Седмичен хороскоп 25 февруари – 3 март 2013 г.

Пълнолуние в понеделник

Баба Марта идва в петък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

През тази седмица продължават своето влияние астрологични обстоятелства, възникнали в предходната като сега се добавят и нови моменти. Астрологичната обстановка е също толкова динамична и не по-малко напрегната най-вече заради пълнолунието в понеделник, което ще повиши неимоверно градусите на емоциите у много хора.

Опозицията на светилата става точна през нощта срещу вторник, но силата и ще се усеща от понеделник сутринта и ще се увеличава с всеки изминал час до края на деня, продължавайки и на следващия.

Ретроградният Меркурий в Риби ще кара хората да говорят не винаги точно това, което мислят, и паралелно с това да не чуват онова, което не им се иска да чуят. Трудно ще се стига до единомислие, до обединяване около обща идея, цел, искания. Квадратът на Слънцето и Юпитер, който става точен във вторник сутринта, допълнително нагнетява атмосферата на пълнолунието като противопоставя протестиращи на управляващи.

Исканията, дори в тяхната идеалистична форма и нереалистично съдържание могат да бъдат „приети“, за да се излезе от сегашната напрегната ситуация. Енергията от улицата, която бе умело провокирана от опитни в това отношение хора и структури, ще се издигне нагоре по обществената пирамида, но няма да намери достатъчно подкрепа, за да доведе до съществени промени.

Много въпроси ще останат неясни, нерешени, отложени във времето. Ретроградният Сатурн ще вкара властта в юридическа спирала в опитите да приложи буквата на закона, да задържи новите процеси и да ограничи степените на свобода на част от хората.

Това,което сега не намери адекватно решение, само след месец ще бъде поставено остро отново в центъра на общественото внимание.

Квадратът на Юпитер към Слънцето може да провокира в следващите дни етнически конфликти, противопоставяния на верска основа. Не е изключено да има задълбочаване на скандалите около оттеглянето на папата, разногласия по въпроси свързани с религията, църквата и нейните представители.

В професионален план седмицата не е благоприятна за рекламни кампании, за инвестиране в нови начинания и сключване на дългосрочни договори.

В личен план астрологичната обстановка е благоприятна за водните знаци, особено след като и Венера стъпи на територията на чувствителните Риби. Съвпадът и с Нептун има хубавата страна да кара хората да бъдат по-отстъпчиви и състрадателни.

Успешна седмица, изпълнена с положителни емоции!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои една нелека седмица. На типичните представители на зодията ще им бъде трудно да се ориентират в сложната, изпълнена с много подводни камъни, ситуация на работното място или в личния живот. Искреното намерение да бъдете честни, открити и откровени няма да работи във ваша полза. Скрито от очите ви се развиват процеси, които натрупват енергия и ви спъват, но за които ще си дадете сметка едва през втората половина на месец март. Намирайки се в сатурновия период на личната си година, и при конкретната астрологична обстановка, имате да свършите много работа, особено такава, която е отлагана, и която изисква повече мисловна, отколкото физическа активност. „Връщането лентата назад“, ще ви позволи да видите някои свои грешки и пропуски, които сега можете да избегнете и да направите нещата много по-добре и то в подходящия момент.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на възможностите. Пълнолунието създава достатъчно напрежение в контактите и връзките, но към него се добавя и напрегнатият аспект на Слънцето с Юпитер, който провокира някои страни на личността ви. Вашата самооценка и това как другите ви виждат могат да се окажат в синхрон и да изхвърлят самочувствието ви безкрайно високо. Но,тъй като все пак Сатурн е в неподвижния кръст и ретрограден, е възможна и обратната ситуация. В голяма степен нещата зависят от вас и от това доколко умеете да се владеете, да реагирате на предизвикателства, и да намирате най-удачния подход в конкретната ситуация. В четвъртък към вас могат да бъдат отправени интересни предложения, върху които си струва да помислите, но не е задължително да ги приемате. В почивните дни се постарайте да бъдете близо до корените си, в позната и подкрепяща среда.

На родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, следващите дни носят някои сериозни предизвикателства. Пълнолунието в понеделник обхваща оста на подвижните знаци Дева и Риби, поставяйки светилата в квадрат към рождените Слънца на тези от първата декада на знака. В допълнение, Юпитер е в срещуположната точка на зодиака правейки квадрат със Слънцето, а в понеделник и с Луната. Астрологичната картина е напрегната и препоръката е за повече контрол над емоциите, избягване на конфликтни ситуации, особено такива, които биха засегнали вярата, убежденията, етиката, морала, вашият или на някой от тази група. Има шанс за добри предложения свързани с кариерата, но към тях подхождайте резервирано и с повече интерес към подробностите. Възможни са някои здравословни неразположения, свързани със сърце, кръвно налягане, черен дроб, жлъчка. Втората половина на седмицата е относително по-благоприятна и спокойна. Настъпват някои радостни промени в дома ви и в най-близкото ви обкръжение.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои тежка седмица. Пълнолунието в подвижните знаци ви поставя в ситуации, в които трябва да проявите непривична гъвкавост, находчивост и категоричност. Волю или неволю сте ангажирани с други хора, към вас са отправени претенции и очаквания за реакция и намеса. Ще правите труден избор, ще взимате решения за момента, избирайки „по-малкото зло“. За родените в първата половина на знака е важно да се придържат към общоприетите правила и норми на поведение, да избягват сключване на сделки или ангажиране с цел бързо забогатяване или спекулации за сметка на други хора. Родените във втората половина на знака да подхождат към нови начинания,слушайки единствено собствената си интуиция и съвест.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица. Основният акцент е пълната Луна във вашия знак, което ви поставя в особено състояние на очакване на дължимо внимание, оценка, признание от някой, на когото сте отдали време и други ресурси. Но това няма да стане, ако изобщо стане, без допълнителни уговорки и обвързаности. Намирайки се в центъра на дадени събития, към вас могат да бъдат отправени предизвикателства за лидерство, за поемане на отговорности и задължения над тези, които имате в момента. Или да станете представително лице в някакво събитие с формален (юридически) характер. Ретроградният Меркурий може да ви подведе в определена посока, затова заложете на вътрешния си усет, на вашата прагматична, умерена и ориентирана към детайлите натура. В понеделник и вторник избягвайте напрежение-емоционално и физическо, особено ако имате проблем със сърцето.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Спешна командировка, неочаквано пътуване може да ви ангажира още в първия ден от седмицата. Пълнолунието в Дева ви носи много нови възможности, контакти, идеи, поставя ви в по-изгодна позиция, в сравнение с други хора. Успехът ще е на ваша страна, ако не се поддавате на чуждо влияние, на опити за вмешателство и манипулация, а взимате решения и действате единствено съобразно собствените си виждания и намерения. Четвъртък е напрегнат ден, в който ще се изправите пред решаването на важен проблем, от който зависи професионалният ви растеж. В края на седмицата ще усетите важността на това да давате и да получавате подкрепа в точния момент.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои невротична седмица. Вашето честолюбие ще бъде подложено на изпитание. Мнения или постъпки ще бъдат коментирани от околните, от ваши близки, от приятели или колеги и ще бъдат оценявани остро и критично. В центъра на вниманието ви ще бъдат професионалните ангажименти и свързаните с това задължения и отговорности. За вас обаче ще бъде важно да запазите мира в най-близкия си кръг на общуване. Така ще получите нужната ви морална подкрепа и възможността за баланс между вътрешния живот и неговото външно проявление. Пълнолунието в подвижните знаци се възприема по-остро и предизвикателно от родените в първата декада на знака. Известна степен на удовлетвореност ще имате през втората половина на седмицата, от сряда нататък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстоящата седмица отправя някои изисквания. Позицията, която сте си избрали, да стоите настрани, да наблюдавате, анализирате и коментирате е най-доброто, което можете да правите в момента. Периодът е противоречив. Пълнолунието ви изпълва с емоции и остри реакции, но не е желателно да се включвате активно. Това се отнася и до вербалната активност, до оценките и мнението за това какво други правят или не правят, защото е възможно да допускате грешки, да надценявате едни фактори за сметка на други. Венера, управителката на знака, във вторник преминава в Риби и това ви прави податливи на внушения и манипулации. Втората половина на седмицата е период подходящ да обърнете внимание на външния си вид, а също така и на вътрешната си кондиция с подходяща за целта отпускаща терапия.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои ангажирана седмица. В центъра на вниманието на повечето от вас ще бъде финансовата страна на живота, обезпечаването на насъщните нужди или в някои случаи, възможностите за растеж, за финансиране на общи мащабни проекти. Настоящото пълнолуние придава по-голяма значимост на плановете ви, може да ви накара да се въодушевите от възможности, които са далеч от реалността, преувеличавайки хубавите моменти и прикривайки лошите. Вярната ориентация, стремежът към истинност и реализъм ще ви бъдат от голяма помощ, стига да се позовете на тях. Седмицата е благоприятна за създаване на нови контакти, полезни и с бъдеще, особено в дните сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. През повечето време ще имате чувството, че сте в средната линия, на мантинелата, на информационна магистрала. Непрекъснато около вас ще препуска, в едната или в другата посока, някаква новина, мнение, важна и не толкова важна информация за нещо или за някого, документи, които трябва да четете за сведение или пък да взимате отношение по тях. Ретроградният Меркурий ще ви пречи да се съсредоточите върху нещо определено и да си съставите цялостна и конкретна картина, затова ще трябва да разчитате на силната си интуиция и на опита, който вече имате. В понеделник избягвайте силни емоционални преживявания и физическо претоварване, пълнолунието натоварва сърдечната дейност. С навлизането на Венера в Риби, в личния живот идват нови, вълнуващи обстоятелства, които ще ви ангажират и вдъхновяват в следващите седмици.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Намирайки се в марсовия период на личната си година, имате желание да свършите много неща, бързо, тук, и сега, а Венера, която във вторник навлиза в сродния ви по стихия знак Риби, внася допълнителни нотки на ентусиазъм, чувственост и амбиция. Някои ще искат да отделят повече време за себе си, да се поглезят с нещо скъпо и недостъпно. Други ще направят това за децата си. Но, ретроградният Сатурн във вашия знак не дава „карт бланш“ на подобни желания, дори напротив, говори за икономии и пестене, за въздържание и умереност в разходите. Не бъдете максималисти, не драматизирайте проблемите си, следете достъпната информация и се съобразявайте с наличните възможности. За необвързаните периодът е благоприятен за развитие на връзка, за хармонизиране на отношенията, за планове свързани с брак, дом и деца.

 


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. В дните на пълнолунието може да изпитвате известен емоционален дискомфорт и напрежение, да се чувствате предизвикани и манипулирани. Във вторник Венера ви идва на гости, а с нея са радостта, хармонията и благоденствието. Вие сте единственият знак, който добре ще се ориентира в хаоса от искания, обещания и възможности на настоящия период. Можете да извлечете полза там, където някои ще загубят авторитет и позиции. Не действайте сами, търсете мнение, съпричастност и активно отношение от другите, тези които имат, или евентуално ще имат, задължения и отговорности, които ви касаят. Благоприятни дни-петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 26.02.2013 г., в 4:02 ч. Венера преминава в Риби, през който знак ще се движи до 22.03.2013г.

Слънце в точен квадрат с Юпитер на 26.02.2013 г.

Меркурий в точен съвпад с Марс на 26.02.2013 г.

Венера в съвпад с Нептун на 28.02.2013 г.

Слънце в секстил с Плутон на 1.03.2013 г.

Слънце в тригон със Сатурн на 1.03.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Лъв и Скорпион, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

25.02.2013 г., в 6:50 ч. – 25.02.2013 г., в 8:52 ч.

26.02.2013 г., в 20:13 ч. – 27.02.2013 г., в 15:02 ч.

28.02.2013 г., в 10:37 ч. – 1.03.2013 г., в 19:33 ч.

3.03.2013 г., в 11:19 ч.- 3.03.2013 г., в 23:11 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

 

ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ

важи до 31 март 2013 г.

Комплект

Номерологичен календар

и

Лични календари за 5 години

на цена17 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ от 3 лв.

Обща стойност на наложения платеж -20 лв.

http://www.econt.com/offices/

В поръчката посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката и ваш телефон за връзка.

 

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

2 коментара so far »

  1. Катя Иванова каза,

    Писа на февруари 25, 2013 @ 21:59

    Здравейте Муси,поздравявам Ви за чудесните и верни прогнози, желя Ви здраве и успехи!
    Притеснява ме ретроградните Сатурн и Меркурий тъй като очаквам да подпиша трудов договор -получих предложение за работа на 25.01.2013, но така не успяхме с бъдещия ми работодател да уточним параметрите и все още не съм подписала трудов договор, макар и много да желая работата, смятате ли че тази седмица/или скоро/ ще успея?
    Само ако не ви притеснявам, Катя Иванова родена съм на 03.април.1969 в 18,00 часа Разград

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 26, 2013 @ 13:53

    Катя Иванова,
    това не го разбрах “смятате ли че тази седмица/или скоро/ ще успея?”, при ретрограден Меркурий?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии