Седмичен хороскоп 23-29 януари 2017

НЛ 28 1 17Венера и Сатурн в квадрат

Марс в Овен от събота

Новолуние във Водолей в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в последната пълна седмица на месец януари. Астрологичната картина е бедна на мажорни аспекти,но богата на кармични, което придава мистичен фон на случващото се в следващите дни.

Най-важното астрологично събитие е новолунието във Водолей в събота, 28 януари. Слънцето и Луната се срещат в 8 градуса Водолей. За тези, които имат рождени планети, или върхове на домове, особено кардинални, в интервала 5-10 градуса най-напред Водолей, но и на всеки зодиакален знак, могат да заложат очаквания за времето след новолунието. Разбира се най-облагодетелствани са въздушните знаци, след тях огнените.

Новолунието във Водолей стимулира свободолюбие, позитивизъм и вдъхновение. Срещата на светилата в този знак подтиква за изява човеколюбивите пориви, действения хуманизъм, обичта към ближния и към природата, обединяването в общозначими каузи, прогресивните идеи, рационализмът и гениалността.

Също в събота, Марс сменя знака. Планетата на волята и амбицията преминава на своя територия, в огнения знак Овен, часове след съвпада на Слънцето и Луната. По този начин, освен вдъхновението и надеждата за по-добро настояще, идват смелостта и амбицията това да се случи.

Марс ще се движи в Овен през целия месец февруари и на 10 март ще премине в земния знак Телец. За този период Марс ще бъде бъде катализатор на много промени, влияещ силно на хората от огнените знаци, както и на процесите,които свързваме с огнената стихия- бунтарството, невъздържаността, арогантността, огъня, пожарите, авариите и насилието. А в края на февруари, когато Марс обедини сили с непредсказуемия Уран от Овен, по време на слънчевото затъмнение ще е необходима много съзнателно обединена мисловна енергия, за да се канализира тази сила в името на добруването на хората.

Новолунието във Водолей в събота е второто след зимното слънцестоене, и дава началото на Новата година според източния зодиак. Сбогуваме се с жизнерадостната огнена Маймуна- ян проявлението на огнената енергия, и навлизаме годината на Петела- ин проявлението на огъня. За годината на Петела, и какво ще ни донесе тя според източната астрология, ще говорим в отделна статия.

Успешна седмица и нека новата Луна ви носи вдъхновение и радост!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва обещаващо, с Луна в сродния по стихия знак Стрелец. Предстоят ви интересни преживявания. За тези, които са на почивка в планината, препоръката е за повече разум, да избягват твърде екстремните преживявания, за да не се повтарят ситуации от предишни години. Работещите имат среща с важен човек в началото на седмицата, възможно е повторно отправяне на покана, или предложение с по-добри параметри. Новолунието във Водолей предлага чудесна възможност да се докажете в следващите седмици. На помощ идва планетният покровител. Марс преминава на ваша територия в събота, малко след въздушната целувка на Слънцето и Луната. За месец и половина Марс ще ви дава сила и кураж, воля и амбиция. Не пропускайте този период от годината. Марс ви навестява през две години, но за втори и последен път, когато Сатурн е в другия огнен знак Стрелец, и се намирате в зоната на сатурновия подем- време за професионален растеж.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата е романтично позитивно. Луната от другия огнен знак Стрелец ви подканя за повече активност в личните дела, както и за повече съпричастност, търпение и разбиране. Някои срещи и разговори могат да се окажат с чудесен терапевтичен ефект, внасяйки хармония в емоционалния живот. Новолунието в срещуположния знак Водолей е отправна точка за нов етап във взаимоотношенията. Там, където има някаква форма на обвързаност, нещата се изкачват на ново ниво, повишават се изискванията, но и възможностите. За самотните сърца настъпва период на промяна, затова отправяйте своите искрени желания и копнежи към вселената в подходящия момент преди самото новолуние. В професионалната сфера новата Луна ще ви зарадва с предложения и нови възможности. Обърнете внимание на това, което ви казват, вслушвайте се в съветите внимателно, учете се от опита и грешките на другите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Луната във вашия знак в понеделник и вторник е предизвикателство към огнената ви природа. Прави ви подвижни и неспокойни, стремящи се към движение и промени от всякакъв порядък. Със Сатурн във вашия знак обаче, степените на свобода са ограничени. Имате поети задължения, имате грижа за възрастни хора, имате много задачи, които очакват да им отделите време. В дните преди новолунието някои ще трябва да направят предплащане за планирана екскурзия през месеците май или август. В петък претенциите на близка родственица могат да ви дойдат в повече. Новолунието във Водолей дава шанс на стремежът ви за общуване, съпреживяване, посредничество, на любознателността и разнообразието. Не винаги ще намирате подкрепа в близката среда, но това едва ли ще ви разколебае. От събота Марс преминава в другия огнен знак – Овен. На собствена територия планетата воин ще бъде и подстрекател, но и подкрепа за смелите ви начинания. Както и за новите теми в личния живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата бележи период на „предстартова позиция“. Последната фаза на Луната ви напомня за неща, които дължите, или сте си обещали да свършите в някакво време, а то е изтекло. Разчистете си задълженията, това е профилактика, която помага да посрещнете новата Луна „на чисто“. И е важно условие за новолунието във Водолей, в зоната на професионалната изява. Пред вас се отварят врати, дава се „зелена светлина“ на планове и намерения, на вас гледат с други очи, одобрително и подкрепящо. Разбира се всичко това важи за следващите и другите седмици, които идват. През тази, има едно малко препятствие в петък, когато планетният управител Венера прави квадрат със Сатурн в подвижните знаци, Риби-Стрелец. Това може да е материална загуба, раздяла или емоционално разочарование. Но, „всяко зло- за добро“. Все пак, предстои новолуние, а в неделя – разчистване, или компенсация.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, много важни през седмицата ще бъдат дисциплината и стриктното спазване на предварителния график. Луната в Стрелец насища с емоционална енергия домашната среда. Налага ви се да бъдете бързи и адекватни на ситуацията, особено на такава, свързана с близки хора. Времето преди новолуние е подходящо за разчистване у дома, за освобождаване от вехтории и непотребни неща. На някои ще се наложи да правят отсяване на здравото и полезното в собствените си идеи. Нека само това, което е жизнено и перспективно да продължи, което ще ви помогне да стъпите на здрава основа и да надграждате. Новолунието във въздушния знак Водолей ще ви зареди с нови идеи и начините за тяхното реализиране. Промени в някои на пръв поглед дребни неща в ежедневието, в начина на живот, в храненето, могат да имат голям положителен ефект.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. Второто новолуние в слънчевия период на личната година е чудесно време за сверяване на часовника. Особено във финансовата сфера, за увеличаване на доходите и направата на умели инвестиции. Някои тайни ще достигнат до вас във вторник. В сряда Луната е във вашия знак и това ви слага начело на всяка инициатива или начинание. Добър момент да сложите личните си финанси под контрол, да си направите добре сметката, да набележите нови източници на доходи, както и „запушване на дупките“ откъдето изтичат средства. Новолунието във Водолей, в събота, повишава вашата чувствителност към света на петте сетива. Всичко, което е потребност на тялото и духа, ще бъде взето под внимание. В центъра на плановете за близкото бъдеще са всички онези обстоятелства, които ви дават усещане са собствена стойност, те са от различно естество – материални, емоционални и духовни. Важна роля в тях играе семейството и отношенията между най-близките ви хора. С навлизането на Марс в Овен тази особеност ще се прояви в голяма степен.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, началото на седмицата е с Луна в срещуположния знак Стрелец. Имате да се справяте със сериозна опозиция, с мнения, които се разминават с вашите, или с очаквания, които са надценени. Обръщайте внимание на чуждата гледна точка. Ще ви са наложи да доказвате позицията си във вторник, когато една среща, случайна или не, ви постави в особена ситуация. В четвъртък разчистете стари задължения, а в петък имайте търпението да изслушате претенциите на колега или шеф. Новолунието в сродния по стихия знак Водолей е катализатор за въздушната ви природа, подтиквайки към промени и нови цели. В тази посока ще имате съдействието на Марс. Планетата воин в събота преминава на своя територия в Овен. От огнения знак, за месец и половина напред, тя ще ви дава подкрепата на приятели, на хора, чието доверие сте спечелили, на тези, с които работите в екип.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои романтична седмица. Тон задава новолунието в сродния по стихия знак Водолей. В края на седмицата светилата се срещат на въздушна територия и зареждат с позитивизъм личния ви живот. Дотогава обаче имате няколко дни в активна комуникация и движение. В началото на седмицата Луната в Стрелец ви активира за учене, и за поучаване на другите. Предстоят ви срещи със сериозни хора, или такива, с които имате взаимни ангажименти. Може би ви трябва промяна, „свежа кръв“, нови идеи, нови хора, с които да реализирате своите намерения. Новолунието във Водолей ще ви вдъхнови за такава, като от следващата седмица ще имате и реалната възможност да я осъществите. Марс навлиза в срещуположния знак Везни, внасяйки огнено раздвижване в партньорските взаимоотношения. Докато планетата воин се движи през Овен, а това е за около месец и половина напред, попадате в напрегнат период за взаимоотношенията ви с другите- и лични, и служебни. Ще ви се налага да правите много компромиси и отстъпки ,за да поддържате нужната ви хармония.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои забележителна седмица. Новолуние във Водолей се случва веднъж в годината, и бележи важен момент в нея, началото на новата астрологична година на зодията ви. Срещата на светилата във вашия знак е чудесно време да погледнете на себе си по нов начин. Както и да направите промени, във визия и поведение, които да подобрят впечатлението на околните за вас. Разбира се, без да губите своята индивидуалност, и разпознаваемост. Като знак, който държи на своята уникалност, вложете усилия в нейното подчертаване със средствата, които владеете, и с хората, на които имате доверие. Последното ще бъде подложено на изпитание в дните преди новолунието. „Преди зазоряване е най-тъмно“. В края на седмицата Марс енергетизира близката среда, някои роднини, съседи, съученици, приятели от детинство. Ще имате нужда от подкрепата им, за да решите някои наболели битови проблеми.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, основна тема през седмицата са задълженията. Неща, които дължите някому, ще ви напомнят за себе си и няма да ви дават спокойствие докато не си разчистите сметките. Дългове към вас също излизат на дневен ред и сте в правото да си ги поискате. През първата половина на седмицата ще трябва да се справите с някои проблеми в работната среда. Предстоят ви сериозни разговори, в които, ако сте прави, да отстоявате своето. Ако сте в грешка, признайте я, и задайте нов тон на взаимоотношенията си. В края на седмицата планетата на любовта – Венера е много взискателна и сърдита, заради напрегнатия аспект със Сатурн. Разчиствайте затлаченото преди Слънцето и Луната да се срещнат. Новолунието във Водолей е чудесен момент за обновяване на личните взаимоотношения. Сега ще проличи способността ви да бъдете привлекателни и магнетични, да задържате погледи и внимание, както и да се справяте умело с емоционалните проблеми в двойката. Марс навлиза в зоната на професионалната изява в петък. Имате около месец и половина време на активиране на тази сфера от планетата на волята и амбицията. Зоната на кариерата може да се превърне в бойно поле, затова въоръжете се с търпение и стратегии за справяне.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на ограниченията. Те могат да бъдат наложени отвън, поради ангажименти, които сте поели, или задължения, които трябва да покриете. Но може и да са лични самоограничения, плод на разбирания и нагласи. Последната четвърт на Луната е период на разчистване, на освобождаване. Усилията, които полагате в тази посока, ще дадат усещане за свобода, и разтоварване, което е и темата на новолунието във Водолей. Срещата на светилата във въздушния знак, в събота, задава стартов момент на промени в домашната среда. Зимата не е точното време за домашни ремонти, но планирането, набелязването на начините за финансиране, предварителната подготовка,сами по себе си могат да се окажат в последствие добра инвестиция. За някои е удачен момент за преместване на ново място. При други предстоят промени в състава на семейството, нови хора, подготовка за радостни събития в дома.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва емоционално приповдигнато. Венера е все още във вашия знак, подсилвайки естествения чар и магнетичност. Луната в Стрелец, в началото на седмицата, активира зоната на професионалната изява и на взимането на важни житейски решения. Във вторник някои от групата ще имат сериозен разговор с шефа, или среща с важен за тях човек. В сряда и четвъртък търсете, и очаквайте, подкрепа от приятели за справяне с финансов проблем. В края на седмицата, в събота, новолунието във Водолей подтиква към отдръпване от активна комуникация с околните, към повече съзерцателност и спокоен размисъл. Донякъде това ви поставя в изолация, но същевременно може да ви запази от подводните камъни на интригите. Само в края на тази седмица. Новата Луна и Марс в Овен в следващите дни ще се погрижат да имате тонус и мотивация за движение и промени.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат със Сатурн на 27.01.2017 / 19:50 ч.

На 28.01.2017 / 2:06 часа, новолуние в 8°Водолей

На 28.01.2017 / 7:38 часа Марс преминава в Овен.

През тази седмица Луната се движи между знаците Стрелец и Риби, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

24.01.2017 / 19:33 – 25.01.2017 / 0:43

27.01.2017 / 9:18 – 27.01.2017 / 10:37

29.01.2017 / 7:52 – 29.01.2017 / 18:10

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии