Седмичен хороскоп 2-8 септември 2019 година

НЛ  30 8 2019Стелиум в Дева в понеделник

Тао квадрат в петък

Силен земен тригон в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на септември започва с троен съвпад, стелиум, между Слънцето, Меркурий и Марс. Точните аспекти помежду им се развиват от понеделник до сряда, но оказват влияние върху цялата седмица. Бонус към тях е все още активният съвпад на Венера със Слънцето и Марс.

Планетата на любовта се отдалечава от мъжката огнена енергия на двете космични тела проявявайки се повече с женските черти, подкрепени както от знака Дева, в който се движи, така също и от активния почти до края на седмицата тригон със Сатурн в другия женски знак -Козирог.

Седем планети се движат в земни знаци, в неделя даже стават осем, когато Луната влезне в Козирог. И нито една планета не се движи във въздушен знак от вторник нататък, когато Луната ще е излязла вече от Везни. Земното обвързване на седем планети, като между повечето съществува тригонална връзка, задава условия за съглашателство. Намира се общата база в противоречията, често тя е материален интерес, или предполага бъдещо надмощие. Земята обича да властва и намира различни начини за това. Липсата на въздух предполага липса на нови идеи. Планетите на мисълта и иновациите Меркурий и Уран са в същата група от седем обвързани планети. Това, което ще се роди под тяхно влияние, ще бъде много практично, реалистично, жизнеспособно на физическото поле тук и сега. Нарастващата Луна ще подкрепя процесите на развитие и съграждане.

През седмицата пълнеещата Луната ще измине пътя между кардиналните знаци Везни и Козирог, през което време ще направи две важни срещи. В петък Луната прави пореден, ежемесечен, съвпад с Юпитер. Срещата е в Стрелец и нейната важност този път се подсилва от съпътстващите аспекти. Там където се случва транзитния съвпад на Луна – Юпитер има емоционален подем, а в Стрелец и превъзбуда, и много силни преживявания. Сега те могат да не са от най-приятно естество, заради квадратите на Венера и Нептун, другите две планети свързани с емоционалния живот, с проявленията на любовта между хората.

Навлизаме в зоната на третия, последен за тази серия, квадрат между Юпитер и Нептун. Първият бе през януари, с точен аспект на 13-ти, вторият през юни, точен на 16-ти, и сега през септември, точният ще бъде на 21- ви. През януари към квадрата Юпитер-Нептун се включи Венера от Стрелец. През юни към тази квадратура се включиха Слънцето и Луната с пълнолунието в Стрелец.

Сега, за три седмици напред към квадрата Юпитер-Нептун, с напрегнати аспекти, се включват последователно Венера, Меркурий, Марс и Слънцето. През тази седмица квадрат към Юпитер и опозиция към Нептун правят Венера и Меркурий, а Слънцето се включва в неделя. През следващата седмица Слънцето и Марс, тежката артилерия, действат активно в тао квадратурата с Юпитер и Нептун. Луната „включва осветлението“ в петък, на 6 септември, и слага финал на 21-ви, неделя, когато е точният, и последен, квадрат на Юпитер-Нептун.

Влиянието на тази сложна конфигурация, с включени 7 участника, е най-динамично през следващите две седмици, до пълнолунието на 14 септември. Но същевременно то е поддаващо се на контрол от страна на Сатурн и Плутон от другия земен знак Козирог. На 14 септември, Меркурий и Венера едновременно излизат от Дева, прминавайки в кардиналния знак Везни. Докато стелиумът в Дева предполага съгласуваност на основата на общия интерес, то в паралелно действащите напрегнати аспекти е заложено разтрогването на договори и разочароващи раздели.

Съвпадът Луна – Юпитер, особено в огнените знаци, засилва самонадеяността. И тъй като сме в дните на една мрачна годишнина, да си припомним, че на 1 9 1939 година, преди 80 години, когато Хитлер напада Полша и фактически слага началото на ВСВ, Луната е имала среща с Юпитер в Овен. Имало е и няколко хармонични аспекта, голям земен тригон Марс-Нептун-Уран, както и Венера в съвпад със Слънцето и в тригон със Сатурн. Има и други аналогии, които са интересни. Сатурн в съвпад с ЮЛВ в квадрат с Плутон, в неподвижните Телец и Лъв, както и Уран в Телец. Темата търпи развитие няколко години преди това, когато Хитлер идва на власт 1933-34 година, по време на квадратурата на Уран-Плутон в кардиналните знаци За това съм писала в предишни материали. Голямата депресия 1929 година е времето на формиране на квадратурата Уран-Плутон в Овен-Рак,като тя се разпада през 1935 година,когато Уран преминава в Телец. Готовност за реализация на натрупаното има след преминаването на Сатурн през кардиналния Овен, но ретрограден и навлизащ отново в него, при Юпитер в него и предстоящо преминаване на ЮЛВ в Овен, в началото на септември. Сатурн се връща в Овен на 22 септември 1939 година, при голям квадрат в кардиналните знаци с участието на Марс в Козирог. Връзката Сатурн-ЮЛВ в квадрат с Плутон е много продължителна, от август до октомври 1939 година.

Цикълът на квадратите на Уран-Плутон е 80 години. Големият цикъл на съвпадите на Сатурн с ЮЛВ също е близо 80 години, малкиат е 23-24 години. Квадратурата Уран-Плутон в кардиналните Овен- Козирог се разви в периода 2009-2018, като началото бе белязано с икономическата криза. Подобно на 39-та година, сега съвпадът Сатурн-ЮЛВ е също продължителен. Започна през май 2019 -та, когато планетата навлезе в ретроградната си фаза, и продължава до октомври, при близък контакт с Плутон в Козирог. През януари 2020 година предстои точен съвпад на Сатурн с Плутон в Козирог, при навлязъл вече в кардиналния знак Юпитер и все още движащ се в него ЮЛВ. Големият цикъл на съвпад на Сатурн с ЮЛВ е от порядъка на 84-85 години и се състои от няколко малки. Интересното е, че таз годишния и двата преди него са точно през 80 години- септември 1939 година, и септември 1859 година. Сатурн и ЮЛВ са отражение на кармата, старото, преживяното, натрупаното като опитност, остарелите предразсъдъци и начин на мислене, старите офехтели рамки, старите порядки, всичко онова което искаме да остане в миналото, за да продължим напред, и което подлежи на разрушение.

Връщам се на седмичния хороскоп. След като е разръчкала въглените в петък, в неделя Луната е в Козирог, събирайки се в кардинален стелиум със Сатурн и Плутон. Той подава ръка за разбирателство с другия стелиум, от началото на седмицата в Дева. Живеем в нови времена и разумът, както и грижата за хората и природата, трябва да са от първостепенна важност, надскачайки егото и тщестлавието на малцина.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния днак Везни. По този начин партньорската тема е във фокуса на вниманието и на всички начинания, към които насочва нарастващата Луна. Новолунието в Дева от миналата седмица е в Дева и ви кара да правите поне няколко неща наведнъж, за да промените условията си на работа и служебни взаимоотношения. На този стелиум по новолуние дават подкрепа планетите от зоната на кариерата. Някои ще получат добри предложения за работа. Но,има коварни моменти, които са свързани с някои правни въпроси. Ако искате да сменят раотата си, проверете какви ангажименти сте поели с подписване на трудов договор- предизвестие, неустойки. Друго препятствие от страна на напрегнатите аспекти от Юпитер и Нептун могат да ви срещнат с изискване за стаж, или квалификация. Някои предложения могат да бъдат и от чужбина. Бъдете внимателни за некоректност на офертите. С две думи, възможности има, но пресявайте внимателно всяка от тях.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на голяма слънчева активност. Планетният управител е в дни след новолуние и в голям стелиум от планети, като до края на седмицата, и през следващата, прави значими напрегнати аспекти. Тази активност разположена в земния знак Дева ви поставя в динамично променящи се условия, които изискват будно съзнание и бърз ум. Някои ще бъдат насочени към дейности от спекулатиивен характер, или такива, в които личният интерес е на първо място. Предстои ви проверка по линия на етика и морал, на спазване на общочовешки принципи и придържане към определени норми на поведение. Критични в това отношение през тази седмица са дните четвъртък и петък.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои успешна седмица. Новолунието в Дева раздвижва професионалната сфера. Някои теми, които са били задържани досега, получават попътен вятър. Съвпадът на Слънцето и Марс, които са част от съпътстващия стелиум, придава голяма активност на тази седмица. Планетният управител също е „сръчкан“, но с напрегнати аспекти, и затова всичко, което идва при вас като предложение, или нови възможности, подлагайте на щателна проверка. Избягвайте да подчертавате личното си участие. За мнозина от групата предупреждението е излишно, но аспектите провокират човешката самонадеяност и тщестлавие, затова не се хвалете, а оставете делата да говорят за вас. Земната енергия е много силна през тази седмица, което предполага ангажиране с материални дела. Краят на седмицата е по-благоприятен в това отношение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Новолунието в Дева от 30 август задейства подкрепящи енергии, които ако използвате по предназначение, ще имате на какво да се радвате в есенните дни. Земната стихия през тази седмица е доминираща. Стелиумът в Дева прави тригон към Уран от вашия знак и това ви носи много вдъхновяващи идеи, за реализацията на които ще ви е нужна много енергия. Затова правете нужното да сте в добра физическа кондиция. Някои ще бъдат заинтригувани от имотни въпроси. Периодът е добър. Бъдете коректни и изисквайте същото от другата страна. В емоционално отношение седмицата е също добра, но при някои, напрегнатите аспекти могат да донесат научаване на някои неприятни истини и разочарования.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои първата седмица от новия цикъл на Луната, започващ в Дева. Стелиумът във вашия знак, подкрепен от този в другия земен знак Козирог и от Уран в Телец, ви прави силни и маневрени в много посоки. Дават ви се извънредни пълномощия. От вас заисят хора и развитие на събития. Отговорността е голяма и изисква много вътрешна духавна сила от вас. Подложено е на изпитание доверието ви в някои хора от близкото обкръжение, членове на семейството. В четвъртък и петък се въздържайте от конфликти с роднини и партньори.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. Новолунието в другия земен знак Дева е отправна точка на релизиране на ваши планове и стремежи,които обгрижвате от известно време. Доминирането на земната енергия през тази седмица е благодатно поле за изява на вашата прагматична природа. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, а и предстои новолуние в зоната на кариерата, затова мобилизирайте се, и действайте. Но, бъдете дискретни. Работете внимателно с информация, до която имате достъп. Бъдете почтени. Уважавайте другите и техния принос.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знк Везни. Седмицата е доминирана от земната енергия,но също така от земната страна на меркуриевото влияние. Това ви прави в пъти по-прагматични и ориентирани към материалните дела. Новолунието в Дева дава ход за изясняване на някои въпроси, които са важни за хората от обкръжението ви, за близките и семейството. Предстои обновяване на някои договори с работодатели, или ангажименти с клиенти. Възможни са наложителни промени, с които не сте съгласни. Ще имате остра нужда от подкрепа от най-близките. Търсете баланс на интересите – вашите и на другите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във вашия знак. Новолунието в предходния знак е много силно изявено на духовното поле. Стелиумът от планети раздвижва много пластове, изкарва на повърхността спомени, опитности и стремежи ориентирани към бъдещето. Предлагат ви се разнообразни възможности, но изборът е значително по-малък отколкото ви се струва първоначално. Въздушната енергия сега е заглушена от земната. Имате време до следващото новолуние, което ще бъде във вашия знак, и то е на 28 септември. Но още от пълнолунието в Риби на 14-ти, когато Меркурий и Венера дойдат на ваша територия, ще си поемете въздух и ще мислите много по-ясно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Везни. Тя ви носи амбицията да разкривате неща, които някои искат дълбоко да скрият, и да зазидат дори. Въздушната ви природа обаче няма подкрепа до края на седмицата. Наблягайте на земното и практичното в себе си. При някои въпроси свързани с имоти ще търпят развитие, периодът е добър за обмисляне на сделки със собствености. Стремете се към яснота и прозрачност, обръщайте внимание на детайлите, проверявайте източници и информация, разчиствайте съмненията, работете с истината.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Везни. Новолунието в Дева, от 30 август, дава възможност да изразите своите комуникативни, и организаторски умения. Стелиумът в Дева ви прави много силно заинтригувани от света около вас и повишава чувствителността ви към тревогите на околните. Търсете баланса в работа с информацията. Претоварването на умственото поле е също толкова нездравословно както и това на физическото. Освобождавайте се от излишното. Договори с доставчици на разни услуги могат да претърпят промени, които не ви устройват.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на приятелите. Новолунието в Дева, съпътствано от голям стелиум, прави приятелската среда изключително важна през тази седмица. Получавате нужната ви информация, като и конкретна помощ от хора, на които сте разчитали и преди. Обстоятелствата правят така, че дружбата с някои хора минава на друго ниво. При някои ще има потвърждение и ново начало, при други – разочарование. Общата работа ще ви носи повече успехи и задоволство, отколкото соловите изпълнения. Във вторник и сряда можете да бъдете по-настойчиви за неща, които лично ви засягат. Бъдете внимателни по финансови въпроси в четвъртък и петък.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и неделя.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои първата седмица от новолунието в срещуположния знак. Стелиумът от планети в зоната на партньорството, съпътстващ новолунието в Дева дава изобилна храна за отношенията ви с околните. Някъде ще има заявки за привързаност и зачитане на желанията, а другате остра конфронтация, заради включения сино енергетизиран съвпад на Марс и Слънцето в прецизната Дева. От вас се иска яснота, конкретност, искреност и директно поставяне на всеки въпрос, на който търсите решение. Ще ви трябва и одобрение на някой висшестоящ. И там може да има изненади. Подкрепа имате във вторник и сряда, но в четвъртък и петък дръжте сетивата си отворени, и защитните механизми активни.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Марс на 2.09.2019 /13:42

Венера в квадрат с Юпитер на 2.09.2019/ 19:26

Венера опозиция с Нептун на 4.09.2019 /14:26

Слънце и Венера в тригон със Сатурн и Плутон на 7.09.2019

Слънце в квадрат с Юпитер на 8.09.2019/ 18:27

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни и Козирог, през първа ивтора четвърт.

Луната е без курс на:

2.09.2019 /11:34 – 3.09.2019 / 2:35

4.09.2019/ 13:58 – 5.09.2019 / 6:08

6.09.2019 19:03 – 7.09.2019 /13:37

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Mimi каза,

    Писа на септември 2, 2019 @ 5:46

    Много липсвахте:)
    Добре дошли отново:)

  2. Варта каза,

    Писа на септември 2, 2019 @ 6:17

    ДОБРЕ ДОШЛА, Муси! Липсваше ни!

  3. дафи каза,

    Писа на септември 6, 2019 @ 16:11

    И на мен ми липсваше….

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии