Седмичен хороскоп 10-16 юни 2019 година

rosa19Слънце, Юпитер и Нептун в тао

Марс, Меркурий, СЛВ срещу Сатурн, Плутон, ЮЛВ

Нептун и Марс в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмицата преди пълнолунието в Стрелец, което ще бъде на 17 юни, понеделник. Началото е твърде напрегнато, краят също. В средата – в сряда, тригонът на Слънцето и Луната ще успокои за кратко страстите.

В понеделник сутринта Луната от 19Дева задейства Голям квадрат в подвижния кръст. Нейната роля е тази на запалената кибритена клечка. В следобедните часове тя излиза от критичната зона, но след нея остава двойният квадрат между Слънце, Нептун и Юпитер. Докато Нептун има и хармонични аспекти, то Слънцето и ретроградният Юпитер- само напрегнати. Опозиция Слънце-Юпитер се случва веднъж годишно. Юпитер е водещ, защото всяка година е в следващия знак, а оттам и опозицията Юпитер-Слънце настъпва около месец по-късно от предходната.

Слънчевото влияние е мощно и открито. Слънцето осветява и най-тъмните кътчета. Слънцето стои на върха. То е лидерът в общността, бащата на семейството, царят или кралят, президентът, и т.н. Юпитер символизира идеологията, местната представа да добро и зло, нравствеността, етичния кодекс на общността, законовата рамка, съдебната власт и т.н.. Противопоставянето би могло да доведе до сблъсък, заявка на позиции и стигане до споразумение. Ако не беше намесата на Нептун. Макар да е в собствения знак, или може би точно заради това, ролята на Нептун, с квадратите му към тях, е да се изкривява истината, правите лъчи да променят посоката си, както когато преминават от една среда в друга,от въздушна към течна, или твърда.

Квадратът Слънце-Нептун е на границата между неделя и понеделник, опозицията Слънце-Юпитер е в понеделник, а квадратът Нептун-Юпитер е в неделя. По този начин облъчването с неистини в понеделник е най-силно, но няма гаранции, че до края на седмицата ще намалее. Активира се измамност както на ниско, битово, семейно, фирмено ниво, така и на държавно, и на междудържавно. Дръжте сетивата си будни, не вярвайте на всичко, което ви се казва и показва.

В сряда Луната от Везни се опитва да играе ролята на балансьор, отправяйки добри намерения към опозицията Слънце-Юпитер. Но ефектът е трудно различим, заради активната друга конфигурация, която се развива през седмицата.

От предходната седмица, както вече писах, се засили енергията в кардиналните знаци. С навлизането на Меркурий в Рак се увеличава противопоставянето по оста Рак-Козирог. Марс навлезе зоната на опозиция с тройката ЮЛВ-Сатурн-Плутон. През тази седмица поляризацията се увеличава още повече. Ако Слънцето в Близнаци ескалира смелото говорене, то провокираният Марс в Рак подбужда към смели действия.

В четвъртък Марс прави съвпад със СЛВ в Рак. Това се случва веднъж на около 19 години. За последно Марс и СЛВ са се срещнали на 23 юли 2000 година. Сегашният съвпад е в 18Рак в опозиция на съвпада Сатурн-ЮЛВ в Козирог.

Тройката Марс-Меркурий-СЛВ срещу ЮЛВ-Сатурн-Плутон показва висок градус на напрежението в края на седмицата, в дните на пълнолунието в Стрелец. Възможни са както заплахи, така и реални терористични действия.

Нептун от Риби участва в двете опозиции. С квадрати към тази на Слънце-Юпитер, и с тригон/секстил към тази на Марс-Меркурий-СЛВ срещу ЮЛВ-Сатурн-Плутон. С лицемерие и двуличност с една ръка ще дава морков, а с другата ще удря с камшика. Важното е магарето да върви и да носи товара. На Нептун можем да му дадем персоналност, и да го идентифицираме, според всяка конкретна ситуация, варианти много.

Освен че Слънцето лекува и тялото, и душата, оттам и препоръката да го търсите и да му се радвате, ми се иска да посоча и нещо хубаво в астрологичната картина за седмицата. В сряда е тригонът на светилата, използвайте го за успокояване, там където това е възможно. В петък е тригонът на Нептун и Марс, а в неделя този с Меркурий. Някои ще успеят да видят добрият потенциал на трудна житейска ситуация, да надмогнат егото си и да намерят точката, в която ще бъдат удовлетворени претенциите на всички. Мисия възможна, стига в стремежа си да ограничаваме злото и да поощряваме доброто, да успяваме да различим едното от другото.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Едната от двете опозиции в седмичната астрологична картина ви засяга директно като кардинален знак. Другата, която е в подвижните знаци и се развива от началото на седмицата, също не е за подценяване. Говорете само, ако сте наясно какво искате да кажете. И говорете истината и само истината. През тази седмица може да не ви повярват, но думите са като камъни хвърлени в езеро, предизвикват вълни, които отиват там, където трябва. Напрегнатите аспекти на планетния управител са предизвикателство към огнената ви природа. Те носят конфронтация, препятствия, изискват решителност и много вяра в себе си. Търсете новите начини, загърбете старите модели, предразсъдъци и неудовлетворение. Когато говорите, и когато правите важна крачка, не бързайте, доверете се на интуицията си, и на житейската си мъдрост.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с решаването на финансови въпроси. Рискувате да бъдете подведени от обещания за лесни пари, бързи и успешни сделки, висока доходност и бърза възвращаемост. Могат да бъдат прилагани най-различни схеми, но идеята е ясна. Като неподвижен знак през тази седмица сте „на завет“ в сравнение с тази от кардиналния и подвижния кръст. Напрегнатите аспекти се отразяват предимно на работните условия, и на доверието ви в шефа. Планетният управител е в опозиция с Юпитер от зоната на любовта, така в личния живот настъпват някои предизвикателства, на които ще отдадете повече енергия, при задължителна дискретност.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия подвижен знак Дева. Големият квадрат, който тя активира е с активно ваше участие. Ретроградният Юпитер се противопоставя на Слънцето, нещо което се случва всяка година, но от 12 години за пръв път е от вашия знак. Ретроградността на планетния управител изисква чистота в помислите и постъпките, но също така и ревизия на личните схващания, които е много вероятно да не се приемат от хората около вас. Затова се убедете в собствената правота, преди да заявявате позиция. В сряда конфронтация с приятел, или с човек от екипа, може да стигне критична точка. В края на седмицата самочувствието се възвръща, предстои пълнолуние във вашия знак.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Дева. Чудесно начало за една силна във финансово отношение седмица. Докато в подвижния и в кардиналния кръст облаците се сгъстяват и бурята наближава, за вас грее слънце. Можете да си изберете ролята на страничен наблюдател и да не се включвате в конфликти. Ще ви бъде трудно да избирате страна,но ако все пак се налага да го направите, бъдете максимално обективни. Не робувайте на емоции, или на материални интереси. С ролята на арбитър ще се справяте добре в четвъртък, петък и събота. А това в неделя може да ви донесе добро възнаграждение, нечия благодарност, и морално удовлетворение. Избягвайте далечните пътувания през тази седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. А тя от своя страна прави активен голям квадрат в подвижните знаци. Включени сте в заплетена мрежа от обещания, очаквания, неудовлетвореност и разочарования с близките и с хора от професионални кръг. Ще ви се налага да балансирате между ангажиментите към близките и тези в работата си. И не става дума просто за носене на две дини под една мишница, нещо което умеете и не ви е проблем, а за много по-сложни взаимовръзки, в които предстои да внесете яснота. Лоялността на приятел може да се окаже под въпрос. Пълнолунието започващо в края на седмицата ви носи добри новини за домашната среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия земен знак – Дева. Очертават се благоприятни условия за бизнес, но с повече условности от обикновено. Ретроградният Юпитер в предходния знак Стрелец е като трън в петата, провокирайки присъщата ви мнителност. И то не без основание. Напрегнатите аспекти в подвижния кръст накланят към непочтеност, затова отделяйте достатъчно време да проучите потенциалния клиент, или партньор. Опозицията на планетния управител и Марс от срещуположния знак, и то в съвпад с оста на лунните възли, е важен момент в партньорските взаимоотношения. Прекалените претенции, или твърде многото ангажименти, могат да доведа до точка на зацикляне. Затова направете крачка встрани и си дайте време за събиране на достатъчно аргументи за, и против.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, четвъртък, петък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия меркуриев знак Дева. И с голям подвижен квадрат, който не само включва вашия знак, но също така го прави фокус на множество и разнородни енергии – похвали, критики, претенции, очаквания. На изпитателен полигон сте за това до колко умеете да привличате хората към себе си, или обратно – да ги отблъсквате. Слугуването на егото е големият препъни камък. Неизпълними обещания, нереалистични очаквания, неспазени уговорки, самоцелното говорене без покритие, всичко това се връща като бумеранг. Особено чувствителна зона са партньорските взаимоотношения. Там в края на седмицата предстои пълнолуние.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои комуникативна седмица. Имате предимството да бъдете предпочетени за обекти от хора, които си търсят слушатели, или клиенти, или публика, но най-вече статисти за аплаузи, но не и за мнение. Във вторник и сряда включете способността си за бърза преценка и ясно казване на „не“, преди да бъдете въвлечени в нечия интрига и нечестна игра. Появяват се заявки и чудесни перспективи в работната среда. Но ще трябва да се справите с някои ограничения и задръжки от семейно естество, или свързани с грижи за близки хора. В петък имате шанс да решите важен въпрос от финансово естество. При някои се очакват пътувания в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои емоционална седмица. Големият подвижен квадрат, с който започва седмицата, активира зоната на личните отношения. Някои истини предстоят да бъдат казани, и чути, за да се изяснят обстоятелствата и отстранят недоверието и ревността. Във вторник и сряда тригонът на светилата предоставя добри възможности за това. Съвместно пътешествие или почивка също помага за стопляне на отношенията. Марс от Рак в съвпад със СЛВ ви подтиква към промяна в ежедневието, но съществена такава, с отказ от вреден навик, или от безцелно харчене на време и средства. Ако не ви стигат силите, потърсете подходящ учител или съветник. В края на седмицата имате да решавате финансови въпроси по един значително по-остър начин.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Напрегнатите аспекти в подвижните знаци, но още повече в кардиналните, засягат чувствителни струни в жизнената среда, и в личния живот. Вашата решителност, воля, и способност да отстоявате себе си, ще бъдат подложени на изпитание. Чувството ви за справедливост ще бъде провокирано, както и прекрачването на границите на вашите етични рамки. Марс прави съвпад със СЛВ във вашия знак, като бележи време на активна комуникация с най-близките, с рода, родината. В период сте на оценка на силата и значимостта на свързаността ви с корените, с рода, на принадлежността ви към тях.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, началото на седмицата е ориентирано към приятелите. Всякакви новини от тях и за тях ще бъдат във фокуса на вниманието ви. Съпътстваща е финансовата сфера, с дадени или взети заеми. Възможни са разочарования от нечия некоректност. Някои обещания за нова работа могат да бъдат твърде примамливи. Проявете благоразумие, не бързайте да давате отговор преди да сте разгледали ситуацията от всички възможни страни. В четвъртък и петък плувате в свои води. Предстоящото пълнолуние ще ви помогне да се ориентирате в обстоятелства от личния живот, за да си изградите план за действие.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. От Дева Луната задейства голям подвижен квадрат, който включва Нептун от вашия знак. Искате или не, сте включени особен тип взаимоотношения, в някаква интрига, или мрежа основана на нечии предположения. Във вторник и сряда опитите за измъкване няма да се увенчаят с успех. В четвъртък, и особено в петък, имате повече шансове да докажете своята истина, да наложите своята идея, да получите одобрение за своя проект. Имайте вяра в себе си, но не подценявайте силата на колективния труд, търсете обединение.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в опозиция с Юпитер на 10.06.2019 /18:28

Марс в съвпад със СЛВ на 13.06.2019 / 1:46

Марс тригон с Нептун на 14.06.2019/ 9:11

Марс опозиция със Сатурн на 14.06.2019/ 18:50

Юпитер в квадрат с Нептун на 16.06.2019 /18:23

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, през втора четвърт.

Луната е без курс на:

10.06.2019 /15:01 – 11.06.2019 / 3:29

12.06.2019 /18:15 – 13.06.2019 / 7:02

14.06.2019 /22:46 – 15.06.2019 /12:03

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии