Седмичен хороскоп 16-22 декември 2013 година

Пълнолуние в Близнаци

Директен Уран

Ретроградна Венера

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Най-важното астрологично събитие на седмицата е последното пълнолуние за 2013 година. Точната опозиция на светилата ще стане във вторник,в 11:28 часа б.г., време, в 25 градуса Близнаци-Стрелец. Новолунието в Близнаци създава раздвижване във всички сфери на живота. Енергията на лесновъзбудимите Близнаци ще се предаде на много хора като импулс за активно общуване.

Разговори, срещи, динамика в обмена на информация – директно или индиректно, много приказки, много заявени мнения, словесни престрелки, спор заради самия спор, всичко това ще го има в дните на пълнолунието между понеделник и сряда. Повечето хора ще се „включат“ предимно на предаване, и много по-малко на приемане на информация. Запознаването и сприятеляването ще бъде по-лесно за тези, които изпитват известни задръжки в тази област.

За свободата на изразяване ще спомогне и Уран от Овен, който във вторник, по пълнолуние, излиза от ретроградната си фаза. Уран се движеше назад отпреди точно пет месеца, от 17 юли 2013 година. Планетата, която оказва най-силно влияние върху свободолюбивите подтици на хората, върху революционните нагласи и отхвърлянето на зависимостта и ограниченията сега отново ще разбуни духовете и ще заяви своята съпричастност с всички форми на протест срещу властта и нейните представители. Все повече хора ще искат да заявят открито своята позиция.

В края на седмицата, на 21-ви декември Венера става ретроградна. „Венера навлиза в зоната на своята ретроградност, когато предстои нейният Долен съвпад със Слънцето. И това е времето, когато тя се доближава най-близо до Земята. Венера, подобно на Марс, няма ретроградност всяка година, а това се случва един път на всеки 18 месеца, или три пъти на всеки пет години. Продължителността на ретроградната фаза на Венера е около 40 дни, за което време тя изминава в обратна посока средно 16 градуса.“

Сега Венера тръгва назад от 28-я и стига до 13-я градус на Козирог, откъдето ще поеме в права посока на 31.01.2014 г. Венера е планета на любовта и хармонията. Нейното положение в хороскопа показва какво обичаме и ценим, къде се чувстваме най- добре, какви взаимоотношения изграждаме с околните, до колко умеем да се радваме и забавляваме. Когато е ретроградна, всичко върху което оказва влияние търпи в една или друга степен промяна.

В Козирог Венера ни кара да бъдем по-сдържани в проявата на чувствата си, а когато стане ретроградна, в сферата на емоциите настъпват сериозни задръжки и ограничения, на преден план излизат разсъдливостта и прагматизма. Ретроградната Венера в Козирог ще накара много хора да бъдат по-сдържани в разходите си за подаръци и забавление по празниците, семейният бюджет може да стане причина за домашни спорове и напрежение.

Периодът на ретроградност на Венера не е подходящ за годеж и брак. Но в същото време това е добър период за сериозни разговори на тема любов, доверие, почтеност, лична ценностна система, за морала и етиката на работното място, за яснотата в отношенията между съдружници, между работодател и подчинен.

Движейки се назад Венера се връща към аспектите с Уран и Плутон и се включва в напрегнатата астрологична картина в кардиналния кръст. Същевременно Уран, който сега е в 8-я градус на Овен, отново тръгва към точен квадрат с Плутон, движещ се сега в 10-я градус на Козирог. Пресичането на енергиите им с точен квадрат ще стане през пролетта на 2014 г, на 21 април, но дотогава енергията на квадратурата ще се засилва с помощта на Венера, Марс, Юпитер и отчасти Слънцето, движещи се през кардиналните знаци Козирог, Везни, Рак и Овен.

Напрежение ще се усети още от средата на тази седмица, когато Марс навлиза в зоната на напрегнати аспекти с Уран (опозиция) и Плутон (квадрат). Те ще се развият и ще стигнат своя връх, ще станат точни, в празничните дни. Навръх Коледа, на 25-ти декември, Марс прави точна опозиция с Уран, а в последния ден на годината, на 31-ви, квадрат с Плутон.

По този начин в края на годината големият квадрат от планети в кардиналния кръст, стелиумът Слънце-Плутон-Меркурий и Венера в Козирог срещу Юпитер в Рак, и Марс-Уран в опозиция обещава неспокойни дни за много хора. Най-засегнати са родените със Слънце, или с асцендент, в кардиналните знаци, както и ако имат там рождени Луна, Венера, Марс, МС.

Препоръката е внимателно боравене с всичко остро и режещо, с всичко гърмящо като пиратки, бомбички, пушки и пистолети, с електрически уреди, с огън, с всичко, което може да нарани човек. Голяма е вероятността за инциденти, през последната десетдневка на декември, както за нещастни случаи и травми, също така за преднамерени агресивни актове, сбивания, провокации, терористични атаки. Пазете себе си и близките си! Не позволявайте глупостта и негативизмът да помрачат празника ви!

Това е последният ми за 2013-та.

Ще се срещнем отново през януари 2014 година,

с годишните и седмичните ми хороскопи.

Пожелавам ви празнично настроение,

много любов и разбирателство,

богата празнична трапеза с много късмети,

весело изпращане на старата 2013-та

и възторжено посрещане на новата 2014 година!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои противоречива седмица. Пълнолунието във вторник в Близнаци за вас дава свобода на общуването както в професионален, така и в личен план. Имате много какво да си кажете с хората около вас. За бизнес делата седмицата е подкрепяща, можете да сключите договор или да се уточните по основни точки от предстоящ ангажимент. Някои задръжки сега отпадат, други се появяват. Уран, който се движи през знака ви, тръгва в права посока след пет месечно ретроградно движение. В следващите седем месеца той ще ви провокира да отстоявате себе си, да формулирате и заявите своите идеали и предпочитания независимо дали това се харесва на околните или не. Венера обаче става ретроградна и то в кардиналния Козирог, което в известна степен ще постави на изпитание работните взаимоотношения с партньор или съдружник до края на месец януари на следващата година. И тъй като януари се очертава напрегнат за вашата зодия, препоръката е, каквото можете да изясните, да изчистите, да „заковете“ в работните си взаимоотношения, направете го през тази седмица до петък. До края на декември бъдете внимателни при боравене с остри, режещи предмети, с огън и възпламеняващи се неща, не реагирайте първосигнално на провокации, дръжте емоциите си под контрол и избягвайте конфликтни ситуации.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои благодатна седмица. Пълнолунието във вторник прави първата половина на седмицата много вълнуваща. Ще се почувствате специални в средата на хора, които оценяват вашия труд и постижения. Радостта ви ще бъде двойна, като част от успешен колектив от една страна, но и като изявен негов представител, от друга. Дали ще има съответно материално изражение? Не и за всички. При някои ще останат само нематериалните награди, при други ще има малка премия, и едва при малка част от групата ще дойде доброто възнаграждение. Недоволните имат шанс да сменят колектива си до края на януари следващата година. Директният Уран ще ви подкрепя във всяка проява на свободолюбие, на отхвърляне на ограниченията и търсене на нови хоризонти. В сряда се пазете от „удари в гърба“, пресичайте само на зелено и стойте настрана от болни хора. В петък избягвайте спречкване с жени, а в събота с мъже. Не планирайте пътуване на 25-ти и на 31-ви.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои вълнуваща седмица. Пълнолунието в срещуположния знак Близнаци отправя предизвикателство към комуникативните ви способности. Вниманието ви ще бъде насочено предимно към другите, или към някой, който спешно се нуждае от вашата подкрепа. Макар придържайки се към традициите, проявявайте повече свобода и оригиналност при подбора на подаръците за близките си. Давайте такава свобода и възможност за изява и на децата, вашите или тези, с които работите. Венера става ретроградна в зоната на вашите лични доходи и там могат да се появят някои нови-стари възможности, или отработени вече схеми сега да дадат положителен резултат. За сряда не планирайте разплащане и посещение на банка, неблагоприятен ден за паричните дела. В събота си вземете билет от лотарията и пуснете тото.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, астрологичната картина акцентира доходите. Пълнолунието на някои ще донесе добри вести, бонуси, премии, допълнителни доходи за посрещане на празниците, а също така и много ангажименти, с които да увеличите приходната част на годишния си бюджет. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, време на събиране на реколтата от усилна работа. С навлизането на Слънцето в сродния по стихия знак Козирог, в края на седмицата, когато другите почиват, или са в невъзможност да изпълнят ангажиментите си, вие можете да се окажете „подходящият човек в точния момент, на точното място“. Венера, управителката на знака, през тази седмица става ретроградна и това, през този и следващия месец, ще повлияе в голяма степен отношенията ви с хора, на чието мнение държите, от които зависите под някаква форма или се чувствате задължен по някаква причина.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

На родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои силна седмица. Пълнолунието в Близнаци през първата половина ви дава самоувереност, която стъпва на високите резултати, отчетени в тази последна работна седмица на годината. Пред вас се очертават отлични перспективи,които сега изглеждат като обещания, но в следващите месеци ще се превърнат в реалност. Старайте се повече при среща с хора, които могат да ви дадат добри препоръки или да ви предложат по-добра позиция. Съществува вероятност в желанието си да бъдете навсякъде в дните около пълнолунието, да пропуснете важен момент, затова от сряда нататък бъдете по-съсредоточени в целите си. Ретроградната Венера до края на месец януари 2014 -та ще ви бъде „като трън в петата“ в личните контакти, връщайки ви отново и отново към изясняване на отношения в предишна връзка или за неща станали преди време. В края на седмицата Слънцето преминава в сродния по стихия знак Козирог и за вас това очертава благоприятния марсов период на годината.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, последната работна седмица на годината започва относително спокойно. Пълнолунието в следващите дни съсредоточава вниманието ви върху здравето, вашето или това на някой близък. Прилагайте начин на хранене или подходяща диета, за да изхвърлите токсините от организма си и да засилите имунната си система. По същия начин подхождайте и в служебните си дела – изхвърлете ненужното и се хванете за здравото и надеждното. Сега сте в края на сатурновия период на личната година, време за разчистване на старото и освобождаване място за новото. Както за останалите кардинални знаци, така и за вас астрологичната обстановка е напрегната в последната десетдневка на декември, особено в дните 25 и 31 декември. Избягвайте конфликти, физическо претоварване и боравене с опасни предмети,бъдете внимателни, когато шофирате или пресичате улицата като пешеходци.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва напрегнато. И това не е случайно, Луната е във вашия знак противостояща на Слънцето. На вашите плещи тежи важна задача, отговорност, която няма кой друг да поеме. От вашата съобразителност, находчивост, бърза реакция и всеотдайност, зависи успехът на всичко, с което сте се захванали. Някои ваши лични планове могат да се разминат с очакванията на работодателя, партньора, на шева или на съдружника. Ще трябва да бъдете настойчиви в намеренията си и много убедителни в аргументите, за да постигнете своето. Особено внимание ще изисква въпросът за обща собственост или общи сметки, за дивиденти, които очаквате, за разплащане на което разчитате. Четвъртък е благоприятен ден в това отношение. Намислете си повече варианти за справяне със ситуацията, за да не може отсрещната страна да се измъкне.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и неделя.

 

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, продължава благоприятната тенденция от предната седмица. Дните около пълнолунието в сродния по стихия знак Близнаци са свързани с много вълнения. Периодът е добър за разширяване на контактите, за запознанства, особено с интересни хора, от които можете да научите нови неща. Вашата артистична природа ще намери поле за изява. Организационните ви умения също ще бъдат оценени. Някои ще бъдат ангажирани с подготовка на коледни тържества, други ще обмислят далечни пътешествия. На вторите обръщам внимание за напрегнатата астрологична обстановка от 25-ти до края на годината,когато дните за пътуване трябва да бъдат избирани внимателно и с отчитане на атмосферните условия. По празниците избягвайте физическо претоварване и емоционални напрежения, бъдете внимателни при боравене с остри предмети, огън, запалими вещества, пазете се от травми.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои още една добра седмица. Пълнолунието в сродния по стихия знак Близнаци ви изпълва с ентусиазъм и желание за включване в много неща, особено свързани с повече хора. Уран, управителят на знака, излиза от ретроградната си фаза във вторник. Ако в последните пет месеца сте се чувствали ограничавани, неразбрани и „тъпчещи на едно място“, то това вече се променя и в следващите седем месеца на директен Уран ще можете да следвате собствените си планове по-свободно. Ще срещате подкрепа на много нива, хора,готови да ви съдействат или да вложат време и средства във вашите проекти. Освободете се от предубеждения, но и от фалшиви приятелства – директни или такива от социалните мрежи. В личния живот се появяват нови хора, нови възможности, нова връзка за необвързаните.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстоящата седмица с пълнолунието в предходния знак Близнаци, е време за размисъл и равносметка. Добре е, ако до средата на седмицата си дадете възможност да погледнете на случващото се около вас от друг ъгъл, по мащабен и стратегически. Обърнете внимание на здравословните си проблеми, но не потъвайте в тях. Уран тръгва в права посока и ще чертае нови големи планове в кариерата, а в края на седмицата, когато Слънцето навлезе в противоположния знак Козирог, вниманието ще бъде заето с неща, в които са включени други хора, които разчитат на вас и активното ви участие. Ретроградната Венера в зоната на партньорство, до края на месец януари, ще ви подтиква да ревизирате партньорските си взаимоотношения и да направите нужното за погасяване на щетите , които волю или неволю сте причинили. Тригонът Юпитер-Сатурн и през тази седмица ще ви подкрепя в разумните и практични стъпки. През последната седмица на годината бъдете внимателни, избягвайте напрегнати ситуации, дръжте емоциите си под контрол, грижете се за собствената си безопасност и тази на близките си.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Пълнолунието във вторник ще постави акцента върху партньорските взаимоотношения и особено силно върху теми като доверие, честност, преданост, подкрепа, споделяне на чувства и на материални неща. Общите средства, имущество, правата на собственост, ще бъдат подложени отново на задълбочен анализ. В служебен план могат да ви бъдат направени внезапни проверки, или отправени претенции за доказване на лоялност. Но в тази последна работна седмица за годината имате шанс да направите добра сделка, да намерите нужните ви средства за ваш проект или да осребрите гениалната си идея. Вземете мерки за обезопасяване на жилището по празниците, не си обтягайте излишно отношенията със съседите.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. Пълнолунието във вторник ще постави за решаване важен въпрос свързан дома, в който живеете. Вземете предпазни мерки, обезопасете го, за да не се тревожите по празниците. Периодът е добър за купуване или за продаване на имот. Макар и само няколко дни, в тях можете да изберете, да се договорите и да осъществите сделката. Бъдете внимателни обаче при боравене с пари в сряда. В петък някои ще имат неприятни разговори с роднини от женски пол. Може да се натъкнете на някои нелицеприятни неща свързани с ваш приятел. Отделете време за разчистване в дома си и в приятелския си кръг. До края на годината не планирайте нищо друго освен почивка и разтоварване от грижите.

Благоприятни през тази седмица – четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 17.12.2013 г.,в 11:28 ч. Пълнолуние в 25°Близнаци.

На 17.12.2013 г., в 19:38 ч. Уран става директен от 8°Овен.

На 21.12.2013 г., в 23:53:ч. Венера от 28°Козирог навлиза в ретроградната си фаза и ще се придвижва назад до 31.01.2014 г.

На 21.12.2013 г.,в 19:11 ч. Слънцето навлиза в Козирог.

Луната през тази седмица се движи между знаците Близнаци и Дева, втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

17.12.2013 г., в 11:28 ч. – 17.12.2013 г., в 20:17 ч.

20.12.2013 г., в 6:37 ч.- 20.12.2013 г., в 8:48 ч.

22.12.2013 г., в 15:25 ч. – 22.12.2013 г., в 21:19 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

10 коментара so far »

  1. Вили Иванова каза,

    Писа на декември 16, 2013 @ 6:18

    Хиляди благодарности за възможността “виртуално” да ми гостувате всеки ден, за достъпно поднесената информация и за Вашите безценни съвети, госпожо Дачева!!! С пожелание за една балансирана и позитивна година!!! Оставам и занапред почитател на Вас и на целия екип на сайта. Да Ви е спорна 2014 година!!!

  2. Albena каза,

    Писа на декември 16, 2013 @ 7:51

    Благодаря Муси,

    Хубави празници и весело посрещане на Новата година! Ще очаквам с нетърпение годишния хороскоп!

  3. Юлия каза,

    Писа на декември 16, 2013 @ 10:24

    Благодаря, Муси!
    Желая Светли празници!

  4. Георгиа каза,

    Писа на декември 16, 2013 @ 11:29

    Весели празници и щастлива Нова година! Желая Ви много здраве и радост през 2014!

  5. megi каза,

    Писа на декември 16, 2013 @ 14:15

    Здравейте!
    По време на ретроградна Венера, може ли да се случи възстановяване на стара връзка между двама души,да се възроди нещо, което не се е сбъднало в миналото по най-добрия начин? Марс и Венера са в двата асцедента. И двете планети са ретроградни…
    Благодаря и весели празници!

  6. Tsveta каза,

    Писа на декември 18, 2013 @ 9:38

    Здравейте,
    можем ли скоро да очакваме годишни хороскопи за 2014?
    Желая ви весели празници!

  7. kalinka каза,

    Писа на декември 27, 2013 @ 13:04

    Очаквам с нетърпение годишния ти хороскоп Муси, и този за зодията ми. Весело посрещане на Новата година!

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 29, 2013 @ 15:57

    Терористичен акт на гарата във Волгоград, има загинали

    29 декември 2013 11:38 /

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1195026

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 29, 2013 @ 15:59

    Протестиращи в Истанбул разпръснати с гумени куршуми

    28 декември 2013
    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1194746

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 26, 2014 @ 13:05

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии