Седмичен хороскоп 18-24 февруари 2019

ПЛ  19 2 2019Венера и Сатурн в съвпад

Слънце в Риби

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през седмицата е значително по-пъстра от предходната. Планетарната среда обаче продължава да е ограничена в една трета част от зодиака. С навлизането на Марс в Телец се усети отваряне, но все още много от процесите текат скрито, в отделни нива, групи, региони.

Подчертаното влияние на земния елемент ще стане още по-осезаемо с навлизането на Уран в Телец в началото на март. Когато Марс навлезе в Близнаци, в деня на лъжата, половината от зодиакалния кръг ще бъде населен/активиран от планети и ще добави енергия към пролетния импулс на природата. До тогава Луната раздвижва събитията, преминавайки през два-три дни в нов знак и с множество аспекти към планетите.

Понеделник започва с хармонична връзка (секстил) между Слънцето и Уран в края на мъжките знаци Водолей-Овен, което е вдъхновяващо начало на седмицата за предприемчивите и знаещи какво искат хора. Заетите в IT сферата имат подкрепа да извоюват свое право, да защитят позиция.

Следва съвпадът на Венера и Сатурн в Козирог, в 16-я градус, който се свързва, отново чрез секстил, с другия съвпад, този между Меркурий и Нептун в Риби. От тази интересна комбинация мнозина биха се почувствали много благоразположени, отворени за контакти, диалог, беседвания, обсъждания или просто споделяне на важна за техния кръг информация.

Идилията на тази планетарна конфигурация може да бъде нарушена единствено от Хирон, който в понеделник преминава в Овен и застава в средната точка между Марс и Слънцето. Хирон е учител, и лечител. Навлизайки с устрем в Овен той подтиква към смелостта да се направи първата крачка. Които имат в себе си духа на пионерите и първопроходците ще усетят този импулс да се втурнат напред без да търсят гаранции и сигурност.

Хирон се движи постъпателно, като седем месеца в годината е директен, а пет е ретрограден. Навлезе в Овен за пръв път през 21 век на 17 април 2018 година, но на 26 септември се врна в Риби. Близо осем години планетоидът ще се движи в Овен, започвайки по този начин нов зодиакален цикъл. През юни 2026 година ще навлезе за пръв път в съседния знак Телец. Цикълът на планетата-учител на боговете е неравномерен, той обикаля зодиакалния кръг за около 50 години, като в един знак престоява 8, а в друг – 2 години. За последно Хирон е навлязъл в Овeн през 1968 година.

Хирон учи чрез болката. В Овен, за следващите осем години той ще ни кара да научим болезнени уроци в области, в които трябва да проявим характер и духовна сила, да отстояваме себе си, да проправяме пъртина, да търсим верния път, да се отдаваме изцяло на това, в което вярваме, да правим необходимата саможертва.

Добрата новина е, че докато се движи през Овен 2019-2027, Хирон няма да направи квадратури с движещите се през другия кардинален знак Козирог, Сатурн и Плутон. През 20 -ти век, в 1922 година Хирон от Овен е бил в квадрат на Плутон от Рак и в опозиция на Сатурн от Везни.

В първия час на вторник Слънцето преминава в Риби. В същия ден след обяд е пълнолунието в Дева. Луната застава срещу дневното ни светило в първия градус Дева. Луната се намира в точката на своя перигей, и то най-близо до Земята за тази година, само на 356763 км. Предизвикателството на пълнолунието в Дева е планирането. Не всичко се поддава на стриктно планиране, но добрата организация изисква прецизност и ред, създадени отдалеч. За домашно пролетно почистване е рано, обаче почистването на дворове, градини, грижите по лозя и дървета е на дневен ред, за да се радваме след месеци на изобилна реколта.

Венера през тази седмица е много активна. В понеделник тя е на среща със сериозния Сатурн, а в събота прави същото с ревнивеца Плутон. Венера в Козирог е далеч от изобилната емоционалност на останалите знаци. В прехода си през седмицата тя е много делова, и урежда сметки. Разчистване, или замитане под килима, зависи от този,който яхва вълната, или метлата.

В края на седмицата ни очаква тригонът на Луната и Слънцето, което обещава добро настроение и задоволство от стореното през изминалите дни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои интересна в астрологично отношение седмица. В понеделник Хирон ви идва на гости,което ще продължи близо осем години, дълъг период, който е съизмерим по време с настоящото гостуване на Уран. Планетата реформатор е при вас, с малко прекъсване, от 2010 година,като в началото на март ви напуска окончателно за това столетие. Едновременното влияние на двете космични тела през следващите 17 дни стимулира огнената и природа да бъдете в центъра на събитията, да определяте хода на нещата, които ви касаят. Придвижвайки се през знака ви, Хирон няма да направи квадрати със Сатурн и Плутон от Козирог. Но самото присъствие на планетите в двата кардинални знака задават теми за активно включване и вземане на решения по въпроси касаещи професионална реализация, кариерно развитие, обществени изяви и политика. Пълнолунието в Дева ще даде възможност за изразяване на неща, по които сте ангажирани, проекти, екипна работа, здраве, домашни любимци, собствености.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. В понеделник Хирон преминава окончателно в другия огнен знак Овен. През месец април на миналата година малката, но значима, планета започна новият си цикъл по зодиака,навлизайки в Овен. Имахте няколко месеца, в които усетихте неговото влияние, чрез силния подтик за промяна. Отеснели са ви дрехите, рамката става все по-малка и душата ви иска да излети извън нея, искате да знаете и да можете повече, да направите живота си по-смислен и пълноценен. Ако не сте направили промяна досега, то с навлизането на Хирон в Овен,тя предстои да се случи. Присъжда ви се ролята на учител, и лечител. За някои буквално, за други иносказателно, но в това се състои основният смисъл-духовно развитие за себе си, но също така чрез, и в полза на другите. Никой не ви обещава пътят да е лек, и промяната безболезнена. Пълнолунието в Дева очертава една от важните теми на седмицата- личните доходи, договаряне на заплата, или нейното повишение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв. Добро начало на една забележителна седмица, когато Слънцето навлиза в зоната на дома, семейството и близките хора. За месец напред то ще ви помага да подреждане, пренареждате, прекроявате и осъвременявате домашната среда, да я правите по-удобна за себе си и за тези, с които я споделяте. Хирон също прави важна крачка в своя път през зодиака. Сега той се установява окончателно в първия знак-Овен, започвайки поредния си цикъл. От зоната на любовта, децата,творчеството, изявите, популярността, Хирон ще ви преподава съответните уроци. Ще ви подтиква да се грижите повече за себе си, да се поставяте в центъра на своя живот, и да се радвате на всичко свързано с това, освобождавайки се от нещата, които ви ограничават. Пълнолунието в Дева през тази седмица е указание за служебен успех, за възможност, която не бива да пренебрегвате.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои хармонична седмица. Пълнолунието в другия земен знак Дева е удачно време да видите резултати от труда си, да се радвате на успех, да получавате похвали и награди. Общият астрологичен фон ви подкрепя в много посоки. Една от тях е личния живот, връзката, любовта, децата. Планетата управител на знака ви обаче е в противоречива позиция. Съвпадите на Венера със Сатурн в началото на седмицата, и с Плутон – в края, я поставят в условия на много ограничения и задръжки. Хем има власт, но в същото време няма възможност да я упражни. Това се предава и на вас в променен вид, но със същото послание – сдържаност и разум в постъпките. От вторник Слънцето е в Риби, където си правят среща Меркурий и Нептун, Събирайте екип от съмишленици, обновявайте си информацията, търсете надеждните хора.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои пълнолуние в Дева. В седмицата на единственото за годината пълнолуние във вашия знак, вие сте в центъра на събитията. Слънцето се установява с срещуположния знак Риби и с това за месец напред придърпва внимание към партньора, неговите проблеми, радости и тревоги. На дневен ред са общите начинания, споделените проекти, сдружаването и обединяването на енергии с други хора. Хирон се настанява в зоната на тайните умения и опит за дълъг период от време. Имате много какво да споделяте с другите, да предадете наученото и изпитаното, особено в областта на партньорството. Планетният управител е в съвпад с емпатичния Нептун, и в хармонична връзка с Венера-Сатурн. Така в следващите дни имате много какво да кажете на някого, да помогнете, лечителството е в природата ви. Пълнолунието във вашия знак ви дава самочувствие и увереност да се заемете с нещо по-голямо и значимо.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на пълнолуние в другия земен знак Дева. Навлизането на Слънцето в Риби преди това, задава период от месец напред, на повече движение и безпокойство,свързано с хора от близкия кръг. Делата на ваши близки, съседи или роднини ще ви засягат по един или друг начин. Може да обедините сили за решаване на общ проблем, или да си размените помощ в нещо, в което всеки е умел. Хирон навлиза в зоната на най-близките отношения, на дома, семейството, родителите, близките роднини. В продължителния период от седем години ще настъпят много промени, но вие винаги ще намирате начина за справяне и приспособяване към новите условия, чувствайки се стабилни и приети навсякъде, където сте. Пълнолунието в Дева, с най-близката до Земята Луна, ви подканя за пътешествия, провокира предприемаческия ви дух и амбицията за високи постижения. Съпадът на Венера с планетния управител на ваша територия, а след дни и с Плутон, ви прави много силно съсредоточени във ваша цел, насочвайки цялата си енергия в една посока.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Във вторник Слънцето влиза в Риби и активира вашата зона на кариера и професионална изява. Пълнолунието в Дева, в същия ден, ви поставя пред важен избор. Служебните ангажименти или семейните да поставите на първо място. Особено, ако някой не си е свършил работата и работният график е нарушен, което обърква плановете ви. Хирон от началото на седмицата се установява в Овен, в зоната на приятелството и екипната работа. Хирон ще се задържи там около осем години, което бележи достатъчно дълъг период за проверка на стари приятелства, за възходи и падения, за радости и разочарования, от хора, на които сте разчитали. Къде да търсите разбиране и подкрепа, кои са тези,които могат да ви бъдат съюзници, за да издърпате заедно каруцата. Планетният управител е в съюз с Нептун, а също така и с другата двойка съвпадащи планети Венера и Сатурн. Ще намерите решение между сряда и събота, стига да направите компромис, но също така да проявите далновидност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои ангажирана седмица. В кардиналния кръст настъпва раздвижване Хирон навлиза в Овен вече окончателно за седем години напред. От противоположния знак малката планета ще ви насочва към значими житейски промени. Отношението към партньорството ще изиграе важна роля в тях. Хирон има много какво да ви научи, макар понякога до усвояване на опит да се стига по болезнен начин. Ще трябва да се разделите с някои ваши рамки и предразсъдъци отнасящи се до хората, с които споделяте живота си, и/или професионалното поприще. Слънцето през тази седмица навлиза в Риби и задава нови теми. Здравето е важно, и ще ви се налага да му обърнете повече внимание, да търсите и намерите подходящия консултант, лекар или лечител. Пълнолунието в Дева обещава да попаднете на точния човек. Подхождайте с умереност в очакванията и реализъм по отношение домашните дела.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Партньорството на първо място и доходността. Слънцето навлиза в зоната на личните доходи и притежания. Така месец напред имате да решавате важни задачи, свързани с приходите и тяхното увеличаване за сметка на разходите. Ще са ви необходими определени документи, договори, или уговорка с хора, на които да можете да разчитате в нужния момент. Хирон навлиза в зоната на комуникациите, обучението, информацията и подвижността. Имате много какво да подобрявате в тази сфера, но най-вече откъм човешко присъствие. Ще търсите и намирате хора, с които да тръгвате на път, или към реализация на поредната оригинална идея. Съответно ще се разделите с тези, които не са оправдали доверието. Пълнолунието в Дева е чудесен период на получаване на подкрепа отвън, финансова, като наследство или дарение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Слънцето преминава в другия воден знак Риби и задава период от около месец, в който ще ви тегли на път- към близки и далечни дестинации. Темата пътешествия ще бъде актуална и ще търси обезпечение. В това отношение добри изгледи дава пълнолунието в Дева. Пълната Луна в земния знак ще ви напълни сметките и джобовете. Седмицата е ориентирана към реализация и събиране на плодовете от положен труд. От понеделник Хирон се настанява в зоната на кариерата, социалния престиж, професионалната изява, репутацията, изкачването към върха. Още през тази седмица ще имате ясни знаци какво ще бъде неговото влияние през следващите години. Подкрепата, която той дава, не е безвъзмездна. Но ще ви носи успехи в кариерата и увереност в себе си. Духовната школа, в която ви въвежда планетният учител е със строги правила, но калява характера.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. Слънцето навлиза в най-романтичната зона на слънчевия , а там си правят мила среща Меркурий и Нептун. Много хора ще се интересуват от вас в следващите дни. Имате какво да споделяте – информация, опит, събития станали с вас или близките ви. Хирон сменя окончателно знака като навлиза в Овен за следващите седем години. Активността му в тази зона на слънчевия е предимно за подобряване на здравето ви, или някои аспекти от живота, които му влияят. Работната среда, отношенията с хората в ежедневието, също подлежат на градивна промяна, в зависимост от изискванията, които имате. Пълнолунието в Дева помага да намерите своята среда, а също така своя човек сред приятелите и познатите.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои ангажирана със себе си седмица. Звучи като пожелание, но Слънцето навлиза във вашия знак във вторник, и това е началото на астрологичната година на зодията ви. За месец напред се постарайте да бъдете във фокуса на собственото си внимание, да се грижите за себе си, да променяте нещо, или не, но да се харесвате. Хирон ви напуска след близо осем годишно присъствие във вашия знак. Някои са преживяли лична физическа или душевна болка докато постигнат разбиране за случващото се. Сега Хирон ще се движи за седем години напред през зоната на притежанията, материални и нематериални. Върховете и спадовете, през които ще преминете, ще ви отворят очите за ценното в живота ви, за това кое да пуснете да отлети, и кое да задържите при себе си. Пълнолунието в срещуположния знак Дева е удачен момент да промените трудовия договор, да направите анекс, или съвършено нов.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Венера в съвпад със Сатурн на 18.02.2019

На 18.02.2019 / 11:07/ Хирон преминава в Овен

На 19.02.2019 / 1:03/Слънцето навлиза в Риби

На 19.02.2019 /15:53/ Пълнолуние на 0°42’Дева

Венера в съвпад с Плутон на 23.02.2019

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Скорпион, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

19.02.2019 /15:51 – 19.02.2019 /16:47

21.02.2019 / 3:52 – 21.02.2019 /16:17

23.02.2019 /17:10 – 23.02.2019 /17:56

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

7 коментара so far »

  1. Катерина Джантова каза,

    Писа на февруари 18, 2019 @ 10:27

    Не мислимо е , да стартира седмицата ми ,да изготвя план – графика , стратегия за действие,без да си “сверя часовника” с прогнозите, отговорно и прецизно изработени и поднесени на нас приятелите на МУСИ/считам,че всички тук, сме единодушни/.Благо-даря Муси!Здрава,успешна ,ползотворна,спокойна и наситена с добруване….да е предстоящата седмица…

  2. Nataliq каза,

    Писа на февруари 18, 2019 @ 17:35

    Здравейте отново ,Муси
    Точно на рождения ми ден – 19.02 – се случва пълнолунието в Дева.Как би се отразило то и ще даде ли отражение на годишната ми прогноза за 19г.Бихте ли ми казали Ваши наблюдения за РД по пълнолуние.Благодаря предварително!

  3. Nicole каза,

    Писа на февруари 18, 2019 @ 18:50

    Благодаря :)

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 19, 2019 @ 12:46

    Показва значим солар. Зависи кои зони от солара и от натала активира. Интересна и дълга тема, но съм много заета и нямам време сега да коментирам.

  5. елина каза,

    Писа на февруари 26, 2019 @ 21:36

    Здравейте Муси искам да попитам когато и двамата партньори попадат във един и същи жизнен път и една и съща лична година добре ли се отразява за връзката помежду им.Път на живота е 3.Благодаря.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 27, 2019 @ 21:06

    елина,
    еднаквите рождени пътеки са един от силните знаци за хармония в двойката.
    Еднаквите лични години позволяват в определена част от календарната година, между рождените им дни, двамата да са в много добър синхрон.

  7. елина каза,

    Писа на март 3, 2019 @ 16:28

    благодаря ви много

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии