Седмичен хороскоп 21-27 януари 2019

ПЛЗ  21 1 2019

Венера и Юпитер в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Започваме седмицата с небесни фойерверки. Луната е в центъра на събитията. И лунните хора.

В първия час на понеделник Луната се движи в Рак и преминава през СЛВ, това е точката, в която лунната орбита пресича еклиптиката. Точката на „излитане“ на Луната в зоната над повърхността, в която се побират орбитите на планетите от слънчевата система.

Изключително емоционално начало на седмицата. Още повече, че три часа по-късно Луната прави квадрат с Уран, който се движи в последните градуси на Овен. Тогава започва и лунното затъмнение. Ще бъде пълно, Земята изцяло ще закрие лунния диск към 7:16 часа наше време, когато светилата ще застанат в една права с нея, но в опозиция едно спрямо друго.

В понеделник вечерта, когато стигне 10 градуса Лъв, Луната ще бъде в своя перигей, най-близката до Земята точка на орбитата и, на 357336.584 км. Но това не е най-близкото разстояние Луна-Земя за 2019 година. То предстои да се случи на следващото пълнолуние на 19 февруари, когато от 26Лъв тя ще застане на 356762.765 км. от Земята. Разликата е малка,затова и при двете пълнолуния ще виждаме огромна Луна- супер Луна, ярко оцветена.

Луната е изменчива, тя е лош съветник, когато е аспектирана от Слънцето, защото дава голяма власт на емоциите. Искам нещо, но не знам какво точно, и как, и кога. Неопределеност, и неяснота на желанията, което се засилва от съпътстващите напрегнати аспекти.

Небесният спектакъл в понеделник включва и точен квадрат на Венера-Нептун в подвижните знаци Стрелец-Риби. Планетата на любовта се е насочила за среща с Юпитер. В понеделник е квадрата и на Марс-Сатурн в кардиналните знаци Овен-Козирог. Значими аспекти, които засягат както големи групи хора, така и всеки човек поотделно. Обстоятелствата налагат взимане на категорични решения, но човекът, или хората,които трябва да ги взимат, не са готови за това. Владеят ги страстите, в повечето случаи пристрастията, а не разума.

Съвпадът на Венера и Юпитер във вторник, в най-оптимистичния знак, вдъхва позитивни очаквания. Това е първият от двата съвпада между планетите, които ще се случат през 2019 година. На 22 януари двете благодатни по подразбиране планети, ще се срещнат в 16Стрелец. Там където попада този транзитен съвпад в рождените хороскопи, могат да се очакват добри новини, благоприятно развитие на нещо завъртяно в началото на коридора на затъмненията. Луната е в Лъв, а Марс в Овен, и дават огнена подкрепа на този прекрасен планетен съюз. Който успее да се настрои на неговата вълна, ще усети прилив на позитивна енергия, и ще се радва на добрия случай. Меркурий преминава през ЮЛВ във вторник,затова някои преживявания ще имат кармичен характер, с възможности за разплитане на кармичен възел.

Меркурий ни готви сюрпризи в сряда, когато прави квадрат с Уран. През зимата често стават битови пожари от неизправни ел.системи. На фона на Марс в Овен, вероятността за аварии нараства многократно. Както и за транспортни произшествия, заради недостиг на концентрация и реална преценка на пътната обстановка.

В четвъртък Меркурий сменя знака, като преминава във Водолей. Планетата на мисленето и комуникациите се движи с голяма скорост, като с това ни кара да мислим бързо и да действаме бързо. Наша е отговорността дали го правим по най-добрият начин. На един дъх Меркурий ще прекоси въздушния знак и на 10 февруари ще се премести във водната стихия.

Луната прави същото, движи се бързо. В понеделник е в опозиция на Слънцето, в петък е в тригон с него, а в неделя в квадрат. На лунните хора няма да им е лесно през цялата седмица, честа смяна на настроението, промени в мисленето, в мнения и решения, люшкане от една полярност в друга.

В петък Марс прави огнен тригон към Юпитер, който е все още във връзка с Венера, и в съчетание с този на Слънцето и Луната, прави краят на работната седмица резултатен и удовлетворителен за много хора.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Рак. Началото на седмицата е изпълнено с много емоции и вълнения. Очаква ви една изключителна седмица, на романтика, невероятни предложения, и позитивни вълнения. За това се грижат пълнолунието в Лъв, съчетано с лунно затъмнение, както и съвпадът на Венера и Юпитер в другия огнен знак Стрелец. Но не само те. Марс от вашия знак е в хармонична връзка с Венера-Юпитер през цялата седмица. Пълнолунието е време за реализация. Неща, които са планирани, или започнати преди месеци по новолуние, сега отиват към приключване. Инициативите валят отвън, добрите възможности също, но е важно и вие как ще ги посрещнете, и отреагирате. Бъдете смели и адекватни към момента, не изтървайте основната нишка, не се увличайте по маловажни теми.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на . В понеделник е точната опозиция на светилата по вашата ос с Водолей, с пълно лунно затъмнение. Затъмненията разкриват скритите резерви, възможностите, които не сте разгърнали досега. Те са шанс да направите това, да изпълните втората половина на личната си година с много запомнящи се събития. В период сте на високи резултати, на осребряване на положения труд през последните няколко месеца. Другият акцент на тази уникална седмица е съвпадът на Юпитер и Венера в огнения знак Стрелец. Съвпад, който преживявате веднъж на 12 години, а през тази по изключение ще бъде повторен в края на годината. Любовният сезон при вас започва не в средата на февруари, а през тази седмица. Пълнолунието във вашия знак обаче може да направи всичко прекалено драматично и откъснато от реалността. Затова не преигравайте, не прибързвайте, дайте си време за трезва преценка на случващото се.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия знак Лъв. Уникална седмица. Лунното затъмнение внася известен смут. Някои ще се чувстват неразбрани и неоценени. Но ако подбудите ви са били чисти, и намеренията искрени, добрата оценка ще дойде в подходящия момент. Пълнолунието в Лъв подканя към пътешествие, грабвайте раницата и тръгвайте. Или книгата. Не стойте на едно място, движете се – физически, ментално, духовно, както можете. Във вторник е съвпадът на Венера и Юпитер в средата на вашия знак, а до обяд се развива и голям воден тригон участието на Луната и Марс от другите огнени знаци Лъв и Овен. Моментът е отличен да привлечете внимание към нашата личност, към нещо свое, да получите очакван и желан резултат, да направите важна житейска крачка. За някои, ще има романтични жестове, изповед, обяснения в любов. За други, очаквания, несподелени желания, фантазии,заради квадратичното участие на Нептун от Риби. Но, позитивните емоции са много, много повече.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои домашно ориентирана седмица. Пълнолунието в Лъв и съпътстващото го пълно лунно затъмнение прави домашната среда фокус на разнообразни влияния. Много силни вълнения се вихрят в най-близката среда. Разпъвани от противоречия и от желание да угодите на всички, ще ви бъде трудно да мислите логично и да стигате до вярното решение. Важна чест от проблемите идват от неразрешени финансови въпроси, от неуредици по обща собственост и невъзможност да се стигне до съгласие за поделяне на такава. Чувството ви за собственост е засегнато. То поражда силни възражения, гняв, ревност. Венера и Юпитер в съвпад в зоната на споделената интимност ще ви настройват да бъдете по-толерантни и любвеобилни, което е един от начините да се справите с някои проблеми породени от затъмненията. Четвъртък и петък са благоприятни дни за разговори, договаряне и постигане на съгласие.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда,четвъртък и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълнолуние в предходния знак. Лунното затъмнение в Лъв насочва към към дълбоки философски размисли вашата аналитична меркурианска природа. Има върху какво да размишлявате. Затъмненията носят със себе си яснота по някои важни житейски въпроси. Подсказва ви се от какво трябва да се освободите. Моменти на проблясъци носи аспектът на планетния управител с Уран. Квадратът Меркурий Уран, както и съвпадът на Венера и Юпитер могат да ви насочат към това, на което трябва да стъпите, за да бъдете по-самоуверени и по-сигурни в себе си. Фокусирането в събития около хора от най-близкия кръг може да има значим оздравяващ ефект върху личните отношения. А също така планиране на домашни преустройства, местене, пътувания.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда,четвъртък и петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Тя преминава в Лъв и в опозиция на Слънцето преди то да изгрее. Присъствието на планети в знака ви намалява. След Слънцето, в четвъртък и Меркурий ви напуска. За мнозина от групата това е добра възможност да се усамотят и съсредоточат в своите си дела. Затъмненията обаче обхващат и вашия знак, а и Марс в понеделник прави квадрат към Сатурн. Аспектът изисква повече воля и контрол над поведението, както и стриктно изпълнение на някои поети задължения. Пълнолунието провокира хората да реагират остро, да казват неща, за които после съжаляват. Някой трябва да постъпва разумно, и най-често това сте точно вие. Съвпадът на Венера и Юпитер в предходния знак Стрелец, във вторник, приканва към съпричастност, и опрощение, в случаите когато се чувствате обидени, недооценени, пренебрегнати. Меркурий отива към съвпад със Слънцето в зоната на финансите, с което се очаква период на добри приходи.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда,четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои социално активна седмица. Пълнолунието в Лъв, в съчетани с пълно лунно затъмнение, може да претовари седмичния график. Активното общуване е среда, в която плувате отлично, но претоварването с информация, и необходимостта да сте на няколко места едновременно, и да взимате решения на крак, и да сте винаги на ниво, могат да ви сринат. Затова излизайте от време навреме от потока, подредете си мислите и тогава се гмурвайте обратно. Съвпадът Венера-Юпитер от срещуположния знак Стрелец е притегателен център са сътрудничество, за намиране на подходящ партньор, колега, съдружник. Лунното затъмнение скрива едно, открива друго, но истината винаги си намира път да се прояви.Слънцето в шепи не можеш да скриеш“ Марс-Сатурн в квадрат подсказват конфликт на интереси. Възможни са разминавания с приятели, или с хора от близкия кръг по интереси. Търсете допирни точки в петък и събота.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Рак. Последвалото пълнолуние в първия градус на Лъв обаче изпълва първите дни на седмицата с невероятна енергия. Ще се почувства най-силно в средата на приятелския кръг и отношенията с хората, с които имате сходни разбирания и интереси. Затъмненията очертават период на контрастност в емоциите, на ярка изява на пристрастията, на определяне в предпочитанията. Тази категоричност може да се окаже голямо предизвикателство за вашия знак, търсещ баланса и хармонията във всичко. В живота има и дисхармония, която търси възможност да се прояви. Не и пречете, не и се гневете. Приемете спокойно ролята на арбитър. Другият акцент на седмицата е повече по ваш вкус- съвпадът на Венера и Юпитер в тригон с Марс. Аспектът ви дава възможност да постигнете съгласуваност в партньорските отношения, макар и след кратък период на конфликтност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. Лунното затъмнение в Лъв слага акцент на партньорските взаимоотношения. То ви дава шанс да видите онези възможности, които са ви убягвали преди. Бизнес партньорство, съдружие, привличане на повече клиенти и хора, с които да обедините у усилия и ресурси. Това са сферите върху които пълната Луна ще окаже благотворно влияние. С обратен знак, може да се окаже полезно да се разделите с някого,след като са изчерпани възможностите на общия партньорски път. Венера и Юпитер в съвпад ще ви радват с нови приятелства, с много подкрепа от съмишленици. Седмицата е добра за обмисляне на обединение, структура, екип, с обща цел. Не подценявайте финансовата страна на въпроса. С навлизането на Меркурий във вашия знак, в четвъртък, ще ви дойдат и добрите идеи, с висок потенциал за реализуемост.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с пълнолуние. Опозицията на светилата винаги ви влияе, независимо по коя ос се случва. Пълнолунието в понеделник е в Лъв, но съпътствано от пълно лунно затъмнение. Луната в Лъв е в близост до СЛВ. Това я прави доминираща, от което следва свръхнапрежение за вас като лунен знак. В сферата на финансите пълнолунието задава конфликтност, но и резултатност на положения труд. Утежняващ фактор при това акцентирано пълнолуние е квадрата на Уран към светилата. Той носи силен разрушителен момент. На което е дошло времето да се разруши, ще стане. Избягвайте прекомерния драматизъм. Фокусирайте се във възможностите. А тях ги има в изобилие. Съвпадът на Венера и Юпитер в Стрелец е изключително плодоносен. Той ще внесе успокоение и надежда както в сферата на работните взаимоотношения, така и на здравето.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с пълнолуние в другия неподвижен знак – Лъв. В съчетание с пълно лунно затъмнение това пълнолуние е много важен момент в текущата лична година. Време за оценка на професионалната ви компетентност. И за вашата собствена. Дали това, с което се занимавате, е това с което искате да се занимавате. Съответства ли работната реалност на вашите очаквания и на плановете за бъдещето. Затъмненията осветяват проблемите, правят ги по-ясно видими. А пълнолунията са време за осребряване на усилията. Тук добри новини идват от съвпада на Венера и Юпитер, в подкрепящ аспект от Марс. Но той не е ориентиран към пестеливост, напротив. Затова, ако се налага да харчите, оставете друг, със силно влияние на Козирог, да взима решения. Слънцето навлезе в зоната на домашните ангажименти, но и радости. В четвъртък и Меркурий се мести там, водейки гости, канени,или не.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Но тя бързо минава в огнения Лъв, за да направи поредица от аспекти и пълно лунно затъмнение. Затъмнението в Лъв подсказва потребност да обърнете повече внимание на здравето си. Не правете половинчати терапии, обмислете си стратегия за укрепване на здравето. В това отношение имате подкрепата на съвпада Венера-Юпитер, който ще в отведе при човек, или институция, които могат да ви помогнат. Активността в огнените знаци има също така стимулиращо влияние върху професионалните изяви. Добър момент за презентации, изложби, ревюта. Както и за създаване на творчески екип с дългосрочен план за действие.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 21.01.2019 / 7:16/пълнолуние вЛъв и пълно лунно затъмнение

Венера в съвпад с Юпитер на 22.01.2019 /14:26

На 24.01.2019 / 7:49/ Меркурий влиза във Водолей

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Скорпион, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

21.01.2019 / 3:29 – 21.01.2019 /5:33

23.01.2019 /2:58 – 23.01.2019 /5:01

24.01.2019 /15:29 – 25.01.2019 / 5:41

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. Uran каза,

    Писа на януари 21, 2019 @ 18:32

    Г-жо Дачева,както винаги точни,прецизни и помагащи анализи.БлагоДаря!Имам въпрос относно последното от поредицата затъмнения Лъв-Водолей.При мен това са съответно 12ти и 6ти дом, с рожден Северен възел в Лъв.През времето на затъмненията се сменяха позиции и отношение,както в професионален план, така и в интимен.Което пък доведе до начала и прекъсвания.Отдъхвам си вече, нали? Какво трябва да взема със себе си и какво да изхвърля от този горчив,но ценен опит?И какво предвещават новите такива Рак-Козирог,акцентирайки съответно 11ти и 5ти дом,където е особено натоварено -Сатурн,Плутон- че дори стряскащо? :) Предварително благодаря, ако успеете да намерите време за отговор!С пожелание за спорна,успешна и много благотворна година!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 23, 2019 @ 13:56

    Uran,
    Отговорът предполага един по-дълъг анализ върху рождените дадености и прогностиката. Но с две думи: Работете върху връзките, особено неформалните, а също така формулирайте желанията си според обстоятелствата на днешния ден. Утре се подработва днес. :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии