Седмичен хороскоп 19-25 ноември 2018

ПЛ 23 11 2018Марс и Юпитер в квадрат

Слънце в Стрелец от четвъртък

Пълнолуние в Близнаци в петък

от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през следващите дни е неспокойна. Начален тон задават светилата, които в понеделник са все още в хармонична връзка, както помежду си, така и с някои от останалите астрологични субекти.

Във вторник обаче ни предстои да преминем през единствената за седмицата, но значима квадратура на Марс и Юпитер. Влиянието и се усеща от повечето хора още в предходната седмица, а то ще продължи до края на тази. Още с влизането си в Риби, през изминалата седмица, Марс разбърка плановете на част от тези, родени в подвижния кръст. Или, им даде посока за излизане от сложна ситуация. Планетата на волята и амбицията, прави хората решителни, а тези от Риби, Близнаци, Дева и Стрелец подтиква към смели постъпки, дори да поемат по-голям риск, отколкото са планирали.

Квадратът Марс-Юпитер противопоставя два принципа, този на честолюбието, егото себичността, срещу този на загрижеността за другите, за интересите на общността, на цялото. Обикновено квадратурите между двете планети се случват веднъж годишно, рядко два пъти. Докато Юпитер се движеше през Скорпион, когато Марс беше във Водолей, а той много дълго се задържа в този знак, заради ретроградната фаза, стигнаха до квадрат, но без той да стане точен, в края на месец юни 2018 година.

Предстоящата квадратура Марс-Юпитер е втора за годината и става точна на 20 ноември, вторник. Аспектът е неблагоприятен в много отношения, повлиява връзките, приятелствата, създадените съюзи, сключените договори, формалните отношения, юридически признатите, настоящото статукво. На фона на ретрограден Меркурий това означава много ревизии, финансово-счетоводни, административни, корпоративни, междудържавни.

Докато Слънцето е все още в Скорпион и в хармонични аспекти с лунните възли, и с Хирон, много грешки „ще минат метър“. Но в юпитеровия ден четвъртък, на 22-ри, Слънцето влиза в Стрелец и се насочва към среща с Юпитер. Тя ще се случи в началото на следващата седмица, на 26 ноември. През тази седмица обаче, в четвъртък и петък, квадратът Марс-Юпитер получава силен импулс от пълнолунието в Близнаци. На фона на квадрата между ретроградните Меркурий и Нептун стихнали спорове и противоречия ще задимят с нова сила. Много хора ще искат да раздават правосъдие, някъде ще се стигне до саморазправа, до прилагане на „юмручното право“, противопоставяйки личната срещу обществената справедливост.

Пълнолунието в Близнаци е в ранните часове на петък, 23 ноември. Пълната Луна в подвижния знак подтиква към активно обсъждане, разнасяне на клюки, обмен на мнения, много говорене, малко чуване и още по-малко разбиране. Много хора ще се чувстват пренапрегнати и нервни, подтиквани да правят нещата бързо, да не се задълбочават, но също така и да не изпипват това, с което се захващат, благодатна почва за ретроградния Меркурий да обърка комуникациите, и да използва умело „разваления телефон“.

Финалът на седмицата отново е оптимистичен. Нептун и излиза от ретроградната си фаза. Тя започна на 19 юни и в нея се разположиха коридорът на трите летни затъмнения, както и изцяло ретроградните фази на Меркурий, Венера и Марс. На директния Нептун в Риби ще възлагаме много надежди за доброта, съпричастност, мир и разбирателство до следващия месец юни, когато отново ще стане ретрограден.

В почивните дни има предимно хармонични аспекти. Зимата изпраща предупредителни сигнали, но ще имаме и много слънце. Нека то сгрее душите ни и да ни прави по-добри!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Тя прави множество аспекти с останалите планети,което ви поставя в много ситуации като инициатор на събитията, или като техен водач. Във вторник Марс от Риби прави квадрат с Юпитер от Стрелец. Ще и бъде трудно да надскочите личните си представи, амбициите и интересите в името на нещо, което касае повече хора. Но е добре да го направите. Юпитер в Стрелец влияе благоприятно върху постигане на целите, и това е за целия период докато е в огнения знак. Но ще трябва да направите усилие да вникнете във важността на момента и да не повтаряте стари грешки. В сряда и четвъртък ще се справяте успешно с финансовите си дела. Петък е ден за активна комуникация, делови срещи, писане, четене, говорене. Бъдете внимателни, ако сте на път, и още повече ако шофирате. Не позволявайте раздразнението да отклонява вниманието от пътя, и от посоката.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Позитивната енергия от първия се пренася и в следващия ден, когато ще ви е необходима за посрещане на квадрата на Марс и Юпитер. Финансови неуредици, неполучена парична подкрепа, издръжка, разминаване в очакванията за съвместни инвестиции, несподелена информация и други подобни ще бъдат в основата на конфликти с близки, и не особено близки хора. Юпитер в Стрелец ви прави,понякога разбира се, разточителни и привлечени от лъскаво, скъпо и непотребно, а в четвъртък и Слънцето му идва в подкрепа. По този начин докато Марс се движи в Риби, а това е до края на годината, пламъкът на конфликта ще се поддържа все така активен. С повече доверие към съвместните финанси ще се отнасяте от неделя нататък, когато Нептун от Риби тръгне в права посока.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои напрегната седмица. Квадратът на Марс към управителя на знака е предизвикателство към чувството ви за справедливост. От най-близкото обкръжение получавате сигнали за недоволство, на които трябва да обърнете внимание. Марс в домашната среда е като „трън в петата“, ще ви пречи да продължите уверено напред, ако не го извадите. В четвъртък настъпва вашият час, Слънцето влиза в знака ви и ще се движи през него един месец. Започва новата астрологична година за родените в първите градуси на Стрелец. Пълнолунието в срещуположния знак обещава динамична година, изпълнена със смели мечти и високи постижения. И още една добра новина, в неделя, Нептун става директен и носи умиротворяване в семейната среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец,предстои успешна седмица. Началото е успокояващо с нещо, което се е решило от само себе си, и което можете да оставите зад гърба си. Квадратурата Марс-Юпитер отразява поговорката, „приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари“, като ще ви постави в условия да направите важен, и труден избор. В сряда и четвъртък Луната е във вашия знак. Получавате подкрепа, макар и не безвъзмездно. Пълнолунието в Близнаци прави средата на седмицата много динамична по отношение паричните дела, и всякакви имуществени. Имате възможност да се справите с финансов проблем, и да стъпите на здрава основа. Почивните дни са добри за пътуване, за срещи с близки роднини и приятели.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои напрегната седмица. Марс, който навлезе в срещуположния знак Риби, е в конфликтна позиция спрямо Юпитер. Квадратурата е силен аспект и влиянието му сте усетили още в края на предходната седмица. Партньор, родители, семейни ангажименти се преплитат в сложен възел от задължения и претенции, които ще поддържат висок адреналина и през тази седмица. Настъпващото пълнолуние в другия подвижен знак Близнаци продължава тенденцията за активно включване в живота на близките. Слънцето навлиза в Стрелец в четвъртък. За месец наред то ще огрява домашната среда и заедно с Юпитер ще ви носи много позитивна енергия, разбирателство и благоденствие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен, която е в квадрат със Сатурн от вашия знак. Едно предизвикателно начало, от което поема щафетата Марс. Планетата воин в квадрат с Юпитер може да ви създаде много грижи от формално естество, неизрядни документи, особено отнасящи се до транспортни средства, непригодност за зимни условия, нарушаване на правилата на пътя. Критичен ден в това отношение е вторник. Пълнолунието в петък също отправя предизвикателство, и то е към умението ви да работите в динамична, бързо променяща се среда. Също така бележи време, удачно за отказване от някои вредни навици, и настройване към значима промяна в ежедневния график.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на пълнолуние в Близнаци. С навлизането на Юпитер в срещуположния знак Стрелец, социалният ви живот става много по-активен и пъстър. Всеки аспект на планетата гигант обаче ще се отразява на отношенията ви с околните. Във вторник с Юпитер ще се конфронтира Марс от Риби. В този знак планетата не се придържа към честност и почтеност, затова очаквайте изненади. Те могат да са от шефове, или колеги, или съдружници във важно начинание. Конфликтността, която носи аспекта, може да завърти в омагьосан кръг от противоречия много хора. А ретроградният Меркурий подсказва стари и неработещи модели за справяне. Идващото пълнолуние ви притиска със срокове, но все пак, дайте си време за обмисляне, преди да правите решителна крачка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Овен. Интересите на другите ще са с предимство в началото на седмицата. До момента, в който разберете, че вашите интереси са пренебрегнати и съответно не реагирате по подходящ начин. Обърнете внимание на здравето си, но не пристъпвайте към непроверени терапии, особено такива с интервенция в тялото. Хранете се по подходящ начин, съответстващ на потребностите на организма, и на сезона. В четвъртък Слънцето преминава в Стрелец и обозначава период от месец напред на много активна комуникация с околните. Предстоящият съвпад с Юпитер бележи важен момент в слънчевия , част от който е пълнолунието в Близнаци през тази седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Луната в Овен в понеделник ви включва в активна комуникация с близки и далечни хора. Възможни са пътувания, спешни, наложителни и непланирани, сюрпризи от различни места. Последното го задава управителят Уран, който продължава да бъде включен в напрегнати аспекти с Венера, и с лунните възли. Квадратът на Марс-Юпитер може да провокира честолюбието ви, заради възнаграждение, което не е според очакванията ви, или нечии неоснователни претенции към вашата работа. С навлизането на Слънцето в Стрелец, част от разминаванията ще бъдат урегулирани, приятелските връзки получават нов импулс. Пълнолунието в другия въздушен знак Близнаци влияе силно върху романтичните връзки, където има очаквания за хармонизиране в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Овен. Мнозина ще бъдат изправени пред дилемата дали да поемат повече служебни ангажименти, отколкото изисква длъжностната им характеристика, или да се отдръпнат. Имате различни варианти за излизане от натовареното ежедневие, и с напредването на дните ще се спрете на най-подходящия за вас. Пълнолунието Близнаци ви подканя за отдръпване и дистанциране от конфликтна ситуация, за да си дадете време и възможност да проучите и анализирате обстоятелствата. Проблемите, които срещате не са от сега, те се повтарят многократно, карат ви да се въртите в кръг и да не намирате решение. Поглед отстрани ще ви помогне да видите много по-ясно цялата картина. В тази посока, на изясняване, е и краят на седмицата, когато Нептун от Риби тръгва напред след петмесечно ретроградно движение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на преодоляване на себе си. Ако имате здравословно неразположение, ще ви се наложи бързо да се изправите на крака и да поемете задълженията си. Планетният съуправител Марс от другия воден знак Риби ви „сръчква“ с квадрат към Юпитер, карайки ви да пренебрегнете своите интереси в полза на друг човек, или други хора. Пълнолунието в Близнаци ви насочва към активност за финансово обезпечаване на плановете. Търсенето на нова, по-добре платена работа може да даде резултат след като Слънцето навлезе в Стрелец, в четвъртък. Съвпадът му с Юпитер, и Меркурий в началото на следващата седмица, в зоната на личните доходи, е чудесно обещание.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои напрегната седмица. Причината е в Марс, който на 16 ноември навлезе на ваша територия. Гостуването на червената планета е нож с две остриета. Марс ви прави активни, борбени, отстояващи собствените възгледи и представи за живота, смели и готови на риск в името на нещо, или на някого. Но също така Марс ви прави заядливи, предизвикателни, остро реактивни, нападателни, неща които са несвойствени за вашата зодия. Квадратурата му с Юпитер засилва неприятните черти на марсовото проявление във вашия знак. Дори ги хиперболизира, прави ги по-ярки и забележими за околните, което ви носи само негативи. Ако засилите себеконтрола, в сряда и четвъртък ви идва силна подкрепа. Пълнолунието в Близнаци ви поставя в позиция да вземете важно решение. В неделя Нептун от вашия знак излиза от ретроградната си фаза, което е чудесен повод да се освободите от някои предубеждения и заблуди.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Марс в квадрат с Юпитер на 20.11.2018/ 3:30

На 22.11.2018/ 11:01/ Слънцето преминава в Стрелец

На 23.11.2018 /7:39/ Пълнолуние в 0°Близнаци

На 25.11.2018/ 3:07/Нептун става директен от 13°Риби

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

21.11.2018 / 0:46 – 21.11.2018 / 1:43

22.11.2018 /11:59 – 23.11.2018 / 6:10

25.11.2018 / 7:31 – 25.11.2018 / 8:38

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии