Седмичен хороскоп 14-20 януари 2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВенера и Марс в тригон

Слънце и Уран в квадрат

Слънце във Водолей

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина в началото на седмицата е дисхармонична. В коридора на затъмненията сме, но в понеделник Луната е в Овен, правейки квадрат с групата планети движеща се през Козирог. Като финал, в края на работния ден Луната настъпва по петата Уран. Така понеделник се очертава като конфликтен ден.

Особено чувствителни към поредицата квадратури, които прави Луната, ще бъдат тези с рождени планети, асцендент и МС в кардинални знаци. Бъдете внимателни при придвижване в поледица, при шофиране, и не тръгвайте в планината без сигурна екипировка. И контрол над всичко онова, което ви дразни. А ще го има в изобилие. Не бързайте да взимате важни решения, отлагайте за сряда, тогава светилата са в тригон и Луната в Телец е по-благосклонна и добронамерена.

В четвъртък, на 17 януари, Слънцето пресича оста на лунните възли, правейки съвпад с ЮЛВ. Това се случва всяка година, два пъти Слънцето пресича оста на лунните възли, един път през северния, втори път през южния. През тази година обаче то ще направи два съвпада с ЮЛВ, в Козирог – на 17 януари и на 30 декември. Лунните възли са кармични маркери, както много пъти съм писала. Те са мост между миналото и бъдещето. Когато Слънцето пресича ЮЛВ, то осветява всичко онова, което е старо и което подлежи на промяна. На нас ни става по-ясно защо искаме да напуснем нещо, или някого, защо искаме да затворим страницата, нещо което в коридора на затъмненията е ярко поляризирано, и просто трябва да си отворим очите и да прогледнем за истината. Козирогът е знак на формата, и структурата. ЮЛВ в Козирог ясно очертава старата форма и структура. Имаме шест месеца да се размърдаме и излезем от старото и преминем към новото. На 10 юли, в коридора на следващата двойка затъмнения 2-16 юли, Слънцето ще пресече СЛВ. Тогава ще сме наясно с новото. Ако съзнателно го искаме, разбира се. Който си отвори очите, ще види.

Марс е в Овен, а Венера в Стрелец. През тази седмица те танцуват огнен танц, ритмичен и вдъхновяващ. В петък правят точен тригон. Някъде страсти ще пламват, другаде стари въглени ще се разгорят за буен пламък. Зима е, огън трябва. А идва и пълнолуние в Лъв. И лунно затъмнение.

Както началото, така и краят на седмицата са неспокойни. Меркурий прави съвпад с Плутон, а Слънцето квадрат с Уран. Ще се казват остри думи. И дела ще има. Възможни са остри сблъсъци на интереси и претенции. Хората с високо кръвно и кардиологични проблеми е добре да избягват конфликтни ситуации.

В неделя Слънцето преминава във въздушния знак Водолей, насочвайки се към второто затъмнение за годината- лунното в Лъв на 21 януари.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Чудесно начало на една страстна седмица. Марс е в знака ви, неговия и вашия. В силата си сте, готови за подвизи. Марс прави тригон с Венера от Стрелец. Това е аспект, който се развива почти през ялата седмица. Той ви помага да преминете плавно през другите важни, тези на Слънцето с ЮЛВ и с Уран. Така разбирането за състоянието на нещата и каква е вашата роля, ще ви помогне да постъпите по подобаващ начин. Премисляйте добре, преди да взимате важни решения. Не се поддавайте на провокации, особено в понеделник и в неделя.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои ангажирана седмица. Натоварването ви не почва от понеделник, а е продължение на неща недовършени от предходната седмица. Ще ви трябва много енергия и изобретателност, за да успеете с всичко, което сте планирали. Ще имате помощник, или повече от един, стига да потропате на подходящата врата. Отивате към важна житейска промяна, но ще трябва да се отърсите от нещо старо, и да си направите добра преценка на каква цена ще получите новото. Предстои съвпад на Венера и Юпитер в зоната на успеха и славата. И Марс от Овен ви подкрепя с всички възможни средства. В неделя Слънцето навлиза в противоположния знак Водолей, огрявайки зоната на партньорството.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Добро начало на важен период от годината. Юпитер е във вашия знак и Венера също, правейки тригон с Марс от Овен. Преизпълнени сте с енергия и добри намерения да помогнете на всеки. Но умората ще си каже думата, и ще ви накара да отказвате там, където не е належаща вашата намеса. Границите слагате вие и колкото повече се придържате към тях, толкова повече време ще остане за вас и за това, което обичате и искате да правите. Опитайте се да отдъхнете до сряда, защото от четвъртък отново сте във водовъртежа на събитията. Слънцето навлиза в динамична за вас зона, с множество контакти и пътувания. Предстои и лунно затъмнение в другия огнен знак Лъв, който ви тегли към далечни пътешествия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои интелектуално активна седмица. Присъствието на няколко планети в другия земен знак Козирог, ви поставя много задачи за решаване. И те съвсем не са прости, защото двете планети на ума, Меркурий и по-високата октава Уран, отиват към квадрат. А Слънцето от своя страна стъпва на невралгичната зодиакална ос, на която се намират лунните възли. Това, което сега се планира и реши, има значение за следващите месеци. Планетният управител ще ви помага от огнения Стрелец. Венера е в хармония с Марс от предходния ви знак, и това е удачно за подсилване на интуицията, на способността ви да виждате развитието на събитията в бъдеще. Вашата прозорливост е най-сигурният пътеводител в този момент.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Слънцето се движи в зоната на творчеството и високите резултати до края на седмицата. Квадратът му с Луната в първите дни обаче ви поставя пред сложна дилема, върху която ще трябва добре да помислите. От страна на планетите имате голяма подкрепа. Планетният управител е в съвпад с мъдрия Сатурн и в секстил с интуитивния Нептун. Отлична комбинация, която ви помага да мислите аналитично, и трезво. За делови срещи и важни разговори използвайте дните вторник и сряда.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Съвпадът с и с Уран прави началото на седмицата ярко и запомнящо се. Активността във вашия знак с присъствие на четири планети и ЮЛВ е едновременно благословия и наказание. Чувствате се в центъра на събитията,често бивате споменавани от познати и непознати. Във вторник и сряда Луната от Телец ще ви помага да успокоявате страстите и да извлечете за се бе си удоволствие, и полза. В неделя Слънцето преминава във Водолей, като измества фокуса върху финансовите дела.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на тайните. Началото не е особено динамично, поради изчерпване на физическа и емоционална енергия, или заради умствена умора от последните дни. Съвпадът Меркурий Сатурн допринася с отвличане по твърде философски теми, нещо свойствено за знака Козирог, в който се намират тези и още няколко планети. Повече говорене и по-малко действия. Да, ама не. Венера и Марс танцуват вихрен огнен танц, а Слънцето пресича важна зона на зодиака, откъдето произтичат много въпроси за решаване, и то без отлагане. Предстои пълнолуние в Лъв, в зоната на ясното говорене, и големите обещания.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Активността в кардиналните знаци продължава и през тази седмица, и дори се изостря. Квадратът на светилата изисква ангажиране и решителност. Повечето от проблемите са свързани с дома и с най-близките хора. Не е нужно да се нагърбвате с всичко, разпределете роли и отговорности. Сътрудничеството с колеги, партньори, приятели или съседи ще доведе до по-добри резултати. Ако обмисляте преместване, погрижете се за това, което смятате да изоставите. В неделя Слънцето навлиза в най-успешната зона на общия , а на следващия ден е новолунието в Лъв.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, отборната игра продължава. Дори с повече страст от предишните седмици. Предстои обединение под знака на значима кауза. Вашето участие е повече от важно, защото сте задвижващ механизъм и знаме в едно. В началото на седмицата обаче ще е се наложи да вземете важно решение, да е освободите от някои ненужни неща, похвати, и трябва да го направите категорично, без варианти за връщане. В неделя Слънцето влиза във вашия знак и личната отговорност става много по-голяма. Дори за решения, които взимат други. На 21-ви е пълнолуние в срещуположния знак Лъв.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Планетният управител ви е подготвил множество изненади с квадратите, които прави както със Слънцето, така и с другите планети от Козирог. Ден за важни решения. Дори и да не са планирани. Активността в срещуположния знак ви прави чувствителни към мнението на другите. И готови за отговор. Има един мъдър аспект, който ще ви е от полза- секстила между Сатурн и Нептун, който е подсилен от участието на Меркурий. Вслушвайте се във вътрешния си глас, и в разума. Не бързайте да говорите или да правите важна крачка под влияние на емоциите. Сряда е благоприятен ден за уреждане на конфликти.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва със сюрпризи. Луната в Овен преминава през Уран и е готова да постави всички въпроси директно „очи в очи“. Не търсете заобикалки, а се пригответе да приемете нещата такива, каквито са. В зоната на комуникациите е препълнено и всяка планета поставя своите изисквания. Има гласове на разума под шапката на Сатурн и Нептун, както и на емоционалните Марс и Венера. До четвъртък те осигуряват умерен диалог, но в края на седмицата става горещо. Слънцето прави квадрат с Уран и натрупаната енергия ще избие в някаква посока. В първия ден на следващата седмица предстои емоционално пълнолуние с лунно затъмнение в Лъв.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата е неспокойно. Управителите на знака са все още в конфликт, квадратът Юпитер-Нептун ще влияе още няколко дни. Възможно е да се чувствате разочаровани, но гледайте напред. Предстои удивителна среща на Юпитер и Венера от зоната на професионалната изява, и то подкрепена от Марс. Отново сте в играта. На вас някой разчита и можете да бъдете полезни на своето място. Ще трябват пренастройки, отказ от някои излишни неща към момента и нови цели. Планирайте за дълъг период напред във времето.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с ЮЛВ на 17.01.2019 / 6:55

Венера в тригон с Марс на 18.01.2019 /18:49

Меркурий в съвпад Плутон на 18.01.2019 /22:03

Слънце в квадрат с Уран на 19.01.2019 / 3:31

На 20.01.2019 / 10:59/ Слънцето преминава във Водолей

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

14.01.2019 /17:56 – 14.01.2019 /20:31

16.01.2019 /20:34 – 17.01.2019 / 3:00

19.01.2019 /3:32 – 19.01.2019 /5:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии