Седмичен хороскоп 17-23 юни 2019 година

ПЛ 17 6 2019 в понеделник

Нептун ретрограден от петък

Слънце в Рак от 21 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с пълнолуние. Луната в Стрелец прави точната опозиция към Слънцето в Близнаци на 17 юни в 11 31 ч., наше време. Всъщност началото на пълнолунието е в предходната неделя, когато пълнеещата Луна направи съвпад с ретроградния Юпитер. Активното включване на огнения знак Стрелец като място на събитие и с участието на управителя, придава пълнота, мащабност и значимост на случващото се.

Във вторник е съвпадът на Меркурий и Марс в 21Рак. В близост до СЛВ, аспектът е извор на вдъхновение за младите, за новосъздадените групи, сдружения, фирми, семейства. Дава се път на идеи и формирования свързани със семейството, и защитаващи семейните ценности. Тригонът с Нептун придава мекота, грижовност и духовни измерения на обединения с идеална цел. Съпротивата на срещуположната група е от важно значение към настоящия момент. Но изпитанията са затова, за да се преминава през тях, и да се продължава напред.

Стрелецът е зоната на великите идеи, на големите стремежи, на стратегическото планиране, на далечните цели. Съвпадът на Луната с Юпитер по пълнолуние в Стрелец отваря вратата към тях. Но, два дни по-късно предстои преминаване през ситно сито. На 19 юни, в сряда, Луната, вече в Козирог, е в зоната на тройката ЮЛВ-Сатурн-Плутон. Срещу тях,в нейния знак са Меркурий-Марс-СЛВ.

И за непосветените в астрологията е ясно, че предстои ярка поляризация на сили, които имат значими сфери на влияние. В кардиналните знаци, в семейно ориентирания и предпазлив Рак, около СЛВ, носител на новото и на прогреса се фокусират младежки по дух, мотивирани прогресивни сили. Срещу тях се обединяват ретроградни,задържащи, опиращи се на власт и задкулисие други сили, подкрепяни от Луната. Място за обединение няма. Всеки се е капсулирал в своите схващания и не чува отсрещната страна. Към тази мощна опозиция ръце за помощ протяга мистичният Нептун. По-силните аспекти, тригоните, са насочени към групата в Рак, а сектилите към тази в Козирог. По-умният отстъпва, по-мъдрият намира решението, което приемат всички. Интуицията при едни ще посочи верния път за излизане от затруднение. При други обаче, тези с по-високо ниво на емпатия, ще срине защитите, и ще оголи нервите.

Съвпадът Меркурий-Марс,в марсовия ден от седмицата, провокира словесна агресия, която може да премине във физическа саморазправа. Важи както за личните взаимоотношения, така и за междудържавните.

Комуникацията рязко обеднява откъм възможности в петък, когато Слънцето напуска Близнаци. На 21 юни от Рак то ще наклони везните към двойката далечни ретроградни планети. В същия ден броят на ретроградните се увеличава. Нептун тръгва назад в петък, 21 юни. В петък е първият ден на лятото, лятното слънцестоене, ден за радост и благодарност към Твореца.

Ретроградната фаза на Нептун е всяка година, продължава малко повече от пет месеца. Измества се с два дни назад годишно,което значи, че много години започва през лятото и свършва през есента. Тазгодишната ретроградна фаза е от 21 юни до 27 ноември. Така ретроградните планети стават четири. Време за тъпчене на едно място и трудно придвижване напред, до септември.

Ако в началото на седмицата е пълнолунието, то в края ще ни радва тригонът на Слънцето и Луната в началото на водните знаци Рак-Риби.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Съвпадът и с Юпитер в края на предходната е донесъл на някои радост и подаръци от съдбата,за които ще трябва да се отплащате в следващите дни. През тази седмица пълнолунието в Стрелец и съпътстващата силна опозиция в кардиналните знаци ви поставят пред важен житейски избор. С навлизането на Слънцето в Рак, в петък, семейната среда става все по-значима. Подкрепата, която получавате, ще става все по-необходима. Както и вашата енергия оправена към близки хора. Влиянието на Нептун ще ви кара да пренебрегвате собствените си интереси в полза на дома и семейството. В период сте на активен духовен растеж и това, което правите, е силно ориентирано към бъдещето ви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с пълнолуние в другия огнен знак – Стрелец. Едно от трите огнени пълнолуния в годината, предхождано от съвпад на Луната с Юпитер в Стрелец. Но също така съпроводено с квадрат на Нептун. Затова влиянията са противоречиви и зависят от личната транзитна картина. При едни, пълнолунието носи скокообразен напредък в личния живот. При други, опозицията на планетният управител и Луната – покровител на дома и родителството, с намесата на Нептун, води до сериозни промени. Опозицията в кардиналните знаци, която се усилва като влияние, с навлизането на Слънцето в Рак, в петък, ви изправя пред сериозна дилема,която за някои е свързана с работни условия и собственост.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с пълнолуние в Стрелец. Веднъж в годината се радвате на пълна Луна на ваша територия, но през тази радостта е двойна. Съвпадът на Луна и Юпитер е съществен бонус към предстоящото пълнолуние. Мнозина са изпитали усещането за вътрешен покой, хармония и удовлетвореност, които съпътстват този аспект. Разбира се, когато няма съпротива към него в личната транзитна картина. В противен случай води до необосновано самодоволство. Активността в кардиналните знаци ви поставя финансови въпроси за решаване. Те могат да са свързани с инвестиции, или със спестявания, със задължения, или очаквани приходи. Налагат ви се промени, отказ от едно, начало на друго. Въпросите ще стават по-значими през месец юли, когато в тази зона ще има затъмнения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои резултатна седмица. Пълнолунието в Стрелец при предхождащ го съвпад на Луната с управителя на знака- Юпитер, прави достъпни за вас неща, които са държани скрито, информация, която е била тайна. Как ще я използвате зависи от вас, дали за лична облага или в интерес на повече хора. Важни са изборите, които правите през тази седмица и особено във вторник и сряда, когато Луната се движи през другия земен знак – Козирог. Информацията, която достига до вас, ще става се по-важна с навлизането на Слънцето в Рак в петък. Периодът е добър за натрупване на нови знания и придобиване на умения, за които ви трябва диплома, или сертификат.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия подвижен знак Стрелец. И с пълнолуние в Стрелец. Домът, семейството, най-близките, родствените връзки, корените, стават много важни през тази седмица. Някои започнали неща от ноември сега навлизат във фаза на решение и разгръщане. По някои теми настъпва момент да сложите точка, да приключите, след като сте си дали достатъчно време. Слънцето преминава в Рак в петък, което прави подкрепата много важна. Тя ще дойде най-вече от тези, с които сте изградили доверителни отношения. Ще ви се наложи да правите обосновани избори, затова задайте си прецизни критерии. Ретроградният Нептун от зоната на партньорството ще ви прави по-наблюдателни и аналитични към чуждите грешки.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда. петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в предходния знак активира всичко, което стои скрито, и за което сте имали притеснения. Яснотата ще ви помогне да се съсредоточите върху най-важното. Съвпадът на Марс и Меркурий в срещуположния знак във вторник провокира противопоставяне, недоволство, опозиция на мнения, предизвиква за сблъсък. В петък и Слънцето навлиза в зоната на партньорството. Ще ви се налага да чувате повече какво е мнението на отсрещната страна и да се съобразявате с него. В меркуриевия период на личната година сте, време за промяна. В петък и Нептун изисква внимание. Ретроградността му ви кара да обърнете поглед към отношенията си с близката родствена среда, но също така и да подобрите своята информираност по някои въпроси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Стрелец. И с пълнолуние там. Съвпадът на пълнееща Луна и Юпитер в неделя,в зоната на партньорските отношения, и изпълва с вдъхновение и амбиции за постижения. Ще имате успех, ако следвате собствената си интуиция. Ако робувате на чужди интереси, ще попаднете в зоната на активна опозиция между новото и старото, една мелачка, която няма пощада. От петък, когато Слънцето навлезе в Рак, на кантара ще натежава отношението ви към материалното, за сметка на идеи и принципи от нематериален характер. Също от петък Нептун става ретрограден, и от зоната на професионалната изява ще и дава много задачки за решаване, с които ще изпитва чувства и житейски цели.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. Пълнолунието в Стрелец още от края на миналата седмица ви прави участник в приятелски, или семейни, събирания. В следващите дни ще имате допълнителни включвания, което ще натовари седмичния график. Във вторник и сряда предстоят сериозни сблъсъци в кардиналните знаци, които ще се отразят най-вече на тези от втората половина на зодията. Луната от Рак увеличава силата на противопоставянето по линия на близък семеен кръг и професионална сфера. Ще ви се налага да приемете нови обстоятелства, да се съобразявате с нуждите и претенциите на други хора, както и да се откажете от някои идеи, и планове, за бъдещето. Или да внесете сериозни промени в тях.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои комуникативна седмица. Пълнолунието в Стрелец е вдъхновяващо за вашата въздушна природа. Имате широко поле за изява. Вашите организационни умения имат шанс да покажат потенциала си. Опозицията в кардиналните знаци обаче, във вторник и сряда, ще бъде голямо изпитание за вашата увереност в собствената правота. Четвъртък и петък са подходящи дни за решаване на въпроси свързани със собственост. При проблеми със здравето, търсете повече информация, не се доверявайте само на един източник. Периодът до края на месеца е добър за лятна почивка, за отделяне повече време за себе си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои противоречива седмица. Пълнолунието в Стрелец, в понеделник, задава позитивен тон, но също така обещава много ангажименти и натоварване, което може да ви дойде в повече. Пестете сили за важните неща. Във вторник и сряда предстоят предизвикателства. Планетният управител се движи в срещуположния знак Козирог, активирайки мощна планетарна опозиция, в която вашият знак е активен участник. Избягвайте иницииране, или включване в конфликти. Търсете мирни пътища за решаване на спорни въпроси. От петък Слънцето се установява във вашия знак за месец напред. Това, което мислите, чувствате и правите, ще бъде видно за всички. И съответно оценявано. Предстоят промени в плановете и пренастройване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои финансово ориентирана седмица. Пълнолунието в понеделник, в Стрелец, в зоната на личните доходи обещава добро развитие на паричните дела. Активността в кардиналните знаци, с участието на Луната, поставя на дневен ред обезпечаването на някои ваши планове. За някои те ще са свързани с образование, за други с пътешествия, за трети с повишаване на квалификацията, за други- важни семейни събития. Предстоят ви трудни избори, заради опозицията на планетните управители – Марс и Плутон, и то в кардиналните знаци. Ще трябва дълго да претегляте плюсове и минуси, докато вземете крайно решение. Предстоят и затъмнения в тази зона, по оста Рак-Козирог. Не бързайте, както ви сръчква Уран от срещуположния знак. Обмисляйте добре всяка своя важна житейска стъпка.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои резултатна седмица. Пълнолунието в Стрелец е в зоната на професионалната изява, което задава добра основа за кариерен успех и признание. Мощната опозиция в кардиналните знаци, особено във вторник и сряда, внася известна дисхармония в личните взаимоотношения. Възможно е да се чувствате подведени в очакванията си. В петък Нептун влиза в ретроградната си фаза. До 27 ноември планетният управител ще ви помага да търсите и намирате решения на личните си дела посредством намаляване на темпото и отделяне повече време за размисъл и себеанализи. От петък Слънцето е в другия воден знак – Рак. Навлизате в марсовия период на годината- време за реализация на планове, които изискват повече воля и вътрешна мобилизация.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 17.06.2019/ 11:30/ Пълнолуние в 25°Стрелец

На 21.06.2019 /17:35/ Нептун от18°Риби навлиза в ретроградна фаза

На 21.06.2019/ 18:54/ Слънцето навлиза в Рак

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Риби, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

17.06.2019/ 11:31 – 17.06.2019/ 19:13

19.06.2019 /14:19 – 20.06.2019 / 5:00

21.06.2019 /17:02 – 22.06.2019 /17:01

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии