Седмичен хороскоп 14-20 октомври 2019 година

ПЛ 14 10 19Седмичен хороскоп 14-20 октомври 2019 година

Слънце и Плутон в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на седмицата е взривоопасно. Слънцето и Луната са в точна опозиция в първите минути на понеделник. Към 10 ч е точния квадрат на Плутон към Слънцето. По този начин до обяд двойната квадратура е в най-голямата си сила. Случваща се в кардиналните знаци, тази конфигурация подтиква към решителност и категоричност без оглед на последствията. Когато гневът владее, разумът мълчи. Наличието на съпътстващи хармонични аспекти омекотяват обстановката там, където им се даде възможност да се проявят. Юпитер се намесва със секстил към Слънцето, а Меркурий притихва включването на Плутон. Квадрат между Слънце и Плутон имаме два пъти в годината. Откакто Плутон е в Козирог, това се случва през пролетта в зоната на Овен, и през есента, когато Слънцето преминава през Везни.

Квадратът Слънце-Плутон е голямо изпитание за задръжните умения на човека, доколко може да издържи на провокация и да не реагира първосигнално. По- силно ще го усетят хората с планети в кардинални знаци и тези, които имат рождено Слънце в съвпад, квадрати или опозиция с Плутон.

От сряда нататък астрологичната картина е значително по-спокойна. В сряда Меркурий прави точен тригон с Нептун-Лилит, който свързва два по-слаби хармонични аспекта в една продължителна конфигурация бисекстил, към която се добавя и Венера. Точно тя донякъде противодейства на напрегнатите аспекти от началото на седмицата и предстоящите такива.

Живеем в лъжовни времена. Лъжата, фалшът, лицемерието ни обгръщат отвсякъде. Най-скъпата валута стана Доверието. На хората, които се стремят към истината, държат на нея, търсят я, отстояват я, им е много трудно. Но ако стоиш на брега и не влезеш във водата, никога няма да се научиш да плуваш. Затова казваме, че който търси – ще намери. Важното е да не се отказваме, и да търсим истината. Казвам всичко това заради тази благовидна на пръв поглед конфигурация, в която има много подводни камъни. Не всичко, което блести, е злато. Дръжте сетивата си отворени през цялата седмица.

Венера с нейните хармонични аспекти с тройката от Козирог ще прави опити за баланс,там където играта загрубее. Но в Скорпион подбудите и не винаги са безкористни и почтени.

В края на седмицата усещането ще е като затишие пред буря. Марс се носи на буреносен облак в кардиналните Везни, навлизайки в критичната зона между 11-я и 20-я градус, където го очакват квадратите с тройката ЮЛВ, Сатурн и Плутон. Тези напрегнати аспекти ще се развиват три седмици, поне до 6 ноември. Влиянието им обаче ще усетим още в края на тази, след тригона на Слънцето и Луната в събота.

В неделя Луната ни предлага избор. От своя знак Рак тя задейства едновременно две, противоположни като характеристика,астрологични конфигурации. До обяд ще бъде по-силен двойният квадрат с участието на Марс, Сатурн и лунните възли. А в следобедните часове постепенно предимство има големия воден тригон между Луна, Венера и Нептун. Чудесен завършек на седмицата.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с пълнолуние в Овен. Динамиката в ежедневието продължава и в следващите дни. Квадратурата на Плутон към оста на пълнолунието е настойчив фокус, който ви тегли в определена посока. В работната среда атмосферата е твърде гореща. От вас се очакват определени неща и няма да ви бъдат спестени критиките. Има и някои скрити елемента от картинката, които няма да ви се открият сами, а ще трябва да се потрудите, за да ги намерите. Във вторник ви очакват финансови изненади. Опитайте се да излезете извън личните си интереси и да погледнете картината от по-широк ъгъл. Така ще намерите отговори както за себе си, така и за тези, с които имате близки взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, работната седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. И с пълнолуние, утежнено от квадратът на Плутон към планетния управител. Два пъти в годината се случва подобен аспект, но през тази година е съчетан с пълнолуние,което създава повече неизвестни обстоятелства и изненади, особено във вторник, когато Луната е в неподвижния Телец, в съвпад с Уран. Затова в началото на седмицата бъдете дискретни по отношение работни планове и програми за близкото бъдеще. На нечии обещания гледайте с резерви и проверявайте източниците на информация. Имайте повече отговорност към здравето си, не бързайте да прилагате крайни методи, или такива с интервенция в тялото. Щадящо, подкрепящо, внимателно отношение към храма на вашата душа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с точната опозиция на светилата по кардиналната ос Везна -Овен. Пълнолунието в сродния по стихия огнен знак винаги е период на въодушевление и радост от постигнат успех. И сега го има това като проявление, но съпътствано с квадрата на Плутон може да направи сладкото донякъде горчиво. Вашата добронамереност често привлича хора, които желаят да се възползват користно от нея. Господарят на знака Юпитер ще ви пази, като ви дава прозорливостта в точния момент да усещате неискрените хора. Във вторник могат да се появят интересни моменти свързани с вашето здраве. В петък обаче стойте далеч от конфликтни хора, не се забърквайте в скандали. В почивните дни намирате нужното ви спокойствие и увереност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е неспокойно. Пълнолунието в Овен поставя много въпроси за изясняване. А Венера в срещуположния знак не ви помага. Напротив, планетният управител е в опозиция с Уран и от зоната на партньорството води до неразбиране и обрати, с които противоречията се задълбочават. В началото на седмицата. В сряда и четвъртък картината се променя, небето се разведрява, Луната от вашия знак, а също така и Венера навлизат в зона с хармонични аспекти. В петък обаче бъдете внимателни в отношения от които очаквате подкрепа, особено ако има намесени финикийски знаци. Събота е хармоничен ден, за срещи, разговори и договаряне. В неделя обаче бъдете внимателни, ако се налага да пътувате.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. В понеделник пълнолунието в Овен ще изправи вашия инатлив характер срещу друг почти толкова упорит и неотстъпващ. Меркурий, с неговите хармонични аспекти, ви подава различни решения, включващи отстъпчивост и съгласуваност с мнението на други хора. Планетният управител е в добра позиция и ще ви помага да намерите разумен подход във всяка ситуация. Някои от групата ще се впуснат в интересни запознанства и пътешествия реални, или виртуални, от които можете да загубят почва под краката си. Седмицата е неблагоприятна за решаване на финансови въпроси, особено ако времето не ви стига да обмислите добре решенията си. Подкрепата на приятел в почивните дни ще ви помогне да стигнете до някои важни заключения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с пълнолуние в другия кардинален знак – Овен. Плутон от вашия знак прави квадрати към оста на пълнолунието. Това ви прави важен фактор в някаква ситуация. Може да е за неща свързани с домашната среда, когато някой се нуждае от вашето мнение и подкрепа. Или да е по отношение професионални задачи, в които се явявате важен фактор. При всички случаи самоволното взимане на решения, без съгласуване със засегнатите, не е добра идея и влече след себе си последствия. Във вторник една странна на пръв поглед идея може да отключи решаването на проблем. Сряда е добър ден за срещи, разговори и договаряне. До края на седмицата можете да разчитате на приятелска подкрепа, или на такава от екипа, с който работите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва неспокойно. Пълнолунието в Овен оказва влияние на всички, особено на по-емоционалните хора и тези със слаби задръжки. Вашата склонност да говорите повече от 20 хиляди думи на ден, може да ви навлече куп неприятности, ако не бъдете внимателни в изказа. Думите имат невероятна тежест и понякога нанасят повече вреда, отколкото физическата саморазправа. От четвъртък до събота Луната е във вашия знак и това ви дава някои предимства. Използвайте ги за Добро. В петък и неделя избягвайте конфликтни ситуации, и такива с риск за финансите.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак – Овен. Такова пълнолуние преживявате един път всяка година, но сега то протича при особени условия, с напрегнати аспекти на Плутон към оста на светилата. Това задава остри обстоятелства, в които ще трябва да обмените мнения с опонент, или с партньор, и да понесете откровеност, която сами сте провокирали с думи или поведение, или и с двете. Марс от вашия знак амбицира за категорично отстояване на своята позиция. Венера ви кара да търсите нестандартни решения. В четвъртък картината ще ви стане по-ясна, а в събота ще получите нужната ви подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Пълнолунието в Овен ви кара да се отзовавате на нуждите на други хора, да съгласувате графика си с техния. Особено що касае нечие здраве. Заемането на категорична позиция, да огледате повече възможности, повече ще навреди, отколкото да помогне. В домашната среда, или при близък човек, настъпва неочаквана промяна. В сряда могат да отпаднат някои съмнения и картината да стане по-ясна. Периодът е добър да разширите познанията си по интересуваща ви тема. Запишете се да учите, да подобрите уменията си, или просто да срещнете подходящи хора. В края на месеца предстои новолуние в зоната на кариерата, с което се отварят и нови възможности за развитие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с пълнолуние. Опозицията на Слънцето към планетния ви управител, обикновено е съпроводено с повишена чувствителност към ставащото около вас. Сега ефектът е повишен заради включването на планетата на задкулисието и манипулациите – Плутон. Пълнолунието, освен че е време за реализация, е време и за разчистване на сметки. Марс също играе ролята на подстрекател, и то от зоната на дълбоките тайни. Търсете своята истина като играете с открити карти. Вторник е ден на изненади и обрати. В петък проверявайте добре преди да обещавате и да се ангажирате. В почивните дни Луната е във вашия знак. Тя ви поставя в сложни ситуации – един път като воден знак под влияние на благоприятния голям воден тригон, втори път като кардинален знак, включен в напрегнати аспекти с няколко планети. Противоречиво и напрегнато приключване на седмицата. Имате шанс да обърнете посоката на някои процеси според вашите виждания.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Пълнолунието в Овен ще ви подтикне да бъдете по-решителни по въпрос, чието решаване сте отлагали досега. И да осъзнаете, че ако не вие, няма кой друг да се захване с неговото решаване. Вторник идва с проблясък, или с предложение отвън, за подкрепа, или за съвместна работа. Движещите се на ваша територия вътрешни планети ви помагат всяка по своя си начин. От сряда до края на седмицата Меркурий и Венера са в хармонични аспекти и задават позитивен тон в ежедневието. Използвайте благоприятната астрологична обстановка за водните знаци, за да решите някои лични дела, да си обърнете внимание, но да накарате и другите да се заглеждат по вас.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда и четвъртък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Пълнолунието в Овен в понеделник ви прави съпричастни с нечии амбиции. Потърсете своето точно място в дадената ситуация. Бъдете дискретни и сдържани при разкриване на факти, и привеждане на доказателства. Добрите ви намерения трябва да намерят подходящата форма на изразяване, за да не се обърнат срещу вас, и да провалят очакванията. Неочаквано пътуване е възможно във вторник. В петък не се впускайте в големи обещания, и поемане на ангажименти, които не е сигурно дали ще изпълните. В края на седмицата големият воден трион надува платната и ви понася на вълните на романтиката и любовта.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

На 14.10.2019 / 00:08 / Пълнолуние в 20°Овен

Слънце в квадрат с Плутон на 14.10.2019 /10:38

Меркурий в тригон с Нептун на 16.10.2019 / 1:44

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

14.10.2019 / 0:59 – 14.10.2019 /19:24

16.10.2019 /11:37 – 17.10.2019 / 5:30

19.10.2019 / 5:14 – 19.10.2019 /13:43

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии