Седмичен хороскоп 11-17 февруари 2019

koki4eta84Марс-Уран в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмица на важен астрологичен аспект. Това е съвпадът на Марс и Уран в Овен. Марс и Уран не се срещат за пръв път в Овен. За настоящото преминаване на планетата бунтар през първия огнен знак срещите с планетата-воин са били през две години- през април 2011, март 2013,март 2015, февруари 2017. Никой не би отрекъл, че от 2011 година насам светът не претърпя значими драматични промени. Първият съвпад помежду им в следващото навлизане на Уран в Овен ще бъде през януари 2096.

Сега предстои последната среща на двете лоши момчета на зодиака, на 13 февруари, в последния градус на Овен. Срещата,като за последно, може да бъде много драматична. Обстановката в света предлага благоприятна почва за избухване и разгръщане на конфликти. Това е и последния значим аспект на Уран с външна планета преди преминаването му в Телец на 6 март. Липсата на други значими аспекти между планетите дава пълна свобода на изразяване на този противоречив аспект.

Съвпадът обединява енергията на двете космични тела. Точно този съвпад може да се оприличи на мълния в буреносен ден. Но да си припомним, че мълниите са давали огън на първобитния човек, мълниите са захранвали ума и въображението на физиците за не едно гениално изобретение. Електрическият заряд може да се ползва за добро и зло. Огънят изгаря, но и разчиства. За разлика от другите напрегнати аспекти – квадратите и опозицията, съвпадът между Марс и Уран има и позитивен, съграждащ ефект.

Огромната енергия, която може да възпроизведе тази среща на двете мощни планети, е важно в каква посока ще бъде насочена. Влиянието започва в края на предходната и се простира върху цялата седмица. Възможни са аварии в електрическата система и пожари, но също така и пожари в човешките отношения. Прилагането на сила е част от ефекта, както и безразсъдно поведение, подвеждащо към агресия или автоагресия. Терористични актове, убийства и преврати, както и странни метеорологични явления могат да се случат през тази седмица.

На следващия ден, на 14 февруари, на двойния празник, Марс преминава в Телец. В земния знак мъжката планета ще трябва да се съобразява с повече правила и да сдържа импулсите си. Марсовата енергия ще бъде впрегната в реално осъществими, насочени към практиката идеи и съпътстващи ги действия. Идеалистичният период е към края си.

В събота и неделя се развива секстила между Слънцето от Водолей и Уран, който ще стане точен в началото на следващата седмица. Един чудесен завършек на тази уранова седмица.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Планетният управител е в особено състояние на съвпад, последен във вашия знак за няколко десетки години напред. Срещата му с Уран е в последния градус, което и придава голяма сила, разрушителна може да се каже. Родените в последните градуси на знака, или с важни рождени точки в тази зона, трябва да бъдат много внимателни през първата половина на седмицата. Финансови въпроси могат да бъдат трънлива зона и повод за разногласия с партньор/и както по служебни въпроси, така и в личните отношения. Сряда е най-неподходящия ден през седмицата за срещи, разговори, обсъждане на важни въпроси, особено ако са налице противоречия в предварителните нагласи. Отлагайте за петък.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Луната в Телец още в понеделник ви прави активен участник в случващото се в социалната среда. Заемането на категорична позиция по даден въпрос, както и включването в ситуации на остри противоречия, ще изисква голям себеконтрол и адекватни действия. В четвъртък Марс навлиза в зоната на кариерата и професионалната изява. Ще се движи там до края на месец март. Така тази сфера става много динамична в следващите седмици и месеци, особено след като и Уран влезе в Телец в началото на март. Промените в партньорството и професионалната сфера са на ход, като най-силна изява ще имате по време на предстоящото пълнолуние през следващата седмица. Имайте предвид и предстоящата ретроградност на Меркурий през март.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Съвпадът на Марс и Уран в другия огнен знак Овен е изключително, макар и предсказуемо, обстоятелство, което прави седмицата много динамична, и творческа. Обединената енергия на двете космични тела ви е вдъхновявала много пъти през последните осем години, и ще започне отново след осем десетилетия. Марс и Уран в Овен са едновременно разрушители и обновители. Те излъчват енергия, която не може да бъде затворена и запазена във времето, тя трябва да се изрази сега, тук, на момента. Затова трябва да уловите момента, да хванете мига, за да ви изпълни творческия заряд, вложен в този аспект. А с преминаването на Марс през Телец за месец и половина, ще имате идеи и възможност как да приложите в реалността хрумването, идеята, това което сте сондирали от глобалното информационно поле.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. В центъра на събитията сте. Ще бъдете оценявани по различни критерии, наблюдавани и обсъждани. Това може да ви хареса, ли не, но при всички случаи ви вкарва в ситуации на обяснения и дори откровени конфликти. В основата е Марс, който преди да ви дойде на гости, се среща с провокатора Уран. Така безпокойството налага вето над първата половина на седмицата. С идването на Марс във вашия знак, в сряда, самочувствието се подобрява, ставате по-активни и самонадеяни. Луната е нарастваща и това ви помага до петък, когато е тригона и със Слънцето, да отхвърлите много ангажименти и да се срещнете необходимите ви хора. Изрядните документи са важни за успеха на усилията ви да постигнете справедливост.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия земен знак Телец. Новини отдалече, както и ангажименти с хора пристигащи, или отпътуващи надалеч. Оценката за вашия потенциал в следващите дни се покачва и можете да постигнете много, стига да съумеете да бъдете на точното място в точния момент. Съвпадът на Марс и Уран може да стане вашият трамплин към по-добро място под слънцето. С навлизането на Марс в Телец в четвъртък, темата има затвърждение и развитие. Марс в земния знак е вашата подкрепа към желана цел, мотиватор и пробивен съюзник. В петък на тригона на светилата,можете да блеснете с нещо и да оставите следа в паметта на околните. Предстои пълнолуние във вашия знак, което е очаквано време за успешна реализация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия земен знак Телец. Добро начало на една динамична седмица. Движейки се през Телец в първата половина на седмицата луната прави хармонични връзки с планетите движещи се през вашия знак, което от своя страна позволява да намирате правилните пътища и да си създавате своето пространство на тишина и спокойствие. Но в сряда съвпадът Марс-Уран ще разбуни духовете, може и по-рано. Урановото преминаване през огнения знак ви донесе разнообразие от вълнения и промени в последните осем години. На финала,когато предстои да премине в земния Телец, срещата му с Марс бележи ярко сбогуване. Дори стресово за някои. Не предприемайте ремонти на ел.системата в дома си през тази седмица. И внимателно с всичко, което е на ток. В четвъртък, на св. Валентин, Марс преминава в Телец, във вашата любовна, романтична, творческа зона на слънчевия . Предстои ви активен период в личния живот, емоционалните връзки, и творческо вдъхновение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник,сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои относително спокойна седмица. Движете се следвайки интуицията си. Много неща имате да свършите като следствие на други, като съпътстващи дейности на други, или защото сте забравили да ги приключите. Съвпадът на Марс и Уран ще в изведе светкавично от унеса на първите дни на седмицата. Спешно ще трябва да намерите решение на важен за вас въпрос. Няма да имате време, нито много варианти. Сряда е ден зареден с конфликтност. Луната обаче е във вашия знак и това ви поставя в благоприятните условия да поемете нещата в свои ръце. В четвъртък Марс влиза в предходния ви знак Телец. Активират се опасенията, страховете, предразсъдъците и всички, които не ви харесват, и не ви приемат. Това ще продължи до края на месец март, когато Марс на огнен кон ще се пренесе на ваша територия. В петък Луната е във въздушен тригон със Слънцето и обещава спокойни почивни дни на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на разнищване на тайните. Луната излиза от скритата зона в сряда, когато е съвпадът на Марс и Уран в срещуположния знак Овен. Това е петият съвпад от 2011 година насам на планетите в тази зона, всеки със своята особеност, серията ще се повтори след около осем десетилетия. Последният е като казване на „сбогом“ с много страст и е силни преживявания. Най-силно ще го усетят родените в последните градуси на знака, или с асцендент и планети там. Очакването е да вземете важно и категорично решение, като не позволявате колебание в една или друга посока, нещо което определено е трудно за вашия знак, и е своеобразен изпит. В четвъртък Марс преминава в Телец, където ще се движи до края на месец март. От този знак планетата войн е мотиватор за повече реализъм и практическо прилагане на всички невероятни идеи, с които ви е осенил Уран при придвижването си през Овен.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Планетният управител е в противоречива ситуация. Съвпадите с Марс са изключителни като събитие, случват се през две години, а отпреди повече от осем години средата на изразяване на енергията на този аспект е в огнения знак Овен. Реформаторският импулс на Уран е катализиран от марсовата сила в Овен, и това е силно проявено при вас в близката среда, в отношенията с хората,с които споделяте общо жизнено пространство, роднини, но повече съседи. Ще ви бъде трудно да постигнете съгласие за нещо, ако не се съобразите с мнението на другите и с възможностите на момента. С преминаването на Марс в Телец, идеята за промяна ще се пренесе в семейната среда. Възможни са конфликтни ситуации повече от обикновено през следващите месец и половина.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Съвпадът на Марс и Уран в кардиналния знак Овен е уникално събитие, което няма да се случи отново в следващите осем десетилетия. Засяга предимно родените в последните градуси на знака, с асцендент там, и/или с рождена планета. Аспектът може да повлияе условията в професионалната среда, да ви изведе рязко нагоре, или да ви срине вдън земя. Може да засегне отношенията с хората или позицията, която заемате. При всички случаи имате възможност да реагирате, и да приложите личната воля, като направите свой избор. Съдбата помага на смелите. Ако имате възможност за отлагане, направете го за петък след обяд, когато Луната е вече във вашия знак.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Телец. Това ви кара да обърнете поглед към другите. Партньорските отношения, планове, инвестиции, обща собственост, кредити, обвързване, или развързване, ще бъдат в центъра на вниманието в следващите дни. Средата на седмицата е ключов момент. В сряда е квадратът на Слънцето и Луната – време за самоопределяне и вземане на решение. Подписвайте договор в този ден само по изключение, при крайна нужда и невъзможност за отлагане. Както и какъвто и да е документ, с който поемате отговорност за нещо, или за някого. Особено ако има отношение към здравето – вашето, или на близък човек. От четвъртък Марс е в срещуположния знак Телец и ще ви „сръчква“ за действия, за включване в битка и преборване на противници, или съперници.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с пътуване. И много движение. Приятелската подкрепа ще е добре дошла и навременна. В средата на седмицата ще ви се наложи да бъдете много изобретателни, за да разплатите важен за вас разход на средства, или за да получите дължими ви суми от работодател. В четвъртък Марс навлиза в Телец и активира зоната на общуването с околните. Тук марсовата енергия е противоречива, защото колкото ви прави активни в говорене и писане, толкова и изостря езика, прави ви хапливи и саркастични. Това не винаги ще ви носи дивиденти, а напротив. Марсовото влияние за следващите няколко седмици ще ви прави по-подвижни, и изобретателни в намерението да стигате от точка А до точка Б. Възможно е да имате проблеми на пътя, затова запазвайте добро настроение и чувство за хумор в спорни ситуации.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 14.02.2019/12:51/Марс преминава в Телец

Марс в съвпад с Уран на 13.02.2019 /8:21

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Лъв, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

11.02.2019 / 2:48 – 11.02.2019 / 4:28

13.02.2019 / 1:26 – 13.02.2019 /12:32

15.02.2019 15:48 – 15.02.2019 /17:03

17.02.2019 /17:17 – 17.02.2019 /18:21

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии