Седмичен хороскоп 12-18 ноември 2018

Lak18 от петък

Венера директна от петък

Меркурий ретрограден от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата астрологична седмица е бедна откъм точни значими аспекти. Но има раздвижване при близките до Земята планети.

В понеделник Луната е в кардиналния знак Козирог, а във вторник тя преминава през ЮЛВ като се включва в голям квадрат с ретроградните Венера-Уран и лунните възли. Активността в кардиналния кръст е катализатор на социално напрежение през цялата седмица.

В петък и събота вътрешните планети сменят посоката си на движение за нас, жителите на Земята. Марс сменя знака като на границата между четвъртък и петък преминава от Водолей в Риби. Във въздушния знак планетата воин се задържа продължително време, близо пет месеца, от 16 май, но между 26 юни и 13 август бе ретроградна, след това от 11 септември до 16 ноември. През това време Марс бе донякъде изолиран от останалите планети. Партнираше си с Венера докато тя бе, и все още е, в другия въздушен знак- Везни, и направи квадрат с Уран от Телец на 18 септември. За последно в Риби Марс е бил от 19 декември 2016 до 28 януари 2017 година.

Марс ще се движи през Риби до края на годината, на 1 януари преминава в своя знак Овен. Марсовата енергия не се изразява по най-хармоничен начин във водния знак. Повишава чувствителността, ранимостта, склонноста към фиксации и самосъжаления, за оплакване и привличане на подкрепа, намалява решителността и търсенето на оправдание във външни причини.

Марс в Риби ще окаже относително позитивно влияние на водните знаци, ще ги прави по-мотивирани и действени. За времето, през което ще транзитира подвижния знак, планетата на волята и амбицията ще направи два важни аспекта. На 20 ноември, три дни преди пълнолунието в Близнаци, предстои квадрат на Марс с Юпитер, а когато Слънцето навлезе в Стрелец- квадрат с него на 3 декември. Двете квадратури ще окажат влияние върху тези от първата декада на подвижните знаци- Риби, Близнаци, Дева и Стрелец.

Двете вътрешни планети се разминават в рамките на един ден, Венера излиза от ретроградната си фаза, а Меркурий тръгва назад. На 16 ноември, петък, Венера излиза от тазгодишната си ретроградна фаза, от 25 градуса Везни. Тя се разполага между 5 октомври и 16 ноември, като на 31 октомври планетата се завърна в своя знак, и ще продължи да се движи през него до 2 декември. Директното движение на Венера, още повече на своя територия, влияе благоприятно върху отношенията между хората, подтиквайки към повече взаимно разбиране, дипломатичност и готовност за договаряне.

Има един кратък времеви прозорец, в петък след 13 часа до края на денонощието, когато ретроградните планети на небосвода стават с една по малко.

На 17 ноември, събота, Меркурий навлиза в третата и последна ретроградна фаза за тази година. Тя ще бъде между 17 ноември и 6 декември, като на 1-ви планетата се завръща в Скорпион. Началото е в 13 градуса Стрелец и стига до 27 Скорпион. Ретрограден Меркурий в Стрелец през тази седмица на нарастваща Луна е подбудител на бързо преминаващи процеси, повърхностни взаимоотношения и много грешки в разчети, сметки, диагнози, преценки и анализи. Новите начинания, и дългосрочните договори, отлагайте за дните след новолунието в Стрелец.

Почивните дни са относително спокойни. Луната в края на Риби е в тригон към Слънцето и Юпитер,носейки помирение и опрощение.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. В началото на седмицата имате много срещи и интересни предложения, върху които си заслужава да помислите, но и да се организирате бързо, ако ще ги приемете. В събота Меркурий става ретрограден и до 6 декември не е препоръчително да слагате подпис под важни и ангажиращи ви документи. В петък Марс е готов за промени. Вашият планетен управител навлиза в „мътните води“ на Риби. Там става много населено. И Луната, Нептун и Хирон са в Риби. Всичко това ви прави по-чувствителни и реактивни. Изостря сетивата ви и създава известно объркване за това кое е важно, и кое второстепенно. Добри ориентири задава Венера, която тръгва напред също в петък, която ще се движи през зоната на партньорството в слънчевия до 2 декември. Тя ще ви помага да намерите верния тон в конфликтни ситуации, да съумявате да изгладите противоречията с отсрещната страна. Неделя е много благоприятен ден за тази цел.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с хармоничен аспект между Слънцето и Луната. Както планетният управител се радва на подкрепата на двете мощни по своето влияние планети Плутон и Нептун, така и успехът следва вас и близките на сърцето ви хора, и ви помага да преминете през всяко едно препятствие. В петък Марс навлиза в зоната на споделените ценности в слънчевия хороскоп. Енергията в тази зона, тайнствена и мистична, се подхранваше от намиращите се там Нептун и Хирон. С включването на Марс всичко става по-динамично, тайните по-дълбоки, или обратно- готови да бъдат разкрити. Влиянието е както върху материалните дела, така и върху емоционалните- отношенията с партньора, съвместните начинания, семейните съкровища, интимните преживявания. Венера в зоната на комуникациите излиза от ретроградната си фаза в петък. Това ви помага да регулирате отношенията си със съседи, с родственици, да работите по-ефективно с документи, с правила и норми. Ретроградната фаза на Меркурий ще протече в зоната на любовта и децата. Подготовката за новогодишните празници ще бъде по-успешна след 6 декември.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, акцент на седмицата е навлизането на Марс в другия подвижен знак Риби. Преминаването на планетата на волята и амбицията ще раздвижи близката семейна среда, родовите връзки, корените. Връзките с близките ще станат по-интензивни, по-ангажиращи и емоционално наситени. Някои промени в домашните условия ще станат спешни и изискващи повече енергия. Обръщането на Венера във Везни от своя страна ще ви осигури приятелска подкрепа, макар това през тази седмица да не бъде много лесно, заради напрегнатите аспекти с Уран и лунните възли. Ретроградността на Меркурий, която започва в събота, започва във вашия знак. На ваша територия планетата на комуникациите ще се срещне със Слънцето и Юпитер в последната седмица на месец ноември. Ретроградният Меркурий ще обърка някои лични планове. В същото време може да ви върне към някои стари навици, към някои теми, за които сте решили, че са останали в миналото. Това, което се обърка с негово участие, има шанс да се поправи, и изправи, след 13 декември, когато на прав ход отново се завръща на ваша територия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. Това създава динамика в първата половина на седмицата, в която ще бъдете ангажирани с хора, институции, организационни въпроси, пътувания. В петък Марс сменя знака. Навлизайки в Риби планетата воин ще създава голяма активност в приятелската среда. Ще намирате по-трудно съмишленици, а за подкрепата ще трябва да плащате по-висока цена. Вашият планетен управител излиза от ретроградната си фаза също в петък. Директната Венера е в обсега на влияние на напрегнатите аспекти с Уран от Овен и лунните възли в Рак-Козирог. Във Везни тя е изцяло на ваше разположение, готова с насоки и подкрепа както в личните, така и в служебните взаимоотношения. Обърнете внимание на здравето си, не подминавайте симптоми,с които тялото ви дава знаци. Меркурий става ретрограден в събота. Движението му назад в зоната на споделените финанси е указание за раздвижване в тази сфера. Някои финансови въпроси ще изискват бързо изясняване, особено такива свързани с инвестиции, със съвместни начинания с други хора. Има добри условия да направите стратегически ходове, които да ви осигурят работа и добри приходи за дълго време напред. Но при ,трябва много внимание към детайлите, и скритите условия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с хармоничен аспект между Луната в другия земен знак Козирог и Слънцето. Той огрява отношенията с най-близките, с децата, активира съпротивителните сили на организма и способността за справяне със затрудненията. В петък Марс навлиза в срещуположния знак Риби и ще се задържи там до края на годината. През две години планетата на волята и амбицията транзитира зоната на партньорството в слънчевия хороскоп. Марс в Риби ще ви прави по-активни във взаимоотношенията с околните. Ще привличате обаче и много опозиция и противопоставяне. Ще трябва да решавате проблеми с колегите, с работодателите, да се справяте с конкуренцията, да преодолявате съперничеството, да влизате и излизате от конфликтни ситуации. Най-трудни в това отношения ще са дните около 20 ноември и 3 декември,когато Марс прави напрегнати аспекти с други участници в планетния спектакъл. Изправянето на Венера ще ви помогне да подредите някои неща във финансовата сфера, но след като излезе от обсега на напрегнатите отношения с Уран и лунните възли. Ретроградността на Меркурий ще внесе разнообразие в домашната среда. Ако правите ремонти, разчитайки на „циганското лято“, планетният управител може да ви създаде редица безпокойства до 6 декември.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Хващайте диригентската палка и движете нещата в желаната от вас посока. Подкрепа няма да ви липсва, макар че едва ли ще я получите без условия и насрещни ангажименти. В петък Марс напуска зоната на финансите, в която влагаше своята енергия близо пет месеца през тази година. В Риби ентусиазмът на планетата воин не е добре изразен и може да ви създаде проблеми в няколко направления. Мобилните устройства, средствата за придвижване, автомобили, мотори, изискват повече внимание и обгрижване до края на годината и няколко дни след това. Активността на Марс ще усетите в отношенията с хората от близката среда, роднини като братя и сестри, племенници и братовчеди, съученици и съседи. С негово участие безпокойство може да възникне в дните около 20 ноември и 3 декември. Ретроградната Венера има подобна роля в професионалните отношения до петък, когато се обръща. Директна в своя знак, планетата на хармонията обещава съдействие до края на годината. Меркуриевата ретроградност преминава в предходните знаци Стрелец и Скорпион, между 17 ноември и 6 декември. В този интервал е пълнолунието в Близнаци, период на реализации на стари проекти, след неколкократно ревизиране и промени.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Началото е силно ориентирано към финансови проблеми, с които трябва да се справите. Търсете мнението на специалисти в сферата. В петък Марс преминава в Риби, в зоната на професионалната изява, и ще се движи там до края на годината. Марсовото влияние тук усещате през интервал от малко повече от две години, когато планетата транзитира водния знак. Често това преминаване е свързано с повишена активност, с амбиции за доказване пред началниците, с борби за власт и доминиране в работната среда, с нанасяне и понасяне на „удари под кръста“. Марс в Риби може да изостри отношенията ви с другия пол. Подсилващ ефект в това отношение идва от Меркурий, който става ретрограден. Планетният управител преминава през последната ретроградна фаза за годината в периода между 17 ноември и 6 декември. Планетата на любовта става директна и това повлиява добре интимните взаимоотношения. Ретрограден Меркурий в срещуположния знак обаче е предизвикателство към отношенията ви с другите. Някои контакти ще се наложи да бъдат подложени на анализ и преоценка, както и договори, които сте сключили, ангажименти, които сте поели. Юпитер е също в тази зона, а през следващата седмица там идва Слънцето, и поредното новолуние. Така че промяната е „пред портите ви“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Козирог. Тя подсилва активността в домашната среда,където се намират още планети. Така първата половина на седмицата е неспокойна, с редица предизвикателства. Марс също спомага за това в следващите дни, преминавайки в „мътните води“ на Риби в петък. Планетата на волята и амбицията ще ви подтиква към промени, реорганизации, размествания в работната среда, за по-раздвижен график, за повече динамика и ефективност. Венера, която е ретроградна във вашия знак, забавя своя ход, за да се обърне в петък. Малко след като планетният управител тръгне напред, Меркурий тръгва назад. Ретроградната му фаза, между 17 ноември и 6 декември, преминава предимно в най- комуникативната зона на слънчевия хороскоп. Това задава, до края на месеца, несигурна среда за общуване, посредническа и консултативна дейност, за пътувания, за дейности свързани с обучение, а също така внася безпокойство в отношенията с хората от най-близкото обкръжение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата е мистично. Луната се движи през Козирог, активирайки подсъзнателните стремежи и интуицията, което е влияние компенсиращо това на Венера. Ретроградната планета е все още в обсега на влияние на напрегнатите аспекти с ретроградния Уран и лунните възли. Забавяйки ход планетата на хармонията в петък променя посоката и се обръща. Директната Венера в своя знак Везни ще ви прави по-прозорливи и толерантни в отношенията с околните. Марс ви напуска в петък, след като ви бе на гости почти пет месеца през тази година, и ретрограден между 26 юни и 13 август. Планетата воин навлиза в зоната на личните и морални ценности от слънчевия хороскоп. Марс ще внася своята енергия там до края на годината. Това е време, в което можете да увеличите приходите, да намерите допълнителна работа, да си извоювате по-високо заплащане на труда. Планетата на волята и амбицията,в тази зона, е ревностен защитник на вашия личен морален кодекс, но може да ви доведе и до конфликти с хора, с които имате разминаване в тази сфера. Към недоразумения с приятели и хора,с които споделяте общи интереси, насочва и ретроградния Меркурий в последната седмица на месец ноември.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с нарастваща Луна в срещуположния знак Козирог. Активността в тази зона с намиращите се там Сатурн, Плутон и ЮЛВ внася много динамика в ежедневието. Ангажиментите към други хора, но и към своите дела, следват едно след друго, без да оставят много време за почивка или отлагане. Марс навлиза в другия воден знак Риби в петък и ще се движи там до края на годината. Тази зона на слънчевия хороскоп е навестявана от планетата войн през интервал от около две години. Марс в Риби засилва желанието за пътешествия и опознаване на нови места и хора, за учене и разширяване на кръгозора, за натрупване на нови опитности. Планирайте пътешествия за следващата година като имате предвид, че първата ретроградност на Меркурий ще бъде между 5 и 28 март 2019 година, и то изцяло в Риби. Ретроградната Венера в зоната на дома и семейните отношения ще ви създава безпокойство до петък, когато тръгва права посока,но и заради активните и все още напрегнати аспекти с Уран и лунните възли. За важни дела използвайте прозореца от време в петък след обяд, преди Меркурий да тръгне назад в събота. Почивните дни са благоприятни, внасят спокойствие с тригона на светилата в неделя.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционално активна седмица. Като воден знак сте подложени на позитивното марсово влияние. Съуправителят на знака навлиза в Риби в петък. От другия воден знак Марс ще ви кара да бъдете по-активни в личните дела. Инициативността и включването в неща, които касаят връзката, общите начинания, творческата дейност, грижите около децата, ще бъдат на място и оценени по достойнство. Не се жалете, давайте от себе си, това което се очаква, и резултатите няма да закъснеят. Това, което може да се оцени като неблагоприятно влияние на Марс, до края на годината, е в сферата на финансите, в непрактичността, в неразумното харчене на „лесни пари“. Марс може да ви създаде и някои проблеми във връзката, ако проявявате прекомерна самонадеяност и приемате партньора за даденост, или проявявате прекалена ревност, нещо за което директната вече Венера ще ви помага да балансирате, от петък нататък. Меркуриевата ретроградност засяга личните доходи,в материалната сфера. Опитите ви да се договорите за по-високо заплащане имат повече вероятност за успех след 6 декември.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои още една запомняща се седмица. Този път повод създава Марс, който ви идва на гости. Планетата воин ви посещава в интервал от две години. За последно това се е случило между 19 декември 2016 и 28 януари 2017 година. Марсовото присъствие зарежда с амбиции и воля за постигане на собствените цели, повишава се самочувствието и личния магнетизъм, ставате по-интересни и привлекателни за околните. Вероятността да прекалите в това отношение е голяма в периода, когато планетата прави напрегнати аспекти, около 20 ноември и 3 декември. В този период Меркурий е ретрограден. Планетата на комуникациите се движи назад в зоната на професионалната изява. Отношенията с другия пол могат да претърпят някои критични моменти на недоразумения и разминаване. Ретроградният Меркурий повлиява и професионалните взаимоотношения, води до промени в плановете, до ревизия на вече завършени проекти, или преработка на текущи, до разминаване в оценките за свършената от вас работа.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 16.11.2018/0:20/Марс навлиза в Риби

На 16.11.2018 /12:51/Венера излиза от ретроградната си фаза от 25°Везни

На 17.11.2018 / 3:32/Меркурий навлиза от13°Стрелец в ретроградната си фаза

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

13.11.2018 /17:13 – 13.11.2018 /17:45

16.11.2018 /5:58 – 16.11.2018 / 6:41

18.11.2018 /10:04 – 18.11.2018 /17:56

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии