Седмичен хороскоп 22-28 април 2019

Люл019Слънце и Уран в съвпад

Плутон ретрограден от 24 април

Марс и Нептун в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

След бурната страстна седмица на католиците, навлизаме в не по-малко буреносната страстна седмица на православието. Изключая важните аспекти на Луната и Слънцето, в сряда – тригон, а в събота – квадрат, имаме само два такива между останалите планети. Но те са достатъчно значими, за да запълнят астрологичното пространство в следващите седем дни.

В началото на седмицата, а дори още в края на предходната, сме облъчени от съвпада на Слънцето и Уран. Всяка година нашето дневно светило се среща с планетата анархист. В зависимост от това кой знак транзитира Уран, там се осъществява и съвпада. През месец май 2010 година за пръв път той навлезе в Овен, върна се за няколко месеца в Риби и през август продължи постъпателното си движение през огнения знак до 2018 година, отново през май, когато за пръв път стъпи на територията на Телец. През ноември се върна в Овен, а на 6 март 2019 година се установи за дълъг период напред в първия земен знак. Така след 8 съвпада със Слънцето в първия знак на зодиака, сега на 23 април, предстои първият съвпад в Телец.

Последната първа среща на Слънце и Уран в Телец, началото на цикъла, е била точно преди 84 години, на 22 април 1935 година. В Европа тогава напредва подкрепата за нацистката идеология. У нас обаче, точно на този ден се сменя правителството. То управлява само няколко месеца, до ноември 1935, когато на власт идва следващото. Но, интересното е, че в това правителство на интелектуалеца Андрей Тошев, за финансов министър е определен маститият шеф на Кредитна и бивш управител на Народната банка Марко Рясков. Новият финансов министър, за да укрепи закъсалия държавен бюджет, прави реформа точно по Уран в Телец с проект, „колкото ефикасен, толкова и прост, с това съществено предимство, че не разчита на никаква помощ от чужбина.“

Какво можем да очакваме от сегашния съвпад на Слънцето и Уран? Съвпадът по принцип обединява енергиите на планетите, създава фокус, в който те се проектират. От това понякога има взривове, както на физическото, така на емоционалното, така и на умственото поле на проявление на човешката енергия. Съвпадът Слънце-Уран отправя призив за промяна. Това е генералната теза. А как, по какъв точно начин, зависи от конкретните условия и хората, през които текат идеите за промяна.

В практичния Телец, очакването е за находчивост в управление на ресурсите, намиране на хем ефикасни, хем прости методи за решаване на назрели финансови въпроси. Увеличаването на цената на тока не е едно от тях. То е лесно за прилагане, но не е ефикасно, защото води след себе си огромно недоволство и риск от бунтове. Телецът е земен знак, затова и трусовете, следствие на съвпадите, а също така и на други мажорни аспекти, ще се усещат като земетресения в материалната сфера.

В нематериалната също предстоят земетресения. Докато тандемът Слънце-Уран ще ни разтърсва в началото на седмицата, но ще има и вторични последващи трусове, дни, седмици и месеци напред, то през втората половина на седмицата идва друг важен аспект.

Марс и Нептун застават в квадрат в събота. Аспектът е от по-често срещаните, веднъж на около две години, а вече няколко от тях са в подвижните знаци Близнаци-Риби. Но Марс прави квадрат към Нептун и от Стрелец, другият подвижен знак, по този начин квадратури между двете планети имаме всяка година. Особеното сега е съучастието на Юпитер от Стрелец. Планетата гигант направи квадрат с Нептун в средата на януари, тази година, но сега е в ретроградност и отново предстои напрегнат контакт, който ще се случи като точен в средата на месец юни. На 27 април, събота, Марс прави квадрат с Нептун, а на 6 май опозиция с Юпитер. По този начин трите планети са обвързани с двойна квадратура, която обединява влиянията им, а Луната, когато се движи през подвижен знак, Стрелец, Риби, Близнаци, в този период, подсилва напрегнатите аспекти.

Двойният квадрат на Юпитер-Нептун-Марс в подвижните знаци засилва религиозните вражди. Те могат да бъдат изразени словесно, но също така и с агресивни актове, както вече се случва по настоящите християнски празници.

Марс в знака на словото, комуникациите и обработката на информация, с напрегнати аспекти към Нептун и Юпитер, е подстрекател на компроматната война развиваща се в предизборния период, в който се намираме. Всичко ще бъде сложено на въоръжение и който не иска да му насаждат определени убеждения, е най-добре да се изключи съзнанието си от сгъстения манипулационен медиен информационен поток. Добрата страна на напрегнатите аспекти е, че подтикват към действие. Не, на безразличието, не, на апатията, а активно включване и действия за промяна.

Ще бъде активирано всичко свързано с вода и химикали – лекарства, отрови, химически препарати. В риск са водопреносни системи, водни съоръжения, водни пътища, водни граници, плавателни съдове, мостове, водни спортове и търговията с течности. В риск са и съоръженията, които боравят с химикали или ги пренасят, течни или въздухообразни.

На личностно ниво, съвпадът на Слънцето и Уран носи прозрения, подтиква към търсене на решения – прости и ефикасни, влияе силно върху ума и сърцето на урановия тип хора. Марс-Нептун свързани с аспект обаче носят голяма доза самозаблуди и грешни преценки за хора и обстоятелства. Тъй като и двете планети имащи отношение към психичните функции – Нептун и Уран са активирани от аспекти, през тази седмица са възможни прояви на пролетния пик на психичните разстройства, на странно и опасно поведение на някои хора, изразяващо се в автоагресия, или провокативно-агресивно такова към други.

От 24 април Плутон е в ретроградна фаза. Всяка година малката, но мощна, планета се движи назад за повече от пет месеца. Сега това се случва между 24 април и 3 октомври, като планетата ще се върне три градуса назад, тръгвайки от 23 Козирог. Така Плутон ще увеличи разликата между него и Сатурн, давайки време за размисъл на властимащите. Но само до края на месеца, когато и Сатурн става ретрограден и отново се сближава с Плутон, за да направи точен съвпад в началото на следващата година.

Плутон е планета на тайните, на задкулисието и манипулациите в голям мащаб. В съчетание с двойния квадрат Марс-Нептун-Юпитер ни обещава неспокойно настояще, дълбоки социални преобразувания. Ретроградността му дава добра среда за задълбочаване на процесите на разпад, разрушение на статуквото, и наченки на новото, защото в дългосрочен план планетата носи всеобхватна, фундаментална трансформация.

В страстната седмица, в дните на най-светлия християнски празник, да се изпълним с Вяра и Надежда, и да подкрепяме Доброто във всички негови проявления.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен,седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Отново една изпълнена с новини и разнообразие седмица. Планетите, които се движат във вашия знак не ви оставят време за дълги размисли, а ви подтикват към действие и взимане на решения. Първият съвпад на Слънцето и Уран в Телец също и подтиква към активност. Дали правилно ще разчетете знаците,които ви дава съдбата чрез планетите, зависи от вас самите. Спомнете си какви избори сте направили през 2011 година, когато бе първият съвпад на Слънце и Уран във вашия знак, последван от още седем такива в следващите години. Урановите вибрации са от висок порядък и изискват висок духовен ръст, за да бъдат използвани по най-добрият начин. Зоната на Телец е свързана с материалните дела и изисква внимателно боравене с наличните ресурси. Не харчете повече, отколкото можете да си позволите, независимо от примамливите обекти. Добри новини могат да дойдат от чужбина.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в хармоничния знак Стрелец. Забележителен период, Слънцето и Уран за пръв път правят съвпад в Телец. В зоната на кариерата това е много силно влияние. Противоречиво наистина, но запомнящо се, оставящо дълбок житейски отпечатък. Някои ще получат предложение за работа, на което няма причина да откажат. Други ще бъдат високо оценени за таланта и труда си. Трети ще срещнат невероятен човек, с който могат да направят живота си вдъхновяващ и пълноценен. Има и много други варианти, Уран умее да изненадва. Каквито и сюрпризи да ви е приготвил, това е само началото, защото неговият преход през зоната на кариерата ще продължи още близо седем години, и му предстоят също толкова съвпади с вашия планетен управител. Чрез Марс в Близнаци и неговите напрегнати аспекти сега и през следващите две-три седмици, попадате в зона на клюки и интриги, които с участие на приятели,могат да бъдат спрени, или раздухани.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Това ви настройва позитивно и вдъхновяващо, с готовност да приемете мощната енергия идваща от съвпада на Слънцето и Уран. Влиянието се проектира в зоната на работните отношения и тук може да имате поредица от изненади. Много ангажименти, пълна заетост и голямо натоварване, но също така потребност да промените графика си и да се пренастроите за нови условия. Ретроградността на Плутон в зоната на финансите ще ви накара да преосмислите някои аспекти на личния си бюджет. В края на седмицата имате изпитание за търпимост и приемане, на което ви подлага квадратът на Марс и Нептун . Вашият великодушен знак, с помощта и на Юпитер, ще трябва да даде нагледен пример как се балансират противоречия, когато хората се обичат и държат един на друг.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. За пръв път в живота ви, за родените след 1941 година, Слънцето и Уран правят съвпад във вашия знак. Ефектът може да бъде различен, но в никакъв случай незабележим. Промяната не винаги е по вкуса ви, особено внезапната. Но, ще ви се наложи да се справяте с нова ситуация, да бъдете по урановски изобретателни. Каквото и да правите, мислете няколко хода напред. Проиграйте последиците от вашите действия до какво водят, и дали това ви носи удовлетворение. А също така как се отразява на хората около вас. Защото всички сме едно Цяло. И самотният остров не е самотен, защото е обграден от океан. С подкрепата на Уран можете да постигнете много в себеразвитие и усъвършенстване, да развиете качества, които досега са били латентни у вас. Съвпадът му със Слънцето играе ролята на отключващ механизъм.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои невероятна седмица. За пръв път преживявате сливането на Слънцето и Уран в сродния земен знак Телец. Като всяко начало това е много важен момент, задаващ първоначалния импулс. В зоната на себеразвитието и разгръщането на потенциала този съвпад указва време за промяна, за разширяване на границите, за отхвърляне на ограниченията. Отговаряйки на позива на Уран, ще дадете шанс нови обстоятелства да навлязат в живота ви. Ще има и други съвпади в тази зона, и други възможности, но сега полагате началото. Ретроградността на Плутон в другия земен знак Козирог прави някои активности по-сложни за изпълнение, но с настойчивост и упоритост ще намалите неговото задържащо влияние. Марсовото влияние през тази седмица е по-предизвикателно, заради квадрата му с Нептун от зоната на партньорството. В края на седмицата това може да доведе до разногласия и разочарования.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои уникална седмица. Съвпадът на Слънцето и Уран в Телец е първият от 1941 година насам. Като пръв от поредицата съвпади, докато Уран се движи през тази зона, той има силен начален момент. И тъй като се случва в най-творческата зона на слънчевия хороскоп, задейства мощна съзидателна енергия. Ако успеете да се настроите на вибрациите на този аспект, ще генерирате идеи, които да развиете с успех сега и в следващите години. Трябва да имате много вяра в себе си и с готовност да поемете допълнителното натоварване. В средата на седмицата Плутон от вашия знак става ретрограден. Ретроградната фаза на планетата на трансформацията е удачно време за преразглеждане на личните планове, за спокойно обмисляне и преценка на плюсовете и минусите на настоящия момент, но също така и за един нов поглед към себе си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои мистична седмица. Съвпадът на Слънцето и Уран в най-скритата зона на слънчевия хороскоп, там където владее подсъзнанието, се случва за пръв път в живота ви и бележи специален момент от годината. Обръщайте внимание на сънищата си, те са носители на важна информация и могат да ви дадат ценни насоки. Следете за други знаци като повтарящи се ситуации, синхронични числа, или събития, или видения. Но не само това, аспектът носи прозрение, вътрешна убеденост за нещо, което трябва да направите. Ако се водите от добри намерения, и резултатът ще бъде добър. Личната мотивация е много важна заради съпътстващия напрегнат сложен аспект с участието на Марс от вашия знак. Марс в Близнаци понякога подтиква да се говорят неща, които са неистини, или засягат без причина други хора. Провокацията сега е най-вече през втората половина на седмицата, а ретроградния Плутон подсилва ефекта.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. Съвпадът на Слънцето и Уран задават особен тон на мистичност и някои ще усетят силен прилив на вътрешна енергия, способност да разбират в дълбочина околните и да четат точно знаците на съдбата. Ще ви се открият тайни, които трябва да решите дали да споделяте с другите, или да запазите за себе си. В партньорските отношения има теми, които ще ви се иска да поставите за изясняване и решаване. При някои ще бъдат важни проблеми от материално естество, а други ще трябва да се погрижат за здравето си, като намерят най-ефикасното лечение. Ретроградността на Плутон ще постави на дневен ред отношенията с най-близки хора, тяхното преразглеждане и полагане на нова основа. За да имате успех, не се разпилявайте в много посоки, задайте си цел и я следвайте.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои забележителна седмица. Вашият планетен управител наскоро навлезе на нова територия- земната. Сега му предстои среща с носителя на най-мощната енергия в нашата система, центъра, Слънцето. Този съвпад се случва всяка година, но за пръв път във вашия живот, в зоната на дома и семейните отношения. Той полага началото на поредица от подобни съвпади през следващите години, обаче този задава тон на текущия цикъл, транзит през Телец. Енергията му повлиява както семейните отношения, така и професионалните. Изисква пренастройка към нови условия. Едни ще пожелаят своята свобода, ще искат и ще правят опити да се освободят от обвързаност. Други обратно, ще пожелаят да свържат живота си с някого. Някои ще си повярват и ще се захванат с обществен дейност, или с политика. Други ще изоставят кариера и постижения, и ще се отдръпнат от света. Ретроградността на Плутон ще даде време за осмисляне и съгласуване със себе си. Пазете се от измамници в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. Съвпадът на Слънцето и Уран за пръв път се случва в най-техничарската зона на слънчевия хороскоп. Ще имате много ангажименти и предложения в социалните мрежи както за лични контакти, така и да ви привлекат за съвместна работа в екип. Някои от групата ще помагат на други да си свършат спешна работа изискваща техническа грамотност и умения. А тези, които имат онлайн бизнес, ще бъдат сюрпризирани с много поръчки или други обстоятелства. Марс от Близнаци в квадрат с Нептун може да изкара наяве някои скрити противоречия, или скрити противници на ваша идея, или кауза. Ретроградността на Плутон може да забави някои процеси на сдружаване, обединяване, обвързване. Ще имате повече време да обмислите важната житейска крачка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои запомняща се седмица. Съвпадът на Слънцето и Уран е в зоната на партньорството. Случва ви се за пръв път, но ще бъде последван от още няколко, докато Уран се движи в Телец. Импулсът на този съвпад активира партньорските отношения. Промените, които касаят съпруг/а, ще бъдат и ваше вдъхновение, но и отговорност. При някои от групата изненади могат да се очакват в професионалното партньорство, в отношенията с работодател. Много вероятни са добри предложения за нова работа, или за промени в задълженията. Каквото и да е, няма да е скрито. Ретроградността на Плутон сега и в следващите месеци ще ви помага да намерите по-добра форма за комуникация и изразяване на собственото мнение. Отношенията с някои роднини могат да преминат период на трансформация. Седмицата не е благоприятна за договаряне на имотни сделки, за прехвърляне на дялове, за договори за доброволна делба и други от този порядък,затова не поемайте предварителни ангажименти без да имате време да проучите условията и да си съставите мнение.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои професионално ориентирана седмица. Луната в Стрелец е активатор на раздвижване в кариерните условия. Съвпадът на Слънцето и Уран в Телец задава силен импулс за учене, за придобиване на знания в определена област, за напредък, който да е подкрепен от солидна квалификация. А също така и с потребност от повече движение и чести промени. Чувството за недостатъчна компетентност може да се засили с навлизането на Плутон в ретроградната фаза. Планетата на трансформацията ще ви накара да направите задълбочен анализ на някои аспекти от сътрудничеството ви с други хора, от работа в екип, с който имате дългосрочни цели. Аспектите на Нептун от вашия знак, особено с Марс от Близнаци, ще засилят съмненията и ще внесат известен дисбаланс в отношенията с най-близките, а също така с някои хора от професионалната среда.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Уран на 23.04.2019 / 2:07

На 24.04.2019 /18:48/Плутон влиза в ретроградна фаза от 23°Козирог.

Марс в квадрат с Нептун на 27.04.2019 /16:04

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Водолей, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

23.04.2019 /11:43 – 23.04.2019 /22:50

25.04.2019 /19:48 – 26.04.2019 / 9:27

28.04.2019 / 9:44 – 28.04.2019 /22:11

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии