Седмичен хороскоп 18-24 март 2019

ПЛ  21 3 2019Слънце в Овен

Пълнолуние във Везни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата астрологична седмица е изпъстрена със събития. Пролетта идва официално в сряда, малко преди да стане четвъртък, с преминаването на Слънцето в Овен. Започва нов годишен цикъл и новата астрологична година за родените под първия зодиакален знак. Няколко часа по-късно Слънцето и Луната застават едно срещу друго. Равноденствие в съчетание с пълнолуние се случва през значителен интервал от време.

Имало го е в 1981, 2000 и в 2008 година. За последно двата цикъла- равноденствие и пълнолуние в първия градус на оста Овен-Везни са били в синхрон през 2008 година, на 20-21 март. Да припомня, че подобен синхрон, но в другата кардинална ос имахме на 22 декември 2018 година, когато зимното слънцестоене и пълнолуние в 0Рак бяха в един и същи ден. Символиката на тези синхронични астрологични събития е в промяната, в осветяването на дълбоките социални проблеми и търсене на нови пътища за тяхното решаване. Интервалът на пълнолунията е по-малък от месец, затова след пълнолуние в 0Везни, ни очаква още едно пълнолуние в същия знак, то е на 19 април в 29 Везни.

Пълнолунието в първия градус на Везни ще прави неспокойни лунните хора, и тези с напрегнати отношения на светилата в рождените хороскопи, най-вече в средата на седмицата. Но още в първия ден Луната от Лъв задейства неподвижния кръст и движещите се там планети на силните емоции – Венера във Водолей и Марс в Телец. Венера отива към съвпад с Лилит и това ще се случи в края на седмицата, в събота, когато тя ще подсили изразяването на квадрата между планетата на любовта и планетата воин.

Пълнолунието в първия градус на кардиналните знаци Везни-Овен е преди изгрев в четвъртък, но слага емоционален отпечатък върху цялата седмица. Пълнолуние във Везни дава посока на реализация на процеси свързани с взаимоотношенията. Ще има силен подтик към сближаване, обединяване, групиране на силите, от една страна. Но ще има и силен порив за раздяла, там където условията са достигнали критичната точка. Слънцето е в съвпад с Хирон и това предполага сложни житейски ситуации, решаването на които изисква задълбочени знания и разнообразни умения. Учене, учене и пак учене, на Земята сме, за да учим не само в училище, а цял живот. Хирон в Овен ще ни подсеща, подтиква и накрая ще ни сръчка с остена, за да се научим. Което не става доброволно, става доброзорно.

Земните знаци са облагодетелствани до средата на седмицата, защото Марс от Телец и Плутон от Козирог са в хармонична връзка, която става точна в сряда. Марс освен това е с благоприятни аспекти с лунните възли и още три планети, което дава подкрепа освен на земните, и наводните знаци.

В сряда обаче влиянията са смесени и постепенно надмощие придобива квадратурата между Марс и Венера, която става точна в четвъртък и допълва картината на пълнолунието в кардиналния знак в червени краски. Гневът никога не е добър съветник. Човещината и грижата за общността на Венера ще се противопостави на марсовия индивидуализъм. Чувството за справедливост на мнозина ще бъде провокирано от себичността и егоизма на малцина. Сега това важи най-много за кардиналните знаци, които са в сатурнова криза, и които ускорено учат сатурнови уроци.

Благоприятно разсейващо влияние до края на седмицата оказват хармоничните аспекти на Венера и Марс с други планети, и с лунните възли, а също така те дават пътища за изразяване на натрупаната емоционална енергия. Все пак Венера е във Водолей, знакът на духовната щедрост и разбирането на човешката природа.

Честита Първа Пролет!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Подкрепящо начало задава Луната в другия огнен знак Лъв. Позитивната тенденция се разгръща до сряда, денят на равноденствието, когато Слънцето ви благославя с присъствието си за поредна година. Започва новата астрологична година на зодията ви. Началото и е особено, защото е почти едновременно с пълнолунието в първия градус на срещуположния знак Везни. Отношенията с околните придобиват изключително значение през тази седмица. Енергиите, които ви заобикалят са разнородни и на пръв поглед противоречиви. Идват нови неща, отварят се нови врати, същевременно се реализират започнати проекти с ваше участие, но в същото време старото се показва зад ъгъла и ви напомня за недовършени дела. Всичко това прави втората половина на седмицата изпълнена с напрежение и предизвикателства към огнената ви природа. Планетният управител е в сложни взаимоотношения с Венера, с което ви кара да надмогнете егото си и да се съобразявате с другите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Диригентската палка е във вашата ръка, но ще ви се налага да се съобразявате и с желанията на оркестъра. Венера от срещуположния знак Водолей е в квадрат с Марс от Телец, което активира енергиите на неподвижните знаци. Това се случва забележимо в понеделник и от сряда нататък, когато аспектът става точен. В сряда Слънцето навлиза в другия огнен знак Овен. Пролетта идва и на вашата улица, отварят се много врати, раздвижват се сили на подкрепа, с които да тръгнете надалеч, и нагоре. Навлизате в юпитеровия период на личната година, най-силния относно професионалната изява. За нови начинания изчакайте краят на месеца. Пълнолунието във Везни работи във ваша полза за реализация на проекти, в полза на посредническа и комисионерска дейност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв. Началото на седмицата е вдъхновяващо и напрегнато в същото време. Луната в Лъв се свързва хармонично с Юпитер от вашия знак, а това е обещание за успешно преминаване през всякакви спънки и препятствия. В сряда е пролетното равноденствие, когато Слънцето навлиза в най-лъскавата и атрактивна зона на слънчевия хороскоп. В марсовия период на личната си година сте, време за физическа активност и предприемачество. Пълнолунието във Везни обещава подкрепа от група, или от подходящия знаещ и можещ човек. В началото на най-романтичния период на годината квадратът на Венера и Марс ще повдигне градуса на емоциите през втората половина на седмицата. Но в следващия понеделник Луната е във вашия знак с обещание за изчистване на проблемите и подобряване на взаимоотношенията.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. Марс е във вашия знак и това се отразява на взаимоотношенията ви както с най-близките, така и с хората на работното място. Чувството ви за ред и справедливост ще бъде многократно провокирано през тази седмица, като ще добавя капка след капка в чашата на търпението. Във вторник и сряда мъдростта ви спохожда и ако и дадете шанс, тя ще ви помогне да разкъсате някои стари възли. Пролетта идва с чудесно настроение и желание за подобряване на вътрешната енергетика, и визията. Намерете начини да се движите повече, да сте сред природата, където се чувствате прекрасно, да правите неща, които ви харесват, но също така радват околните. В почивните дни избягвайте конфликти, противопоставяйте се на заядливата Луна в Скорпион с много търпение и разбиране.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои финансово ориентирана седмица. В понеделник е възможно да се чувствате изолирани от, това което се случва. Но във вторник Луната е във вашия знак и ви прави съпричастни с всичко реално и виртуално. В сряда Слънцето навлиза в Овен и активира зоната на финансовата подкрепа. Пълнолунието във Везни затвърждава темата с добри доходи, или с възможност да получите нещо, което очаквате. Периодът все още не е добър за взимане на кредит, особено ипотечен. Също така за сключване на договор за наем. Ако не можете да отложите сделката за след 28 март, то бъдете много внимателни какво подписвате и с какво се ангажирате в дългосрочен план. Пълната Луна във Везни огрява темата приходи-разходи и може да ви подскаже как най-добре да намерите баланс между двете.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои социално активна седмица. Във вторник и сряда Луната от Дева ви отправя на пътешествие по институции, или в туристически агенции, в търсене на добри оферти, или за организирано вече пътуване. Подвижността на средата около вас с засилва в дните на пълнолунието във Везни с очаквания отправени към професионалната сфера. Някои належащи промени са в ход, но за други, особено такива, които ви обвързват с дългосрочни договори, не бързайте. Меркурий изправя движението си на 28 март, през следващата седмица. Признанието за вложения труд е на вратата ви, не бягайте от вниманието на околните. Ако сега моментът не е най-удачния, то следващото пълнолуние отново ще бъде във Везни, давайки втори шанс за заемане на по-висока позиция, за разширяване на пълномощията и постигане на кариерна цел.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои комуникативна седмица. Тръгвайте на път в понеделник, или правете планове за пътешествия. Меркурий е все още ретрограден и активно се намесва в контактите с околните, затова повтаряйте там, където не са ви чули добре, обяснявайте там, където не са ви разбрали добре. Във вторник и сряда обръщайте внимание на най-близките. Изпълнявайте си дадените обещания. Със Слънцето в Овен в сряда към вас идва и по-голяма подкрепа, и повече възможности да се изразите в средата на приятели, и на хора от вашата „кръвна група“. Пълнолунието в другия въздушен знак Везни е чудесен период да получавате, и да давате, ясни знаци на привързаност към даден човек, или идея. Творческите ви сили се възраждат и развиват с бързи темпове във всяка житейска посока. Време за засяване на семената.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние във Везни. Това е първото от двете, по изключение, пълнолуния във вашия знак. В сряда Слънцето преминава в срещуположния знак Овен. Намирате се в средата на личната година в нейния меркуриев период, време за промени, премествания реализация на планираното през първата половина на годината. Опозицията на светилата ще бъде в четвъртък, 21 март, в 3:43 сутринта. Тя поставя партньорските взаимоотношения в центъра на вниманието, изискващи много разбиране, такт, разумен подход. Венера е много активна през тази седмица, прави аспекти с повечето от планетите. Най-значимият е квадратът с Марс, който свързва, но в същото време противопоставя двете зони от слънчевия хороскоп касаещи интимните отношения. Темата финанси е много вероятно да бъде в основата на усложнени отношения в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Лъв. Отношенията с работодател/и навлизат в нов етап. Имате различни варианти, а към някой конкретно ще ви насочи пълнолунието във Везни. В зоната на промени и предизвикателство към вашата предприемчивост сте. Слънцето в Овен ви прави по-комуникативни, с готовност да се захващате за нови проекти, или за поредната смяна на работната среда. В дните на пълнолунието Венера от вашия знак е в квадрат от Марс в Телец, а това противопоставя личните ви планове на тези на близките ви. Затова съгласувайте намеренията си, говорете ясно, обяснявайте, избягвайте недоразуменията, които поднася ретроградния Меркурий.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. Тегли ви към далечни места и пътешествия, но всъщност трябва да се занимавате с текущи дела, да довършвате недовършеното, да поправяте зле направеното. Слънцето влиза в Овен в сряда и огрява зоната на професионалната изява. Нещо повече пролетта идва с пълнолуние в знака на равновесието. Ще ви се налага да търсите и намирате баланса между работните ангажименти и семейните задължения. Планираните промени и ремонт в дома ще ви създават грижи с разминаване и неразбиране характерни за времето на ретроградния Меркурий. Но остава още една седмица до 28-ми, използвайте времето за прецизно планиране на разходите и сдобиването с нужните ви документи. Пълнолунието е време за изясняване на проблемите, за осветяване на неяснотите и възможност да набележите начини за справяне. Квадратът на Венера и Марс може да ви постави в ролята на съветник, арбитър, или лице за контакти, с което да помогнете за решаване на нечий проблем. Почивните дни са романтични и вдъхновяващи личния живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. Професионални ангажименти ще ви изправят пред важни задачи за решаване, които касаят и партньорските отношения, и близките в дома. В сряда Слънцето навлиза в другия огнен знак Овен, планетата на спорта, фитнеса, на добрата физика, а това ви подтиква да търсите начини да влезете във форма. Подхождайте внимателно както към физическите натоварвания, така също и към диети и ограничения, които водят до стрес на организма. Хирон е в тази зона, в готовност да ви преподава уроци за това как да се отнасяте към тялото си, за да бъдете здрави изпълнени с енергия. Имате пълната подкрепа на планетните управители, които са в тригон през тази седмица. Те ви дават силата да бъдете решителни, отговорни и успешни.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. В сряда Слънцето ви напуска, за да премине в огнения знак Овен. В пролетните дни финансовата сфера става много важна за вас. Пълнолунието във Везни изисква умение да се справяте с материалната страна на живота,да разчиствате задълженията си и да събирате дължимото. Пълнолунието в знака на партньорството огрява сенчестите ъгли във взаимоотношенията като ви подтиква към търсене на причини, разследване на обстоятелства и присъждане на вина. Последното не носи нищо градивно, затова търсете доброто и позитивното в отношенията си с близките на сърцето ви хора. Квадратът между планетата на любовта и планетата на страстта е провокатор на конфликти. В събота и неделя Луната в другия воден знак Скорпион продължава темата, но също така дава много основания за сдобряване.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 20.03.2019 / 23:58/Слънце в Овен

На 21.03.2019 / 3:42/ Пълнолуние в 0°Везни

Венера в квадрат с Марс на 21.03.2019/10:07

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Скорпион, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

18.03.2019 /18:19 – 19.03.2019 / 4:41

20.03.2019 /18:22 – 21.03.2019 / 4:28

22.03.2019/ 21:10 – 23.03.2019 / 5:16

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии