Седмичен хороскоп 17-23 декември 2018

Слънце-Уран в тригон

Меркурий-Юпитер в съвпад

Слънце в Козирог

Пълнолуние в Рак

Муси Дачева

zimnsolnzestОбща характеристика на периода

За разлика от предходната, тази астрологична седмица е изпълнена с астрологични събития. И както се полага на седмицата преди Коледа, повечето са в позитивния диапазон. В началото е тригонът на Слънцето и Луната, а в края опозицията – пълнолунието в Рак.

Хармоничният аспект между светилата е съпътстван от такъв между Марс и Плутон. По този начин началото на седмицата е подкрепяно за добри дела, за съпричастност, милосърдие и отдаденост на другите. Луната е в Овен, и без откровения няма да минем. Нещата трябва да се кажат, истината трябва да се изрази, да се вербализират проблемите.

От вторник до четвъртък са дните на Уран. Знаем, че той е покровител на инакомислещите, на реформаторите и бунтовниците, на анархистите също, още повече, че сега е в Овен. Ретрограден е в Овен,стимулиран от съвпада с Луната във вторник, и от тригона със Слънцето в четвъртък. Това е последният тригон Уран-Слънце в знаците Овен-Стрелец за близо 80 години напред. А може би и последната капка, която прави да прелее чашата. Хармоничните аспекти понякога дават шанс да се случат събития, които са готови да се изразят като завършени, оформени и осъзнати. Хармоничният аспект Слънце-Уран носи вдъхновение, стимулира хората на Духа към дълбоки прозрения и висша мъдрост. Ще се усети от определен кръг от хора, чувствителни към енергиите на Уран най-вече. Връзката Слънце-Уран е активатор на творческия потенциал на заетите в IT сферата, с новите технологии,под негово влияние се раждат гениални идеи, правят се научни открития.

През втората половина на седмицата сила придобива и Венера. Тригонът Слънце-Уран в огнените знаци прелива в тригон между Венера и Нептун във водните. Той става точен на следващия ден- петък. Много романтичен период под съчетаното влияние на планетите на земната и небесната любов. Време за изповеди, обещания и вричане във вечна вярност. Апогей на този чувствен период е пълнолунието в първия градус на Рак, предшествано от навлизането на Слънцето в Козирог.

Едновременно с тригона Венера-Нептун се случва друго важно астрологично събитие на седмицата – съвпадът на Меркурий и Юпитер. Меркуриевите аспекти са краткотрайни. Но достатъчни, за да запалят фитила на важни събития. Ретрограден Меркурий се срещна с Юпитер в края на ноември. За последно, директна планетата на комуникациите и гигантът на слънчевата система са имали съвпад в Стрелец преди 12 години, на 10 декември 2006-та. Съвпадът Меркурий-Юпитер, в Стрелец, е момент на истината. Кой каквото важно има да казва, да го направи в петък, вечерта. Откровено, истинно и добронамерено. Но, който казва, ще трябва и да слуша това, което другите му казват, процесът е двустранен, и учи на умение да се чуваме, и разбираме. Съвпадът Меркурий-Юпитер провокира чувството за хумор.

Светът е оцелял, защото се е смял.“

Родените през тази седмица ще имат цял букет от хармонични аспекти в солара, което обещава динамична, изпълнена с ярки събития лична година.

По това време на годината преживяваме най-късият ден и най-дългата нощ. Денят на зимното слънцестоене обикновено е на 21 декември, но сега има леко забавяне. Преминаването на Слънцето в Козирог ще бъде в 0:22 часа на 22-ри, събота. Започва астрономическата зима. Добрата новина е, че от този момент нататък денят започва да расте. В зоната сме на активната визия за бъдещето, на големите амбиции и високите цели, които да следваме през идващата година.

В събота вечер е пълнолунието в Рак. Опозицията на Слънцето и Луната е в първия градус на кардиналните знаци Козирог-Рак. Наслагването на двата цикъла, този на зимното слънцестоене и този на пълнолунията, води до случване на двете събития в един ден -22 декември.

Пълнолунието в Рак прави всичко много лично, много емоционално и крайно. Чувствата доминират, и за разума няма място. Най-силно се отразява на емоционалното състояние на тези,които имат в рождените хороскопи активност в първите градуси на кардиналните знаци, и особено с напрегнати аспекти между Слънцето и Луната.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Чудесно начало за вашия огнен знак. И не само това. Луната прави тригон със Слънцето в Стрелец и съвпад с Уран, два енергетизиращи аспекти, които задават добро стечение на обстоятелствата, и развитие на делата във ваша полза, намиране на рационални решения. Яхвайте гребена на вълната, която през тази седмица е мощна и покровителсвена за вашия знак. Оглеждайте се за добри оферти за работа, за пътувания, и за обучение. И не се колебайте да се включите в мащабни начинания. За да тръгнете към високия връх, трябва да направите първата крачка. Пълнолунието в Рак в края на седмицата ви прави фокусирани в дома и близките. Отношенията с роднините,с членовете на семейството са най-важни и подхранващи чувството за стабилност, и пълноценност на живота. Отзивчивост, съпричастност, отдаденост на потребностите на най-близките, най-съкровената близост на която сте способни е в зоната на влияние на пълната Луна в Рак.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Хармоничният тон зададен от нея се поддържа и в следващите дни. Слънцето от сродния по стихия знак Стрелец прави тригон с ретроградния Уран от Овен. Аспектът е последен за настоящото преминаване на планетата през огнения знак, в неговия край, и затова значим по влияние. Той може да провокира реформатора във вас, да ви подтикне да предприемете неочаквани стъпки, да правите нестандартни за вашия досегашен начин на живот неща, да ви изведе от „зоната на комфорт“, както е модерно да се казва. Както и да направите своето научно откритие. И този аспект не действа самостоятелно. Подплатен е от съвпада на Меркурий и Юпитер в Стрелец, който внася яснота в намеренията. С идващото пълнолуние, се намирате в чудесен период за изява, за слава и успех, който сте си заслужили, но също така и за много подаръци от съдбата. Децата са в центъра на много от събитията и носители на родителска гордост. В личните отношения през тази седмица има яснота и определеност, но също така много нежност и романтика.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Нарастващата Луна в Овен повдига тонуса, прави ви още по позитивни и приветливи. Накъде повече? Огненият тригон на Слънцето с Луната, и с Уран, е откровение за вашата прозорлива природа. Ще ви хрумват всевъзможни неща, чудесни идеи, някои гениални, нека се похвалим. Интуицията е включена на силни обороти и можете да и се доверите. Венера и Нептун от водните знаци също ви настройват на фини усещания и откровения от висшите планове, за творчество вдъхновение и усилна работа. Най-значим за вас от цялата палитра хармонични аспекти на седмицата е съвпадът на директния Меркурий и Юпитер във вашия знак. Той ви кара да бъдете още по-откровени, да си казвате нещата „право куме в очи“, но не прекалявайте. Всичко с мярка? зове Слънцето, навлизащо в Козирог. Съвпадът Меркурий-Юпитер внася важна промяна в живота ви, поставя начало на нов 12 годишен цикъл за двете планети, предимно творчески, задействащ целият наличен потенциал, с който разполагате. За да се изразите успешно в този нов цикъл, поставете на пиедестал вашата почтеност, Юпитер от знака ще ви помага в тази посока, но Сатурн от Козирог ще ви провокира и изпитва. Пълнолунието в Рак задава приливна вълна от емоции в интимните отношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. В някои ваши намерения могат да настъпят промени, дори обрат. И макар да не ви харесва да изпадате в такива състояния, ще трябва да ги приемете и да се справите с породилите се взаимоотношения, и чувства. Следствие от миналата, твърде материална, седмица е информация, нови обстоятелства, свързани със собствености, материални ресурси, финансови операции. Във вторник Луната е във вашия знак, все още под влияние на срещата с Уран, ще остане до четвъртък там. Тя ви прави активно включени, в голяма степен заинтересовани, от случващото се на друго място, с други хора. Важна роля в това отношение има Венера. Планетният управител от срещуположния знак се свързва хармонично Нептун. Двете планети прозвъняват струната на милосърдието и ви насочват към хора и събития с благотворителна цел. Не търсете показност, ако го правите, давайте от сърце, и забравете. Пълнолунието в Рак отваря врати и сърца, прави ви по-общителни и разговорливи, готови за нови приятелства и нови интелектуални предизвикателства.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда,четвъртък, петък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица ориентирана предимно към домашните дела. И общите финанси. Те са центъра, около който се завъртат проблемите и начините за тяхното решаване. Вашата пословична отзивчивост ви прави активно включени в различни благотворителни акции. Хармоничните аспекти предколедно обещават намиране на изход от всяка трудна ситуация. „Няма начин да няма начин“ На планетния управител предстои важна среща, в домашни условия, на която не се е радвал близо 12 години. Съвпадът Меркурий-Юпитер ще внесе в домашната среда много радост, придобивки и надежди за по-добро. На свободните сърца могат да се случат интересни запознанства в дома на родителите или планирани срещи от близки роднини. Пълнолунието в Рак придава значимост на роднинското участие в живота ви, но също така насочва към обединяване на усилията в обща програма, дейност, фирма, която да се развие през следващата година.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда,четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Това ви прави ангажирани с домашните дела, или с това, което правите от дома, в повече от обикновено. Тригонът Слънце-Уран от Овен внася раздвижване в домашната среда, необходимост от промяна, ремонт, реорганизация, разтоварване от излишни ангажименти, повече свобода и подкрепа. В края на седмицата Слънцето влиза във вашия знак. Започва астрономичната зима и новата астрологична година за Козирог. И в същия ден, пълнолуние в Рак. Съчетаването на двете събития е впечатляващо. Придава на новата лична година, за родените в първите градуси, много фокусирана енергия във водния знак, където се движи и СЛВ, изразена емоционалност и силна свързаност с род и корени. Това пълнолуние може да подчертае връзката ви с родното място, да ви подскаже опорите на които се крепи самосъзнанието, усещането за принадлежност, за сила и стабилност. Както и обратно- слабите места. Пълнолунието Рак придава значимост на партньорството, укрепва отношенията и показва силните страни на връзката ви.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда,четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на гениалните идеи. Провокирани сте в тази посока най-малко от де страни. Тригонът на светилата, в който участва и Уран от Овен, прави активна зоната на работните взаимоотношения, на екипната работа, на новите проекти, на плановете за близкото бъдеще. Периодът е добър да обмислите сдружаване с човек, или хора, с които сте на една вълна. Привлечете сътрудници, които да ви помагат, или работете „на равна нога“ с някого, но не оставяйте неизпълнен ангажимент. Авторитет се гради трудно, а се разваля за миг. Един от акцентите на седмицата е съвпадът на Меркурий и Юпитер в срещуположния знак Стрелец. Тази среща на планетния управител се случва през 12 години, за последно е била през декември 2006 година. Съвпадът благоприятства полезните контакти, срещите с подходящите хора, с които имате сходни интереси, и с които бихте могли да работите съвместно. Възможно е при някои да се стигне до разтоварване, до освобождаване от неизгодни партньорски взаимоотношения. Пълнолунието в Рак е много добро от финансова гледна точка. Обещава добри приходи в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, вторник, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Овен. Това предопределя период на голяма социална активност, много ангажименти с други хора и партньорски такива. Планетният управител се грижи за финансовата обезпеченост, както и за интимния ви живот. Венера прави хармоничен аспект с Нептун и така всяка ваша активност, резултат на добри намерения и талант, ще може да се изрази и материализира по някакъв начин. Имате много идеи, свои и чужди, които очакват реализация. Значителна част от тях са с благотворителен характер. Венера от Скорпион усилва вашата привлекателност, и с малко усилия можете да станете център на внимание, стига да искате точно това. Цялата седмица е добра за срещи, но петък в пъти повече, заради съвпада на Меркурий и Юпитер в Стрелец. Алтруизмът на този съвпад изисква много добра вътрешна разположеност, за да създадете около себе си нужната ви хармония. Пълнолунието в Рак в края на седмицата дава „карт бланш“ на възход в кариерата, на одобрение на ваш проект или разрешава проблемна ситуация в работната среда.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Слънцето прави тригон с планетния управител. Това се случва за последен път, докато Уран беше в Овен през последните 8 години, и ще се случи отново през 2094 година. Силата на хармоничния аспект Слънце-Уран е в рационалното мислене, в намирането на най-прекия път, в търсенето на изчистени от прекомерни емоции отношения. Малко студено и резервирано звучи, но на помощ идва другия хармоничен аспект, много емоционален и чувствен, между Венера и Нептун във водните знаци Скорпион и Риби. Така че балансът е постижим дори в рамките на седмицата. Съвпадът Меркурий-Юпитер ви прави популярни сред приятели и в социалните мрежи. Можете да организирате около себе си хора, да създавате групи на основата на общи интереси, но без финансови ангажименти, тъй като наближава коварния квадрат с Нептун. Пълнолунието в Рак е обнадеждаващо за здравето и за всички възникнали проблеми на работното място.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Отново динамично начало на седмицата. Предизвикателства идват отвсякъде. Но най-голямото е в края на седмицата- пълнолунието във вашия знак. Някои се чувстват твърде натоварени и недалеч от идеята да търсят помощници. В това отношение тригонът на Слънцето и Уран през първата половина на седмицата е във ваша подкрепа, да намерите точния човек, дори да става дума за краткотраен ангажимент. Участието на новите технологии се подразбира, защото урановото влияние е винаги свързано с тях. Срещата на Меркурий и Юпитер в Стрелец ви насочва към търсене на по-млади, или по-неопитни хора, с намерение да ги обучавате. Дните между вторник и четвъртък са благоприятни за срещи с кандидати и интервюта. С навлизането на Слънцето в Козирог се открива и темата за търсене и намиране на по добра работа и за вас. Предстои съвпад на Слънце и Сатурн в Козирог в началото на следващата година, който ще привлече върху вас вниманието на подходящия нов работодател, или партньор в бизнеса. Романтичната тема също е силно активирана през тази седмица. Венера и Нептун са в тригон в средата на другите водни знаци Скорпион и Риби, което ви прави обект на любовни изповеди и романтични жестове.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. В понеделник двамата управители на знака, Плутон и Марс, са в хармоничния аспект секстил. Към този позитивен елемент се добавя Венера от вашия знак в тригон с Нептун от Риби. Аспектът е силен, балансира противоречията, ако ги има, прави ви приятни и приемани от околните. На мнозина седмицата обещава материални придобивки, късмет под една или друга форма, получаване на заработени пари и добавка към тях. Финансовият елемент е силно проявен, но бъдете внимателни какво и колко взимате, все пак „няма безплатен обяд“, затова следете баланса между даване и взимане, за да не се налага после да връщате надвзетото. Съвпадът на Меркурий и Юпитер в зоната на притежанията, може да ви даде удовлетворение и получаване на справедливост от добро развитие на процеси, в които сте включени. В същата посока са и резултатите, които можете да получите по пълнолуние. Пълната Луна в сродния по стихия знак Рак дава реванш, успех, постигане на ясно определена цел.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия знак Рак. Водната енергия се изразява и посредством хармоничния аспект между Венера и Нептун от вашия знак. Тригонът между тях зарежда с високочестотни енергии на разбиране, съпричастност, толерантност, приемане и опрощение. Най-чувствителни към неговото влияние са тези от втората декада на знака. Активността в огнения Стрелец от своя страна размества пластова в професионалната сфера. Тригонът на Слънцето в Стрелец и реформатора Уран от Овен е индикация за промени, които могат да се отразят и на личните доходи в позитивна посока. Другият акцент на седмицата- съвпадът на Меркурий и Юпитер води до припознаване от хора, от които зависи професионалният растеж. Някои ще получат похвали и награди, други – нови възможности за изразяване. Пълнолунието в Рак е време за реализация, за заявяване на себе си, за намиране на нужната подкрепа и за постигане на своето, каквото и да е то.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Луна на 18.12.2018 / 4:27

Слънце в тригон с Уран на 20.12.2018 /18:22

Венера в тригон с Нептун на 21.12.2018 /19:11

Меркурий в съвпад с Юпитер на 21.12.2018/ 19:37

На 22.12.2018 / 0:22/Слънцето влиза в Козирог

На 22.12.2018/19:48/ Пълнолуние в 0°49’Рак

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

18.12.2018 / 9:21 – 18.12.2018/ 11:37

20.12.2018 / 2:42 – 20.12.2018/ 16:34

22.12.2018/ 16:21 – 22.12.2018/ 18:28

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии