Седмичен хороскоп 22-28 април 2013 г.

Пълнолуние и лунно

затъмнение в четвъртък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Астрологичната обстановка през тази седмица е интересна. Акцентът е първото лунно затъмнение за годината. То се случва в четвъртък, в 22:57 бг. време, в 5 градуса Скорпион и няма да може да се наблюдава от територията на нашата страна.

Особеното при това пълнолуние е, че в срещуположните неподвижни, но страстни знаци Скорпион и Телец, в които са разположени съответно северния и южния лунен възел, едно срещу друго застават, на едната страна една Луна – Сатурн, а на другата Слънце-Марс-Венера. По този начин в дните на пълнолунието могат да се очакват изостряне на противоречията, възобновяване на стари вражди, агресивни актове на омраза и отмъщение, на мегаломански амбиции и човеконенавист. В горещите точки по света са възможни провокации и пораждане на нова вълна от напрежение.

На лично ниво планетарната поляризация води до активиране на низките страсти у някои хора, до избиване на комплекси и натрупан гняв, демонстративно поведение, силни емоционални изблици, агресия и автоагресия. Най-силно е влиянието върху родените със Слънце, Асцендент, Луна, Марс в неподвижния кръст – Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, и то в първата декада на знаците.

В астрологичната картина има и компенсатори на негативните влияния от остро поляризираното пълнолуние „в лицето на“ тригоните Сатурн-Нептун и Венера-Плутон, както и на секстилите Слънце, Марс, Венера – Нептун, Сатурн-Плутон и Меркурий-Юпитер. Те ще дават подкрепа на разума и човечността, на далновидността и миролюбието у все повече и повече хора.

Топла и радостна предвеликденска седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои активна седмица. Тази седмица в много отношения е продължение на предходната. Силното влияние на съвпада Марс-Слънце продължава и в следващите дни, като енергията се пренася от сферата на идеите и плановете на друго ниво – конкретните стъпки за тяхното осъществяване. Седмицата е добра за преговори, за уточняване на конкретни условия по договор, било то трудов договор за започване на нова работа, или бизнес договор за партньорство. Вторник и сряда са най-благоприятни за тази цел. Пълнолунието ви носи резултати от усилия вложени предимно във финансовата сфера. Можете да привлечете към свой проект нужните инвеститори и инвестиции, или самите вие да вложите средства в нещо перспективно. В центъра на вниманието ще застанат спестяванията, взимането на заем и неговото обезпечаване, предоговаряне по вече взет заем или погасяването му.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в неподвижния кръст, което е съчетано с лунно затъмнение, дава възможност да намерят развитие или окончателно решение въпроси, по които сте работили през последните седмици. Могат да се оправдаят очакванията ви към хора от по-високо ниво на служебната йерархия, да получите повишение или по-високо възнаграждение. Има вероятност да ви бъде възложена по-отговорна позиция или по-престижна такава. Всичко това изисква голяма лична мобилизация и изключително съсредоточаване върху професионалните ангажименти. А това от своя страна вероятно ще доведе до недоволство от страна на близките ви и необходимост да балансирате служебните и семейните си ангажименти. Неблагоприятни за здравето са дните на пълнолунието най-вече за родените в първата декада на знака, и/или с Асцендент, Луна, Марс там. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои противоречива седмица. Началото е динамично и предизвикателно, ангажирани сте с много неща и очакванията на околните ви притискат да бъдете бързи и ефективни. Първата половина на седмицата се очертава да бъде динамична и ангажираща. Уменията ви да намирате точните решения на трудни ситуации сега ще са от голямо значение за ваши близки или за колеги, с които работите по общ проект. В дните на пълнолунието в Скорпион, съчетано с лунно затъмнение, тонусът ви може да спадне до критично ниво и желанието за отдръпване, и неангажиране да надделее. Благоприятни дни през тази седмица – вторник,сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Личният живот ще бъде в центъра на вниманието в следващите дни. Пълнолунието, съчетано с лунно затъмнение, в което Луната е в съвпад със северния лунен възел, е в противоположния знак-Скорпион. Това създава предпоставки да се развият някои важни за вас обстоятелства. Те могат да бъдат в рамките на връзката, като решение за сключване на брак, за създаване на семейство, събиране за съвместен живот. Периодът е добър за зачеване на дете, особено при двойки, които имат затруднения в тази сфера. През седмицата се създават подходящи условия за хармонизиране на отношенията в семейството, там където има разногласия и недоразумения. За необвързаните, астрологичната обстановка подкрепя нови запознанства и начало на връзка.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, през тази седмица предстои разгръщане на възможностите на юпитеровия период на личната година. В понеделник Луната е във вашия знак и това задава оптимистичен тон на цялата седмица. Много от това, което се случва ще бъде плод на вашите планове, намерения и вложена умствена и физическа енергия. Слънцето, Марс, Венера и Плутон от сродните по стихия знаци Телец и Козирог ще ви дават подкрепа и самоувереност да заявите смело собствените си предпочитания и претенции. Във финансово отношение седмицата е благоприятна, можете да договаряте възнаграждение, да искате повишаване на заплатата, да предложите свое виждане за развитие на бизнеса или собствена инвестиционна програма. Бъдете внимателни обаче към чужди предложения, особено такива със съмнителен характер. Пълнолунието в четвъртък, в Скорпион, може да ви постави в особени отношения с родственици или съседи. Следете движението на информацията от, и към вас, възможни са пропадания или недоразумения. Избягвайте конфликтни ситуации при шофиране.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои силна седмица. Намирайки се в марсовия период на личната си година, жизненият ви тонус е на високо ниво, настроението – оптимистично, и съответно самоувереността е в кулминация. Вашият разумен и практичен подход насочват от седмици цялата тази творческа енергия в подходящата градивна посока. По този начин сега, в седмицата на пълнолунието в Скорпион, ще можете да се радвате на плодовете на вашия труд. Някои неща, или хора, които сте държали настрана, сега застават във фокуса на вашето внимание. Можете да отделите време за развлечения, за приятни занимания или за почивката, за която от много време си мечтаете. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои въодушевена седмица. Вниманието ви ще бъде ангажирано най-вече с това, което се случва на близки за вас хора. В емоционално отношение периодът е активен, като тенденцията се засилва към четвъртък, денят на пълнолунието в Скорпион, съчетано с лунно затъмнение. Интуицията ви е силна и вероятно подсказва неща, които не можете да видите или директно да усетите. Някои въпроси, свързани със собственост, и задължения, ще изискват повече внимание и активна позиция. Вторник и сряда са подходящи дни за контакти, преговори, заявяване на права, предявяване на претенции и конкретни действия за защита на лична или семейна кауза. Намирайки се в сатурновия период на личната си година, времето е подходящо за профилактика на здравето, за посещение при личния лекар и при личния стоматолог. Почивните дни носят напрежение, затова бъдете внимателни в контактите с най-близките.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва относително спокойно. Във вторник и сряда обаче Луната е във вашия знак и това задава динамика, която изисква активно участие както на мисловно, така и на физическо ниво. Пълнолунието в четвъртък, в Скорпион, съчетано с лунно затъмнение, провокира чувствената природа. Периодът е благоприятен за личния живот и реализация на планове, отнасящи се до увеличаване на семейството, или с подобряване на битовите условия. На някои ваши идеи, свързани с по-големи инвестиции може да се наложат корекции, съобразно настоящите възможности. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в неподвижния Скорпион, съчетано с лунно затъмнение, поставя пред вас изисквания, но също така предлага редица възможности за изява на вашия находчив и изобретателен ум. За реализация на вашите планове най-труден за разрешаване е финансовият въпрос, и той застава във фокуса на вниманието в следващите дни. В това отношение първата половина на седмицата е благоприятна, като най-силен ден е сряда. В четвъртък и петък, в центъра на пълнолунието, бъдете внимателни в отношенията с тези над вас в служебната йерархия. На работното място са възможни недоразумения, конфликти, сериозно разминаване, особено за родените в първата декада на знака, както и тези с рождени асцендент, Луна, Марс там. В семейната среда е възможно да се възобновят някои стари и позабравени противоречия.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои емоционална седмица. Пълнолунието, съчетано с лунно затъмнение в сродния ви по стихия знак Скорпион, в четвъртък, създава условия за емоционална приповдигнатост през цялата седмица. Много вълнения ще предизвикват обстоятелства около близки на сърцето ви хора. Някои промени, които ви включват като главно действащо лице, ще ви натоварват с нови отговорности и задължения, към които се отнасяте сериозно, но които също така са причина за притеснения. Най-динамични са дните около пълнолунието – четвъртък и петък. Някои стари приятели ще напомнят за себе си, минали преживявания и спомени ще внесат носталгични нотки в даден момент. Отново ще се опитвате да загърбите неприятности от миналото, които хвърлят сянка върху настоящето. Настройвайте се на позитивна вълна, идва чудесен период около Великден, когато шансът ще бъде отново на ваша страна.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. Акцентът в нея е пълнолунието в Скорпион, съчетано с лунно затъмнение, в четвъртък. Опозицията на светилата ще бъде в 5-я градус на Скорпион-Телец, и ще окаже по-голямо влияние върху родените в първата декада на знака. Пълната Луна във вашия знак отправя предизвикателства към емоционалната ви природа. В понеделник някой ще ви предложи помощ и подкрепа, макар и не без условия. В четвъртък по обяд Луната влиза във вашия знак и това ви включва в динамиката на събитията до края на седмицата, където искате или не, ще трябва да заемете определена позиция, страна, отношение. В даден момент всичко може да изглежда твърде сложно и заплетено, но на вас се дава правото да „разсечете Гордиевия възел“, отчитайки всички „за и против“.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои резултатна седмица. Пълнолунието в сродния по стихия знак – Скорпион дава „зелена светлина“ на дела, върху които сте работили в последните седмици. Очакват ви интересни преживявания по линия на вашия партньор. Периодът е благоприятен във финансово отношение, възможни са изгодни договори и печалба, но не и бърза, нито огромна, а съобразно вложените усилия. Имайте готовност за бърза промяна в плановете, възможни са неочаквани пътувания, спешни повиквания от някой, който се нуждае от вашата помощ, но също така и необходимост да присъствате на важно събитие. Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в опозиция със Сатурн на 22.04.2013 г.,

Меркурий в секстил с Юпитер на 24.04.2013 г.,

Венера в тригон с Плутон на 24.04.2013 г.,

Слънце в секстил с Нептун на 25.04.2013г.,

Пълнолуние, с лунно затъмнение, Слънце в опозиция

с Луна на 25.04.2013 г., в 22:57 ч., в 5 гр. Скорпион,

Марс секстил с Нептун на 27.04.2013 г.

Слънце в опозиция със Сатурн на 28.04.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Дева и Стрелец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

22.04.2013 г., в 9:02 ч. – 23.04.2013 г., в 10:25 ч.

24.04.2013 г., в 15:12 ч. – 25.04.2013 г., в 13:25 ч.

26.04.2013 г., в 11:56 ч. – 27.04.2013 г., в 14:32 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

6 коментара so far »

  1. ani каза,

    Писа на април 22, 2013 @ 12:27

    Здравейте Муси, ако е възможно моля Ви да ме насочите, какво може да се очаква при пълнолуние / лунно затъмнение в точен съвпад с натален сатурн в 4 дом по време на сатурнов възврат, натален плутон в началото на скорпион и асцендент в 1 градус на лъв.
    Сърдечно Ви благодаря!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 25, 2013 @ 12:51

    ani,
    доста сложна картина-сатурново възвръщане, вероятно сатурнова криза, опозиция на слънцата, т.е. меркуриев период. Имайте готовност за сериозни промени в средата на живот и много вероятно в професионалната, тъй като идва новолуние и слънчево затъмнение в 10 дом.

  3. ani каза,

    Писа на април 25, 2013 @ 13:24

    Муси, сърдечно Ви благодаря! Сатурновата криза би трябвало вече да е преминала, Слънцето ми е в 20 гр. на везни, но сега е наред (за втори път) асцендента  и този възврат …
    На всичко отгоре съм в лична година 1 … предизвикателства от всякъде, иска ми се да вярвам, че всичко е за добро!
    Хубав ден!

  4. vas каза,

    Писа на април 25, 2013 @ 23:18

    Здравейте, г-жо Дачева, много благодаря за всички хороскопи! и най-вече тази седмица за Телец! Дано бъде и така позитивен и при слънчевото затъмнение през май! (върху натално слънце). Желая здраве и усммвки!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на април 26, 2013 @ 18:15

    Много динамична политическа седмица,дин след друг скандал след скандал. Записи потвърждават: Търговия и простотия по високите етажи на властта
    Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов обсъждат манипулиране на дела, натиск над свидетели, купуване на медии
    Капитал

    Препоръчване (47)
    LinkedIn
    Twitter
    [Изпращане по email] Email

    © Георги Кожухаров
    Още по темата

    Особеностите на предизборната кампания

    Къде се скриха политиците от медиите, как ще повлияят скандалите и какви изненади може да има в парламента
    26 апр 2013

    Какво разбрахме от подслушания разговор

    Няколко бързи (и страшни) извода, които си направихме от казаното между Борисов, Найденов и Кокинов
    26 апр 2013

    Техните камъни
    26 апр 2013

    Бавното потъване на флагмана

    Или как Цветан Цветанов стана жертва на собственото си творение
    26 апр 2013

    Подслушано от ГЕРБ

    Мирослав Найденов публично обяви, че доскорошният силов вицепремиер Цветан Цветанов незаконно е контролирал министри и дори президента
    25 апр 2013

    Сподели с властите 2.0

    Противоречивият проектозакон CISPA, който може да позволи повсеместно следенето в интернет, беше внесен за повторно разглеждане в САЩ
    23 апр 2013

    Един ден на свидетеля Цветанов

    Бившият вътрешен министър прекара общо 7 часа и половина в следствието и прокуратурата
    23 апр 2013

    Не е само предизборно

    Загубената битка за службите
    19 апр 2013

    Кой прихвана истината?

    Еманципира ли се прокуратурата от полицията, или как скандалът с подслушването влезе в етап “на кого вярваме повече”
    19 апр 2013

    Технология на цецомобила

    Какво може и какво не техниката, която предизвика скандала
    19 апр 2013
    Линк досие

    Бойко Борисов

    Бойко Методиев Борисов е министър-председател на България …
    Цялото досие
    Три записа от разговори между бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов бяха разпространени до българските медии рано тази сутрин.

    Разговорът, който се е провел в средата на този месец, най-вероятно е направен в къщата на Борисов в Банкя (това призна самият той днес). Най-компрометираният е градският прокурор Николай Кокинов. Той се отнася към бившия премиер Борисов като към началник. Разбираме, че към някакъв момент дори лидерът на ГЕРБ му е обещал да го направи главен прокурор и настоява от него да стане апелативен прокурор на София, защото в районът имало три митници. Кокинов се оплаква, че има дисциплинарно дело срещу него и че е жертва. Той споделя, че не може да разбере какво точно прави Сотир Цацаров.
    http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/2013/04/26/2049762_zapisi_potvurjdavat_turgoviia_i_prostotiia_po_visokite/

  6. Albena каза,

    Писа на април 29, 2013 @ 6:28

    Здравейте Муси,

    с огромен интерес чета Вашите прогнози! Благодаря за това, че ги публикувате!
    За тази седмица няма ли да има хороскопи?

    Хубави празници!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии