Седмичен хороскоп 25-31 март 2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERA от вторник

Меркурий директен от четвъртък

Марс във Водолей от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през последната седмица на месец март. Активността в кардиналните знаци се усети на много нива. Пълнолунието във Везни разбуни духовете в много социални групи, някъде предизвика противопоставяне, а другаде съглашателство. Слънцето продължава своя ход по огнения кардинален Овен, отдалечавайки се от небесния учител Хирон, но навлизайки в зона, откъдето в първата седмица на април ще застане в квадратури към мощните Сатурн и Плутон, в компанията на ЮЛВ. Така процесите,започнали от предходните две седмици ще се разгръщат сега и в следващата, до априлското новолуние, и след това.

Акцент на седмицата безспорно е излизането на Меркурий от ретроградната фаза, на 28 март, в 15:59 часа. Но хронологически, в понеделник е успокояващият напрежението тригон между Луната и Слънцето. Така в началото на седмицата се задават условия за търсене на решения, и то стратегически, такива които засягат много хора за дълъг период напред.

Във вторник Венера преминава в Риби. Във водния знак планетата на любовта се разполага като кралица. Тук тя плува в свои води, пръска пролетен аромат, омайва със свежест, нови надежди, мечтания и фантазии, и много заблуди. Мнозина ще си сложат розови очила и всичко ще им изглежда прекрасно. На други, ще им говорят сладки приказки, неизпълними обещания, много неистини и фрази, включващи до болка познатото ни „Вервайте ми!“.

Риби е знака на духовността, поезията, творческото вдъхновение, идеализма, но и манипулацията. Венера е майстор на интригите и замазването на проблемите. Тя може да бъде много одухотворена, и добра, и прекрасна във всяко отношение, но и много прикрита, лъжовна и манипулативна,зависи от средата и условията,чрез които се проявява.

Венера ще се движи през Риби до 20 април, като след две седмици и предстои среща с Нептун, на 10-ти, в деня,когато Юпитер става ретрограден.

Благоприятното влияние на Венера от Риби през тази седмица е подчертано, особено в сряда, когато тя прави секстил с Уран от Телец. Меркуриевият ден от седмицата е добър за социални контакти, в него могат да бъдат подкрепени всички идеи и планове, продиктувани от чисти намерения, и в името на благородна кауза.

Четвъртък е дългоочакваният ден, когато най-сетне Меркурий се обръща. Няма друга планета, чието движение да е толкова наблюдавано, три-четири пъти в годината. В движението си назад планетата на комуникациите, но също така покровител на лъжците, крадците и тарикатите, се срещна с планетата на илюзиите Нептун в знака на манипулациите Риби, за втори път. Предстои още една среща, вече директен Меркурий ще направи съвпад с Нептун на 2 април. С Венера в тази зона на зодиака,водната енергия е много активна, подвеждаща, хлъзгава и неуловима. Но директният Меркурий ще даде шанс на истината, за разчистване на „авгиевите обори“, подкрепен от аспектите с тройката Сатурн-Плутон-ЮЛВ, а след това идва квадратурата на Слънцето с тях.

В последния ден на седмицата, и на месеца, Марс сменя знака, преминавайки в Близнаци до 16 май. В тази зона Марс навлиза през около две години, между 21 април и 4 юни 2017 година, но сега ще пресече енергии с Юпитер от срещуположния знак Стрелец, който аспект ще стане точен на 6 май. Планетата на волята и амбицията във въздушната стихия се изразява позитивно и действено. Влиянието ще бъде стимулиращо активността на въздушните и огнените знаци, правейки ги по-предприемчиви и успешни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Пътешествията са голямото ви предизвикателство. Някои ще тръгват на път, други ще се завръщат. До средата на седмицата Луната ще ви подтиква към движение, както на тялото, така и на мисълта. В сряда тя ще направи съвпад с Юпитер от Стрелец, и за някои това може да се окаже златен шанс да успеят в нещо, да направят впечатление някому, да спечелят от благоприятно стечение на обстоятелствата. Венера от Риби ще ви прави чувствителни към оценката на хората около вас, ще заостри вниманието към скритото и тайнственото, но също така ще засилва интуицията и прозорливостта. Меркурий става директен в четвъртък и някои тайни ще ви бъде трудно да скривате, затова бъдете искрени и почтени така както повелява марсовата ви природа. Планетният управител преминава в Близнаци в края на седмицата, като това ще стимулира способността ви да боравите със словото и с информацията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Луната в най-лъскавата, творческа и романтична зона на слънчевия ви поставя в светлината на прожекторите, но също така ви зарежда с позитивна енергия до сряда, включително. Съвпадът и с Юпитер може да донесе на някои от групата много поводи за радост и сбъдване на очаквания. Емоционалната тема е подкрепена и от Венера в Риби, която прави тази и следващите две седмици ангажирани с личните дела, но също така и с общите активности с партньора. Общите сметки, собствености, инвестиции са основна тема и заради Меркурий, съвпада му с Нептун и излизането му от ретроградност в четвъртък. Зоната на Риби ви потапя в дълбоки води на страсти, тайни и емоционални приключения, които ще се задълбочават през април, когато вътрешните планети ще се сближат с Нептун.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Тригонът между нея и Слънцето в понеделник задава добро начало на седмицата. До средата Луната се движи през вашия знак, а в сряда прави пореден съвпад с Юпитер, сега в 24-я градус. Денят става важен акцент на седмицата, за благородни постъпки, великодушие и щедрост. Венера от вторник е в Риби и зарежда с хармония, и много любов домашната среда. Навлизате в триседмичен период на разкрасяване, подобряване и хармонизиране на дома, за разбирателство с близките ви хора. Меркурий също участва в тези благодатни промени, излизайки от ретроградност в четвъртък. Идва добър период за прекрояване на домашното пространство, за подобрения, ремонти, разширение, а също така за закупуване на ново жилище, или допълнително такова. От неделя Марс се настанява в срещуположния знак Близнаци, задавайки активен период в партньорските взаимоотношения до средата на месец май.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои романтична седмица. Във вторник Венера преминава в Риби. Планетният управител ще ви радва от тази зона до 20 април. Това е много благоприятен три седмичен период на годината за личните дела, за формалните и неформални връзки, за търсенето и намиране на най-благоприятната за вас среда, в която да се чувствате приети и подкрепени. В Риби планетата на комуникациите се обръща в четвъртък, излизайки от първата си ретроградна фаза за годината. Меркурий е в близки отношения с Нептун, което като влияние не е еднозначно за вашата зодия. От някои приятели е възможно да сте се разочаровали, за пръв, или за пореден път. Възможно е да сте подобрили отношения със стар приятел, или да сте се договорили за някаква форма на подкрепа, особено след навлизането на Уран във вашия знак. Марс ви напуска в края на седмицата, преминавайки в следващия знак Близнаци. В зоната на притежанията планетата воин е мощна подкрепа за запазване на своето, за намиране на изход и от най-сложната финансова ситуация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои домашно ориентирана седмица. До сряда Луната активира зоната на семейната среда и домашното огнище. Всичко, което се случва на близките ви, ще ви ангажира физически и емоционално. Разместване, преместване, ремонт, преобзавеждане, разширение, това което касае подобряването на домашна среда ще търпи раздвижване през тази седмица. В сряда при някои от групата ще има поводи за радост, когато Луната се срещне с Юпитер в Стрелец. Венера ще добавя своята женска енергия от срещуположния знак Риби от вторник до 20 април. Чудесен период да подобрите отношенията с партньора, да разширите социалните си контакти. За разчистване на недоразумения ще спомага директния вече Меркурий от четвъртък нататък. Планетният управител ще ви подкрепи да направите важни за вас контакти, които могат да се превърнат в трайни партньорски взаимоотношения. Марс навлизайки в Близнаци в неделя ви прави мотивирани и амбициозни в полето на професионалната изява, но също така и във взаимоотношенията с другия пол.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои относително спокойна седмица. До средата и, ви приляга повече ролята на наблюдател на случващото се, отколкото на активен участник. Тригонът на светилата в началото на седмицата ви отваря очите за някои тайни, като най-отчетливо и ясно това ще стане в сряда. Венера от Риби ще задава тон на социалните контакти, в които ще има повече пожелателност, отколкото действителни намерения. Съвпадът на ретроградният Меркурий и Нептун е затвърдил недоверието ви към някои хора. От четвъртък, когато планетата на комуникациите тръгне в права посока, можете директно да заявите своята позиция и да вкарате в ред взаимоотношенията си. Марс също носи изясняване, но предимно в работната среда, като от неделя преминава в Близнаци. Някои промени ще станат силно належащи в следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, работната седмица започва с Луна в срещуположния знак Стрелец. Нечии проблеми ще станат и ваши. Ще ви се налага да влагате повече време и усилие в партньорските ангажименти, да се настроите на вълната на това, което е важно за другите. Но както обикновено, вашето не се губи. В сряда, когато Луната направи ежемесечния си съвпад с Юпитер, ще се радвате на придобивка, уредена сделка, или на интересно предложение за нова работа. За последното „дава рамо“ и Венера, която от вторник е в Риби. От тази зона планетата на хармонията и красотата ще ви вдъхновява за професионални успехи и доказване в кариерата. Меркурий, също там, става директен в четвъртък. Директният вече планетен управител ще ви прави много по-комуникативни и отворени към нови професионални възможности. В това отношение марсовата енергия ще ви дойде добре от неделя, когато планетата воин се пренесе във вашия знак. До средата на месец май Марс е на ваше разположение да правите нещата така, както ги разбирате, да налагате мнението си, да давате тон на другите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. Предстоят ви много срещи и разговори, обсъждане и договаряне. Пълнолунието във вашия знак даде ход на личните амбиции, на които предстои скорошна реализация. Слънцето в срещуположния ви знак Овен отваря някои врати за промени в партньорските връзки, най-вече служебни, като с навлизането на Венера в Риби, във вторник, промените настъпват много бързо. Активната водна стихия ви помага да намерите това, което търсите. За някои то може да е в сферата на недвижимите собствености, като периодът е добър за договаряне и сключване на сделка в края на седмицата, когато Меркурий ще бъде вече директен. От неделя за месец и половина Марс ще се движи през другия въздушен знак Близнаци. Това се случва веднъж на две години, но при сегашното преминаване той ще направи опозиция с Юпитер в първата седмица на месец май. Марс в Близнаци оказва силно тонизиращо влияние върху вашата предприемчивост, близките планове и волята за тяхната реализация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на приятелството. До средата на седмицата получавате подкрепа от всякъде. Но все пак трябва да знаете на коя врата да похлопате. Венера ви напуска, във вторник, което не би трябвало да повлияе на маниерите ви. Но при всички случаи ще повлияе на доходите, защото за около три седмици напред благодатната планета ще се движи в зоната на парите и притежанията. А там в последния месец имате известно объркване,заради ретроградния Меркурий и съвпада му с Нептун. От четвъртък планетата на мисленето и обработката на информацията е директна. Така всичко, касаещо материалната страна на живота ви, влиза в ритъм. От неделя Марс е в другия въздушен знак Близнаци. В личния живот настъпва период на раздвижване. За семейните означава време на активна емоционална комуникация. За свободните сърца, това е време за по-мотивирано и целенасочено поведение за намиране на подходящ партньор.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. Планетата на любовта навлиза в другия воден знак Риби във вторник. За три седмици напред, до 20 април, Венера ще се движи през зоната на плановете за пътешествия, добрите намерения, идеите за себеусъвършенстване, в най-мистичния знак на зодиака. Човек трябва да изживее мечтите си, дори това да е само във въображението му. А Венера от Риби активира вашето въображение, творчески потенциал и очакването за интересни преживявания. Меркурий задава по-реалистична нотка на ежедневието, обръщайки се в четвъртък. Директната планета на комуникациите ще ви помага в справянето с натрупаната бумащина и бюрокрацията. Марс навлиза в Близнаци в края на седмицата, което активира зоната на вътрешната работа, подсъзнателните стремежи и себеразвитие. Изключете се отвън, и се включете отвътре. Имате много какво да направите, така че скрито от околните да намерите равновесие и душевен комфорт.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в съседния знак Стрелец. Темата финанси,лични доходи и притежания, ще е доминираща поне до средата на седмицата. Срещата на Луната и Юпитер в сряда може да ви зарадва с новини около работно възнаграждение или договаряне на по-добре заплатен ангажимент. От вторник Венера е в Риби, като активира най-романтичната и страстна зона в слънчевия хороскоп. Венериното влияние ще ви помага да хармонизирате личните си отношения, да подобрите емоционалния климат около себе си. С излизането на Меркурий от ретроградност имате възможност да изгладите недоразуменията и да градите реалистични планове за съвместно бъдеще. Преминаването на Марс в Близнаци в края на седмицата ви прави по-предприемчиви в общите начинания, давайки ви кураж за сериозни инвестиции, както и предприемането на важни партньорски стъпки.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. До средата на седмицата активността в зоната на професионалната изява ще бъде голяма и плодоносна. Луната и Юпитер правят съвпад в сряда, което за някои може да донесе успех, признание, предложения. Венера ви благославя с присъствие от вторник до 20 април. Другата добра новина е свързана с планетата на комуникациите, която направи първата си ретроградност във вашия знак. Меркурий директен „ще отпуши“ някои тапи, които ви задържат през последните седмици. Ако някъде сте нарушили добрият тон, сега е момента да се извините и да промените ситуацията към добро. Да се извиниш е признак на смелост, лично достойнство и благородство. Не подминавайте възможността, защото от неделя Марс е в Близнаци и там,където има породени конфликти, те ще се разгърнат в междуличностна война. Добрата страна на марсовото влияние върху домашната среда е в мотивацията да направите промените, които планирате от много време.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 26.03.2019/21:43/ Венера преминава в Риби

На 28.03.2019 / 15:59/ Меркурий е директен от 16°Риби

На 31.03.2019 / 8:12/ Марс преминава в Близнаци

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Скорпион и Водолей, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

25.03.2019 / 5:24 – 25.03.2019 / 9:06

27.03.2019 / 5:37 – 27.03.2019/ 17:07

30.03.2019 / 3:05 – 30.03.2019 / 4:46

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии