопределя в голяма степен характера на следващите дни, да са ориентирани към решаване на материални въпроси. Понеделник е ден за новини и интересни предложения. В четвъртък Меркурий преминава в Стрелец и изпълва с очаквания зоната на финансовите дела. Юпитер и Слънцето са тук, което обещава придобивки, до края на седмицата улеснения при решаване на имотни дела, сключване на сделки за покупко-продажба на недвижима собственост, земя, наемане и отдаване на имот под наем.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда,четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои романтична седмица. Луната започва своя седмичен преход от другия земен знак Козирог. Луна в зоната на любовта и романтичните преживявания е чудесно начало, но също така индикатор за раздвижване в тази сфера от живота ви. Венера от Скорпион също прави намигване към строгия Сатурн от Козирог, което до края на седмицата може да се изрази в контакти със „стара любов“, или с някой, с когото ви е отредено да преживеете смислена и трайна връзка. В четвъртък Меркурий преминава в зоната на семейството и отношенията с най-близките. Тук предстоят да се случат интересни събития, раздвижване, разместване, идване на нов член на семейството, разширяване на кръга от близки хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда,четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Началото на седмицата е успешно. Луната във вашия знак ви дава самочувствие, че се справяте с всичко, и с всеки. От вторник до четвъртък обаче дръжте под око финансовите си дела. Не оставяйте на друг да върши това, което е ваш ангажимент, за да не останете разочаровани. От четвъртък Меркурий се движи в предходния знак Стрелец,което се случва за втори път през тази година. През целия ноември планетата на комуникациите обхождаше напред-назад тази най-скрита зона на слънчевия хороскоп. Ако някоя тайна е останала неразгадана, то сега идва момента за изясняването и. Няма скрито-покрито нито в този, нито в другите светове. Всичко се записва в информационното поле и в даден момент излиза наяве.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда,четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои ангажирана седмица. Отново сте в центъра на събитията, харесва ви, или не, за планетите това няма значение. Активността е в срещуположния знак Стрелец, където в четвъртък се включва и Меркурий. Планетният управител за втори път през тази година ще премине през срещуположния знак, този път без прекъсване до 5 януари. Това, което сте намислили, или реално започнали през месец ноември, сега отново е подкрепено от планетния управител. Работете в съюз с други хора, или търсете подходящи съдружници за съвместен бизнес. Моментът е добър за създаване на фирма, за започване на работа по общ проект, за активност в партньорските дела.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Някои задължения и обвързаности могат да преминат границата на търпимост, провокирайки стремеж за отхвърляне и свобода. Във финансовата сфера ще имате успех в средата на седмицата, когато Луната се движи през сродния по стихия знак Водолей. В четвъртък Меркурий преминава в Стрелец. От зоната на активната комуникация вестоносецът на Олимп ще ви зарежда с всичката възможна информация, нужна и не толкова. За вас остава да изберете това, което е важно за вас и близките. Очакват ви нови запознанства и една много важна среща, или среща с важен за вас човек, но това през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата може да се окаже притеснително. Имате да се справяте с редица предизвикателства, изисквания, претенции. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, и съответно възможностите ви за справяне нарастват. В четвъртък Меркурий навлиза в Стрелец. От тази зона на слънчевия хороскоп планетата на интелекта и комуникациите ще ви помага да намерите човека, или групата хора, които да са ви полезни за решаване на задача, или проблем. Имате нужда да намерите точния човек, в подходящия момент. За някои е консултант, за други лекар, за трети – ментор. Добра насока е възможно да получите в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. От срещуположния знак тя ви прави заинтригувани от участието на колегите, партньорите, и всички други в общите дела. Изискванията ви към човека, или хората отсреща, стават по-големи,на базата на направени наблюдения и финансови разчети. Нарастващата Луна ви води в посока на защита на собствените интереси, следвайте я. В четвъртък Меркурий излиза от другия воден знак Скорпион, за да се впусне в огнено пътешествие през Стрелец. Имайте готовност да чуете много истини-неизказани от тези, с които споделяте работно пространство. Меркурий в Стрелец е като „шило в торба“, докато не разръчка притихналите въглени в буен огън, няма да спре. Особено раздвижване очаквайте около 20 декември, когато прави съвпад с Юпитер също в Стрелец.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до събота

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. На някои ще се появи неочаквано пътуване. Вниманието основно е върху дома, семейството, ангажиментите към близките хора. Ще имате по-големи харчове от планираното, но в предколедната седмица това е обяснимо. В четвъртък Меркурий преминава в Стрелец. От зоната на личните приходи и ценности, покровителят на търговците ще ви дава ценни съвети, а в съучастие с Юпитер и Слънцето от Стрелец може да допринесе за подобряване на материалното ви състояние в края на годината. В края на седмицата, когато Луната е в Риби, имате отличната възможност да подобрите представата за себе си, да намерите подкрепата, от която се нуждаете и точните съюзници.

Благоприятни дни през седмицата четвъртък, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Особено за тези, които се настроят на меркурианска вълна, и които предварително разрешат проблемите си породени от квадрата на Слънцето с Марс и Нептун от вашия знак. В четвъртък Меркурий навлиза в зоната на кариерата. През месец ноември планетата на комуникациите вече посети тази зона на слънчевия хороскоп, движейки се напред, после назад. Сега транзитът на Меркурий е с послание. Планетата се насочва към съвпад с Юпитер в Стрелец, нещо което не се е случвало отпреди 12 години. Аспектът, който ще се случи през следващата седмица, изисква яснота и истина.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 13.12.2018/ 1:42/Меркурий преминава в Стрелец.

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

10.12.2018 /23:27 – 11.12.2018 / 1:39

13.12.2018 /12:20 – 13.12.2018 /14:40

15.12.2018/ 13:49 – 16.12.2018 / 2:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии