Седмичен хороскоп 20-26 май 2013 г.

Уран-Плутон в точен квадрат във вторник

Пълнолуние и Лунно затъмнение в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в интересна астрологична седмица, но и в политическа такава.

В първите часове на вторник, за първи път през 2013-та, квадратът на Уран-Плутон става точен, точно 90 градуса. Тази квадратура, бавна и разтеглена във времето от близо 9 години, 2009-2018, става точна 7 пъти, от 2012 до 2015 година. Настоящата точна квадратура е трета поред. Цикълът на напрегнатия аспект преминава през различни фази, в които се включват и останалите планети, бавни и бързи. Досега най-труден бе периодът 2010-2012 ,докато Сатурн се движеше през кардиналните Везни, като правеше двоен квадрат с Уран от Овен и Плутон от Козирог, период белязан от тежки природни катаклизми, много силни земетресения и революционни промени в редица страни.

След излизането на Сатурн през есента на 2012 г., от кардиналните Везни и до навлизането на Юпитер в кардиналния Рак през юни 2013 г., активирането на квадрата Уран-Плутон става от преминаването на по-близките планети, на Марс и вътрешните планети, заедно със Слънцето и Луната, през кардиналните знаци. Най-често, 4 -ри пъти в месеца, това прави Луната.

През тази седмица Луната се “включва в деня на точния квадрат-21 май,вторник,няколко дни преди лунното затъмнение, последващо слънчевото на 10 май и преди него – лунното затъмнение на 25-ти април. Това сгъстяване на астрономични събития само по себе си създава напрежение и усложнения във взаимоотношенията между хората.

Активният кардинален кръст в първите дни, особено в понеделник и вторник, провокира бурни реакции, агресивно поведение, своеволие в приказки и постъпки.

На този обективен фон, на точната квадратура на Уран-Плутон, ще стъпи в ролята си 42-то Народно събрание, което трябва да излъчи правителство. Дали четворката, измъчено излъчена от народа, която сега се държи като “Орел-Рак -Щука и още нещо” ще успее да загърби личните си пристрастия и ще се обедини около общата цел- интересите на страната и на народа? Астрологичната обстановка, макар и напрегната в първите дни на седмицата, в следващите, когато в зоната на подвижните и въздушни Близнаци се съберат 4-ри космични тела, подкрепя комуникациите, обсъждането, сближаването на гледните точки. Обективни възможности има, дали ще са налице субективни такива?

Лунното затъмнение в Стрелец на 25-ти при последващ стелиум в Близнаци с участието на Юпитер, създава добра база за пренареждане „на пасианса“ и за намиране на обща основа за преговори. Водният тригон на ретрограден Сатурн и Нептун подсилва разумът, там където го има разбира се. А куинконса на Слънце и Сатурн дава в ръцете на Президента шанс да прояви качества на лидер и да насочва процеса в подходящата посока.

Участието на медиите може да наклони везните в една или друга посока. В края на седмицата Слънцето прави квадрат с Нептун в подвижните Близнаци-Риби, един коварен и манипулативен аспект, от който могат да се възползват непочтени хора, включително и политици.

Активираният квадрат на Уран-Плутон може да доведе до поредна серия земетресения с по-висок магнитуд, до активиране на земни маси, свлачища,пропадания, вулкани. Възможни са електрически бури, урагани, повреди в електрозахранването, отказ на електрониката, аварии и инциденти. Травми и наранявания може да има предимно при хора с активност в кардиналния кръст- рождени Слънце, Марс, Луна, Асцендент, в първата половина на знаците, най-вече между 8-13 градуса на Овен, Козирог,Рак и Везни.

Квадратът на Слънце-Нептун често повлиява здравето на по-чувствителни хора. Активират се алергии, особено сега през пролетта и ранното лято, възможни са натравяния от храна, напитки, от контакт с растения или насекоми. По-уязвими са родените в подвижните знаци – Риби, Близнаци, Дева и Стрелец. Възможни са аварии с вода, течове на водопроводната система, наводнения и избликване на подпочвени води.

Позитивното през тази седмица е в доминирането на подвижния кръст за сметка на фиксирания. Добротворните Слънце-Венера-Юпитер, и Меркурий в допълнение, се движат през Близнаци. Това дава много свобода на изразяването, открито общуване, леко преминаване през проблемни ситуации. Може да се използва и думата повърхностно отношение, но понякога е полезно да не се вземаме много насериозно. :)

Синьо небе и радостно Слънце през цялата седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои много динамична седмица. Предстоят ви много срещи, много разговори, движение и непрекъснат обмен на информация, на идеи и планове с околните. Квадратът на Уран от вашия знак с Плутон от Козирог за пореден път става точен. Неговото влияние усещате поне от около месец. Той поддържа вътрешно напрежение и безпокойство, които в следващите дни могат да стигнат своя връх. Квадратът има деструктивен характер и влияе в голяма степен както върху взаимоотношенията с околните, така и върху физическото и психическото ви здраве. Ако имате рождено Слънце, Марс, Луна или Асцендент в диапазона 8-13 градуса Овен или друг кардинален знак, бъдете внимателни в напрегнати ситуации, на пътя като шофьор или пешеходец, и при работа с остри предмети, уреди, особено ако работите в опасна за здравето среда. Критични дни са понеделник след обяд и вторник,макар че влиянието се простира до края на седмицата, в дните на пълнолуние. Четвъртък е благоприятен ден за освобождаване от стари ангажименти, за разплащане и изчистване на задължения свързани с имущество, с наследство, с дарение или продажба, сделки касаещи недвижима собственост – къща, апартамент, земя. Почивните дни са подходящи за неангажиращи пътувания, срещи с нови хора и приятно прекарване на времето в непретенциозна компания.

На родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, астрологичната обстановка в следващите дни предлага много възможности. Това, което за другите се оказва пречка, затруднение, препятствие, за вас може да стане трамплин за растеж в кариерата или за постигане на някои предимства в личните взаимоотношения. Важно условие е да проявявате разбиране към чувствата на другите, да се вслушвате в техните думи и на свой ред да премисляте добре преди да говорите. Общуването, изясняването на позициите сега е много важно. Също така готовността за отстъпки в името на общата цел и заради други засегнати лица-деца, родители, други родственици. Можете да подобрите към по-добро ситуация възникнала в дните на предишното лунно затъмнение. Заменете „Аз, Мене, Моето“ с „Ние, Нашето“ така успехът и удовлетворението ще дойдат при вас. Благоприятни дни- понеделник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Акцентът е пълнолунието в Стрелец и лунното затъмнение в края на седмицата. Понеделник е успешен, но във вторник ви предстоят някои напрегнати моменти, обстоятелства на конфронтация и противопоставяне с хора от близкия ви професионален или приятелски кръг. Достойното ви поведение, силните аргументи и чувството за хумор ще ви помогнат не само да излезете от неудобна ситуация, но също така да постигнете и поредната си победа. Сряда е ден за срещи с приятели, в четвъртък ще ви се наложи да се върнете към стара ситуация, да поправите нещо отново, за втори или за трети път, да се захванете с решаването на здравословен проблем, но този път сериозно и с повече постоянство. Пълната Луна във вашия знак ви поставя в светлината на прожекторите, независимо дали се стремите към това или напротив – бягате от публичността. Както се полага, ще имате ласкатели и клакьори, ще ви предлагат стоки и услуги,ще ви подмамват с лъскави оферти. Имайте едно наум,че момента е много коварен,заради квадрата на Слънцето и Нептун,затова се въздържайте от „бързи печалби“ и „лесни пари“, пазете си имуществото от чуждо посегателство,внимавайте с храна и напитки.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои интересна седмица. В понеделник Слънцето, в края на знака ви, застава в тригон с Луната и това прави денят особен за вас. Ще имате възможност да вършите нещата така, както ги мислите,планирате и виждате в креативното си въображение, с много лекота и свобода на изразяване, подкрепени от вашата управителка на знака- Венера, движеща се през въздушните Близнаци. Но струпването на няколко планети в следващия ви знак-Близнаци, съсредоточава енергията ви в едно направление, изисква повече реализъм и конкретни форми,в които да се вместят очакванията. Моментът може да бъде много доходоносен, да намерят реализация ваш проект, изделие, практическо решение на проблем, да се сдобиете с повече лостове за управление на собствените си ресурси. Кардиналната енергия на квадрата Уран-Плутон може да се изрази при вас като по-определено, може би и по-рязко отношение с близките, с най-близките роднини или с хора, с които прекарвате повече време-работейки, учейки или живеейки заедно. В четвъртък ще ви се наложи да преразгледате ваше становище, решение, споразумение с друг и да вземете важно решение,основаващо се на вече отработени в миналото взаимоотношения. В дните на пълнолунието бъдете внимателни по финансови въпроси, за да не се чувствате измамени впоследствие.

 

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. Вярно, нужна ви е съсредоточеност и прецизност по отношение детайлите, но в крайна сметка добрите резултати няма да закъснеят. Меркурий, управителят на знака ви, е в свое „въздушно пространство“ и в прекрасна компания, тази на Слънцето, Венера и Юпитер. Сега може да бъдете чути, вашето мнение да бъде зачетено и трудът ви оценен по достойнство. Както за много други, така и за вас, вторник може да бъде ден с неочакван развой на ситуации. Има вероятност да бъдете въвлечени в интрига за власт, за контрол над други хора, в семеен скандал или в конфликт на работното място. Финансови въпроси могат да бъдат поставени на обсъждане или да бъдат в центъра на скандала. Четвъртък е вашият ден през тази седмица, ще трябва да вземете важно решение, да оформите собствената си позиция по спорен въпрос, да посетите места с древна история, да се запознаете с мъдър човек, да получите ценен съвет. Пълнолунието в края на седмицата може да изкара наяве някои противоречия с роднини и за пореден път да постави на обсъждане важен за вас въпрос. Обръщайте внимание на храната и напитките,възможно е натравяне.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Поне до средата,до сряда включително ще бъдете под силното влияние на точния квадрат на Уран и Плутон, който се движи през вашия знак. Родените със Слънце в диапазона 8-13 градус на Козирог трябва да са особено внимателни към здравето си, към отношения с партньори и колеги, както и с най-близките. Възможно е да има срив в техниката, да откажат машини и системи, с които работите и на които разчитате. От сряда нататък астрологичната обстановка е по-хармонична. Предполага разнообразие на контакти, много нови запознанства или по-интензивни отношения с хора от професионалния кръг, носещи интелектуално и емоционално обогатяване. Навлизате в период благоприятен за откъсване от активна работа, за почивка и релакс, за профилактика на здравето и следване съветите на специалист, за повече свобода и разполагане с време „само за себе си“. Пълнолунието в Стрелец ви подтиква към сериозни стъпки в това отношение.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. От вторник във вашия знак се събират четири космични тела и това поставя пред вас много изисквания, необходимост да бъдете навсякъде и да участвате във всичко, което се случва. Ще ви съпътства усещането за нестабилност и разпиляност, за невъзможност да се справите с очакванията, отправени към вас. Честолюбието ви ще бъде поставено на изпитание, гордостта наранена от упреци или показана неудовлетвореност от близките или от шефовете. Вторник се очертава да бъде много напрегнат ден. Възможно е да останете разочаровани от нечия некоректност, да бъдете поставени в неловка ситуация да отговаряте за чужди грешки или някой да се опита да се възползва от вас по най-безцеремонен начин. Пълнолунието в Стрелец в съчетание с лунно затъмнение ви подтиква към ангажименти с неясни правила, в които уговорките са за момента и при сегашните условия, но търпят бързо развитие и вероятна промяна в близко бъдеще. Моментът не е благоприятен за обвързване, за сключване на брак или за полагане основите на нещо дълготрайно. В четвъртък можете да разчитате на подкрепата на стари, опитни, умели в дадена област хора. Обръщайте внимание на качествотона  храната и напитките, възможно е натравяне.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, първата половина на седмицата може да се окаже твърде напрегната. Причината отново е в квадрата на Уран и Плутон в кардиналните знаци Овен-Козирог, към чиято група принадлежи и Везни, който става точен във вторник. Тогава Луната е във вашия знак, което ви прави участници в сложната астрологична конфигурация- двоен (тао) квадрат. Най-силно напрежението на квадратурата ще премине през зоната между първата и втората декада на знака, между 8 и 13 градус на Везни, а също така и в тази зона на останалите кардинални знаци- Овен, Козирог и Рак. Възможни са проблеми със здравето. По ваша инициатива, или с ваше активно участие, могат да бъдат поставени на обсъждане и за взимане на окончателно решение важни служебни въпроси. Стремежът ви да постигате съгласие и доближаване на противоположните мнения ще среща съпротива първоначално. Но в следващите дни, особено в четвъртък, на помощ ви идва стелиумът от планети в сродния ви по стихия знак Близнаци. Съвпадът на Меркурий и Венера ще внася лекота на изказа и свобода на мисълта, намаляващи напрежението в комуникациите. В четвъртък и петък при някои ще дойдат добри доходи. Пълнолунието в събота дава възможност за интересни запознанства, за среща с хора със сходни разбирания,но не обещава дълбочина и трайност на тези взаимоотношения. Не се предоверявайте на непознати хора.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей,астрологичната обстановка предлага разнообразни предизвикателства. Периодът е благоприятен за пътешествия и опознаване на нови земи и култури. Срещите с интересни хора могат да ви насочат в нова посока на влагане на личната енергия, на поставяне на нови цели и стартиране на нови проекти. Във вторник обаче ситуацията изисква повече внимание към личната безопасност. Бъдете внимателни през цялата седмица, ако работите с електрически уреди, високо напрежение, режещи инструменти, взривоопасни материали, с огън или опасни химикали. В сряда и четвъртък може да ви бъде отправена покана за среща-делова, за интервю за работа или за уточняване на условия по трудов договор. На някои от групата може да бъде предложен висок пост, заемане на по-престижна служебна позиция или сключване на важен за кариерата договор. В края на седмицата приятелството с някого ще бъде подложено на изпитание. Бъдете отзивчиви към проблемите на другите, направете дарение, включете се в благотворителна акция.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва успешно. Луната прави тригон със Слънцето и почти през целия ден ще ви бъде засвидетелствано внимание и подкрепа от околните. Радвайте се на всяка хубава емоция защото от вторник нататък ситуацията се променя. Кардиналният кръст е отново активиран от точния квадрат на Уран и Плутон, в допълнение с Луната която го затваря в Тао квадрат. Сътресения може да имате както в професионалната сфера, така и в личния живот. „На косъм“ могат да се окажат отношенията с близък човек,било то роднина или брачен партньор. Във ваша полза е да контролирате емоциите си и да не позволявате недоразуменията да се разрастват, а такава тенденция има, заради предстоящото пълнолуние-лунно затъмнение в края на седмицата. В сряда вечер и в четвъртък имате шанс да поправите „спуканото гърне“, да се помирите, да намерите компромисното решение и да обедините усилията си в една посока. Обръщайте се за съвет и помощ към възрастни хора, към опитни консултанти или към доказани експерти. В петък следвайте интуицията си, за да „не стъпите отново накриво“. В събота и неделя ограничете контактите си до възможния минимум. Напрегнатата астрологична обстановка влияе неблагоприятно на здравето, възможни са инциденти на сърцето или мозъка, травми и наранявания, проблеми със здравето на близки хора.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Квадратът на управителя на знака – Плутон с Уран е за пореден път точен, активиран от преминаването на Луната през кардиналните Везни. До средата на седмицата е препоръчително да се избягват рискови ситуации, преки участия в конфликти, раздаване на собствено правосъдие, намесата в живота на други хора, без те да са поискали това. Вторник е неблагоприятен ден за предприемане на далечни пътешествия. В четвъртък Луната е във вашия знак и това е удачният момент за активност и предприемчивост. Финансовата страна на всяко начинание е много важна,защото навлизате в период, когато можете да получите финансова подкрепа от институция или от физическо лице. Не поемайте сериозни взаимни ангажименти точно през тази седмица, тъй като астрологичната обстановка е нестабилна и хлъзгава, предстои квадрат на Слънце-Нептун. Обърнете сериозно внимание на общите финансови дела, на общите сметки и начина по който се борави с тях. Подредете си документацията, контролирайте счетоводните операции, възможни са проверки от контролни органи

 


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, астрологичната обстановка е в голяма степен нестабилна. Не придавайте важно значение на маловажни неща в следващите дни. Приемайте всичко, доколкото можете, отстрани, без да се включвате емоционално. Това ще ви помогне да преминете безболезнено през този период на напрегнати аспекти към рожденото ви Слънце от струпването на планети в Близнаци, както и през квадрата на управителя на знака – Нептун със Слънцето в края на седмицата, в дните на пълнолунието в Стрелец. Възникналите недоразумения поправяйте бързо с разговори и взаимни извинения. В домашната среда имате належаща нужда от промяна, от ремонт и освежаване, или завършване на вече започнати интериорни промени. Внимавайте при работа с бои и химикали, използвайте предпазни средства за кожата на ръцете и лицето. Обръщайте особено внимание на храната и напитките, на тяхното качество и дата-годност, възможно е натравяне. Пълнолунието може да ви зарадва с нова работа, с получаване на необходим документ, с постигане на съгласие и договореност по творчески проект.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Точен квадрат на Уран и Плутон на 21.05.2013 г., в 02:02 ч

На 21.05.2013 г., в 0:09 Слънцето преминава в Близнаци

Меркурий в секстил с Уран на 21.05.2013 г.

Меркурий в съвпад с Венера на на 24.05.2013 г.

Пълнолуние в 4Стрелец, Слънце и Луна в опозиция на 25.05.2013г.,в 07:25 ч., съчетано с Лунно затъмнение.

Точен квадрат на Слънце и Нептун на 26.05.2013 г.,в 10:26 ч

Луната през тази седмица се движи между знаците Дева и Стрелец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

20.05.2013 г., в 19:48 ч. – 20.05.2013 г., в 20:07 ч.

22.05.2013 г., в 10:35 ч. – 22.05.2013 г., в 23:55 ч.

24.05.2013 г., в 16:55 ч.- 25.05.2013 г., в 0:49 ч.

26.05.2013 г., в 13:22 ч.- 27.05.2013 г., в 0:28 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

7 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на май 20, 2013 @ 6:19

    Благодаря Муси, за точния анализ и прогнози,които споделяш с нас.
    И на теб желая хубава,спокойна и слънчева седмица :)

  2. Снежа каза,

    Писа на май 20, 2013 @ 8:26

    Здравей Муси,
    това лунно затъмнение го чакам с нетърпение. Ще бъде на 1 градус от Венерата ми в 1 дом. Венера ми е управител на 7 и 11 дом. Очаквам нови запознанства и повече контакти.

    Нали лунното затъмнение има силно влияние ако е до 3 градуса съвпад с планета, а слънчевото до 5 градуса?

    С пожелание за успешна седмица!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на май 20, 2013 @ 22:52

    Снежа,
    да, но трябва да има инициатива от ваша страна, за да се случи нещо интересно :)
    Колкото е по-близо, толкова е по-силно значението, 5 и 3 градуса е със силен ефект.
    Успех!

  4. Begonia каза,

    Писа на май 23, 2013 @ 15:04

    Здравейте Муси,
    благодаря за задълбочените прогнози. Предстои Уран да направи куинкос към наталната ми Венера и искам да попитам дали куинкосът е силен аспект и може да се очаква същото въздействие както при съвпад, опозиция, тригон или секстил, или не трябва да се отдава голямо значение на този аспект? Куинкосът е между първи и осми дом, като венера е в осми в Скорпион и управлява слънчевия ми знак Везни.
    Благодаря предварително!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на май 24, 2013 @ 21:41

    http://www.blitz.bg/news/article/201483

    Полицията губи контрола върху Стокхолм
    Полицията в шведската столица Стокхолм повика подкрепления, готвейки се за пета поредна нощ на размирици в имигрантските предградия на града. Безредиците, съсипали имиджа на Швеция в чужбина на мирна нация, предизвикаха дебат относно интегрирането на имигрантите, представляващи около 15 % от населението, предаде АФП. Много от пристигналите в страната имигранти, благодарение на великодушната политика към бежанците, трудно научават езика и си намират работа, въпреки множеството държавни програми. Полицията съобщи в четвъртък, че ще повика подкрепления от другите части на страната, очаквайки още неприятности в следващите дни.

    В Ринкеби, един от населените предимно с имигранти квартали, са били опожарени шест автомобила. Според полицията, около горящите коли е имало 300-500 души. В същото време е било подпалено училище в друг имигрантски квартал. Безредиците са предизвикани от инцидент, при който миналата седмица полицай застреля 69-годишен жител на Хусби, след като мъжът размахала мачете на обществено място.

    Големи части от Стокхолм са в руини след четвъртата вечер на бурни протести. Десетки коли са опожарени, а тълпи от хора атакуват полицаите с камъни и други предмети, съобщава в. „Дейли мейл“. Насилието избухна в имигрантския квартал Хъсби в неделя, след като полицай застреля възрастен мъж с мъчете в ръка. Оттогава досега насилието се арзпростря върху цели 15 квартала.

    То се превърна в мащабен протест, в който участват предимно имигранти, подчертаващ расизма в шведското общество, по-точно в явната липса на възможности за работа. Миналата вечер, полицаите отчаяно се опитваха да запазят контрола си върху града, беше подпален полицейски участък, а гневни демонстранти пречиха на пожарникарите да потушат огъня. „Местните семейства са много гневни. Те се надяват отговорните за това да бъдат осъдени по възможно най-строгия начин“, каза Адъм Кодер, член на управляващата Умерена партия на премиера Фредерик Рейнфелд. /БЛИЦ

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на май 24, 2013 @ 21:44

    http://www.blitz.bg/news/article/201529?news=164160&utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz
    Мощно земетресение разтърси в петък бреговете на Камчатка в 18:44 часа местно време (б.р. – 7:44 ч. българско), съобщи Геоложката служба на САЩ. Според американските сеизмолози магнитудът на земния трус е бил 8,2 по скалата на Рихтер, съобщава агенция „Интерфакс“. Епицентърът се намира приблизително на 150 километра западно от крайбрежието на Камчатка, в акваторията на Охотско море, на дълбочина 600 километра. Засега няма опасност от образуването на цунами в района, съобщи руското Министерство на извънредните ситуации. Ето и най-силните земетресения, разлюлели Земята:

    1. Чили, 1960 г., магнитуд 9,5
    2. Протока Принц Уилям, Аляска, 1964, магнитуд 9,2
    3. Западното крайбрежие на северна Суматра, 2004 г., магнитуд 9,1
    4. Източното крайбрежие на Япония, 2011 г., магнитуд 9
    5. Камчатка, Русия, 1952 г., магнитуд 9
    6. Мауле, Чили, 2010 г., магнитуд 8,8
    7. Крайбрежието на Еквадор, 1906 г., магнитуд 8,8
    8. Алеутските острови, Аляска, 1965 г., магнитуд 8,7
    9. Северна Суматра, Индонезия, 2005 г. Магнитуд 8,6
    10. Асам Тибет, 1950 г., магнитуд 8,6, епицентър Тибет

    Първото научно измерено земетресение с магнитуд 9 по Рихтер е било регистрирано именно по източното крайбрежие на Камчатка. Цунамито вследствие на труса е било с височина 13 метра на вълната. Цунамито е ударило град Калиф, който стана наскоро отново жертва при бедствието в Япония миналата година.Камчатка има доста бурно минало, заради много си активни вулкани. През 1923 г. полуострова е бил засегнат от земетресение със сила 8,5.

    11 март 2011 г. е тъжна дата за Япония. Цунамито взе със себе си около 29 000 души и прекъсна няколко атомни реактора. Над 50 вторични труса и до днес са се разнесли в района със сила между 6,0 и 7,0 по Рихтер.

    Земетресението, което софиянци и жителите на Югозападна България преживяха в ранните часове на 22 май 2012 г. , ще се запомни като най-силното в района на София за последните 154 години. То е и най-силното с епицентър на територията на страната от 70 години насам – 17 март 1942 г. трус с магнитуд от 7 по Рихтер разлюлява Разград. Единственото изключение е земетресението във Вранча на 4 март 1977 г. година, което срутва общежитие на “Свилоза” и убива над 100 души в Свищов, но епицентърът му не е на територията на страната. /БЛИЦ

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на май 24, 2013 @ 22:12

    Begonia,
    да, куинконсът е важен аспект,но предизвикан от Уран може да не се усети така конкретно,заради продължителността на влиянието.
    В случая може да му се придаде значение за някакво привличане към определен човек, настойчиво желание за контакт, за общуване в интимен смисъл,защото става дума за връзка между Овен-Скорпион и с намесата на Венера. В коинконса има много неопределеност,той е между тригона,който казва да разбира се, и опозицията, която охлажда ентусиазма, а от своя страна Уран внася елемент на ексецеричност, на показност. Възможно е да изпитате спонтанно желание да се занимавате с окултни теми, да изучавате някаква форма на упражняване на влияние върху други хора, или върху конкретен човек.Има различни тълкувания.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии