Седмичен хороскоп 23-29 септември 2019 година

НЛ  23 9 2019Есенно равноденствие в понеделник

Новолуние във Везни в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в последната седмица на месец септември. Тя започва с есенното равноденствие и завършва с новолуние. В понеделник, 23 септември в 10 50 часа, Слънцето преминава в знака Везни и официално дава път на есента. Очертава се хубаво време, продължително циганско лято, което ни обнадеждава и задава добро настроение. Есента е време за прибиране на реколтата, и правене на равносметка. А при нас и избори се задават, което покачва градусите на емоциите в общуването между хората.

Луната отново „прави сечено“ като в началото на седмицата внася дисбаланс с преминаването си през позицията на СЛВ,включвайки кардинален тао квадрат със съвпадите на Меркурий-Венера и Сатурн-ЮЛВ-Плутон. По този начин понеделник, макар да е почивен ден, предлага много емоции на кардиналните знаци. Във вторник от тази напрегната конфигурация остават само квадратурите на Венера към лунните възи и Сатурн. Планетата на любовта е в своя знак и поставя на дневен ред нерешените проблеми в социалната среда. Баланс, хармония, справедливост, грижа на обществото за всички негови членове. Противопоставянето и на Сатурн изисква промяна на правила, които поставят хората в неравностойни позиции, или подронват нечий авторитет.

В тази позиция Венера е много решителна, иска яснота и конкретни стъпки. Преговорите през тази седмица обаче, където и с когото и да са, ще зациклят, заради неотстъпчивост от вече заета позиция. Квадратурите между планетите затрудняват постигането на единомислие. Във вторник Меркурий се отдръпва, и това намалява напрежението и дава възможност да се търсят повече пътища за излизане от спорни ситуации в средата на седмицата. В четвъртък Меркурий прави квадрат с Плутон, което активира вербалната агресия при някои хора.

С навлизането на Слънцето във Везни силата на въздушната стихия се увеличава. Въздухът носи идеи, новости, движение, промени. Диша се по-леко, надеждите се увеличават, въодушевлението нараства. Към трите късмични тела във Везни се присламчва и Луната в събота след обяд, по пътя към вечерната среща със Слънцето. Дните преди новолунието са подходящи за разчистване както на физическото простарнство, така и на емоционлното, и на менталното. Освобождавайте се от непотребни вещи, изхърляйте повехналите листа, разделяйте се без съжаление с хора, които не са от вашата порода, вместо венерините розови очила, слагайте си очилата на разума.

Въздухът е непостоянен и променлив, затова добре му влияят закотвянията чрез квадрати. Те го подтикват към определеност и правене на крачка в дадена посока, без излишни колебания и извъртане. Прангите, които слагат планетите от земния Козирог, ще продължат с квардатите на Венера към Плутон и на Слънцето с тройката Сатурн, ЮЛВ и Плутон, през следващите две седмици. В обществените отношения предстои нарегнат месец октомври.

Астрологичната картина е значително по-благориятна в почивните дни. Тогава Венера-Луна и Юпитер си общуват приятелски в мъжките знаци Везни и Стрелец, а Сатурн и Нептун правят това в женските Козирог и Риби.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак – Рак. Тя прави съвпад със СЛВ в Рак, в зоната на дома и най-близките хора. Така седмицата добива предимно семеен характер. Дори в бизнес отношенията ще търсите подобие на семейните, с повече близост и съпричастност. В понеделник Слънцето навлиза в срещуположната зона, тази на партньорството. Активността там се засилва, общуването с настоящи или бъдещи партньори се разгръща и от това могат да следват предложения за брак или за сдружаване. Напрегнатите аспети, които съпътстстват транзита на Слънцето и вътрешните планети в тази зона, предупреждават за повече спокойствие и разумно отношение към новостите. Предноволунието е предимно за разчистване и освобождаване, а след като Луната започне да нараства, да се започват новите неща.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Слънцето сменя знака в понеделник, а с него и вие насочвате внимание в друг посока. Общуването с околните ще бъде от огромно значение за вас в следващите дни. Някои ще бъдат център на внимание, други ще бъдат просто слушатели, но активни, и със собствена позиция. Поради напрегнатите аспекти на Венера и Меркурий от тази зона, комуникацията няма да върви винаги гладко. Бъдете добре информирани, за да защитите позицията си. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, което ви дава предимство и възможност до налагате мнението си. Новолунието в събота във Везни поставя въпрос за важна за вас промяна, която е на дневен ред. Пристъпвайте към нея внимателно, като избягвате старите грешки.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Известно напрежение някои ще имат в понеделник при разгръщащия се набор от аспекти в тао квардатурата. Приятелите, приятелската среда, екипът, общите планове са във фокуса на вниманието. Търсете мнението на хора, които са минали по същия път преди вас. Слънцето огрява зоната на подкрепата, и ще я получавате, когато и колкото трябва. Квадратите към Юпитер от вашия знак намаляват своето влияние, което ви развързва ръцете да правите промени както у дома, така и на работното място. Периодът е добър да договаряте нови условия на труд, но започване на нова работа планирайте най-рано през следващата седмица, в четвъртък или петък.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои активна седмица. В понеделник Слънцето навлиза във Везни, добавяйки своята огнена енергия към тази на Венера и Меркурий. Така полето, което се отнася към работната среда е раздвижено и ви провокира към действие. Ако планирате ново работно място, използвайте дните до новолунието за разчиистване на старите дела. Ще бъдете много ангажирани с другите, но намирайте време и за себе си. Есента поставя въпроса за мерките, с които да подобрите имунитета си, за да посрещнете след известно време зимата. Има много начини за укрепване на организма, търсете своя.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои финансово ангажирана седмица. Слънцето напуска вашия знак в понеделник,за да премине във Везни. Така за месец напред всичко свързано с вашата финансова, и не само, сигурност и стабилност ще бъде на дневен ред. Ако средствата за живот не стигат, имате шанс да намерите начин да ги увеличите. Почтен начин. В слънчевия период на личната си година сте, чудесен момент за себе реклама, за представяне на вашата дейност и търсене на форми за разгръщането и. В дните до новолунието разчистете нещата, които висят недовършени, както и всички шкафове и килери. Подгответе се за един умел, и добре планиран старт, когато Луната започне да пълнее.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Тя е в силна позиция, в съвпад със СЛВ и в напрегнати аспекти от оформения тао квадрат. Приповдигнатата емоционална картина е най-силна в понеделник като ви включва в ситуации, които изискват активната ви намеса. Зоната на кариерата и социалната интеграция е огряна от три космични тела, а в края на седмицата там идва и Луната. Така служебните дела са най-значими и обсебващи вниманието. Новолунието в тази зона бележи начало на нов етап в професионалната активност, нова работа, нов началник, нови цели, които да следвате в идващите няколко месеца.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои въодушевена седмица. Слънцето навлиза в другия въздушен знак Везни. Той засилва още повече енергията на зоната на любовта, страстта, творчеството, децата…Огромната емоционана енергия, която се натрупва, търси изразяване. Посока на това задават квадратите на планетите в нея. Силата може да бъде прекомерно голяма и да развали някои създадени вече условия, структури, планове. Условия за това създава Луната, която в началото и в края на седмицата включва напрегнатата астрологична конфигурация. Финансовата сфера е във фокуса на повечето активности през седмицата. Тук имате да преодолявате нечие различно мнение, или финансови рамкии наложени от институции. В събота предстои едно от двете много важни за годината новолуния. В марсовия период на личната година сте изпълнени с енергия и нови идеи, които да реализирате от следващата седмица нататък.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак -Рак. Обещанието е за динамична седмица изпълнена с много и разнообразни по характер преживявания. Слънцето идва във вашия знак в понеделник, отбелязвайки момента на есенното равноденствие. Започва астрологичната ви нова година. Увличаава се приливът на енергия, въодушевлението и амбицията. Двете вътрешни планети също са при вас и дружно съставят въздушния хор на подкрепа на личните ви планове. Крайната точка на Луната през тази седмица също е във вашия знак. Но преди да се срещне със Слънцето, имате да свършите много неща, да разчистите дома, офиса, отношенията,за да се отвори пространство за нови неща, нови хора да влязат в живота ви. Съвпадът на светилата във вашия знак се случва веднъж годишно и е момент на старт, на силен импулс за придвижване в избраната от вас посока.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Слънцето преминава в другия въздушен знак Везни в понеделник. Въодушевено начало на седмицата. Струпването на планети в зоната на Везни задава раздвижване в плановете, в стремежите и целите. Социалните проблеми ви вълнуват и мнозина от групата се включват активно в обществения живот. Периодът е добър за промени в образованието с цел намиране на точното учебно заведение, или подходящият учител. Пречките могат да бъдат значителни както от хора, така и от институции. С новолунието в събота получавате нов шанс, и нови възможности, които използвайте умело през следващите седмици. Намирате се в юпитеровия период на личната година, време за осъзнати избори и активна работа върху себе си.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. И в съвпад със СЛВ, задействайки сложна астрологична конфигурация. Тя включва хора и обстоятелства от най-близкия ви кръг, както и партньори, за да се задвижат процеси на разчистване. Слънцето влиза в понеделник в зоната на близките отношения и домашната среда. Осветявайки я, то помага да се съсредоточите върху важни неща свързани с близките ви хора. Като добавя своята енергия към тази на вече движещите се там Венера и Меркурий, то прави домашната среда арена на разнообразни активности. При някои предстои увеличаване на семейството, при други радостни събития като годеж, и предложение за съвместно съжителство. Новолунието в тази зона бележи важен момент от годината, когато трябва да се разделите с нещо старо, за да отворите път за новото.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак – Рак. Динамично начало, зададено от множество напрегнати аспекти между планетите. Тригонът между господарите на знака ви, Марс и Плутон, е все още в силата си. Това ви дава добра възможност да обедините усилия с други хора, приятели, роднини. Намирате се в сатурновия период на личната година, време за размисъл и равносметка. Струпването на три и четири космични тела в предходния знак, както и новолунието тук, е подкрепа да търсите отговори на множество въпроси, да стигате до своите истини, да развивате способността си да виждате напред във времето. С нарастването на Луната от следващата седмица можете да започнете работа по някои теми, които да радвиете в следващата лична година.

Благоприятни дни през седмицата вторник, четвъртък и петък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак – Рак. Емоционалното начало на седмицата е засилено, дори преекспонирано, от напрегнатите аспекти между планетите от кардиналните знаци. Във вторник силата им утихва под влияние на хармоничния аспекта между светилата. Преминаването на Слънцето във Везни ви прави чувствителни към скритите неща. Тайните са вашата стихия, особено чуждите. Бъдете внимателни с боравенето с информация. Слънцето е в опозиция на Хирон от зоната на доходите, нещо което може да повлияе финансовата сфера. Новолунието в събота дава зелена улица за тези,които се занимават с бизнес. Отварят се възможности за добри инвестиции, както и за придобиване на трайни активи.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и сряда.

Дати на някои астрологични събития

На 23.09.2019 / 10:50/ Слънцето преминава във Везни

Сатурн в съвпад с ЮЛВ на 28.09.2019/ 9:21

На 28.09.2019/ 21:26/ Новолуние в 5°Везни

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Везни, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

24.09.2019 / 1:05 – 24.09.2019/ 12:19

25.09.2019 /19:14 – 26.09.2019 /13:37

28.09.2019 / 6:58 – 28.09.2019/ 13:03

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии