Седмичен хороскоп 25-31 март 2013 г.

Пълнолуние в сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

След една относително бедна на аспекти седмица, сега ни предстои да преминем през букет от разнообразни, значими аспекти между планетите.

Най-силният акцент на седмицата е пълнолунието в сряда, от една страна заради това, че се случва в кардиналните знаци. А от друга заради включването чрез него на масивния Тао квадрат със стелиум от четири планети в Овен на единия връх.

Марс, придвижвайки се от съвпада си с Уран към позиция, от която прави точен квадрат с Плутон пренася огнена енергия, от която могат да тръгнат немалко пожари, в буквален и в преносен смисъл. Напрежението в кардиналните знаци ще бъде в силата си във вторник и сряда по време на пълнолунието във Везни.

Градусът на емоциите ще бъде много висок през цялата седмица. До средата заради Марс, който прави точен квадрат с Плутон, а след това влиза в действие Слънцето и Венера, които ще пренесат енергията на Уран към тази на Плутон през втората половина на седмицата и особено в почивните дни. И Марс и Венера внасят, макар по различен начин, много страст в отношенията между хората, като оставят много малко място за безразлични.

В международен план е възможно ескалиране на противоречията в напрегнатите райони на света, а също така възникване на нови точки на напрежение. Пълнолунието в кардиналните знаци, при участието на много планети в случая, прави хората острореактивни, невъздържани и нетолерантни.

В дните на пълнолунието – вторник и сряда, 26-27 март, голяма е вероятността за аварии и произшествия на пътя, във въздуха или във водата. Огнената енергия провокира нередности с техниката, спиране на електричеството, повреждане на уреди и съоръжения. Възможни са произшествия на закрито като тунели, мини, подземни съоръжения.

Пролетното разчистване на земеделски и горски терени създава условия за възникване на големи пожари.

От четвъртък нататък астрологичната обстановка е относително по-спокойна, в действие влиза няколко хармонични аспекта, точният тригон на Меркурий и Сатурн, както и секстилите на Меркурий и Венера към Плутон и Юпитер. Те внасят умереност и разум в мислене и постъпки, дава възможност за намиране на подходящото решение на проблемната ситуация, която и да е тя.

Силата“ през тази седмица е в огнените знаци и най-вече в Овен. Представителите на тази зодия, огнена и кардинална, ще бъдат в центъра на общественото внимание, с това което говорят и правят, с идеите, които пускат в публичното пространство. Активна социална позиция ще имат Лъв и Стрелец. На въздушните знаци Водолей и Близнаци, отчасти и на Везни, е отредена ролята на балансьори, арбитри и помирители.

Нека Пълната Луна във Везни даде сила на Красивото и Доброто у нас!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстоящата седмица предлага много предизвикателства към марсовата природа. Стелиумът от 4 планети във вашия знак ще ви създава безпокойство, ще ви подтиква към действие, често импулсивно, към неадекватни приказки и конфликти с околните. Участието на Венера и съвпада със Слънцето ще придават известен драматизъм и блясък на претенциите ви, като по този начин предизвикат интереса и възхищението у околните. Сега е момент да блеснете с оригинална идея, с нестандартно мнение по даден въпрос, с постъпка, която да ви постави в центъра на вниманието на хората. Но, имайте мярка в това, за да не предизвикате нежелани реакции. Периодът е добър за реализация на планове, свързани с емоционалния живот, за дом, семейство и деца. Известни притеснения и страхове може да имате около доходи, спестявания и погасяване на задължения, но в голямата си част те са неоснователни. Решение има и сте на път да го намерите.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица на стелиум в Овен и пълнолуние във Везни е подходящ момент за активни и целенасочени действия. Добрата идея, вложените усилия, постоянството по пътя към целта, сега ще дадат резултати. Периодът е подходящ за предявяване на искания, за участия в социални проекти, за атрактивни изяви, изложби, презентации, модни ревюта, арт представления, всякакви състезания, там, където можете да демонстрирате талант, знания, умения, опит, специфични качества и най-важното, сила на духа. Ако трябва да говорите обаче, бъдете внимателни, защото квадратът на Меркурий и Юпитер подтиква към прекаляване, импулсивни изказвания и погрешни твърдения,които могат да ви създадат грижи впоследствие. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои силна седмица. Активността в огнените знаци привлича към вас позитивни тенденции. Очакването за много възможности и блестящи перспективи обаче е нереалистично. Слезте на земята и не се поддавайте на еуфорията на квадрата на Меркурий и Юпитер, в края на седмицата той се разпада. Стелиумът в Овен е активатор на креативните способности, зарежда ви с идеи и позитивизъм, но не се пилейте в дребнотемие. Пълнолунието във Везни ви помага да намерите подкрепа, да привлечете съмишленици, да организирате група, да се съсредоточите във важна кауза. Успехът зависи от знанията ви и още повече от умението да ги демонстрирате, където и пред когото трябва. В почивните дни избягвайте местата с много хора, дайте си време за разтоварване и „зареждане на батериите“ за новата още по-забележителна седмица.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Още в понеделник излизат спешни въпроси за решаване, най-вече във финансовата сфера. При някои от групата ще се наложат спешни пътувания,много покани за срещи, за разговори и обсъждания по важни въпроси. Венера, управителката на знака, е в импулсивния Овен и това няма да ви помага в социалните контакти, дори напротив, възможно е да провокира вашата общо взето спокойна натура за непривични действия и остри реакции. Пълнолунието във Везни може да ви накара да погледнете по-сериозно на здравословен проблем. Периодът е добър да си дадете почивка, да се разтоварите от премного ангажименти и най-вече от излишните страхове, които блокират предприемчивият дух. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и вторник.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, продължава добрата тенденция от предната седмица. В понеделник и вторник Луната е във вашия знак, а това ви поставя в центъра на събития от служебно и от лично естество. От вас се очаква много, ще трябва да взимате важни решения, които касаят вас лично, но също така засягат и други хора. Предстоят промени в работната среда, възможно е да смените работно място, колектив, да се наложи спешно да пътувате и да участвате в решаването на важен служебен въпрос. Бъдете внимателни с финансовите дела, избягвайте рискови операции, неясни сделки и обещания за бърза печалба. Като цяло астрологичната обстановка е благоприятна за вас, с изключение на квадрата на Меркурий с Юпитер, който може да ви направи непривично приказливи и прибързващи.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои не по-малко напрегната седмица от предходната. Голяма част от вниманието ви ще е насочено в служебните дела, в перспективите, новите неща, предстоящите промени – планирани или внезапно наложили се. Пълнолунието ще изкара на повърхността някои противоречия с най-близките, или с тези ,с които прекарвате голяма част от времето си. Предстоят ви обсъждане на нови условия, предоговаряне, поемане на нови ангажименти, но много вероятно с хора, с които вече имате съвместен опит. Имате възможност да получите сериозна подкрепа, като условията са по-добри през втората половина на седмицата. Не обещавайте повече отколкото можете да свършите. Бъдете внимателни за всичко свързано със собственост, моментът не е добър за сключване на сделка за недвижим имот. Бъдете внимателни за здравето си, избягвайте конфликтни ситуации и рискови участия.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои успешна седмица. Астрологичната обстановка в следващите дни в голяма степен е подкрепяща, изпълнена с възможности и обещания за отлични резултати. Вашите деца, или тези с които сте ангажирани, могат да бъдат богат извор на радост и гордост с успехите си. Пълнолунието за вас носи напрежение, но също така дава „зелена улица“ за ваши идеи и проекти, съживява атмосферата и ви зарежда с позитивна енергия. Отношенията ви с хора отдалеч могат да придобият нови измерения, да се отворят нови възможности за работа и пътувания. Има едно малко „но“. То идва от Меркурий, управителят на знака, който прави точен квадрат с Юпитер в петък. До тогава внимавайте в приказките, не преувеличавайте, не давайте големи обещания, не вдъхвайте напразни надежди у околните. Благоприятни дни през тази седмица-сряда и четвъртък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, енергията от предната седмица се пренася в тази като има допълнителни фактори на усилване и разгръщане. Пълнолунието във Везни е акцентът на следващите дни. Около него се въртят различни събития, които очакват активно отношение от ваша страна. Стремежът ви към самостоятелност и взимане на еднолични решения може да не бъде подкрепен. Ще ви се налага да отчитате настроенията, мненията на другите, на хората с които работите, на брачния партньор, изискванията на работодателя или на шефа на фирмата. Хора отдалеч могат да ви подкрепят, но срещу ангажимент, услуга или друго задължение. Решаването на спор може да бъде изненадващо по форма и съдържание. Втората половина на седмицата носи изясняване на позиции, откриване на нови възможности, полезни контакти и нови възможности за изява на креативната ви природа. Бъдете внимателни при работа с остри инструменти, с огън, с всичко, което може да доведе до авария и инцидент. Пренапрягането с емоции може да повлияе неблагоприятно здравето ви.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои успешна седмица. Пълнолунието в сродния ви по стихия знак Везни ви въвлича във водовъртежа на събития, които ще ангажират непрекъснато вниманието ви. Това е удачен момент да се представите по най-добрия начин, да спечелите точки във ваша полза и съответно да си създадете добри предпоставки за по-висока служебна позиция. Периодът е добър за учене и преподаване, за духовно пътуване и опознаване на нови географски места. Търсете коректната, достоверна информация, не приемайте всичко на доверие. Успешно се решават някои финансови затруднения, но през втората половина на седмицата бъдете внимателни към собствените вещи и пари, възможни са кражби, измами. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстоящата седмица носи напрежение заради пълнолунието в кардиналните Везни. Най-силно ще го усетят родените в първата половина на знака, или с Асцендент, Луна, Марс и дори Венера там. В дните на опозиция на светилата може да се чувствате разцентровани, даже в някакъв момент губещи почва под краката си и притиснати да взимате важни решения, за които все още не сте готови. Но там, където „една врата се затваря – друга се отваря“, възможности ви обещава тригонът на Меркурий и Сатурн, който става точен в четвъртък. Поддържайте висока степен на информираност и следвайте интуицията си. Имате възможност за нови запознанства и то такива със сериозни хора, с които да изградите дълготрайни взаимоотношения. Благоприятни дни през тази седмица – петък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои противоречива седмица. Пълнолунието в предходния знак може да ви изкара от обичайният ритъм на живот, да ви накара да погледнете на себе си, или на определена страна от живота, от друга гледна точка. Смяната на перспективата е добра възможност да размишлявате по някои въпроси, да намерите собствени отговори и собствени опорни точки, за да продължите напред. Периодът не е благоприятен за пътуване, избягвайте рискови операции на работното си място. При повреда на техниката, търсете специалисти, ако нямате нужните умения не прилагайте системата „направи си сам“. Бъдете внимателни към храна и напитки, но още повече към неподходящи лечебни практики и медикаменти с неясен произход. Благоприятни дни през тази седмица – петък и събота.

 


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои резултатна седмица. В следващите дни ще полагате много усилия, за да намерите баланса между вашите потребности и нуждите на хората около вас. Ще ви притискат срокове и дадени преди обещания, ще бързате да приключите обект или фаза на проект, за да можете да си получите полагащото се възнаграждение. Финансовата страна на живота излиза на предни позиции, не подлежи на отлагане и от вас зависи справянето със ситуацията. Имате шанс да спечелите и да останете доволни, но през втората половина на седмицата бъдете внимателни-възможни са загуби. Новини отдалеч могат да ви накарат да внесете корекции в плановете си за лятото. В неделя избягвайте конфликти с близки хора. Благоприятни дни през тази седмица – петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Марс в секстил с Юпитер на 26.03.2013г

Марс в квадрат с Плутон на 27.03.2013г

Пълнолуние, Слънце в опозиция с Луната на 27.03.2013 г.

Меркурий в тригон със Сатурн на 28.03.2013 г.

Слънце в съвпад с Венера на 28.03.2013 г.

Венера в съвпад с Уран на 28.03.2013 г

Слънце в съвпад с Уран на 29.03.2013 г

Меркурий в квадрат с Юпитер на 29.03.2013 г

Меркурий в секстил с Плутон на 29.03.2013 г

Венера в квадрат с Плутон на 31.03.2013 г

Венера в секстил с Юпитер на 31.03.2013 г

Луната през тази седмица се движи между знаците Дева и Стрелец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

25.03.2013 г., в 14:46 ч. – 26.03.2013 г., в 23:32 ч.

27.03.2013 г., в 20:14 ч. – 29.03.2013 г., в 2:54 ч.

29.03.2013 г., в 22:25 ч. – 31.03.2013 г., в 5:13 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ!

важи до 31 март 2013 г.

Комплект

Номерологичен календар

и

Лични календари за 5 години

на цена17 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ от 3 лв.

Обща стойност на наложения платеж -20 лв.

http://www.econt.com/offices/

В поръчката посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите книгите и ваш телефон за връзка.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net


Етикети:

11 коментара so far »

  1. Ема каза,

    Писа на март 25, 2013 @ 9:10

    Здравей, Муси.
    Как влияе Луна без курс върху подписването на важен договор?

  2. Камелия каза,

    Писа на март 25, 2013 @ 13:30

    Здравейте г-жо Дачева, може ли да кажете дали скоро се очертава силен период за зодия рак ?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на март 25, 2013 @ 15:46

    Ема,
    не е добре да се подписва важен договор на Луна без курс.
    Но при необходимост, трябва да се отчете цялостната астрологична картина и транзитната такава към този, който поема ангажимента.
    Ако те са много добри, влиянието на Луна без курс ще бъде донякъде компенсирано.
    Ако те не са добри, Луна без курс става допълващ неблагоприятен фактор и картината става още по-неподходяща.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на март 25, 2013 @ 15:46

    Камелия,
    зодия Рак са в добра позиция :), с изключение на деня на пълнолунието.

  5. А. каза,

    Писа на март 25, 2013 @ 16:46

    Здравейте, г-жо Дачева,
    Тази година рожденият ми ден съвпада с пълнолунието.
    Ще се радвам на коментар, какъв ефект би имала една така фаза на Луната в соларния хороскоп? Би трябвало да покаже етап на завършване и кулминация?

    Пожелавам Ви много вдъхновяваща и цветна пролет :)

  6. vasileva каза,

    Писа на март 25, 2013 @ 22:22

    А когато пълнолунието е заедно със слънчево затъмнение точно в грауса на наталното слънце? Добрата нагласа и позитивизма ще бъдат ли достатъчни? Особено когато имаме нужда от подкрепата на звездите. Желая здраве и усмивки! Благодаря!

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на март 26, 2013 @ 14:18

    А.,
    зависи къде се появява стелиумът в солара. Соларният дом (домове),в който се разполага, ще играе важна роля в годината, още повече ако имате мажорни аспекти към Слънцето в натала. В зависимост от това какви са те – напрегнати или хармонични, такива енергии ще се проявят най-силно. Опозицията на светилата в солара обещава много емоционална година. :) Лична година 9 е край и начало, завършек и пораждане на ново, което да се развие в новия 9 годишен цикъл на промените. Втората половина на личната година,ще бъде изпълнена с много събития.
    Желая ви Успех!

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на март 26, 2013 @ 14:34

    vasileva,
    не може да има пълнолуние и слънчево затъмнение едновременно, нещо се бъркате :)

  9. Ема каза,

    Писа на март 26, 2013 @ 14:38

    Муси, благодаря за това, че винаги обръщаш внимание и на положителното в ситуацията. Луната без курс е в квадрат към нат. Марс и може би донякъде обезсилва влиянието на този аспект. Така ли е? ДЦ е в Скорпион и квадратът на транзитните Марс и Плутон вероятно усложнява нещата.
    Но от друга страна тр. Юпитер е в тригон с нат. Плутон, тр. Сатурн в тригон с тр. Меркурий прави съвпад с нат. Уран (У11) в Скорпион, а СЛВ е в съвпад с наталния. Дано тревогите да са напразни.

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на март 26, 2013 @ 17:14

    Това е по квадрата Меркурий-Юпитер в комбинация с пълнолунието във Везни

    26.03.2013 15:43|

    Повдигнато е обвинение на Мирослав Найденов
    За мен това е възможност да изчистя името си и да посоча поръчителите, коментира Мирослав Найденов, той се отказва от участие в листите на ГЕРБ за изборите
    Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов

    Специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов, съобщиха от прокуратурата.

    Досъдебното производство е образувано на 9 ноември 2009 г. срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 321, ал. 6 НК.

    Найденов е обвинен за това, че през октомври 2010 г. е обещал подкуп, в размер на 200 хил. лева, на Светослав Симеонов – длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие”, за да извърши действие по служба, а именно да подпише платежните нареждания за възстановяване на ДДС на търговските дружества “В.Д.В. 007″ ЕООД и “Мелком” ООД по “Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 г.”

    Според обвинението на 2 ноември 2010 г. Найденов принудил Светослав Симеонов, противно на волята му, да подпише предварително изготвен сигнал до Малена Филипова – завеждащ отдел “Инспекторат” на ВКП, за упражняван върху него систематичен натиск и заплахи от страна на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие” Калина Илиева, и от страна на Красимир Тренчев – прокурор от СГП, като злоупотребил с властта си, в качеството си на министър на земеделието и храните.

    Симеонов бе заместник на Калина Илиева във фонд “Земеделие” и зае за около година нейното място след уволнението й.
    още по темата
    Прокуратурата: Не разследваме Мирослав Найденов, а неизвестен извършител
    Прокуратурата: Не разследваме Мирослав Найденов, а неизвестен извършител
    11 коментара към статията 11 | Статията е разгледана 4250 пъти4250
    20.03.2013
    Според БСП притискали прокурори заради Мирослав Найденов
    32 коментара към статията 32 | Статията е разгледана 2229 пъти2229
    21.03.2013

    Според друго от обвиненията през март 2010 г. в гр. София, в качеството си на длъжностно лице – министър на земеделието и храните, Найденов е използвал своето служебно положение, за да набави за Йосиф Новосад (управител и собственик на “ЧЕХ – Йосиф Новосад“ ООД), противозаконна облага, а именно спечелването на обществена поръчка за “Доставка на хранителни продукти за разпределение на лица в неравностойно положение по обособени позиции – план за 2010 г.”, обявена от Държавен фонд “Земеделие” по “Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 г.”.

    На обвиняемия Мирослав Найденов е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 10 000 лева.

    Повдигнато ми е обвинение по дело, което е отлежавало 3 години и половина в изчакване на подходящия момент,

    но за мен това е възможност да изчистя името си и да посоча поръчителите, се посочва в разпространено изявление на Мирослав Найденов, изпратено до медиите.

    В изявлението се казва още:

    “Вчера, в 15:00 часа, получих призовка за разпит в качеството ми на обвиняем. Реших да не се възползвам от правото си да се явя след 3 дни и за това се явявам незабавно днес в Софийска градска прокуратура по доносите, които Калина Илиева години наред разнасяше по различни инстанции и политически партии.

    Още веднъж заявявам категорично, че не се притеснявам нито от Калина Илиева, нито от СРС-тата, с които е била окичена, нито от твърденията на други лица, свързани с това дело, които са склонявани да свидетелстват срещу мен”.

    За съжаление, политическият натиск, който оказва БСП през последните две седмици на прокуратурата показа, че са прибрали тази измамница в своите редици. Това доказа, че БСП е готова на всичко, за да се върне на власт, включително и да си служи с класифицирана информация по дела, до които достъп трябва да имат само компетентните органи, включително и да използва прокуратурата за предизборни цели, се казва в изявлението на Мирослав Найденов.

    Той казва още, че вчера е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и го уведомил, че се отказва от номинациите на партийните организации за предизборните листи на ГЕРБ.

    “Той прие решението ми като единственото правилно. Не искам да се възползвам от бъдещ депутатски имунитет, тъй като желанието ми е за бързо и честно приключване на това досъдебно производство”, се казва още в изявлението.

    Найденов заявява, че по време на досъдебното производство няма да говори, за да не пречи на следствието.

    Когато всичко това приключи, както винаги ще изляза пред вас и ще отговоря на всичките ви въпроси, като бъдете сигурни, че ще има какво да чуете, допълва бившият земеделски министър.

  11. vasileva каза,

    Писа на март 26, 2013 @ 20:46

    Ooo, да г-жо Дачева,става въпрос за новолуние,а то май не е актуално тащи седмица…

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии