Седмичен хороскоп 15-21 февруари 2021

2021 2 17Квадрат Сатурн-Уран на 17 февруари

Слънце в Риби от 18 февруари

Меркурий директен от 21 февруари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Ако предходната седмица можехме да окачествим като затишие пред буря, то сега, през тази, бурята настъпва. Всъщност някои очаквани събития вече се случиха в края на миналата седмица. Превзет бе последният рубеж преди атаката отвъд океана. Някои, които водени от средствата за масова дезинформация, отписаха перчемлията от политическата сцена, сега трябва да пренастроят визьорите си. Интересното там тепърва предстои. И у нас е така.

В астрологичната картина през тази седмица най-важното събитие е квадратът на Сатурн и Уран. Писах за него в Астрологичен преглед 2021, а също така го отделих в самостоятелна статия, в която ще добавям написаното по темата в седмичните хороскопи до края на годината. Всеки аспект е начало на собствен цикъл и едновременно с това участва в други по-големи цикли. Малки като време цикли са тези,които се случват периодично, независимо в кой знак. По-продължителни са циклите на аспектите между планетите, които имат повтаряемост в определен знак, а още повече в знак и градус. Колкото са по-бавни планетите, толкова по-рядко се случват аспектите помежду им и затова циклите им се простират върху десетки,стотици и така нататък години. Когато началото е съвпад, тогава тази периодична повтаряемост има най-ясните характеристики на цикъл, съответно с възходяща и низходяща фаза. Цикълът на Луната е най-точният пример, с начало новолуние, квадрат, опозиция, квадрат и разпад на луната преди началото на следващия цикъл с новолуние, и така всеки месец.

Сатурн и Уран като управители на знаците най-силно свързани с обществените отношения и властта, Козирог и Водолей, правят своя цикъл задаващ геополитическата конфигурация в света и промените, които настъпват в нея. Най-големите размествания на пластовете и замяната на едни властови фактори с други се случват около годината/годините на савпад на Сатурн и Уран, когато започва новият малък цикъл от 45 години. През 1897 година е съвпадът на Сатурн-Уран в 25-27Скорпион. 20-ти век започва с революции. Първата руска е през 1905 година, последвана от тази през 1917-та. През май 1942 година, по време на ВВС, Сатурн и Уран правят съвпад в 29Телец, предстои ново прекрояване – на картата на Европа основно.

Сега сме в началото на последния квадрант на цикъла започнал през 1988 година със съвпад Сатурн-Уран в 27-29 градуса Стрелец. Той ще приключи през 2032 година. Квадратите създават изключително конкурентна среда, условия за мерене на мускули, доказване на кой е по-пое най- с цел привличане на енергии към дадена кауза. Това изостря противоречията и поставя хората в условия на силна поляризация и необходимост от категоричен избор. Наблюдаваме го сега реално време.

Квадратурата Сатурн през 2021 година протича на три етапа. Точните аспекти са на 17 февруари 2021 в 7Водолей-7Телец, когато и двете планети са директни. На 15 юни 2021 -ва е вторият квадрат,в 13-я градус на Водолей-Телец, когато Сатурн е ретрограден, а и на 24 декември, при ретрограден Уран, в 11 градуса Водолей-Телец.

Рядко се случва тези значими аспекти да преминават без намесата на другите планети. През 2021 година и трите аспекта са на фона на ретроградните вътрешни планети. През февруари и юни Меркурий е ретрограден, а през декември Венера. Това разбира се пречи да се види ясно картината. Ретроградният Меркурий помага да се изкривява истината според желанията на тези, които поднасят информацията. Венера, а тя ще бъде и в съвпад с Плутон, привнася силен емоционален момент, което също отдалечава от истинското възприятие.

При условие, че се положат усилия да се вижда през мъглата, най-ясно е проявлението на квадратурата през тази седмица, когато и Нептун вече е преминал през пика на аспекта с лунните възли. Някои маски паднаха, други съвсем скоро. Много хора си отварят очите за истината и лъжата ще трябва да бъде все по-изобретателна, за да владее умовете. И тя го прави. Съвпадът на Луната с Уран по време на точния квадрат със Сатурн (виж картата) и нейното управление на зенита подсказват непредвидена остра реакция на някои тенденции, които засягат майчинството и репродукцията. Луната и Сатурн влияят на родителството и възпитанието в семейството, особено при активен Водолей и неговите управители. Важна тема, която ще се движи в информационното поле сега и през цялата година.

Сатурн и Уран владеят природните стихии, Сатурн земните движения, а Уран въздушните. Разположени не в собствената зона на владеене, силата им не е намалена. В зоната на точните квадрати са възможни раздвижване на земните маси – земетресения, активиране на вулкани, свлачища, срутване на тунели, ураганни ветрове, големи аварии по елекропреносната мрежа, пътно и въздушно транспортни произшествия и друго от този порядък. Но да напомня, че най-силно влияние оказваме ние хората С нашите обединени мисли можем да усилим или да намалим разрушаващото влияние на тези наистина мощни аспекти.

В четвъртък, на 18 февруари, Слънцето преминава в Риби. Това съвсем няма да доведе до проясняване, дори напротив, излизането от информационния хаос, с който сме заливани, изисква все повече съзнателни усилия. За творците седмицата е много плодоносна, още в началото Венера е благоразположена към лунните възли, а това са много идеи, нови впечатления и голяма продуктивност. Но, бъдете готови да защитите авторството си. В края на седмицата Венера прави челен сблъсък с Марс и борбата в неподвижните знаци е жестока.

Седмицата завърша радостно за мнозина с обръщането на Меркурий. В неделя, на 21 февруари, в 2:52, Меркурий тръгва напред от 11Водолей.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Нарастващата Луна във вашия знак, в понеделник и вторник, подканя за активност и водачество. В сряда бъдете внимателни по финансови дела, избягвайте рискови предложения, пазете си информацията за сметки и кодове. В четъртък и петък отношенията с някои приятели могат да станат напрегнати и да се стигне до раздяла. Слънцето е в Риби и напомня,че сте в сатурновивя период на личната си година, време за равносметка и анализи на изминалите месеци. В края на седмицата планетният управител е в квадрат с Венера, което обещава много емоции и драматични изпълнения в близката среда.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Огнено начало за една нелека седмица. Като неподвижен знак сте в обсега на влияние на квадратурата на Сатурн с Уран, което задава значимо напрежение в работните взаимоотношения. Квадратът Венера-Марс е също в тази зона и ще се усилва до края на седмицата. Меркурий е все още ретрограден. Препоръката, особено за тези с рождени слънце/асцендент около 7-я градус, е да се отдръпнете от всякаква комуникация с партньор, шеф, колега по служба, или да се подготвите за битка. В четвъртък Слънцето влиза в Риби и ще ви помага да „станете невидими“. С изправянето на Меркурий от неделя нататък, промените ще започнат да се случват.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Нарастващата Луна от огнения Овен прави началото на седмицата динамично и разноцветно. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци ще поддържат висок градус на емоциите през цялата седмица. Внимавайте при придвижване по снега и леда, и още повече ако сте в планината за преходи и пързаляне. Има повишен риск за травми. От четвъртък Слънцето е в Риби, като ще зарежда с енергията си за месец напред дома и семейните отношения. От неделя директният Меркурий дава път на договори и дългосрочни ангажименти.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната седмица. Уран от вашия знак е в точен квадрат със Сатурн от 7-я градус на знака. Луната усилва емоционалния момент на аспекта. Тези които имат рождени Слънце/АС около 7-я градус, преживяват пика на сатурнова криза с утежняващо включване на Уран. Бъдете внимателни, избягвайте рискови ситуации, стойте далеч от конфликти с началници, или с близки хора от другия пол. Ако търсите конфронтация, ще я получите в изобилие. Но моментът не обещава да бъдете победители. Венера е в конфликт с Марс и допълнително усилва напрежението в края на седмицата.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои ангажирана седмица. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци ще ви засягат косвено, чрез хората, с които имате работни взаимоотношения. Поддържайте се в добра кондиция, без излишни натоварвания. Всякакви интервенции в тялото са меко казано непрепоръчителни. От четвъртък Слънцето е в срещуположния знак Риби, бележейки средата на личната ви година, и навлизането в период на по-голяма динамика и повече събития. Предстоящ е съвпадът на Слънцето и Нептун в зоната на партньорството, който обещава сбъдване на желания. В неделя планетният управител става директен и открива път за отложените дела.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои семейно ангажирана седмица. Нарастващата Луна в Овен внася раздвижване в домашната среда в началото на седмицата. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци обвързват зони касаещи приходи и разходи. Някои ще бъдат поставени в ситуации на избор да се въздържат, или да излязат извън рамките на собствените си разбирания за добро и зло, за чест и безчестие. От четвъртък Слънцето е в Риби, и за месец напред прави живота ви изпълнен с повече движение и комуникация с околните. Изправянето на Меркурий в неделя ще ви помага да сложите в ред финансовата си документация.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на подкрепата. В следващите дни ще разберете кой ви е приятел и кой се преструва на такъв. Изяснете си приоритетите, преди да правите избор. Средата на седмицата е пълна с противоречия и объркващи възможности. Сключване на сделки, подписване на договори, отложете за понеделник и нататък. Слънцето влиза в Риби и огрява зоната на професионалната изява. Тепърва ще имате благоприятен за кариерата период.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на партньорството. Имайте готовност да отдавате много внимание и енергия на други хора. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци ви поставят в условия на дискомфорт и противоречия, които са трупани от дълго време. Не ги поощрявайте! Бъдете арбитър и още повече помирител, за да не бъдат засегнати отношенията ви с хора, на които държите. От четвъртък Слънцето е в Риби. Здравето и отношенията с хора, с които споделяте обща работна среда, ще бъдат на преден план. Обръщайте внимание на оздравяващи практики, хранене, движение, всичко, което ще ви помага да се чувствате добре.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегната седмица. Меко казано. Точните аспекти на планетите от вашия знак, Сатурн и Венера, с тези от Телец – Уран и Марс, правят следващите дни твърде предизвикателни. Избягвайте конфликтни ситуации, също така работа с опасни предмети. Бъдете внимателни при работа с електрически уреди, с режещи инструменти,с химикали и запалими вещества. От четвъртък Слънцето е в Риби. За месец напред то ще подхранва с добри очаквания зоната на личните доходи. От неделя Меркурий е директен и дава зелена светлина за реализация на вашите добри, и дори гениални идеи в слънчевия период на личната година.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична в професионално отношение седмица. Напрегнатите аспекти енергетизират зони свързани с партньорството. Динамиката на отношенията може да излезе извън обичайните рамки и да ви изненада както с позитивни включвания, така и с разнообразни предизвикателства. В четвъртък Слънцето влиза в Риби и зарежда с оптимизъм зоната на образованието, пътешествия, новите цели, себеусъвършенстването и разширяването на кръгозора. В юпитеровия период на личната година ви предстоят интересни преживявания, едно от които е съвпадът на сбъднатите желания между Слънцето и Нептун. Но не бързайте, изчакайте началото на следващата седмица и тригонът на светилата с Луната от вашия знак.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Луната,нарастваща и в зоната на здравето, ви подканя да обръщате повече внимание на потребностите на тялото и духа, за да се чувствате в силата си. Напрегнатите аспекти в знаците на вашите рождени слънце или асцендент изискват особено внимание. Разположени в зоните на отношенията с най-близките, те могат да ви поставят в критични условия, когато разумът и любовта трябва да бъдат водещи. Бъдете внимателни при работа с електрически уреди и с режещи инструменти. Избягвайте конфликтите в домашната среда и в служебните отношения. От четвъртък Слънцето е в Риби, огрявайки най-лъскавата и съзидателна зона на слънчевия хороскоп. В марсовия период на личната година предстоят интересни астрологични събития.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична във финансово отношение седмица. Нарастващата Луна прави осъществими някои идеи за увеличаване на приходите. Ще ви се наложи да преодолявате някои лични задръжки и предубеждения. От четвъртък Слънцето е във вашия знак. Започва новата астрологична година. С обръщането на Меркурий в края на седмицата ще отпаднат някои външно наложени ограничения, което ще ви даде повече свобода на мнение и изразяване на позиция.

Дати на някои астрологични събития

Сатурн квадрат с Уран на 17.02.2021/21:09

На 18.02.2021/12:43/ Слънцето преминава в Риби

Венера в квадрат с Марс на 20.02.20218/1:04

На 21.02.2021/2:52/Меркурий директен от 11°Водолей

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Близнаци, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

17.02.2021/ 2:16 – 17.02.2021/ 5:12

19.02.2021/ 9:28 – 19.02.2021/ 18:03

21.02.2021/ 20:39 – 22.02.2021/ 5:53

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

5 коментара so far »

  1. дафи каза,

    Писа на февруари 15, 2021 @ 7:59

    Само с една дума за родените на 20 май?!Моля!!!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 15, 2021 @ 13:11

    дафи,
    28телец, далеч от окото на урагана.Но все пак, по-кротко през тази седмица.

  3. Дафи каза,

    Писа на февруари 15, 2021 @ 21:40

    Муси,благодаря!

  4. uranus каза,

    Писа на февруари 16, 2021 @ 11:44

    А за родените на 6 ноември?Благодаря предварително

  5. Р- Роси каза,

    Писа на февруари 17, 2021 @ 18:24

    Слънце на 5 градуса в телец. Има ли изобщо начин за дистанциране от бурята?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии