Седмичен хороскоп 13-19 май 2019

ПЛ  19 5 2019Венера в Телец

Марс в Рак

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни спокойна и миролюбива астрологична седмица, поне в по-голямата си част. Такава тема задават планетите и ако се настроим на вълната на техните послания, ще ни се случват добри неща. Не ви разказвам приказка от 1001 нощ. В най-миролюбивия месец на годината сме. Седмицата започва с два чудесни тригона, но завършва с пълнолуние -опозиция между Слънцето и Луната.

Във вторник, с разлика от няколко часа, са точния хармоничен аспект между Слънцето и Плутон, в Телец-Козирог, последван от този между Слънцето и Луната в Телец-Дева. По този начин началото на седмицата е огряно от Голям земен тригон. Дори нещо повече от една по-сложна хармонична конфигурация само в женски знаци, включваща и Нептун от Риби. Хармонична не значи безлична. Тригоните са аспекти, които улесняват постигането на определени цели,но когато се работи по тях. И най-важното, да има цели.

Тригоните на светилата са ежемесечни, но между Слънцето и Плутон се случват два пъти в годината. Откакто Плутон се движи в Козирог, това са месеците май и септември. Особеното през тази седмица е завършващият етап от хармоничния аспект на Слънцето към тройката ЮЛВ-Сатурн-Плутон. Такъв групов аспект влияе съвместно и продължително, през целия период, когато Слънцето е в тригон към член на групата – от началото на предходната седмица, на Гергьовден, до края на тази, до пълнолунието. Към него се добавя влиянието на Нептун от Риби и това на Луната в първите два дни на предстоящата седмица. В сряда и четвъртък Луната е в социалния знак Везни, и в квадрат към лунните възли. Време за взимане на решения. Кардинални.

В сряда, 15 май, Венера сменя знака. От огнения Овен планетата на любовта и хармонията преминава на своя територия. В Телец Венера ще се движи до 9 юни. Планетата на красотата, но и на справедливостта, навлизайки в своя знак Телец, веднага попада в обятията на реформатора Уран. Точният съвпад е в събота. Чудесен момент да се погледне от друг ъгъл на важни спорни въпроси. Да се търси правото решение, най-късият път, най-ефективният начин.

Подобно на Меркурий от предходната седмица, втората вътрешна планета прави първият си съвпад с Уран в Телец, отпреди много десетилетия. Венера в Телец е силна. В съвпад с Уран през тази седмица може да излезе извън стандартите и да ни направи съпричастни със странни прояви и нестандартно човешко поведение. Но Венера в Телец води към дипломация, към реализъм и практически резултати. С навлизането на Венера в Телец земната енергия е в силата си с присъствието на шест планети в земни знаци. Това значи по-малко празни приказки и словесни фойерверки, а повече реализъм и практически действия тук и сега.

В четвъртък, 16 май, и Марс сменя знака. Планетата воин навлиза в най-семейно ориентирания знак Рак. Марс в кардиналния знак не се проявява по лицеприятен начин. Най-острото му качество, което излиза на показ, е непризнаването на авторитети. Марс в Рак е войнствен и агресивен. Той защитава от посегателства към свободата му себе си, но още повече близките си. Активността на Марс в Рак през седмицата е омекотено и сдържано от хармоничния му аспект с Венера, и последващия с Нептун. На повишеното ниво на агресия, провокирано от червената планета, ще станем свидетели, а някои и участници, през втората десетдневка на месец юни.

В края на седмицата е пълнолунието в 27 Скорпион, което засилва влиянието на водната енергия. Засилва се поляризацията в мнения и оценки за едни и същи събития. Точната опозиция на светилата е в първия час на неделя, затова енергията на пълнолунието ще бъде по-силно проявена в събота. Пълнолуние в Скорпион е време за дълбоко копаене. Никакво замазване, никакво пренебрегване. Стигане до дъното на проблемите и тяхното решаване.

В неделя Луната е вече в Стрелец, в знака на истината. Предстои и съвпад с Юпитер през следващата седмица. Седмицата на големите обещания.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои относително спокойна седмица. Луната в Дева,в голям земен тригон, ви дава увереност в материалните дела. Можете да се справите с финансови затруднения достатъчно лесно и бързо. Добър период да се купува изгодно. В сряда Венера ви напуска. С преминаването и в Телец, за вас настъпва добър период за паричните дела. Планетата на красотата, но и на лукса, ще ви помага да намирате решения за увеличаване на приходите, за сметка на разходите. Съвпадът и с Уран през втората половина на седмицата и особено в събота, може да стане извор на гениални идеи, и новаторски решения. В четвъртък Марс се премества в зоната на семейните дела като ще остане там до 2 юли. Като управител на вашия знак можете да разчитате на подкрепата да отстоявате собствената си позиция в домашни спорове, в планове за преустройство на дома или по отношение отглеждането на децата. Но с Марс идва и повишено ниво на противопоставяне сред хората, на които разчитате. Пълнолунието в Скорпион в края на седмицата ще изкара на показ това, което стои нерешено и изисква внимание.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои финансово ориентирана седмица. Ще решавате парични дела, и такива свързани с ваша собственост. В сряда Венера преминава в другия неподвижен знак – Телец. До 9 юни планетата на хармонията ще се движи в зоната на кариерата и професионалната изява. Периодът е добър за укрепване на служебната ви позиция. Нещо повече до края на седмицата ще имате изненади, предимно в позитивния спектър. Преминаването на Марс, в четвъртък, в предходния знак обаче повишава скритата съпротива на вашите идеи и начинания. През тази седмица може да бъде незабелязано, но през следващата ще го усетите с нарастваща интензивност. Пълнолунието в другия неподвижен знак Скорпион е удачно време за реализиране на планове свързани с дома, с устройването на бита, или за важни семейни промени.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои ангажирана седмица. Активността в земните знаци, която се засилва с преминаването на Венера в Телец, ви прави по-организирани и ефективни в това, с което се занимавате ежедневно. Марс напуска зоната на партньорството, с което относително спадат претенциите към вас, което ви дава възможност да насочите вниманието си и да се задълбочите в теми, които са ви интересни. Пълнолунието в предходния знак ви кара да предпочитате усамотението и възможността да наблюдавате процесите отстрани, с повече възможности за анализиране и съставяне на собствено мнение. Това е важно тъй като ретроградният Юпитер отива към квадрат с Нептун, а това е период на по-голяма вероятност за подвеждане.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Дева. В понеделник и вторник се развива голям земен тригон с участието на Слънцето от вашия знак. В слънчевия период на личната година сте, време за изяви, за себереклама и себепредставяне на широк кръг от хора. В сряда вашата планета ви идва на гости. Венера е във вашия знак един път в годината, но сега тя среща Уран на ваша територия. Това е уникално събитие доколкото се случва в голям интервал от време, около 84 години. Съвпадът провокира към падане на някои задръжки, към нестандартно поведение, или такова предизвикващо обществените представи за добро и зло. Романтичната страна на проявлението на Венера във вашия знак може да ви насочи към интересен и неординарен човек. В четвъртък Марс преминава във водния знак Рак, което ще ви постави в активен информационен поток. Краят на седмицата се очертава неспокоен, заради пълнолунието в срещуположния знак Скорпион.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. В първите два дни на седмицата имате предимството да водите, дирижирате хора и да правите нещата по своя си начин. Имате подкрепата на големия земен тригон. В сряда Венера добавя харизматична нотка в доминиращата земна енергия, като ви включва в среда от хора- учени, с интересна професия, особняци или гении. Венера в Телец е също така много романтична,затова там където са налице и други условия, тя ще раздвижи емоционалните пластове. А съвпадът и с Уран може да сюрпризира някои в края на седмицата. От четвъртък Марс в Рак ви прави по-активни общите начинания. Смислените каузи са вашето поле за изява, а с Марс в Рак ще имате и много силна мотивация за активно участие в общи начинания. Пълнолунието в Скорпион ще ви подтикне към активен информационен обмен. Аналитичната ви природа ще бъде поставена в изпитателен режим, предстоят изпити, за които трябва да сте подготвени.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Хармоничния аспект на Слънцето с Плутон от вашия знак и Луната в Дева задава подкрепящо начало. Изявите ви ще бъдат посрещани радушно. А в сряда, когато и Венера навлезе в земен знак, ще имате много поводи за гордост и удовлетворение. Венера в Телец задава романтична нагласа и хармонизиране на личния живот. Съвпадът с Уран може да ви донесе неочаквана радост, или предложение, на което не можете да не отговорите. В четвъртък Марс навлиза в зоната на партньорството. Марс от Рак е нож с две остриета. Ще ви мотивира да разширите социалните си контакти, да работите по-активно с фирмените партньори, но също така ще увеличи и конкуренцията и съпротивата на вашите планове. Пълнолунието в Скорпион в края на седмицата ще ви ориентира на кого можете да разчитате, и на кого не.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои семейно ориентирана седмица. Подкрепата на най-близките, ще се окаже изключително важна за вас в следващите дни. С преминаването на Венера в Телец, в сряда, земната енергия става доминираща. А с излизането на Марс в четвъртък от вашия знак- до края на седмицата въздушната енергия е в своя минимум. Марс в зоната на личните доходи е подходящо време да вложите повече енергия в заработване на повече средства за себе си и близките. Пълнолунието в Скорпион може да извади на повърхността противоречия между вас и средата, в която работите. Също така, ако имате неуредени отношения по съсобственост или съквартиранти. Обръщайте достатъчно внимание на здравето си, както и на близките си хора. Ако имате нужда, вземете отпуск, дайте си почивка, погрижете се за себе си или за някой, който е в нужда.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои резултатна седмица. Венера преминава в Телец в сряда. Планетният управител от собствения знак ще повлияе личния живот и интимните отношения. Докато се движи в земния знак планетата на любовта прави важни аспекти с други планети. В края на тази седмица е първият от тях – съвпадът и с Уран. За пръв път от няколко десетилетия Венера се среща с Уран в тази зона. Това е свързано с прилив на сетивна енергия и потребност от интензивно общуване с партньора. На материалното поле също има активност, която ще се изрази по-ясно в края на седмицата. Марс навлиза в зоната на кариерата в четвъртък за месец и половина. Повишават се амбициите, но също така и претенциите към вас в професионалната сфера. Пълнолунието в Скорпион ви прави много чувствителни към мислите,чувствата и поведението на околните, особено що се касае до финанси, приходи, разходи и икономичен бюджет.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. В сряда Венера навлиза в Телец, в зоната на семейните отношения. Тук се събират четири планети, и се очакват два съвпада между тях. Динамиката, която ги съпровожда, прави домашната среда бързо променяща се. Съвпадът на Венера и Уран в тази зона, който преживявате за пръв път, е извор на нестандартни идеи и новости, които ще ви държат в напрежение дълго време. Преминаването на Марс в Рак в четвъртък се свързва с промени в ежедневния график. Възможно е да ви се наложи да се съобразявате и пренастройвате към потребностите на някой друг. Активността в работната среда в края на седмицата в дните на пълнолунието в Скорпион, дава шанс на дългоочаквана реализация, както и да намерите точното решение на ваш проблем.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Големият земен тригон в първите дни ви прави ангажирани с много дейности, най-вече с грижите на други хора. В сряда, когато Венера влезе в своя знак Телец, тя задейства поредица от събития и процеси, които касаят хората, с които имате близост в разбирания и цели. Съвпадът и с Уран, който е пръв за този транзит на планетата през земния знак, дава уникален шанс да раздвижите екипа си, да генерирате нови идеи, да намерите точното решение на важен за вас въпрос. В четвъртък Марс ви идва на гости. Това ви се случва през две години, и е важен момент на активиране на жизнената ви енергия. Марс зарежда с амбиция, укрепва волята, прави ви целенасочени и мотивирани за действие. Ще имате нужда от марсова подкрепа в края на седмицата, при пълнолунието в Скорпион. Пълната Луна в другия воден знак е време на ярка изява и реализация на планираното.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на пълнолуние в Скорпион. Пълнолунието в собствения знак ви поставя в центъра на събитията, които се случват около вас. Но това е в края на седмицата. В началото и в средата акцентът е върху проблемите на другите. Натам е насочена енергията ви. В сряда Венера преминава в срещуположния знак Телец. В зоната на партньорството планетата на любовта плува в свои води. Четири планети се движат там, като също така предстоят два съвпада. Венера се съюзява с Уран, за пръв път от много години насам, и това ви носи някои неочаквани развръзки в отношенията с околните. Възможни са предложения, обвързани с ангажименти през май и частично през юни. Марс преминава в Рак в четвъртък, което засилва желанието и амбициите да се доказвате като надежден и високо квалифициран специалист. Пълнолунието във вашия знак дава точно тази възможност, да заявите себе си, да се докажете, да завоювате престиж.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Дева. Така, както обикновено, вниманието ви е ангажирано с потребностите на други хора. Тенденцията се засилва в сряда, когато Венера преминава в Телец. В зоната на активната комуникация и информационен обмен, планетата плува в свои води. Ще имате възможност да бъдете в центъра на информационния поток, да знаете всичко, което ви е необходимо, и повече дори. Съвпадът на Венера с Уран, уникален, защото е за пръв път от много години насам, ще ви изненада по своя си начин. А също така предстои и съвпад на Меркурий в тази зона,но през следващата седмица. Марс навлиза в другия воден знак Рак. За месец и половина от зоната на любовта и страстта планетата на волята и амбицията ще събаря всички прегради пред вас. Ползвайте подкрепата на планетата воин разумно и по предназначение, за да не се опарите. Пълнолунието в Скорпион е време за голям успех, похвали и радостни емоции в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Плутон на 14.05.2019/ 6:07

На 15.05.2019/ 12:45/Венера навлиза в Телец

На 16.05.2019 /6:09/ Марс навлиза в Рак

Венера в съвпад с Уран на 18.05.2019 /19:17

На 19.05.2019/ 0:11/Пълнолуние в 27°Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

14.05.2019 / 20:19 – 14.05.2019 /21:51

16.05.2019 /12:37 – 17.05.2019 / 0:26

19.05.2019 /0:11 – 19.05.2019 / 4:21

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии