Седмичен хороскоп 2-8 октомври 2023

есн23Меркурий-Нептун опозиция

от 5 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през седмицата преди коридорът на затъмненията. Това са по-точно дните преди 6 октомври,когато е квадратът на Луната и Слънцето, от който той започва. Есенните затъмнения са на 14-ти, слънчево, в 21Везни и на 28 октомври, лунно в 5Телец. Квадратът на светилата е след второто затъмнение на 5 ноември, когато е и краят на коридора на затъмненията.

Седмицата започва с коварната опозиция на Меркурий с Нептун. Доколкото точният аспект е в следобедните часове, то той, макар и краткотраен, има достатъчно време да се прояви. На много хора от подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец ще им се налага да се справят с „плаващи пясъци по пътя“.

Проявата на търпение ще бъде възнаградена във вторник, когато Меркурий получава подкрепа от Плутон с тригона помежду им.

Меркурий се движи бързо, по-бързо от обикновено, и колкото по-близо е до напускането на своя знак Дева, толкова повече ускорява събитията, върху които има влияние. Подкрепата на Плутон дава усещане за сила у меркурианците.

Във вторник, на 3 октомври, Лилит напуска Лъва и преминава в Дева. За девет месеца напред тези с асцендент Дева най вече, ще усетят присъствието на тази непланета. Лилит изостря възприятията, прави човек твърде чувствителен към отношението на околните, остро реагиращ на пренебрежение, недооценяване и критика. Лилит кара комплексите у хората да излязат на повърхността, да се проявят, да станат видими за околните.

В сряда Марс поема юздите на планетната колесница. А това не вещае мир и спокойствие, напротив. В седмичния хороскоп 18-24 септември писах за Плутон, квадратите му с лунните възли и връзката им с диктатори и диктатури. Тъй като конфигурацията е продължителна,всяка планета, която минава през ъглите на кардиналния двоен квадрат, създава ситуация или реакция на такава. Както при последното преминаване на Луната в Козирог светна “червената лампа” на скандала с есесовеца в Канада, отново подчерта факта, че тази част от миналото все още не е изживяна. Марс отива към квадрат с Плутон, който става точен на 9 октомври. През тази седмица обаче той пресича оста на лунните възли. На 4 октомври Марс прави съвпад с ЮЛВ в 24Везни. Марс е воин, а в кардинален знак, воин на квадрат,образно казано. Макар в търсещите баланс Везни, Марс е не по-малко войнствен и готов да налага волята си. Минаването му през ЮЛВ прокарва разделителна линия между минало и бъдеще. ЮЛВ е точка на приключване, на скъсване, на разрушаване. В тази зона на Везни е и предстоящото слънчево затъмнение на 14 октомври.

На 5 октомври Меркурий влиза във Везни. Везните, знакът на закона и справедливостта са вече най-населеният зодиакален знак, което се отразява на социалните отношения. Меркурий в тази зона разбунва духовете, раздвижва заспалите и насочва вниманието към възможното сближаване на гледните точки и намаляване на противоречията.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата е фокусирано върху доходите. Настъпва време да извлечете полза от ваши инициативи или начинания, в които имате главно участие. Марс е в зоната на партньорството,готов да пресече оста на лунните възли, при ЮЛВ. Ще ви се налага да се разделите с нещо, да затворите важна страница от живота си. В меркуриевия период на личната година се озовавате в конкурентна среда, с необходимост да водите битки, за да отстоявате позицията си. Обръщайте внимание на храната и напитките, има вероятност за натравяне.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на раздвижване в професионалната сфера. Ако досега сте били в пасивна позиция, изчаквайки да се развият някакви процеси, то сега е време за действие. В сряда, когато е въздушния тригон на светилата, съпроводен от земния на Меркурий и Плутон, имате подкрепа да обедините хора около себе си за обща цел, в името на обща кауза, или да се заявите като участник на предстоящите избори. Краят на седмицата за мнозина ще бъде напрегнат. В неделя Луната е във вашия знак и отново заемате лидерска позиция.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои натоварена с ангажименти седмица. Твърде много задачи сте поели, в понеделник е възможно да се разочаровате от някой, на когото сте разчитали. В това отношение сряда е удовлетворяващ ден. Насрочвайте си важни срещи или такива, от които зависи съвместна работа за сряда и четвъртък до обяд. В края на седмицата общуването с приятели или съотборници ще бъде твърде сложно.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Усещането ви за сила и превъзходство обаче може да срещне челно нелицеприятната действителност. Всичко става бързо, нужна е реакция на момента, затова не бъдете твърде обмислящи, пресмятащи и тромави. Това важи особено силно за ситуации свързани със собственост, покупко-продажба на имоти, наследствени дела. Краят на седмицата се очертава напрегнат. Бъдете внимателни на път.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия земен знак Телец. Вашите планове, проекти, дългосрочни намерения, са в центъра на вниманието през цялата седмица. В понеделник обаче някои обстоятелства могат да ви изкарат от равновесие и да предизвикат нетипичното за вас чувство за неувереност. Във вторник Лилит идва в знака ви за девет месеца напред. Заставането и срещу ретроградния Сатурн от зоната на партньорството допълнително усложнява отношенията ви с определен кръг хора. Зоната на финансите също привлича внимание с преминаването там на Меркурий. Тук е и първото от двете есенни затъмнения, което налага препоръка за повече внимание с паричните дела.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с добро настроение от Луната в другия земен знак Телец. При някои известно безпокойство могат да предизвикат новини отдалеч. В професионално отношение седмицата се отбелязва с влизането на Меркурий във Везни. Заедно със Слънцето и Марс, трите космични тела насищат с много енергия това поле, където се разгръщат битки, но и се отварят възможности. Те ще бъдат ясно очертани в дните петък и събота, когато Луната задейства аспектите в кардиналния кръст.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. Опозицията на планетния управител с Нептун вероятно ще създаде у някои усещането за нестабилност, ще предизвика недоверие и подозрение към хора, с които ги свързват професионални ангажименти. В сряда е въздушният тригон на Луната от вашия знак и Слънцето. Бъдете инициатор на сближаване и подобряване на отношенията ви с другите. Имате подкрепата на планетния управител който отива в знака на хармонията -Везни. В края на седмицата отношенията с децата могат да навлязат в труден период.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. За по-голямата част от групата, тези от първа и втора декада, позитивното влияние се усеща през първата половина на седмицата, особено в дните, когато Луната е в другия въздушен знак Близнаци, между вторник и четвъртък. В слънчевия период на личната година, самочувствието е на висота. То се покачва с идването на Меркурий във вашия знак. Поради бързото и движение, ежегодното посещение на планетата на комуникациите ще бъде по-кратко, между 5 и 22 октомври. Краят на седмицата изисква повече внимание при лични участия, особено за тези от последните градуси на знака.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, отношенията в най-близката среда са в центъра на вниманието през първата половина на седмицата. Професионалните ангажименти взимат превес през втората. В юпитеровия период на личната година сте, когато можете да пренасочите целите си, да изберете по-подходящата за вас житейска роля или професионална позиция. В петък и събота на някои ще се наложи да вземат важно решение за бъдещето си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, приятелската среда, даването и получаването на подкрепа ще са в центъра на вниманието почти през цялата седмица. В понеделник не бъдете категорични, осланяйки се на информация, която имате. Възможно е да грешите, или да сте въведени в заблуждение. Между четвъртък и събота Луната е във вашия знак, можете да се намесите и да помогнете за поправянето на нечии развалени отношения. Меркурий влиза във Везни и активира най-близката среда. Предстоят промени в дома, преместване, дребни ремонти.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Телец. В първите дни необходимостта да се съобразявате с други хора ще ви поставя в условия на трудно взимане на решение, поради недоверие към мнението на друг човек, лекар, съветник. В петък и събота, когато Луната е в другия воден знак Рак, се чувствате по-самоуверени и с по-добре работеща интуиция.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои подвижна седмица. Някои от групата още в понеделник ще потеглят на път. Оформянето на важни документи може да изисква повече време, докато се отстранят някои съмнения и нередности. Сряда и четвъртък са благоприятни в това отношение. В петък и събота ще ви сеналага да проявявате повече търпение и разбиране към близък на сърцето ви човек.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 180 Нептун на 2.10.2023 г в 17:34

На 3.10.2023 г в 15:01 ч Лилит влиза в Дева

Меркурий 120 Плутон на 3.10.2023 г в 21:20

Марс 0 ЮЛВ в 25Везни на 4.10.2023 г в 18:07

На 5.10.2023 г в 2:08 ч Меркурий влиза във Везни

Луната е без курс на:

3.10.2023 4:19 – 3.10.2023 8:03

5.10.2023 9:34 – 5.10.2023 15:32

7.10.2023 22:11 – 8.10.2023 2:24

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

2 коментара so far »

  1. Наталия каза,

    Писа на октомври 4, 2023 @ 10:51

    Здравейте Муси ,бих скала да задам малко по личен въпрос по повод квадрата тр.Марс и Плутон на 9.10.Баща ми има планова опереация на тази дата и разгледах аспекът дали засяга картата му.Марс прави точен полусекстил а Плутон точен тригон с наталния му хирон в Дева. Бих била благодарна да получа вашето компетенстно мнение.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 4, 2023 @ 12:46

    Наталия,
    анализ за времето на операция се прави преди нейното планиране.
    Обърнете внимание, освен на аспектите Марс-Плутон и на Слънце-Хирон.
    Позицията на Луната е много важна, както и на Нептун за анестезията.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии