Седмичен хороскоп 18-24 март 2013 г.

Пролетта идва в сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в седмицата на пролетното равноденствие, когато Слънцето започва новия цикъл по зодиака, преминавайки в знака Овен. Както писах в годишния хороскоп 2013, месец март се очертава неспокоен, особено в неговата втора половина.

С навлизането на Марс в Овен отново се включва напрегнатият аспект между Уран и Плутон в кардиналните Овен и Козирог. Участието на трите малфактора Марс, Уран и Плутон провокира недоволство, гняв, агресия у много хора, но най-вече при тези, които имат активни кардинални знаци в рождените си хороскопи. Точният съвпад на Марс и Уран е в петък, но неговото влияние ще се усеща още от понеделник и особено във вторник, когато е квадратът на светилата.

Както се вижда от картата на пролетното равноденствие с координати за София, Луната е включена в тао квадрат с Марс-Уран и Плутон. Това обещава неспокойна пролет както за управляващите, така и за всички нас, обикновените хора.

В обществените отношения напрегнатата астрологична обстановка повишава противоречията между властта и народа. Тенденцията за изразяване на недоволство от статуквото, протести, демонстрации, анархизъм и вандализъм ще се засилва през втората половина на тази и особено през следващата седмица, когато предстоят дузина точни планетни аспекта.

През тази седмица, за втори път, се образува конфигурацията Йод (Пръст на съдбата) на небето, съставена от Сатурн, Плутон и Юпитер. Първият път, за последните 24 години, тя бе в деня на зимното слънцестоене на 21 декември 2012 година.

„„Пръстът на Съдбата“ е рядко срещана фигура за външните планети, тези извън Марс. Затова, когато се случи, с нейното участие могат да бъдат провокирани някои драматични промени в социалния живот, особено в сферата на взимане на управленски решения и тяхното прилагане върху голяма прослойка от населението.

Почти идентична астрологична конфигурация, като настоящата, е имало през 1989 г., на 17-19 май. Тогава Пръстът на Съдбата е образуван също между Юпитер-Сатурн-Плутон, заемащи същите знаци- Близнаци, Козирог и Скорпион, но разменени. Двете планети са били в собствените си знаци, Сатурн в Козирог, а Плутон в Скорпион.“

„Йодът обикновено е съпътстван с опити да се поправят грешки, които понякога водят до по-големи грешки“

Участието на Плутон и Скорпион (чрез Сатурн в него) винаги указват подмолни течения, скрити манипулативни действия с цел насочване на обществените процеси в определена посока. Аналогията с 1989 година ще стане очевидна в следващите месеци на 2013 година.

Периодичното активиране на квадрата Уран-Плутон в последните години е съпроводено със засилена сеизмична дейност по чувствителните зони на Земята. Възможно е да има по-силни земетресения както и резки климатични промени.

Необяснима раздразнителност, конфликтност, необмисленост на постъпките могат да се наблюдават у хора със Слънце, Луна, Асцендент и Марс в зоната на аспекта 7-12 градус на Овен, Козирог, Везни и Рак. Възможни са главоболие, сърцебиене, проблеми с кръвното налягане, вероятни са в повече инфаркти и инсулти, битови травми и такива от неизползване на предпазни средства при работа с машини и съоръжения. Повишена е вероятността за аварии, инциденти с транспортна техника, автобуси, влакове, метро, самолети, фериботи и др. В това отношение критично е времето между точния съвпад на Марс с Уран на 22-ри март , петък и точната квадратура с Плутон на 27-ми март, сряда, което включва и почти всички дни от тази и следващата седмица на месец март.

За радост, от средата на седмицата се оформя един чудесен и успокояващ страстите тригон на Меркурий и Сатурн в 10-я градус на водните знаци Риби и Скорпион. Той ще внесе нотки на разум и здравословен прагматизъм у хората настроени да усещат това стабилизиращо психиката влияние. Най-силно повлияни ще бъдат водните хора, със сила във водните знаци, но също така и всички, които са искрено загрижени за доброто на хората и на планетата ни.

Нека пролетта ни донесе повече усмивки и ведро настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Както писах в предишния седмичен , навлизате в много активен период. Част от него е в сатурновия период на личната ви година, когато излизат на преден план теми, съответни на вибрацията на настоящата ви лична година. Ако сте в лична година 9, темата за приключването, било то на проект, начинание, план, връзка, участие в нещо, ще бъде на дневен ред. Ако сте в Лична година 1 и все още не сте тръгнали по нов път, сега е момента да го направите. С навлизането на Слънцето и Венера в Овен, струпването на планети във вашия знак няма да ви остави равнодушни през следващите седмици. Най-важният акцент е съвпадът на Марс с Уран, който задейства квадрата му с Плутон още в началото на седмицата. Цялата тази енергия ще ви подтиква към действие, често неосъзнато и немотивирано, дори анархистично на пръв поглед. Ако успеете да канализирате тази енергия в правилната посока, ще отбележите значими успехи, ще решите важни проблеми, ще изкачите поредния си връх. Емоционалното и физическо претоварване могат да ви донесат здравословни проблеми. Сряда е неблагоприятен ден. Благоприятни дни са понеделник и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Струпването на четири планети в Овен, включая Слънцето, до края на седмицата е напрягащо кардиналните знаци, но за вас това е обстоятелство с положителен знак. Активираната огнена енергия ви дава тонус и мотивация за действие. Намирайки се в юпитеровия период на своята лична година, сега имате шанса да направите скок в кариерата си, да постигнете нива към които сте се насочвали амбиции и очаквания от дълго време. Нищо обаче няма да става лесно и от само себе си, ще трябва да се борите по лъвски, да отстоявате себе си и принципите си. Важно е да спазвате законите, да бъдете почтени и коректни, и особено много да поддържате хармонични отношения с близките си, от тях ще идва към вас тъй нужните ви сега обич и подкрепа. Благоприятен ден -петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои резултатна седмица. Навлизайки в марсовия период на годината си имате висок жизнен тонус и много планове за осъществяване. Астрологичната обстановка е подкрепяща за вас, носи ви много възможности за реализация, нови идеи, може би повече, отколкото можете да осъществите. Важното е в този период да не се разпилявате, да бъдете целенасочени и последователни. В следващите дни бъдете внимателни в приказките, не говорете излишни неща, не давайте „кухи обещания“, стъпвайте само на достоверна информация. Децата, собствени, или такива, с които сте свързани, ще ви носят радост, но и доста грижи. Благоприятни дни през тази седмица-сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Бурята в кардиналния кръст може да не ви засегне значимо, дори напротив да ви донесе дивиденти, на които не сте се и надявали. Имате подкрепа, макар да не си давате сметка откъде и от кого точно идва. Вашият разумен и практичен подход към всяка ситуация и този път няма да ви подведе. В понеделник някои от групата ще успеят да договорят добро възнаграждение за труда си. Важни срещи и разговори планирайте за сряда, но за да постигнете успех, ще трябва да изразходите много енергия и нерви. В петък обърнете внимание на семейните ангажименти, не отказвайте покани, инициирайте сами романтична среща.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на предизвикателствата. Меркурий, управителят на знака ви, се движи уверено напред и наближава квадрата с Юпитер. Това извежда на преден план отново някои обстоятелства в работната среда, които ви носят безпокойство. На дневен ред е решаването на юридически въпроси- спорове с администрация, съд, данъчни служби. Ще имате нужда от компетентен съветник, но също така избягвайте излишното споделяне, особено много даването на информация на неподходящи хора. Самите вие не злоупотребявайте с информацията, на която сте попаднали, не се включвайте в интриги и не разпространявайте клюки. Това е нещо, което може да работи само във ваша полза. Бъдете внимателни, когато поставяте важни за вас въпроси за изясняване с колегите, но още повече в личните взаимоотношения, защото там нещата са „на кантар“.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. В работната среда настъпват промени, които изискват особено внимание. Смяна на работното място, нови колеги, нова техника, с която да работите и която изисква придобиване на нови умения. Около вас става много шумно от това, че всеки иска да заяви мнение и да му се обърне внимание. Имате нужда да се отдръпнете настрани, за да видите цялата картина и да си съставите обективно мнение. В домашната среда също има оживление, нови идеи за промяна в жилищните условия, намеса отвън, предлагане на помощ от близък човек. Някои обстоятелства могат да ви се сторят натрапчиви и стресиращи. Избягвайте претоварване с работа, попадането в конфликтни ситуации, пазете се от режещи инструменти, от електрически уреди и огън.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Меркурий е вече директен, а в понеделник и вторник Луната е във вашия знак. Това ви дава много предимства, мнението ви ще се зачита, на инициативите ви ще се гледа с добро око. Стига да не влагате прекалено много самолюбие и арогантност, а да уважавате и зачитате правата на другите, ще имате удоволствието да постигате това, което сте си наумили. Проявявайте повече разбиране и отстъпчивост, там където се пресичат интересите ви с тези на други хора. Навлизате в период, когато можете с малко усилия да привлечете към себе си приятели и подкрепа. Благоприятни дни през тази седмица-сряда и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, продължава тенденцията от предходната седмица. В кардиналния кръст се натрупва енергия, която набира скорост и ще се изрази в пълна сила в края на седмицата, и още повече през следващата. Стремежът ви да балансирате противоречията и да играете ролята на арбитър ще среща съпротива и заради преминаването на управителката на знака – Венера в огнената територия на Овен. Ще ви се налага да взимате под внимание все повече и повече претенциите на хората, с които работите. В професионалната сфера предстоят промени, които изискват бърза реакция, взимане на бързи решения и заемане на определена позиция. Възможни са спешна командировка, неочаквано пътуване надалеч, бърза промяна на плановете.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Астрологичната обстановка подкрепя вашият идеализъм и желание да помогнете на нуждаещите се. Еуфорията на съвпада Марс-Уран в Овен може да ви въвлече в битка за справедлива кауза, да ви направи главен участник в групово начинание, да ви даде сила и убеденост в собствената правота. Но бъдете внимателни с идеите, с това, което говорите или другите ви казват, може да се окажете сериозно подведени и насочени в погрешна посока. Имайте доверие в интуицията си и в личния опит. Седмицата не е добра за пътуване, пазете се от травми на крайниците, при шофиране, при използване на неизправни съоръжения, не пренебрегвайте изискванията на техниката за безопасност на труда.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Астрологичната обстановка за вас е противоречива. От една страна като кардинален знак сте в обсега на влияние на натрупаната енергия от присъствието на предизвикателните Марс,Уран и Плутон в кардиналните знаци Овен и Козирог, към които се приобщават Слънцето и Венера в следващите дни. Това ще поддържа висок градус на емоциите най-вече в професионалните ви ангажименти и в обществените изяви, ако имате такива. Препоръката е за повече спокойствие, съзнателно хармонизиране на вътрешната нагласа и толерантност към това какво правят или говорят околните. Като воден знак, от друга страна, имате подкрепата на директния вече Меркурий от Риби и Сатурн от Скорпион. Те ще ви дават мъдри съвети и ще ви насочват към хора и обстоятелства полезни за вас, и особено много за личните ви взаимоотношения. Благоприятни дни през тази седмица-сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, продължава силната серия и добрите тенденции от предходната. На някои ваши лични планове ще трябва да дадете отсрочка, защото изникват по-важни неща, свързани с други хора. Грижите свързани със здравето на близък човек или необходимостта да бъдете на разположение на някой, който се нуждае от вашата помощ, от вашите умения, ще внесат съществени промени в седмичния график. По отношение финансите бъдете внимателни. Не приемайте на доверие предложения за бърза печалба, избягвайте рискови инвестиции и нецелесъобразни разходи. Отстоявайки позицията си, в сряда можете да постигнете договореност за нова работа или сериозен творчески ангажимент.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Меркурий, който се движи през вашия знак, вече в права посока ще ви дава лекота в отношенията с околните. Някои трудни взаимоотношения сега могат да получат нужния подтик към изясняване, към преодоляване на противоречията. Периодът е добър да се договаряте за работа, за разпределение на задълженията, за добро заплащане. Не позволявайте да ви разсейват, съсредоточете се в най-главното и скоро ще имате повод за радост и високи резултати. Избягвайте споделянето на планове, особено ако те са все още „в зародиш“, многото приказки ще ви носят неприятности. В емоционално отношение благоприятни дни са сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Марс в съвпад с Уран на 22.03.2013 г.

На 20.03.2013 г., в 13:02 ч., Слънцето преминава в Овен.

На 22.03.2013 г.,в 5:15 ч. Венера преминава в Овен и ще се движи през знака до 15.04.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Близнаци и Дева, през втора  четвърт.

Луната е без курс на:

19.03.2013 г., в 19:27 ч. – 19.03.2013 г., в 20:55 ч.

20.03.2013 г., в 20:02 ч. – 22.03.2013 г., в 8:50 ч.

23.03.2013 г., в 5:28 ч. – 24.03.2013 г., в 17:49 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

 

 

ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ!

важи до 31 март 2013 г.

Комплект

Номерологичен календар

и

Лични календари за 5 години

на цена17 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ от 3 лв.

Обща стойност на наложения платеж -20 лв.

http://www.econt.com/offices/

В поръчката посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите книгите и ваш телефон за връзка.

 

 

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

3 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на март 24, 2013 @ 13:12

    24.03.2013 11:46|

    Гори сградата на Военния клуб във Велико Търново
    На мястото са пристигнали 4 пожарни автомобила от Велико Търново и кола на “Бърза помощ”

    Гори сградата на Военния клуб в центъра на Велико Тръново.

    Сигнал за инцидентът е подаден в 10,45 ч. на телефон 112.

    Пожарът е сериозен, но няма пострадали. Районът е обезопасен.

    На място са изпратени четири пожарни коли и две линейки на Бърза помощ. По първоначална информация няма пострадали хора.

    Евакуирани са всичкки, намиращи се в сградата, където се провежда международното изложение “Здраве, Щастие, Красота”.

    Пожарът е възникнал от сцена на втория етаж в сградата и се е разпространил, уточниха от полицията.

    Над покрива на Военния клуб се издига гъст черен дим, съобщиха очевидци. Работата по овладяване на огъня продължава. Районът е отцепен.

    Причината за пожара тепърва ще се изяснява.
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5630411

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на март 24, 2013 @ 22:24

    24.03.2013 19:32
    Бурята изкорени 50-60 стогодишни борове в Копривщица
    Електрозахранването и мобилните връзки в града са възстановени
    Родната къща на Димчо Дебелянов в Копривщица Родната къща на Димчо Дебелянов в Копривщица

    Около 50-60 грамадни стогодишни борове са изкоренени от бурята в Копривщица, съобщи за Агенция “Фокус” кметът на Копривщица Иван Кесяков.

    Утре предстои да бъдат назначени комисии, които да направят остойностяване на нанесените щети.

    Кметът уточни, че няма сериозни последици, но има много нападали големи борове, които са минали покрай къщите и колите.

    Няма данни за сериозно пострадали къщи-паметници на културата, но предстои всичко да бъде подробно проверено.

    Възстановени са мобилните връзки и електрозахранването.

    Има много аварии, което е наложило през деня електричеството да се спира по един-два часа.

    Силна буря в петък вечерта и нощта срещу събота остави без ток Копривщица, изкорени дървета и нанесе щети по сгради.

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5631311

  3. врати противопожарни каза,

    Писа на декември 26, 2013 @ 11:09

    Напълно съм съгласна за зодия близнаци което сте написали…” стига да не влагате прекалено много самолюбие и арогантност, а да уважавате и зачитате правата на другите, ще имате удоволствието да постигате това, което сте си наумили. Проявявайте повече разбиране и отстъпчивост, там където се пресичат интересите ви с тези на други хора. …” но това за мен са хора предимно де, които искат да са си сами и не разчитат на никога дори с тази самолюбивост отблъскват приятелите които имат.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии