Седмичен хороскоп 20-26 февруари 2017

СЗ 2017-2-26Двоен квадрат между Марс-Уран, Плутон и Юпитер

Меркурий в Риби от неделя

Пръстеновидно слънчево затъмнение на 26 февруари, неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през предстоящата седмица още от пръв поглед е неспокойна. Втората седмица от „коридора между затъмненията“ е много различна от предходната. Тя дава израз на натрупаната енергия от навлизането на Марс в „коридора на напрежението“, зоната на напрегнатите аспекти между Уран, Плутон и Юпитер в кардиналните знаци Овен, Козирог и Везни. Усетихме го в средата на миналата седмица като остра словесна престрелка в политическото пространство заради участието на Меркурий от Водолей.

През тази седмица планетата-воин е на ход. Марс продължава атаката си с квадрата с Плутон в четвъртък, и съвпада с Уран на границата между двете седмици, в ранните часове на следващия понеделник. По този начин напрегнатата конфигурация ще бъде активна през цялата седмица.

Намаляващата Луна преминава през позициите на Сатурн и Плутон от понеделник до четвъртък, което засилва ефекта към събития със значение за по-големи маси хора. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци при активно включени войнствени и анархистични Марс и Уран, подсказват в средата на седмицата актове на агресия, тероризъм, заплахи и реакция на войнствено настроени хора и държави. Ролята на Меркурий и Сатурн като отводи на напрежението, може да се окаже недостатъчна, за да потуши пожарите на амбиция, страсти и желание за разчистване на сметки.

Двойният квадрат включва три от четирите „лоши планети“ в зодиакалния пантеон – Марс, Уран и Плутон. Така мощната енергия на напрегнатите аспекти може да се изрази по много начини, но при всички случаи, ярко, силно, драматично и със запомнящи се последици. Възможни са промишлени аварии там, където се работи с открит огън, при отопление или в електропреносната мрежа, по земя, въздух и вода, битови травми, човешки грешки, неадекватни реакции и взимане на неправилно решение в критични ситуации. Климатични аномалии с отражение върху наземни обекти и съоръжения от голям мащаб могат да доведат до бедствени ситуации.

В края на седмицата водната енергия придобива надмощие и шансът да се уталожат страстите нараства. В неделя Меркурий преминава в Риби. Няколко часа по-късно е новолунието в 8 гр. Риби, съчетано със слънчево .

Слънчевото затъмнение на 26 февруари е първото от двете за 2017-та. То е пръстеновидно, което значи, че Слънцето, Луната и Земята са точно на една линия, но Луната не закрива целия слънчев диск, а остава пръстен от слънчеви искри, което го прави много красиво за наблюдение. Ще бъде видимо обаче само от части от южното полукълбо, в Западна и Южна Африка, Южна Америка и Антарктида.

Картата на слънчевото затъмнение на 26 февруари, макар да включва напрегнатата конфигурация тао квадрат между Марс-Уран, Плутон и Юпитер, дава възможности за реванш и компромиси, за намиране на точки на взаимна изгода и договаряне. Прахолякът на недоразуменията постепенно ще се разнесе и ще разкрие нови картини на истината пред очите ни. Това за времето след затъмнението и при нарастваща Луна.

Новолунието в Риби като такова е чудесен момент за отърсване от старото и отправяне поглед напред.

Успешна седмица и попътен вятър!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Планетният управител в следващите дни попада в много сложни взаимоотношения с далечните планети- Уран, Плутон и Юпитер, като активира противоречията между тях. По аналогия и вие може да се окажете,волю или неволю, подстрекател на нечии нелюбезни взаимоотношения. Понякога, когато двама се карат, третият печели, но също така може и „да го отнесе“. Затова избирайте внимателно на чия страна заставате в спор. Избягвайте конфликтните ситуации. Не се нагърбвайте с неща, които изначално е ясно, че не са ви по силите. Особено внимателни бъдете между сряда и неделя. Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение, ще изкара на светло някои неясноти в отношенията ви с околните, с близки хора, или с приятели. Отхвърлете някои предубеждения, които ви пречат да виждате истината. Намирате се в сатурновия период на личната си година, време за равносметка и сбогуване със старото, и даване път на новото.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с подкрепата на Луната от другия огнен знак – Стрелец. Вашата самоувереност ще се окаже решаваща за справянето със стар проблем. Напрежението в кардиналните знаци ще ви ангажира с обстоятелства около други хора, техните ангажименти и здраве почти през цялата седмица. В последните дни, когато Меркурий напусне срещуположния знак Водолей, за да се гмурне във водните селения на Риби, ще настъпи значима промяна. Ще се изправите пред необходимостта да приключите с някакво задължение, ангажимент, който имате отпреди месеци, и дори години. Или да затворите проблемна страница от живота си, за което смятате, че имате пълно основание. Новолунието в Риби, съчетано със слънчево затъмнение, в края на седмицата, ще ви подтикне да търсите нови подходи в съвместни партньорски начинания, да намирате общи удачни решения, да работите заедно, в екип.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. В понеделник вие „командвате парада“ и карате другите да се съобразяват с вас. След това обаче ситуацията се променя. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст налагат ограничения върху поривите, идеите и авантюристичните ви стремежи. И върху други сфери от живота, тъй като участниците в напрегнатата конфигурация са повече. Семейните ангажименти, отношенията с децата и това, което се случва с тях, са на първо място през цялата седмица. В неделя Меркурий преминава в Риби и това внася приятно раздвижване в домашната среда. Новолунието в Риби, съчетано със слънчево затъмнение, идва с нови идеи за преустройства, ремонти, смяна на жилище, купуване или продаване, за решаване на спорни въпроси по собственост, или разчистване на проблеми, които са били в основата на напрегнати отношения с роднини.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на истината. Напрежението в кардиналните знаци създава много проблеми, както в личните взаимоотношения, така и в работната среда. Честта и достойнството ви имат нужда от защита, или изясняване на ситуации,които ви засягат пряко,но са провокирани от значимо външно влияние, върху което нямате възможност за контрол. Нямате много варианти за реакция. Бъдете искрени и честни, истината и само истината. Втората половина на седмицата ви носи подкрепа. Ще срещнете отзивчивост, на която не сте се и надявали. Не разчитайте единствено и само на собствените си сили, и възможности. Обединявайте се с други, в групи, в екип, колектив или партия. Вслушвайте се в интуицията си. Новолунието в Риби, съчетано със слънчево затъмнение, е момент на раздяла и нови срещи. Раздяла с някои хора, които не се движат напред с вашия ритъм. И среща с нови, с които имате близка визия за бъдещето.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционална седмица. Това рядко ми се случва да го пиша за вашия знак, заради способността ви да държите емоциите си под контрол, което подвежда много хора, с които общувате. През тази седмица обаче напрегнатите аспекти в кардиналния кръст засягат зони от слънчевия хороскоп, които се отнасят към чувствената ви природа. Мнозина няма да останат безразлични към случващото се около тях. Някои познати до втръсване ситуации вероятно ще бъдат възпроизведени в началото на седмицата. Ще трябва да се откажете от нещо, или от някого. Индикации за новото, което идва, получавате към края на седмицата, когато планетният управител навлиза в Риби. Новолунието в срещуположния знак,съчетано със слънчево затъмнение, е предвестник на промяна, назряваща от няколко месеца, или една-две години. Съвпадът на светилата в Риби е носител на нови възможности за внасяне ред, и на хармонизиране на партньорските взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои неспокойна седмица. Напрежението в кардиналните знаци, предизвикано от Марс, който прави квадрат към Плутон от вашия знак, е достатъчно основание. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, което прехвърля отговорност към вас, това което правите, или не правите. Бъдете внимателни при работа с електричество, огън и уреди, които ги използват, с остри предмети и съоръжения. Избягвайте конфликтите, рисковите ситуации, екстремните спортове. Новолунието в Риби, в неделя, което е съчетано със слънчево затъмнение, внася свежа нотка в отношенията ви с близките роднини и приятелите от детинство. Съвпадът на светилата бележи добър момент за промени, за намиране на приятели и хора, с които можете да имате общи планове.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък, събота и неделя

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в срещуположния знак – Стрелец. Това ви поставя в условия на зависимост от потребностите и намеренията на някой друг. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци влияят на всички. Това предполага обтягане на отношенията с някой, когото сте чувствали на своя страна, някой от децата ви, от екипа ви, от близката среда с общи интереси, или такъв, с когото имате не само емоционални, но и материални взаимоотношения. Търсенето на съвет от лекар през тази седмица е съпроводено с пречки, или с диагноза, която може да бъде опровергана съвсем скоро. В края на седмицата вашият планетен управител сменя знака, оттам нови ветрове нахлуват в професионалната сфера. Новолунието, съчетано със слънчево затъмнение, слага акцент на професионалните ви изяви. В период сте на оценка на вашата работа, от която зависи дали ще имате нови и интересни предложения за по-добра позиция и по-добро заплащане в следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Обстановката в кардиналния кръст е изнервяща и това ще се отрази както на личните ви преживявания, така и на отношенията с околните. Юпитер, който се движи през вашия знак, е активен участник в събитията, въвличайки ви в ситуации, в които ще се опитвате да балансирате, така че да се намира най-доброто решение в дадения момент. Пред вас се изправя силна опозиция и обединени претенции от правещите съвпад Марс и Уран в срещуположния знак – Овен. Разчитайте на знанията си и на комуникативните си умения, които ви правят специалист по разрешаване на конфликти. Новолунието в Риби, в края на седмицата, активира зоната на здравето. Обърнете повече внимание на храната и дневния режим, на баланса между работа и почивка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои емоционално приповдигната седмица. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци ви засягат косвено,но не са за подценяване. Вашият планетен управител – Уран е в съвпад с войнствения Марс в зона, която силно повлиява комуникациите. Ако работите като посредник, преподавател, комисионер, инструктор, консултант, имайте „едно на ум“ да сдържате емоциите си, както и да туширате напрежението в отношенията си с околните. Новолунието в Риби, съчетано със слънчево затъмнение, в края на седмицата, активира зоната на личните доходи и притежанията, на ценностната система и личните морални норми. Отваряте нова страница за вашата финансова култура и умението ви да се справяте с материалните дела, да балансирате бюджета си и да намирате решение на проблемите си в тази сфера.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Сложната обстановка в кардиналния кръст ви поставя във фокуса на проблем, конфликт, нерешена по най-добрият начин ситуация. Мнозина ще се чувстват извадени от равновесие и подложени на външни атаки. За други прекомерните изисквания в работната среда, отварят темите за правата и задълженията, за даването и получаването, за справедливостта по принцип. Всичко това изисква проява на смелост и устойчивост във възгледи и постъпки, на даване на отпор там, където правата са превишени. В края на седмицата навлизате в нови води с преминаването на Меркурий в другия воден знак – Риби. Мечтайте, планирайте, вярвайте в доброто развитие на всяка ситуация, радвайте се на новите алтернативи. Новолунието в Риби, съчетано със слънчево затъмнение, което е последно за един дълъг период от време, е много важно за последващите събития. Настройте се на приключенска вълна, за пътешествия и нови преживявания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои особена седмица. Емоционалната ви природа ще бъде активно стимулирана от напрегнатия аспект между управителите на зодията ви. Марс и Плутон са в точен квадрат в сряда, но поради съчетаването на няколко аспекта, обединени в напрегнатата конфигурация двоен (тао) квадрат, влиянието се простира върху цялата седмица. Това фокусира вниманието върху вашата личност, и върху умението ви да реагирате по адекватен начин в сложни ситуации. Повече разбиране към мотивите в постъпките на другите ще ви помогне да намерите верния тон в личните и социалните си контакти. На някои ще се наложи спешно пътуване в средата на седмицата. В края на седмицата Меркурий внася раздвижване в личния живот, и в отношенията с децата. Новолунието в сродния по стихия знак Риби, в марсовия период на личната ви година, насърчава романтичните взаимоотношения и изразяването на вашите дарби пред публика.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои забележителна седмица. Новолуние във вашия знак има всяка година. Но новолуние, в съчетание със слънчево затъмнение във вашия знак, се случва веднъж на около 18 години, в серии по едно в една, две или три последователни години. Настоящата серия навлиза във финалната си част в неделя- 26 февруари 2017 година в 8 градуса Риби. Предишните са били на 20 март 2015 г., на 9 март 2016 година, съответно в 29-я и в 18-я градус на Риби. Всяко от тези специални новолуния е бележело промяна и получаване на нови възможности за личностно развитие, за професионална реализация и социални изяви. Ако през март 2015-та сте били в началото на нещо важно, то сега сте в края му, и събирате плодовете на собствените си усилия и надежди. Астрологичната картина, която предхожда новолунието е напрегната. Постарайте се да си разчистите задълженията, но също така да избистрите приоритетите, да изясните целите се за следващите седмици, и месеци на годината.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в тригон с Юпитер на 21.02.2017 /20:27

Марс в квадрат с Плутон на 22.02.2017 /11:03

На 26.02.2017 / 1:07 часа Меркурий навлиза в Риби

На 26.02.2017 /16:58 часа новолуние в 8°Риби и пръстеновидно слънчево затъмнение.

През тази седмица Луната се движи между знаците Стрелец и Риби, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

21.02.2017 / 2:37 – 21.02.2017 / 10:08

23.02.2017 / 6:24 – 23.02.2017 / 20:17

25.02.2017 /21:11 – 26.02.2017 / 3:24

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии